- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
DamienIII
csendes tag
Sziasztok!!
Az a problémám nekem is hogy hibernálom a gépet szépen leáll kb 2 mpvel később felébred és szépen visszatölt mindent.
Már kikapcsoltam a biosban az energiaellátásnál S1, S3 ban minden Wake Up -ot, továbbá az eszközkezelőben is hálókártya, egér, bill stb hogy ne éleszthessék fel és mégis csinálja.Mi élesztheti még fel???
Valaki segítsen!!!!!
-
Cortii
csendes tag
Hopp, lemaradt a konfigom
AMD X2 4200+, Arctic Cooling Freezer 64 PRO, Asus M2N-SLI Deluxe, 2x512MB Geil Ultra 800MHz, Leadtek GeForce 7600GT TDH Extreme, 320GB SATAII Samsung (7200rpm, 16MB), 160GB PATA Samsung (7200rpm, 8MB), 80GB PATA Seagate, Logitech diNovo Laser Desktop -
Cortii
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy ha hibernálásból ébred gép, akkor a második proci mag folyamataosan 4-8%-os terheléssel üzemel. Nincs semmilyen olyan látható folyamat, ami ezt okozná, vagy legalábbis a feladatkezelőben nem látszik, hogy valami terhelné.... Szerintetek mi okozhatja?
Ha pl normálisan bebootol az Xp semmi gondja sincs, és ha akár egy normál indítás után egyből nyomok egy hibernálást, és abból éled fel a gép, akkor már jelentkezik is a probléma...Szóval egy picit idegesítő a dolog... -
bongi
csendes tag
Senki?
-
bongi
csendes tag
Probléma:
A gépemen beállítottam XP alatt a hibernálás funkciót, de nem működik. Amikor megnyomom a hibernálás gombot, megcsinálja szépen a dolgát (menti az adatokat), majd lekapcsol és újra fel. Resetel. Mintha simán az újraindítás gombját nyomtam volna meg. Megoldás? -
_Volkovy_
nagyúr
ehh, semmi.
gyorsabban írtam, mint gondolkodtam volna.
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
És az mitől lehet, hogy már engedélyezni sem engedi a hibernálást, mert
azt mondja, hogy a hib...(a többi nem látszik), egy másik folyamat használja. -
moonman
titán
na így működik a hibernálás:
''When you put a computer in hibernation, Windows XP Professional writes all memory content to the systemdrive\Hiberfil.sys file before shutting down the system. When you turn the computer back on, Ntldr uses firmware calls to locate the startup disk. If Ntldr finds a Hiberfil.sys file on the systemdrive root, the information is read back into memory and the computer resumes exactly where it left off without going through a full startup sequence. If the Windows loader cannot locate the Hiberfil.sys file, it processes the Boot.ini file and proceeds with normal startup.'' -
Geree
senior tag
Na igen. a boot.ini a Win98-as Primary partíción van, aminek szerintem mindig be kéne töltődni. Még akkor is, ha valamelyik extended partíción a WinXP-t hibernáltam nem?
Boot magic-el próbálkoztam, minden partícióra bemásoltam az ''ntldr''-t + ''boot.ini''-t stb... de mégis mindig azt írja ki, hogy hiányzó ntldr.
Nem akarok 3 windózt újratelepíteni.
Aki tudja hogy lehet megoldani (ha lehet alap windowsban, ha nem akkor BootMagic-el) hogy működjön ez a hibernálás téma... -
Johnny19
tag
Én ugy tutdam hogy a hibernálás csak lemásolja a mem. tartalmát a winyóra és következő bekapcsoláskor viszatölti a membe, és onnan folytatod ahonnan abahagytad!
Nem bootol ujra, nem lesz bootmenő. (és még a kékhalál is visszatölt)
-
Geree
senior tag
Moonman: Mi az, hogy ''ki kell kapcsolni a vinyót''?
Nekem a következő problémám van:
Van 1 PATA vinyó, rajta 4 partíció:
-Win 98 (FAT32) (Boot)
-WinXP (FAT32) (Extended)
-WinXP (NTFS) (Extended)
-Oprendszer nélkül, adatoknak
Amikor hibernálom valamelyik WinXP-t, és újranidítom a gépet, csak a hibenált WinXP-t tölti be, nem jön be a Boot menü, míg ''normális'' rendszerindításnál bejön.
Kérdésem: megoldható-e, hogy másikat indítsak hibernálás alatt (asszem ezt írta Moonman is...)?
Ha igen, hogyan?
Már próbálkoztam PQ Boot Magic-kel is, de mivel kiterjesztett partíció, nem akar elindulni. (Hiányzó NTLDR stb... üzenettel leáll) -
moonman
titán
nem igazán probléma, csak érdekelne, meg lehet-e oldani.
sata1-es vezérlőn xp, pri.masteren másik xp. (boot.ini ahogy kell) megoldható, hogy a pata vezérlőn lévő xp-t hibernálom és a sata-sat indítom, hogy közben a másik szunnyadjon? (aztán ha kell reboot és megint felébresztem) fontos lenne egy hosszútávú munka miatt (külön környezet kell a fejlesztőnek) -
Sensut
őstag
Egyszer nekem is volt egy ilyen problémám, akkor egy driver (azt hiszem a hangkártyáé) miatt volt. Újratelepítettem és továb működött a dolog... Csak nem emlékszem mit írt ki, de valamit igen.
-
X-COM
nagyúr
próbáld meg ideiglenesen kikapcsolni a víruskeresőt, hátha az kavar be, ha így működik, akkor a hiberfil.sys-t vedd fel kivételnek a víruskergetőben
-
Fauszt
senior tag
Amikor a hibernálás engedélyezése opciót WinXP-ben kipipálom, a következő hibaüzenet fogad, holott még nem is létezik a hiberfil.sys.
Az energiagazdálkodás kezelője nem tudja megőrizni a hibernálási fájlt. A folyamat nem fér hozzá a fájlhoz, mert azt egy másik folyamat használja.
Találkozott már valaki ezzel? Mi lehet a gond?
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest