Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
heihachi
üzenetére
Nálam eddig nem volt ilyen, most jött elő először (és egyből több helyen is). A fentebb említett eset mellett a másik szerón épp ma reggel kaptam meg a 2-es számú területellenőrzéses küldi megoldását (pedig nem építettem azóta semmit, nem soroztam sereget; de ma reggel hirtelen jelentősen megugrott a területem nagysága minden irányba - már a tegnap estéhez/éjjelhez képest).
Valószínűsítem, hogy a manticore-os küldi tegnapelőtti(?) fel- illetve bevezetése okozta ezt a hibaözönt (bár lehet más is, de az egybeesés kísérteties)... -
Dorien
veterán
Na, még jó hogy kiderült a szomszédról, hogy ő is magyar...

-
heihachi
addikt
Tök jó, hogy van ez a topik, mert ha nincs, sose találok rá a játékra

-
Igen. A fosztogatások ellen úgy lehet védekezni, ha a várban lévő inaktív (vagyis nem építkező, nem harcoló, nem tanuló, ...) hőst elküldöd őrjáratozni (természetesen sereggel).
Ezt úgy lehet megtenni, hogy a hősöd képe mellett van egy kis ikon (oda-vissza környíl), és arra kattintasz. A vele lévő sereg védekezik ilyenkor a rablóval szemben (bár ha rabolnak, akkor látják a várban lévő erőidet, és felkészülhetnek rá - pl.: annyi sereget küldenek, amennyi a várban lévő egységeidet megölhetik).Emellett létezik egy másik megoldás is (bár az inkább csak a nyersit védi passzívan): ha a várban megépült a fort, akkor a bányák mellé lehet építeni szintén kis 'fort' tornyokat, amik 10% mentési bónuszt adnak a velük érintkező bányáknak. Ebből 5 építhető egyszerre, és az egyik tovább fejleszthető 'main fort'-tá, ami már 30%-ot ad. (A hatásuk össze is adódik, mert pl. az aranybányámat körberaktam ilyennel, és 60%-os bónuszom van rá.)
-
Padisah
tag
Ha éppen kirabolnak, az ellen lehet tenni valamit? pl. megtámadni a rablót?
-
válasz
üzenetére
Én nem kaptam ilyen jelentést; csak egy olyan diplomáciait, hogy "After Vanek_ur's victory, the Manticores preferred to flee, flying off never to be found again."; és minden klánbeli Manticore legyőzés után csak ennyit. Pedig a sereg létszáma csökkent, a hős kapott rendesen XP-t (még szintet is lépett, de erről sem kaptam üzenetet), és mégis semmi...

-
Az pont ugyanolyan jó.

Egyébként az egyik szerón a klánunk négyet megölt (ebből 1-et én is
), és már csak 18% a büntetés. 
(A másikra nem merek felnézni, mert a 20 fős klánból már 6-7-en szürkék, köztük az alapítónk is, akit 'automatikusan' leváltott tegnap este a progi.) -
Dorien
veterán
Úgy tudom ezzel a megoldással nem oszlik fel a Manticore sereg, hanem át lehet pakolni az ellenségek területére. Nálunk egy csapatot lenyomtak, így már csak -40% az attack malus.
Szegény szomszédom közben beszopta, mert a fővárosból átpakoltam a seregeket az eddig üres városba, patrolba tettem a hőst és így nem tudott rabolni semmit. Én vesztettem 1db Marksman-t a 170-ből.

-
válasz
Drenadar
üzenetére
Azt is meg lehet oldani: akinek van előfizetése, az felvesz egy feláldozható hőst, rak mellé pár feláldozható embert, aztán kész. Bár ha a feláldozandó csapatoknak is kell egy minimális sp (a manticore-os sp egy bizonyos százalékát lehetne logikusan elvárni), akkor azért lehet fájdalmas is.

-
Maga a manticore nem lenne erős (Jactari oldala 1681 erővel jelzi), de nem egyedül jár. Az egyik szerveren a váram mellett lévő csoportban nem csak egy manticore van (bár csak annak a képe szerepel az adott helyen), hanem van egy szép kis sereg: 107 Manticore (180k stack power), 78 Minotaur (64k sp), 136 Centauri (56k sp) - összesen 300k sp.
-
Padisah
tag
Ezek a repkedő manticore-ok milyen erősek?
-
#278: Az arhitect osztály egy védő/támogató osztály. Szerintem fontos (gyorsabban lehet fejleszteni a bányákat, a védő epületeket erősíti, és csak vele lehet katapultokat gyártani - ráadásul a védő védelmi építményei is hatástalanabbak), bár a 3 hősös korlát miatt lehet, hogy csak később (4. hősnél) lehet érdemes bevetni.
Egyébként ha már itt tartunk, akkor nekem van egy harcos hősöm (leader + fighter + vagy mágia, vagy knight (bár gondolkodtam a barbarian-on is) - attól függően, melyik szerón milyen néppel vagyok), van egy támogató hősöm (arhitect + builder + landlord), és van egy kémkedős/védekezős hősöm (ranger + knight + vagy barbarian vagy merchant).Egyébként én tegnap este nekimentem teljes sereggel a korábban említett falunak, amire megkaptam, hogy 7+ nap a foglalási idő. Szóval most várok...

#281: A Manticore-ok fogják vissza a hős támadóértékét. Ha rámész a hősöd adatlapjára, akkor legalul fogod is látni, hogy mennyit vesz le belőle (nálam mindkét szerveren 60%-ot). Ezeket vagy megölöd (jó gyakorlás, és hősfejlesztés), vagy feláldozod neki a csapataidat, aminek következtében elhagyja ezt a létsíkot. Mindenesetre érdekes húzás
(az mondjuk kicsit rosszul érint, hogy az egyik szerón pont ostrom közben jelentek meg)... -
Dorien
veterán
Manticore-ok jelentek meg a térképen.
Lehet, ők lesznek a következő célpont.
Most veszem észre, hogy 50%-kal csökkent a rabló hősöm Attack-ja. Ez vajon mitől lehet?
-
Dorien
veterán
válasz
Drenadar
üzenetére
C'est la vie...
Ez van a quest-ben. Inaktív ellen nem fogadja el.
Nincs alliance-ban, közel van, kicsi erő, viszonylag nagy wealth, most húzott 2. falut. Lehet meg is ostromlom, ha megvan az 1 hét előfizetés.Barbárral elég lenne a 157,5k army is.
13k gold a napi fenntartása ennek a seregnek. Most épül a City Hall. -
Dorien
veterán
Szerintem elgurult a kolléga gyógyszere...

Mindjárt megvan a 250k army power, megyek kicsit megfosztogatom a szomszédot.
3. hősömmel meg még felépítem az utolsó research tower-eket, aztán valószínűleg respec, és rangert csinálok belőle. Még az elején megtanultam vele az architect class-t is, de minek...
-
karesz86
tag
Miért kérdezted ez igy van ez jó kis idö eltöltésnek.
-
karesz86
tag
Nekem is inaktiv

-
Padisah
tag
Hogy mondják azt angolul, hogy: Kérek 1 nap gondolkodási időt?
-
Ezt a köcsögséget! Kiszámoltam a harci szimulátorral a végeredményt (egy várat akarok foglalni), és csak annyi csapatot küldtem, amennyi egy kicsit több, mint amennyi feltétlenül kellene. Erre nem visszadobta a gép a támadásomat túl kevés erőre hivatkozással?!
Semmi harc, csak egyből fordult a sereg, és megy haza. 
Most akkor nagyobb seregerővel (stack power) kell mennem, mint a védő seregének ereje, ha foglalni akarok? Ez de gáz! -
Dorien
veterán
-
Padisah
tag
Átküldte a megmentőm a támadás logját.
Legendary victoryt aratott!!!
lvl 31 szintű hőssel jött.
5 Titán 106 Mage volt a serege. 100.694 volt az ereje.
Kapott 41557 XP-t a győzelemért!!1 titánt és 7 mage-t vesztett csak.
Ellenfél army power: 209.039 volt!!! Hőse lvl 12 volt.
148.726 maradt a seregéből. -
Dorien
veterán
Egy kérdés még a rabláshoz:
Minél nagyobb sereggel érdemes menni rabolni? Csak mert scout infó szerint 1db paladinnal is legyaknám az ellenfél csapatait és így sokkal több XP-t kapnék. Valahol azt olvastam, hogy 250k army power szükséges egy bánya teljes napi termelésének a kirablásához. A barbarian class ezt a szükséges army power-t képes csökkenteni max. 63%-kal. -
A támadási infót maximum úgy tudhatod meg, ha elkéred a támadás logját vagy a támadótól, vagy a megmentődtől.

A díjjazást meg a piacon a karaván fül alatt tudod megadni. Beírod, hogy mennyit küldenél, beírod, hogy hová, aztán elküldöd. Ha nem tudod egy karavánban elküldeni (mert limitek vannak: egyszerre 30k arany, 15-15 kő és fa (illetve 6-6 egyéb nyersanyag) amit egy karavánban át lehet küldeni - bár egy adott skillel ez növelhető), akkor oszd szét úgy, hogy ne kelljen darabonként átküldeni, hanem megadod, hogy 2x (vagy akár többször) is forduljon (pl: 50k aranynál 25k x2).
-
Na, lemaradtam a szerkesztési lehetőségről, és el is felejtettem a mondanivalóm második részét leírni. Vagyis:
Azt hiszem, igen; a lángokban állás azt jelzi, hogy éppen kirablás alatt van. A bombázási jel mutatja, hogy ostrom (foglalás) alatt van valaki; illetve a sok pont meg a mozgó hősök útvonalát (a vékony pont jelzi, hogy arra fog menni; a vastag, hogy arra ment; a zászló, hogy éppen hol van; a sátor meg azt, hogy hol állt meg táborozni/pihenni (ez utóbbi általában az éjszakai 'kötelező alvás' miatt van)).
-
Padisah
tag
Megérkezett a szomszéd, 1 pillanat alatt megtörte az ostromot, az ostromlóm fut a távolabbi városába.Csak tudnám a részleteket: mekkora és milyen sereggel jött?
Hogy tudom most átküldeni a megmentőmnek a díjazását?
-
Ravaged Land - East (a 123-as világ, mert ugyanilyen néven fut egy a 141-es sorszám alatt is).
Bár vagyok még a The zombie assembly - East világban is, de ott nagyon le vagyok maradva (mint a borravaló); valahogy a Heaven könnyebben, jobban használható, mint a Necropolis. A necroknak az elején kell a nyugi (vagy csak nagyon rosszul jöttem ki az első csatákból); a heaven-es srácoknak meg a harc a mindenük.
-
Azért nem kell nagyon megijedni, sok különböző feltételnek kell megfelelni, hogy valakinek felajánlhasd a váradat. Ha rákattintasz az offer gombra, akkor ki is fogja írni...
#256: Én is egyensúlyban fejlődöm, csak én talán jobban (mert az aranybányáim is a városomnak megfelelőek (bár azért az egyéb bányákat még van hová fejleszteni, hiszen azok még csak 5. szintűek)).
Az első (fő) váramban most érem el a mindent gyárthatok szintet (persze, a lovas és az angyal még csak 'alap' szinten van); a másodikban (a két aranybányásban) csak az első két (de fejlesztett) egységet tudom sorozni (sajnos nincs fatermelője, így meg iszonyatosan lassan lehet tovább építeni); a harmadikban meg egyelőre a harmadik (fejlesztett) egységig jutottam, mint sorozható.
Most, hogy az első váram környéke is tele lett építve (research building-ek, fort-ok, storehouse-ok, fields-ek és relay épületeivel), most már lesz másra is időm.
Szerencsére távol vagyok a harci zónától, így tudok rendesen fejlődni (ma reggelig wealth-ból álltam hatodik szinten, de ma reggel egy kis sorozásnak hála (meg az érte kapott fejlesztett angyaloknak, amiknek köszönhetően már 400k-s seregem van) már domination-ban is elértem ezt; csak honorban rekedtem meg az ötödiken). -
Dorien
veterán
Én próbálok viszonylag egyensúlyban fejlődni, az arany-, nyersanyag-, egységtermelést, építkezést, bányafejlesztést amennyire lehet szinkronban csinálni.
1. városban du. lesz már: cavalier, priest, griffin, squire, marksman, conscript
2. városban: squire, marksman, conscript (Ez a 2 aranybányás)
3. városban: archer, peasant (Itt meg inkább csak nyersanyagokat termelek)
Asszem most már ideje lesz felhúzni a fővárosban a City Hall-t...
-
Padisah
tag
Aha!!
Én meg azt hittem, hogy csak "nyílt" várossá teszi. Szóval ezzel ingyen odaadom neki?
Majdnem rányomtam a fővárosomra ezt az offer cityt.
Hatalmas szomszédom megindította a csapatösszevonásokat a hozzám legközelebbi városába. Úgy néz ki tényleg betámadja az ostromlókat még ma.
Csak nehogy miután elzavarta őket, ő folytassa az ostromot!
Minden lehetséges.
A kifizetésével nem lesz gond, a dupláját is ki bírtam volna fizetni.Bárcsak már ilyen gondjaim lennének, hogy angyalok vagy inqusitorokat termelek. Mióta ostromolnak nem tudok fejleszteni semmit.
-
Hát előbb mindenképp jobban megéri az inkvizítorokra menni. Egyrészt olcsóbb a megépítése, másrészt olcsóbb maga az egység is (és az angyalokra nem hatnak az ilyen-olyan népességnövelő cuccok, skillek sem). Nekem már vannak, így én dönthettem a capitol, castle, order of paladins és az altar of light között. Lett belőle az angyal készítő.

Mondjuk ha ez kész, akkor is marad a választási lehetőség, csak annyival lesz kiegészítve, hogy mi kell nekem; fejlesztett angyal, fejlesztett lovas, 'fővárosi' aranytermelés (és ehhez méltó sereg fenntartási költség csökkenés), vagy védekezés-erősítés (ezzel a sorozható alap-seregszámot duplázva).

-
Dorien
veterán
Na, délután már tudok lovasokat toborozni.

Jó is lesz, mert már lassan nem fér el a drágakövem a raktárakban....
3. falu megtisztítva, bányák legalább 4. szintre fejlesztve. Most kémlelek egy közeli inaktív várost, aztán megyek rabolni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dorien
veterán
-
Padisah
tag
Végül csak meghívott az ellenségem ellensége a szövetségébe, amit el is fogadtam.
Most az egyik várásom nyílttá tehetem, ami megfelel a feltételeknek.
Mivel jár, ha a városom megnyitom a szövetségesem előtt?Egy másik, aki nem szövetséges, de piszok erős, meg megüzente, hogy még ma megtámadja az engem ostromlót. Mi lesz itt ha lebukom, tehát meglátja, hogy beléptem egy szövetségbe, lehet nem küld felmentő sereget?

-
Ismét sok az egyben válasz.

#231:
- A többiek már említették a resource silo nevezetű építményt, ami azért is jó, mert olcsó. Viszont később lesz egy másik lehetőség is: a nyersanyagbányák közötti tisztított területen majd lehet építeni (azt hiszem, a resource silo 5. szintje után) storehouse nevezetű építményt is, ami megnöveli a raktárkapacitást (+50%). Persze, ez most még nem építhető, de ha odaérsz, akkor ezt is érdemes lehet majd felhúzni (ha meg a végső nyerésre megy valaki, akkor meg szinte kötelező is).
- Nem lehet megoldani. Mindig a túlélők harcolnak tovább, és ha azok elestek, akkor jön a következő sereg. Ha meg akarod oldani, hogy ne a lovasokkal harcoljanak, akkor #234-ben erre is ott a válasz.#237: Azok csak 'díszítőelem'-ek. Viszont vannak más dolog, amiknek a tulajdonlása előnyökkel jár (dwarven treasury, sphinx, obelisk, ...). Ezeket úgy lehet tulajdonolni, ha a várad külső zónájába belekerül.
#240 és #242: A tényleges veszteség 30%. A logistican skill pedig szintenként 2%-kal csökkenti ezt.
Egyébként úgy kell felfogni, hogy aki teljesen sértetlenül megúszta, az az 56; az összes 'kidőlő' egységed volt a 15, amiből 4 meghalt, a többi pedig csak megsérült (mire hazaérnek, addigra meggyógyulnak).
-
Padisah
tag
HornedReape a szomszédom észlelve, hogy megtámadtak kérte, hogy küldjek neki kémjelentést, megtettem, talán segíthet.
Aztán írtam neki két levelet, egyikben kértem vagy vegyenek fel a szövetségükbe, másikban ígértem a segítségért vagy szövetségkötésért 35-35 követ és fát és 20.000 aranyat.
Most írta, hogy oké, segít, sereget gyűjt és megtöri az ostromot.
Lehet, hogy túlél a birodalmam mégis.
-
Dorien
veterán
válasz
wikings2
üzenetére
A veszteségeid kb. 1/4-e pusztul csak el, a többi csak szétszéled és a csata után újra visszatér a seregbe. A veszteség még kevesebb lehet, ha a knight logistician skill-je ki van fejlesztve.
Ja és a FightSim-ben tudsz linket készíteni a csatáról a "Get permalink" gombbal, nem kell képernyőt menteni.

-
wikings2
őstag
Na most észrevettem valami furcsaságot :\
Ez a csata lenne a következő
Ahogy nézem az egészet az jön le hogy az első körben az angyal bedarál 2 markasment
utána nincs veszteség utána a 2 priest meg még bedarál 13 at így a végére 56 markasmenem marad.
Na de ez most hogyvan? az összesítésben csak 4 lostot ír és ha most ezt elküldöm akkor is csak 4 lesz a lostom 10000%.
Akkor mi az a veszteség körönként? Nem világos ez nekem nagyon
-
Padisah
tag
Vannak a térképen erdők, meg tavacskák is. Azok mik?És hogy lehet őket elfoglalni?
-
Dorien
veterán
válasz
wikings2
üzenetére
Jaja, Resource Silo. Jousting Arena-hoz pl. min. level 6 kell. Nálam most épül mindkét városban a lvl 7.
Csatánál használd a Fight Simulator-t: [link]
Úgy állítsd be a csapatokat, hogy a kezdő shooter-eid száma pont akkora legyen, hogy az ellenség infantry csapata még épphogy szétszedje őket, de a rá következő infantry csapatod már lehetőleg veszteség nélkül (vagy overrunnal) győzze le az ellenséges infantryt és így menjen rá a cavalry egységre. Szóval: shooter, infantry, shooter egység nagyságát minimalizálni, infantry egység nagyságát minimalizálni. Akkor jó, ha relatíve kevés a veszteség, és nagy a honor (több XP). Major, Outstanding, Legendary victory...
Ja és van egy script is hozzá: [link]
Firefox-hoz először telepíteni kell a Greasemonkey kiegészítést, majd utána lehet a scriptet. Feljön egy kis segédablak oldalt, és ha a játékban megnyílik a csatabeállítós ablak, akkor ezen megjelenik a "Jactari" felirat. Erre kattintva kiszámolja az aktuálisan beállított csata eredményét hősöstül, csapatostul, artifactostul.
(Szép magyar nyelv.) -
wikings2
őstag
Hogy lehetne növelni a maximális tárolókapacitást az egyes nyersanyagoknál ?
Nem tudok Baracckot építeni mert 18 a max de 32 kell neki ( ami gondolom max időn-kevesebb áron is van 28-28)
és még lenne 1 kérdésem
Van egy ellenség akinek 2 Infantry és utána 2 Cavalry egysége. Most ha ezt betámadom Shotterral első körben akkor szétszedem a 2 Infantryt, de ezek után mocskosul leverik őket a Cavalryk ugye. Nem lehet beállítani ,hogy a második kör után az ijászok helyett a gyalogosok támadják meg Cavalry kat? Sorrendet tudom állítani ,de erre nincs valami módszer?
Köszi előre is
-
Dorien
veterán
Jól van srácok, csak nyugisan!

Azért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak a játékban.Holnap este 8-ra már remélem enyém lesz a 3. city és összegyűlik a qrva sok nyersanyag is a Jousting Arena építéséhez. (92 wood/ore, 15 crystal, 80k gold)
Ez a "Charismatic leader" skill baromi jó, kimaxolva 3-mal növeli az összes egység napi termelődését az adott faluban. Pl. egy paladin esetében azért nem mindegy, hogy napi 2 vagy 5 jön belőle... -
Drenadar
veterán
ha te mondod. Holott erre reagáltam.
és szvsz egyetlenegy faluval ha odakerültél egy sokkal régebben ottlévő "erős" player mellé akkor csinálhatsz bármit. Neki több falva van, több egysége lesz, nincs az a mennyiségű egység amit egy faluval toborozni tudsz, hogy megijedne az erősebb játékos.
Jó mindegy.
a recept : friss szerverre érdemes regisztrálni, haverok referaljával, alkotni egy erős és agresszív szövetséget és nem lesz ilyen gond.
Mivel itt nincs olyan, hogy figyelje ki milyen erős, és úgy tegye le a falukat, hisz ugyebár magunk mellé is meghívhatunk új playereket...Az én tanácsom azoknak akik mégis így jártak (szövetségben nincsenek és sokkal erősebb támadja) : Diplomácia. más esély nincs. Esetleg elbújni egy erős szövetség mögé.
-
válasz
Drenadar
üzenetére
Na, látom, most sem érted. Azt javasolnám olvasd újra, de lehet akkor sem menne. Szóval még egyszer, egyszerűen, tömören:
Ha nem tudsz gyorsan klánba lépni, és erős (már régebben ott lévő - esetleg már több falus) ellenfelek mellé került az első falud, akkor először az első faluban kell erős sereget gyűjteni.
Ennyi volt a mondanivalóm; ami ellen nem mondtál még semmit, csak pár kiragadott részhez/gondolathoz fűztél kommentárt. Azt nem vetted figyelembe, hogy milyen előzmények alapján írtam, amit írtam; meg hogy milyen feltételek mellett született az a gondolat, aminek csak a végét kritizáltad - pedig az benne a lényeg. -
Drenadar
veterán
Arra értettem hogy baromság, hogy jaj ne legyen több falud míg nincs nagy sereged.
Egy jó kémmel nem is kell nagy sereg. (persze a 30K vs 250K esélytelen)
De lehet ha újra kezdenéd másik szerveren már nem csak 30K-d lenne a védelem lejártakor.
Nem vagizni szeretnék, de nekem akkor már megvolt a 3 falum, és kb 150-es sereg.
Kettő faluval könnyebb fegyverkezni.
egyértelműen minél több falud van, annál jobban fejlődsz, annál jobb sereged lesz, annál inkább kellesz a környező szövetségnek.És igenis tessék belépni egy szövetségbe, hogy kényelmesebb életed legyen.
De peace és bocsi, hogy lebaromságoztam egy kiragadott mondandód, végülis mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Ha te egy faluval akarsz nagy sereget gyűjteni hát hajrá.
-
Drenadar
veterán
Boccs, de ez baromság.
le is írom miért.Minél több falud van annál jobban megy a gazdaság, vagyis jobban fejlődsz.
Ha több falud van, az egységeidet csoportosítgathatod. Minek védekezni az egységgel? Inkább legyen több egységem. Egységeket kimenekíteni, bányára ha lehet nyomni egy improveot (improve alatt nem lehet rabolni).
raktárat felesleges kiüríteni mert abból úgy sem lehet rabolni.Kellenek szövetségekesek akik megvédenek.
a szingliket mi is tűzzel vassal mágiával írtjuk...
-
lemon99
csendes tag
Csáó! Tegnap kezdtük havermmal east ravaged landsen ha jól emlékszem. én Lemonade néven játszok haver pedig Nepti-n. Kordínátám:249,64. Egyelőre nagy a lendület. Megkarom kérdezni hogy van-e valami magyar alliance vagy ilyesmi elérhető?
Üdv: Lemon -
subscribe
-
Nem, ez tényleg nem tisztességes; de sajnos ez van. Más játékokban legalább az a lehetőség megvan, hogy nem a régebb óta ott lévők mellé rakja be az új embereket a szerver, hanem egy külön részre, ahol egymással harcolhatnak. Egyébként szerintem ha nem tudsz belépni viszonylag hamar egy közeli klánba, és sok erős(nek tűnő) ellenfél van a környékeden, akkor nem is érdemes addig a második vár építésébe fogni, amíg nincs egy nagyobb sereged. Ha csak egy várad van, akkor azt nem foglalhatják el (csak akkor, ha inaktív lennél), így általában az aktívakra akkor mennek, ha már megvan a második váruk; és akkor is az első várukat támadják, mert abban van sok minden kiépítve.
-
Padisah
tag
Na szóval 202.098 erejű haven sereggel támad, én 38.312-vel védekezem.
Volt 271 conscriptja, 66 birodalmi griff, 133 marksmen, 5 inqusitor, 124 squire.
Nem is értem, hogy ezeket az embereket, egy náluk jóval később kezdő, hogy verheti meg egyáltalán.
Ez így piszokul nem tisztességes. -
Padisah
tag
Köszi!
Klánba nem tudtam belépni, másik városomba még csak parasztok vannak.
Most küldök egy kémet, hogy megnézzem mégis mekkora sereggel támad.
Meglátom van-e értelme egyáltalán még küzdeni. Valami lengyel támadott meg Pietruszyn egy lengyel klánból.
Most látom vagy 10.000-rel csökkent a seregem, tehát volt valami csata. -
Karavánt nem tudom, de nem tartom kizártnak (bár elvileg a logikusabb a nem válasz lenne).
Hőst nem tudsz beküldeni, sőt, csapatokat sem; viszont a támadó csapatait meg tudod támadni kívülről is (ezzel gyengítve őt); vagy ha szólsz a közeledben lévő klántagoknak, akkor azok is megtámadhatják a támadó csapatait (ezzel akár el is zavarni a várad alól).
Ostrom alatt bizonyos időnként (talán 4 óránként?) támadnak a támadók, és a védekezők védekeznek - ezen közben vannak veszteségek akár mindkét oldalon is. -
Padisah
tag
8 nap 21 óráig tart ellenem elvileg az ostrom.
Ostrom alatt tudok küldeni az ostromlott városba karavánt vagy hőst?
Ostrom alatt a városban lévő egységeim (katonáim) pusztulnak? -
Padisah
tag
Most már csak 4 pötty távolságra van, besoroztam minden emberem, akit csak elértem, de így sem lesz nagyobb a seregem ereje mint 38.000.
A városomnak nincs fala, könnyen beveszi. A hétvégén szerintem végem lesz.
Új dominátios szintre is léptem.
Ha még lett volna két napom azt hiszem én támadtam volna meg őt, de így esélytelen vagyok. -
Én meg az egyik szerveren már lassan be is építem a váram környékét (már csak 1 szabad hely van, a többi be van építve). Mivel szerencsére elkerülnek a nagyobb harcok, így nyugodtan tudok építkezni, fejlődni.
A váron sincs már sok építenivaló - már csak a capitol, a castle, az altar of light (angyal termelő) és a mágiatorony van hátra (na meg az order of paladins épül még). Lassan már rámehetek a seregre is (jelenleg 260k-s seregem van, de elszórva a három várba). -
Padisah
tag
Az mit jelent ha a szomszédos birodalom városából pöttyözött csík vezet az fővárásomhoz?
Megtámad?Mert semmi üzenet nem jött. -
Dorien
veterán
Na, az előrejelzéssel ellentétben még majdnem 2 nap, mire véget ér az ostrom...

-
Padisah
tag
A fővárosom körül már csak 3 erdő van, de nem bírom bevenni őket.
Muszáj kifejlesztenem valahogy a priesteket.
Pangás van, nem tudok egyenlőre se fejleszteni, se építeni.
Ma 11-kor lejár a védelmi időm, kíváncsi leszek mi történik utána. -
Meg ne kövezzetek, ha rosszul emlékszem, de nekem az rémlik, hogy igen, részt vesznek. A rablás esetén van olyan, hogy csak az őrjáratra küldött (patrol - hős képe melletti oda-vissza nyilas ikon) egység harcol a rablókkal; de a csatába küldött ellenfél ellen a várban bármilyen feladatot elvégző hős részt vesz (még talán a patrol-os csapat is).
-
Dorien
veterán
Én meg elküldtem ostromra a hőst.

Elvileg du. 1 körül végez, de én csak este 10 után érek haza, szóval kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége.
Egy kérdés még:
Bányát fejlesztő / épületet építő / skillt tanuló hős részt tud venni a várvédelemben, ha megostromolják a várost? -
Padisah
tag
Végre elkezdhettem telepíteni a 2. városom.

-
Dorien
veterán
Na, a 2. falu régiója is megtisztítva a dögöktől.

Most kémlelem az inaktív városka csapatait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- World of Tanks - MMO
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- További aktív témák...
- ASUS RX 6700 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Asus Dual Radeon RX 6500 XT 4GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Ulefone RugKing Pad Pro strapatablet
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szóval itt-ott van egy kis késés a játékban.

Semmi harc, csak egyből fordult a sereg, és megy haza. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(csak arra számítottam hogy ez ad egy random nyersanyagból naponta valamennyit mint a sima heroesekben)