- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serricon
senior tag
HDS szerint kondíció 0%, hátravan 0 nap. teljesítmény 100%
De azért töltöttem még rá kb 100 GB-ot, gond nélkül végignéztünk róla 1-2 filmet, szóval annyira azért nem halott, csak papíron.Még van rá pár hónap gari,
RMA-nál ez jelenik meg mint típus:
Seagate BARRACUDA GREEN drive
5400-RPM SATA
2000 GBSzóval jól értem hogy most az egybeolvadás miatt, ha elküldöm nekik a rossz Samsung HDD-t, akkor küldenek vissza egy ilyen Seagate-et?
Épp fut rajta egy seagate-es tesztcucc hosszú ellenőrzése, a rövid nem talált hibát.
-
Serricon
senior tag
Sziasztok!
Egy pár éves Samsung 2TB-os lemeznél (HD204UI) a win7 feldobta az ablakot hogy mentsek, mert baj van.
SMART FAIL:
raw read error rate:
id 1
value 1
treshold 51
worst 1
warranty 1Ha ez csak így magától jött volna elő azt mondom elromlott, de bizonytalan vagyok benne.
Ubuntu Server, ext4-re formázva, 3 partíció volt rajta. Nézegettem néha ott is smart-ot, de semmi hibát nem jelzett soha, erről ment a rendszer, meg torrent éjjel-nappal idáig több mint 2.5 éven keresztül 24/7.
Tegnap lementettem róla mindent egy új lemezre, mert átkerült a htpc-be, amit viszont telepítésnél át kellett raknom IDE módba BIOS-ban, mert drivert hiányolt. Felment a rendszer(nem erre, hanem egy SSD-re), majd fogtam ezt a lemezt, töröltem a régi linuxos partíciókat és gyorsformáztam ntfs-re, tettem rá 1-2 mappát és minden oké. Ezután ma elkezdte dobálni a hibát.Amire eddig gondoltam:
a) eddig is szar volt, csak az ubuntu alatt nem látszódott, nem jelzett, és most a win jól megtalálta hogy rossz.
b) ubuntu alatt jó volt, csak a tegnapi 1.5TB adat átmozgatása betett neki.
c) BIOS-ban a SMART vagy IDE mód átállítása bekavart neki, de amúgy jó lenne.Tippek? Gari?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest