Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petya25
    őstag

Ezen a boot.ini szerkesztés nem segít, ugyanis te belekevertél a dologba.
    A mikor a Vistát telepítetted, nem kellett volna a biosban a bootsorrendhez nyúlni, hanem csak másik vinyó másik particiójára tenni a Vistát.
    Nálad most az a helyzet, hogy amikor az IDE vinyót állítod bootnak, akkor az lesz a multi(0)disk(0)rdisk(0), és az 1. particiója kapja a c: betűjelet, amikor pedig a satát rakod bootnak, akkor az lesz a multi(0)disk(0)rdisk(0), és övé lesz a c:.
    És mindkét vinyón ott vannak az OS-ek saját bootdfájlai, miközben a bootmenus bootolásnál a Vista bootfájljai indítanák mindkét OS-t.

A problémádon csak a Vista újratelepítésével tudsz segíteni, méghozzá úgy, hogy az XP-s induláshoz szükséges bootsorrendet hagyod a biosban. Aztán a Vista telepítő automatikusan megcsinál mindent.

A boot ini-be én írtam be kézzel a Vista-s sort, nem a rendszer, ezért gondolom, hogy az XP is elkezelné a boot sorrendet.

Először úgy tettem ahogy írtad, a Vista-t a második vinyó ''F'' meghajtójára tettem, aminek az lett a következménye, hogy az egész XP-s C-t hazavágta, ismeretlen partíció lett belőle. Mikor újraindítottam a gépet és megpróbáltam az eredeti XP-re bemenni, folyamatosan az XP színes futó csikja közben újraindult a gép. Mindenem eltűnt róla, lehetett újratenni mindent. :F
    Ezért inkább, az első dive-ot lehúzva, mint C drive tettem fel a Vista-t, most mindkét rendszer C-nek látja saját magát és cvsak kézzel Biosból tudom eldönteni melyik induljon, nem boot menüből.

Új hozzászólás Aktív témák