Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
h.adam.92 #262 üzenetére
Hali!
Szívesen, de ez nem csak az én érdemem, hanem kraftxld kollégáé is, hisz ha nem tette volna fel korábban a "jó" kérdéseket, akkor nehezebben jutottunk volna el a megoldásig.
(És én is ugyanazokkal a kérdésekkel kezdtem volna)
Fire.
UI: Azért a "hiányzó NT Loader..." témától nem kicsit kanyarodtunk el...
-
válasz
h.adam.92 #257 üzenetére
Hali!
"az a baj, hogy azt csináltam h amit az isoban láttam fileokat rámásoltam a vinyora, és onnan adat dvd-ként másoltam a dvd-re?" IGEN!
Remek, de Te legalább bevállalod(mint Ambrus doki páciensei), hogy elcseszted....
Sebaj, jó úton haladsz a gyógyulás felé.
Akkor azt az ISO-t kellene LEMEZKÉPKÉNT kiírni, pl Nero-val így: [link]. Kijelölöd ezután az ISO-t(nem kell kitömöríteni sehova), aztán mehet az írás. Utána egyből be fogsz tudni boot-olni róla...Fire.
UI: Minden boot-os lemezt képfájlként(image) kell leszedni, illetve képfájlként kell kiírni.
-
DJackson
tag
válasz
h.adam.92 #249 üzenetére
itt a kutya elásva, hoyg nem a te lemezeddel csinálják meg
mod: szerintem rosszul csináltad. Ha megnyitod fájlkezelőben akkor egyetlen fájl van a lemezen, mégpedig az iso? Ez esetben nem jó. Az író programban megnyitásra menj, keresd ki az iso-t és elvileg egyből bejön az írási ablak. Ha jól csinálod, akkor írás után betéve különféle könyvtárakat és fájlokat kell látnod a lemezen, nem pedig egy db iso fájlt.
mod 2 (bocs) : az se jó ha a fájlokat átmásolod a dvd-r, ez ugyanolyan lesz mint amit a koléga mondott az előbb, hogy a bootsector nem íródik ki, na pont ekkor lesz nem-bootos a lemez sajnos.
-
válasz
h.adam.92 #253 üzenetére
Hali!
Akkor visszaolvasva kraftxld kollégával folytatott "beszélgetésedet" is, 3 dolog tehetsz.
1. egy másik gépen/meghajtóban ellenőrizd, hogy olvasható-e a lemez
2. ha igen, akkor azt is ellenőrizd, hogy valóban boot-os-e a lemez. Sajnos a mai napig belefutok olyan userekbe, akik azt hiszik, hogy sima fájlmásolással át lehet másolni egy boot-os lemezt, ilyenkor azonban a "bootszektor" nem kerül másolásra.
(lemezképként kell leszedni, majd lemezképként kell kiírni)
3. ha ez is oké, akkor pedig marad, hogy hibás az optikai eszközMás lehetőség nincs.
Fire.
-
válasz
h.adam.92 #251 üzenetére
Hali!
És ott látszik az optikai meghajtó neve? Valamint megvártad, hogy beolvassa a lemezt?
Az, ha egy lemezt beolvas a cd/dvd meghajtó, az jól látszik, biztosan beolvassa?
Ugyanis ha ezekre a kérdésekre mind IGENNEL válaszolsz, akkor annak be kell hogy bootoljon. Ha nem, akkor a lemezzel, vagy magával a lemezmeghajtóval van gond...Fire.
-
válasz
h.adam.92 #249 üzenetére
Hali!
Vannak olyan lapok, amiknek nagyon gyors a boot-ja, azaz nem képes az optikai egység annyi idő alatt beolvasni a lemezt, amíg elér odáig a boot folyamat, ahol keresné. Ilyenkor egyes lapok "továbblépnek" és keresnek más bootolható egységet, ami esetedben persze nincs, hisz mindkét HDD üres. Ilyenkor azt kell tenni, hogy MANUÁLISAN belépni és kiválasztani, hogy miről bootoljon, ugyanis ilyenkor megvárható, hogy az optikai meghajtó beolvassa a lemezt.
Szóval lépj be a boot menűbe és várd meg hogy beolvasodjon a lemez. Azt hogy ezt melyik billentyűvel lehet, az változó, de pl Gigabyte F12, MSI F11, Asus F10/F2 stb...
Fire.
UI: a boot order az a bootoláshoz eszközök sorrendje, azaz ott kell/lehet beállítani, hogy melyik egységről induljon a rendszer. Elsődleges, másodlagos...stb egységet lehet megadni. Ott ahol nincs boot menűbe való belépési lehetőség, ott ilyen esetben(telepítés) elsődleges egységként kell megadni az optikai egységet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Friss videón a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Hardcore café
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest