- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibsim
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #612 üzenetére
Abban bízok, hogy a hangját alatta lehet tartani ventis gépek hangszennyezésénél, és ha ez ultrahang is esetleg, talán nem olyan nagy a negatív hatás. A másik, hogy attól is függ mekkora a külső rezgése a csőnek, hogy mekkora a termoakusztikus hatásfoka. Ha a kicsi hatásfok is már nagyon sokat javítana a heat pipe effekten, akkor nem kellene jó hatásfokúra csinálni a termoakusztikus részét, kivéve, ha olyan helyen alkalmazzuk, ahol ez az esetleges rezgés, nem gond, pl. szerverteremben, stb. Mint mondtam az is kérdéses, hogy mennyire jön rezgésbe a cső, ha nincs benne akadály (hőcserélő). Amiket én csináltam modell állóhullámú és haladóhullámú gépeket, kis teljesítményűek és kis hatásokúak voltak és zártan még elfogatható halkan búgtak. Kérdés az is, ha tényleg zavaróan hangos lenne, hogy lehetne-e valahogy hangszigetleni.
-
tibsim
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #608 üzenetére
Köszönöm, a hozzászólásokat! A felvetés jó! Az állóhullám miatt, ahogy egy egyenes csőben a nyomás, hogy az egyik, majd a másik vége között rugózik, valóban berezegteti a csövet, mint ahogy a puskagolyó is ellenhat a puskára, ezért rezgésbe hozza a csövet. A hurok alakú épnél, a haladó hullámnál szerintem az hozza rezgésbe, hogy a regenerálóba és hőcserélőkbe ütközik (átmegy rajtuk). Ha egy ilyen csövet a levegőbe tartunk akkor nincs hangja, hiszen a hang be van zárva, de a rezgése miatt, ha például egy asztallapra szorítjuk, akkor valóban halk zúgást észlelhetünk. Azt írják ezekre a gépekre, hogy halk búgás hallható, Ezt úgy lehet teljesen megszüntetni, hogy rugalmas anyagokkal rögzítik, ami viszont nehézség egy számítógép esetében. A végső változatnál, ahol a hurokba nincs hőcserélő sem, nem tudom mennyire jönne rezgésbe, mennyire lenne hangos, ez kérdéses. A hűtőkkel ellentétben ez a HP is passzív hűtés, nem igényel külön elektromos energiát
-
Veriakilis
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #588 üzenetére
Itt a VIDEÓ linkje!
-
Veriakilis
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #588 üzenetére
Kicsit régi a hozzászólás, de azért ez egy érdekes link a témával kapcsolatban:
Heatpipe helyett VAPOR COOLING
Van videó is, csak még meg kell keresnem.
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #532 üzenetére
Jó kérdés.
Attól függ, hogy milyen távolságra lesz a HDD, meg a blokk attól a ponttól, ahol a heatpipe-ot rögzíted.
Minél távolabb, annál kisebb az esély, hogy elbírja.
50-100 mm-t szerintem kibír.
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #528 üzenetére
Jónak tűnik az elképzelés.
Szerintem HDD-t le lehet hűteni 1db 6-os, vagy 8-as heatpipe-al.
Conrad-tól veszed a heatpipe-okat? -
Veriakilis
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #528 üzenetére
Remélem tudok segíteni, bár lehet, hogy csak ősszel,- addigra lesz új műhelyem ha minden jól alakul.
A réz blokkokot egyik barátom műhelyében készítettem az Ő segítségével, mert az a karos fúrógép elég hosszú furatot tud.
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #523 üzenetére
Szerintem satuba befogod,- de finoman, mert elég vékony fala van szerintem a csőnek, és meghajlítod kézzel.
Úgy fogd be satuba, hogy mellé teszel keresztben egy 15-20mm átmérőjű köracélt, és erre hajlítod rá.
-
Veriakilis
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #523 üzenetére
Szerintem satuba befogod,- de finoman, mert elég vékony fala van szerintem a csőnek, és meghajlítod kézzel.
Úgy fogd be satuba, hogy mellé teszel keresztben egy 15-20mm átmérőjű köracélt, és erre hajlítod rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged