Hirdetés
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Légből kapott hírünk van képekkel
- iPhone topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Elméletileg akkor változattól függetlenül probléma nélkül mehet egy időben a hangszóróval?
Igen benne van a pakliba, hogy ezzel már nem lesz olyan minőségű a jel mint ha közvetlen RCA jel menne erősítőbe, de sajnos ez az alternatíva van most. Mélynyomónál mondjuk lehet annyira nem gond az a 35-120Hz közötti tartományt amit megszólaltat nem jelentős.
Csak néztem Pl.: ezt a típust: [link] kicsit meg ijedtem, hogy az a 4 nagy zöld valamiféle terhelő ellenállás lenne? Ebből az ugrott, hogy ha ez is terheli rádió végfokát meg a hangszóró is abból bizony füst lesz...
De láttam olyat is, hogy egy pár kondik egy két kisebb ellenállás a két említett trafó meg e a két potméter.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Kernel
üzenetére
Én úgy hittem ezekben legalább 1k, vagy inkább 10k van, így gyakorlatilag se szól bele semmibe egy 8 ohmos hangszóróhoz képest.
Miért ilyen alacsony ellenállást raknak bele?
Jelnek tök felesleges ennyi áram. Főleg hogy az erősítők bemenetén is van vagy 10k gondolom én (bár autó erősítőnél fene tudja, de ott is mért lenne mást mint hifinél), szóval áramot aztán baromira nem kérnek.
Én is kötöttem már az erősítőm kimenetét vissza a mikrofonra amikor méricskéltem. Nyilván nem hajtottam meg az erősítőt, de ehez nem igazán kell szerintem még mindig hűdenagy elektronika.
Vagy valamit nagyon rosszul értelmezek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Arc Raiders
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7430 x360 Ütésálló Érintős Hajtogatós Profi Ultrabook 14" -60% i7-1265U 16/512 IRIS Xe
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/16GB/512SSD/FHD/garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- Eladó tökéletes állapotban lévő Nikon D3200
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Series kontrollerek 1 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold