- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
Aktív témák
-
jss
aktív tag
Én is ezeket az opciókat állítottam.
Az nem világos, hogy a gép indításához a BIOS nem ad meg billentyűt vagy kombinációt, és beállítani sem lehet ilyet, nem úgy, mint a leállításhoz, ott megadja (csak az sem műxik nálam). Ebből az következne, hogy bármit nyomok meg, indulni kellene a gépnek, de ez a dög nem akar (meg leállítani sem tudom így). Lehet, hogy USB-s billentyűzettel nagyobb sikerrel járnék? Lehet ilyen hibája egy alaplapnak?:O -
bizi990
senior tag
Van egy szintén realtec (bocs, ha nem így kell írni) hangkártyám +2 csatornával, de párszor összeakadt, behalt. Végül kivágtam a fenébe, integráltba az a jó, hogy a mikrofon bemenete hangosabban nyomja. Minden nap dumálok messengeren meresztül és így jobb. Haveromat alig hallom, mert gagyi a mikrofonja, meg a mikrofon bemenete a hangkártyáján.
bizi -
bizi990
senior tag
Szerintem nem. Ezért lett majdnem K7S5A lapom (mindkettőt támogatja), de aztán rájöttünk, hogy az 512MB DDR nem is olyan drága...
Tudomásom szerint nincs olyan nagy különbség a DDR és a sima SDRAM között, hiszen mindkettő SDRAM. A procinak, meg majd' mindegy milyen memó van hozzá, az adat és cím buszok egyezzenek, a techonológia meg adott (SD). DDR különbséget szerintem a lap (chipset) elfedi.
Jó sok a 'szerintem' :) De majd jön vki, aki segít.
bizi -
jss
aktív tag
Tényleg létezik olyan, hogy bizonyos lapok helyből unlockolnak.
Asszem az N-Force chipsetes Epox, vagy Asus, vagy Abit. A háromból az egyik biztosan, de lehet, hogy van többfajta ilyen lap is.
Azt nem tudom, hogy hogyan müxik a dolog, de valahol már én is olvastam, hogy van ilyen. Gondolom, a lap alulról támadja meg a dolgot a proci lábain keresztül
(most eszméletlen zseni voltam):DD -
hobizoli
nagyúr
Egyebkent, amikor az elso AMD Athlon XP, Thoroughbred-A 1700+-k begyuttek kishazankba (2002.11.2x-n) en mar MASNAP megvettem egyet az egyik kiskerboltban, hazaerkezesem utan itthon az elso mozdulatom az volt a beinstallalast kovetoen, hogy a BIOS-ban szorzot LEvettem 11-rol 10-re, annelkul, hogy a CPU-n magan BARMIFELE modositast eszkozoltem volna. A CPU elindult a beallitott kisebb szorzon, nem blank screen volt a jutalmam erte, mint a kb 1 perce meg a helyen terpeszkedo Palomino XP1600-s CPU-mal...de, ha nem hiszed, sajnallak.
Mondtam mar, ogy NEM minden lap kezeli le ezt a free szorzos jatekot...
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Azt hadd en tudjam mar, mivel allitgattam, annelkul hogy hozzanyultam volna, OK? Mar csak azert is mert ott volt rajta a garimatrica...gondolom a nem a boltos csavok hekkeltek meg pusztan onszorgalombol...
Amugy pont a regebbi Asus lapokban NEM lehet allitgatni free-ben a szorzot, csak a regi manualis unlock-l (mint a Palomino-nal), ezzel szemben pl a KT7A (ViaKT133A, SDR-SDRAM, 2(!) eves) chipsetes Abit-ban IS lehet allitgatni FREE-ben....BIOS-bol
Erre mi a valaszod?
hobizoli -
bizi990
senior tag
:))
Előbb szedtem le a cpuid-t. Szerinte Tbredes a procim. Biztos A, de most már utána akarok járni. Milyen progival tudom megnézni? (hűtőt nem akarom leszedni a prociról)
Amikor vettem egy szempont volt: olcsóság. Összeszerelésnél kérdeztem a srácot, hogy ez palomino-e. Srác nézett rám egy darabig, aztán egy igent mormolt és csinálta tovább...
cpuid-ben ilyesmi van: Stepping 1, Revision B0
Ebben hogy lehet a zárat feloldani? -
jss
aktív tag
Lehet, hogy beválik, én nem ragasztottam le, nem is hallottam még erről, de attól még lehet, hogy jó dolog. Olyat olvastam, hogy nem grafitoznak, hanem celuxra apró kis csíkokat ragasztanak egymással párhuzamosan valami vezető anyagból, és azt ragasztják a procira, így kötve össze a hidakat.
Amúgy nem tűnik olyan kényesnek a grafitozás, ha nem maszatolja el valaki az ujjával, és jó minőségű a grafit, az magától nem fog lehullani.
Ha egyszer sikerült kinyitni a szorzózárat, utána már úgysem bántja azt a procit senki, nyugodtan csücsül a hűtőborda alatt.
Szóval szerintem celux nélkül is műxik, de az sem baj, ha tesztek rá. Én nem tennék.:) -
bizi990
senior tag
Én nem, 43C-nél több még nem volt.
Palominonál (1.7XP) a szorzó feloldása hogy megy?
McCoy,
írtad, hogy az alaplapon lehet. Nem inkább a procin?
Ennek még nem jártam utána, tudnátok dobni egy linket vagy leírást. Ha lesz időm én is 166FSB-t szeretnék elérni kisebb szorzóval.
Kösz!
bizi -
jss
aktív tag
Az enyém MORGAN, bár szerintem ez mindegy, mert mindkettőnek olyan a tokozása tudtommal, hogy fogja a grafit. Nekem kb. negyedszerre sikerült, nem voltam túl ügyes. Ha nem sikerül elsőre összehúzni mindet, annak tudtommal csak az a következménye, hogy nem nyílik ki a szorzózár a procin. Viszont, ha nem csak a szembenlévőket kötöd össze, hanem zárlatot csinálsz, abból baj lehet
(hogy lessz is -e, azt nem próbáltam...)! Ez amúgy megtörténhet, mert elég közel vannak egymáshoz, szóval el lehet bénázni. A másik buktató, hogy könnyű lesarkazni a procit, ha már sokadszorra próbálod, és az idegességtől figyelmetlenül teszed fel/veszed le a hűtőbordát a prociról. Nem árt többször áthúzni rajta a cerkát.
Javaslatok:
-Kihegyezett, magas grafittartalmú ceruza, vagy rotring, 2B-s, vagy több.
-Tisztességes megvilágítás, a megfelelő szögből, hogy ténylegesen lásd, mit csinálsz!
-Vizsgáld meg alaposan, hogy a grafitcsíkjaid nem érnek -e egymáshoz!
-Ha nem biztos a végeredmény, radírozd le az egészet (tiszta radírral, óvatosan).
-Nekem javasolták még az ellenőrzést Ohm-mérővel, gondolom, ez sokat segíthet.
-Sokat segíthet még a lesarkazásvédő.
-Akkor csináld, amikor nyugodt vagy, túl kicsi a hely ahoz, hogy remegő kézzel sikerüljön.
Sok szerencsét kívánok hozzá!:DD -
bizi990
senior tag
1,7+ Palomino. Az olcsóság volt a szempont, mert munkára használom és most tuning nélkül is a winyó (sebesség), meg az internet (ha filmet töltök, de persze ilyet nem szoktam :)) ) a szűk keresztmetszet. Videokarim is S3Savage4 16MB :)
Március végén vettem asszem, de még nem próbáltam a tuningot, majd 1-2 hónap múlva talán ráérek kisérletezni. Most táp csere lesz, meg egy kis mod :)
Szorzót csak TBredB-ben lehet módosítani komolyabb fizikai beavatkozás nélkül?
bizi -
bizi990
senior tag
Akkor majd totózok hétvégén...
Mint topic indító jelezd a moderátornak a névmódosítást és tuti megcsinálják.
Van egy topic a k7s5a tuning biosról [L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=14840[/L] , szerintem nézz körül ott, hátha van a 6a-hoz is. (bocsi, nekem most nincs időm)
bizi -
bizi990
senior tag
-
jss
aktív tag
Ezt én is tudom, a kérdésem ettől független volt!:))
Arra gondoltam még, hogy azért nem tudom az alaplap órajelét még tovább emelni, mert 250 W-os táp van a gépemben. Amúgy csak egy winyó, CD rom, 1,1 Ghz-es DURON van a gépben. Lehet, hogy a táp kevés?
Továbbra is érdekelne a T's Hardware dolog. Hol találom pontosan?;]
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest