- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
pocok28
tag
Nem.
Mintha a csatlakozó nem jól érintkezne.
Pedig jól van bedugva.
Pendrive-okkal, fényképezőgéppel soha nem csinált olyat, hogy megszakadt volna a kapcsolat, vagy nem engedte volna lecsatlakozni.
Megpróbáltam másik porton is. Ugyan az történt.Vinyónak nem tesz jót, hogy megszakad az áramforrás.
-
pocok28
tag
-
pocok28
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy kűlső 2.5"-os 1TB-os A-DATA HD710-et. Nagy sokára felismerte a rendszer.
NTFS-re gyorsformáztam. (W7 64bites alatt)
El akarom távolítani, mire ezt írja a rendszer:
Az eszközt (Általános kötet) nem lehet leállítani, mert egy program még mindig használja. Zárja be azon programokat, melyek használhatják ezt az eszközt, majd próbálkozzon ismét.
Jelenleg semmi nem használja.Van ötletetek mit csináljak?
-
pocok28
tag
válasz
haxiboy #26680 üzenetére
A gépemben 2 vinyó van.
Az egyiken W7 32bit. Ez a régi rendszer. Jelenleg ezt használom,
de lassan átállok a másik rendszerre, mert ez már elég lassú.
A másikon W7 64bit és XP indítómenüvel.
Egyik rendszer sem látja az eltűnt lemezeket.
Csak inicializálni lehetne a lemezkezelőben, de ezt nem szeretném megtenni.
Másik gépen konkrétan még nem próbáltam, de lehet, hogy sort kerítek rá. -
pocok28
tag
Sziasztok!
Van két darab Samsung 103SJ 1TB-os merevlemezem.
Adattárolásra használom őket. Nincsenek particionálva.
Már egyszer jártam úgy, hogy a 3 particióbol eltűnt 1, majd később még1 partició. Azóta inkább nem particionálom az adattárolásra használt lemezeket.Az 1-iket kb. 3 hónapja nem látja a w7.
BIOS és a HD Sentinel látja.
A lemezkezelőben teljesen szűz lemeznek látja. Inicializálni lehet csak.Biztonság kedvéért vettem egy Hitachi 7K1000.D (HDS721010DLE630) 1TB-os lemezt.
A jó vinyóról 1 az 1-ben átmásoltam mindent.
Az elmúlt 3 hónapban a láthatatlan samu-val nem foglalkoztam.Most úgy jártam, hogy a Hitachit sem látja a W7.
Mitől van az, hogy csak úgy eltűnnek a lemezek?
Kérlek segítsetek!Előre hálásan köszönöm a segítségeket!
-
pocok28
tag
Üdv Szakik!
Van egy nagy problémám. Illetve több is.
Van egy Samu HD103UJ 1TB-os vinyóm. 3 partició volt rajta.
Először eltűnt 1 partició, majd mégegy.
Gondoltam, hogy a Get Data Back-el majd egyszer lementem az adatokat, de ezen nem voltak fontos anyagok, így azóta sem foglalkoztam vele.Tanulva az esetből:
A következő biztonsági merevlemezemen csak egy particó lesz.
Így is lett.
Vettem két Samu HD103SJ 1TB-os vinyót.
HD Sentinellel csináltam rajtuk Destruktív írás és olvasás tesztet.
Az egyiken talált egy badszektort. A másik tökéletes.
Rámentettem az egyikre minden fontos anyagot, majd erről egyben átmásoltam mindent a másikra.
Múlt héten kellett anyagot leszednem a vinyóról.
Megdöbbentem, hogy a W7 nem ad neki meghajtó betűjelet.
Új meghajtóként látja, inicializálni akarja!
Szerencsére a másik vinyó (a badszektoros) jó.
Tegnap vettem egy 1TB-os Hitachi Deskstar 7K1000.D (HDS721010DLE630)-t, hogy erre átmásoljam az ép vinyóról a cuccokat. A rosszat meg majd utána leformázom.Jelenleg 2 rendszervinyó van a gépemben.
Egy régi 750GB-os Samu 753LJ: 3 partició és W7 32bit-es op.rendszer
Egy újabb 750GB-os Samu 753LJ: 2 partició XP és W7 64bit-es op.rendszer
Szükség volt a munkám miatt Xp-re, majd ezután kb. 4 hónapja felraktam rá a 64bit-es W7-et, hogy kiváltsam a régi 3-4 éves 32 bites W7-et (eléggé lassú már szegényke).Szóval. Az új Hitachi vinyót a 64 bites rendszeren akartam beüzemelni.
Mikor elindult a Win érzékelte a vinyót, és feltelepítette az illesztő programját.
A lemezkezelőben is megjelent, viszont nem ugrik fel az ablak, hogy inicializálni kell a vinyót. Csak tulajdonságokat lehet megtekinteni. Formázni nem.
Próbáltam a reck nélkül is, de úgy sem jó.Erre jött az ötlet, hogy megnézem a régi 32 bites W7-en.
Itt minden rendben van. Tudtam inicializálni, amit meg is tettem, de nem formáztam le, mert kíváncsi voltam, hogy a 64 bites rendszer ezek után már látja-e.
Most már látja. Itt csináltam a gyorsformázást, majd HD Sentinellel egy gyorstesztet.A munkám a 32bites rendszeren van, ezért erről csináltam másnap a destruktív írás-olvasás tesztet a Hitachi-ról (közben dolgoznom kellett). Rendben lezajlott, minden szektor jó.
Ekkor veszem észre, hogy nincs meghajtójele. Irány a lemezkezelés, és felugrik az ablak, hogy inicializálni kell a vinyót.
Ezt megtettem, és most itt gyorsformáztam le.
Ezek után már nem bízok benne, hogy rámásoljam a biztonsági mentéseimet.Hogy lehet az, hogy a 64 bites rendszeren nem lehetett inicializálni a winyót?
Ha nincs 32 bites rendszerem vittem volna vissza a boltba?!
Lehet az a probléma, hogy ez SATA3-as? Az alaplap GB GA-EP43-DS3 LGA775 socket.
Mit tegyek ezek után, hogy megbízható legyen a vinyó? Nem szeretném, ha erről is eltűnnének az adatok. Csináljak teljes formázást?
Hogyan tűnhetett el minden adat a Samuról?Boccs a hosszú fogalmazásért, de így remélem érthetőbb a problémám.
Kérem segítsetek!
Előre is hálás köszönetem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged