- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
Nem vagyok hifista és nem hiszek semmiben, viszont pár ködoszlató dumát én is elő tudok vezetni a kondikkal kapcsolatban.
A stúdió berendezés az bizonyos szempontból egy hangszer, más hangja lesz egy Abbey Road-i mixnek mint mondjuk egy 100%-ig DAW-val készült mixnek. Én építettem már egy valag gitárcuccot ahol sok esetben a használt kondik adják egy effekt "signature" hangját azzal, hogy elszínezik/elcseszik (nézőpont kérdése) a hangot. (pl. hol máshol ragaszkodnának az emberek ahhoz, hogy tele legyen tolva kb. 15 szar 50 éves kerámia kondival a jelút? Míg a "triangle" Big Muffnak (Gilmour etc.) ez adja a jellegzetes hangját többek közt, vagy hol ragaszkodnának nagypapa korú olajpapír kondikhoz? (gitár hangszínszabályzó "áramkör", vintage erősítők stb.)
Tehát míg a hangszereknél/stúdióban a kondik a saját non-linearitásukkal, "szarságukkal" alakítják a hangzást, addig a cuccnak amit hallgatunk az a feladata, hogy ezt mindnél pontosabban visszaadja, tehát a hifi cuccokban lévő kondiknak inkább az a feladata, hogy "hallhatatlanok" azaz ne alakítsák a hangzást tovább. De ez csak a saját elképzelésem, nem tudom, hogy mi a hifisták álláspontja ezzel kapcsolatban. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Daneeka
senior tag
Mire dugod rá?
PC--->DAC--->CMoy fejhallgató erősítő--->moddolt HD555.
A CMoyban összesen egy kondival találkozik a jel, ami nem egy szar elektrolit hanem egy prolipropilén Wima MKP10-es. De ha valaki elég alacsony dc-offsetű cuccról "hajtja" a CMoy-át akkor még ezt a kondit is kihagyja.
Amik az IC-n belül vannak azok nem számítanak?
Kétlem, hogy elektrolitok lennének.
Azért áruld el hogy milyen változást remélsz attól, hogy kiveszed a kondit?
"Jobb" lesz a hangja. Elektrolit kondit nem szokás komoly audio cucc jelútjába tenni tudtommal mert szar a hangjuk, nem is láttam még más felhasználását tápfilter meg hasonló feladatokon kívül.
Amúgy nem vitatkozni jöttem, abban sem vagyok biztos, hogy van értelme annak amit csinálok, inkább csak arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e a DC blokkoláson kívül más feladata annak az elektrolit kondinak.
-
Daneeka
senior tag
-
atesss
addikt
Huh már nincs nálam, de holnap csinálok róla képeket. Vagy esetleg még ma megkérem a barátomat, akiéké a porszívó.
Két vezetékkel csatlakozott. Bár esetleg az is előfordulhat hogy többel, és akkor az egyik leszakadt teljesen a nyákról is - áttanulmányozom majd van-e ilyen hely ahol vezeték lehetett még a nyákon.
A levegő útjában van a csőben a szerkezetnek az érzékelőt is tartó része, egy kb. 1cm átmérőjű lyuk van most ott (meg azon belül egy merevítés), ezért egy idő után le is lett ragasztva szigszallaggal, hogy ne eresszen a szívócső (a nyomáskapcsoló meg az egész panel mondjuk tele lett porral ez alatt is, bár ez lehet volt 1 év is amíg így használták).A panelen van egy jópár dolog, az IC amihez csatlakozik az érzékelő, 6024-es számúnak rémlik, én megpróbáltam rágugglizni, de nem nagyon találtam semmit.
Az egyik IC-n meg egy sárgás-aranyszínű festékbevonat van (de talán utólag rárakott lehet, mert nem valami pontosan "adagolt" a festés), így annak nem tudom leolvasni a típusát.Vagy ez alkohollal lejöhet róla ?
De holnap megnézem az egészet részletesebben.
-
mano222
csendes tag
valóban
akkor marad az inverteres megoldás,de akkor ennel is felmerul a kerdes hogy ha veszek is egy 2kw-invertert az mennyit fog birni a kocsi akkujarol?10-15perc?lehet egyaltalan kocsiba nagyobb akkut berakni?legalabb olyat ami masfel kw-t elvisz kb 1 oraig?meg az mennyibe kerulhet?+a kocsi generatora vajon mennyivel tolthet vissza?
-
-
mano222
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest