- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crias
senior tag
válasz
Zsivaagoo #32494 üzenetére
Jaja tudom pont ezért gondoltam hogy valahogy vezérelhető-e ez, mert holt feleslegesen megy már vagy 2 hete nem nyúltam ahhoz a HDD-hez, viszont minden nap legalább 1* de van hogy 2* elindítom a gépet.
Nem azt a 12W-ot sajnálom, csak nem szeretném ha feleslegesen kopna az alkatrész.
De köszönöm mindenkinek a fáradozást.
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kérdezem-e de hátha.
Szóval adott 2 HDD az egyiken a rendszer van (Samu HD103SJ) a másikon meg a ritkán használt adatok (wd red).
A kérdésem az lenne hogy azt be lehet-e valahogy állítani hogy gép indulásnál meg úgy egyáltalán a tároló HDD ne induljon el, csak hogy ha írni vagy olvasni akarok arról a lemezről?
-
Crias
senior tag
válasz
Zsivaagoo #31964 üzenetére
igazából úgy gondoltam hogy 2 részre osztom, így egyszerűbb lesz néha leformázni az adott részt és jobban el tudom pakolászni az adatokat a 2 HDD-n, vagy nincs sok jelentősége ennek? (Mittudom én most mondok egy számot évente két évente nem kellene legalább 1* leformázni?)
Vagy felesleges szétdarabolni?Mindenesetre köszönöm szépen az eddigi segítségeket
(#31968) _DiEGO_
Köszi neked is, igazából csak adattárolásra lesz de akkor marad az MBR
Remélem tényleg csak ennyi gond volt vele, amint hazaérek kipróbálom. -
Crias
senior tag
válasz
_DiEGO_ #31961 üzenetére
Javítok biosnál amikor elkezdi kiirni a rácsatlakoztatott cuccokat akkor kiirja a Samu HDD-t (rendszer) meg az ODD-t, mindkettő egymás mellett van Sata3-as porton ha jól láttam ami lentebb van azok sata 2-es felírat szerepelt.
A Samu sata0 az ODD sata1, egy asrock u3s3-am van.RootRulez
Megnéztem felismeri és nincs betűjeleNem igazán találtam olyan opciót amit mondtál viszont olyasmit ír ki hogy nincs inicializálva, itt melyiket érdemes választani? (Master board record vagy GUID partition table)
Akkor ezek szerint csak ennyi gond lenne vele?
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Lehet kicsit láma kérdést teszek fel de nem igazán tudom mit tegyek (ok valszeg láma kérdés lesz).
Adott egy F3-as Samu HDD ami eddig volt a gépben, mellé vettem egy wd 2TB-os red HDD-t (WD20 EFRX), eddig csak 1 HDD volt a gépeimben illetve régebben még IDE korszakban volt több is ott tudom kavarni kellett a master slave-el, de ha jól tudom SATA-nál nincs ilyen.
Összedugtam a sata kábellel az alaplappal, táppal is, viszont bootnál nem érzékeli sőt a sajátgépben sem látom, viszont a HDD sentinel meg érzékeli, most mit hagytam ki? Gondolom valamikor formázni kellene (úgy gondoltam majd win7 alól), de azt hogy merre mikor? És tényleg csak ennyi gond lenne vele?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged