Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jola

csendes tag

válasz khalox #6795 üzenetére

khalox, egy csuda vagy!

A Testdisk bejött (6.10), a kicsi fekete ablak többet tud, mint szakajtó új csili-vili.
    Természetesen liksoft reagálását is köszönöm; az infot elraktároztam, még jól jöhet. Főleg, ha keleti mintás grafikákon kattintgatok.

Rendesek vagytok, csak így tovább!
    (Otthon nem volt belépési jelszavam, ezért késtem a válasszal.)

Laci

• jola

csendes tag

ELTŰNT A PARTÍCIÓM!!!

Persze, besegítettem... Az EASEUS Disk Doktorát töltöttem le bootolható CD-re, és kipróbáltam (megtekintettem) volna. Valami grafikai gond miatt (nincs a BIOS-an vírusvédelem!) a Dell 6400-as notebookom a grafikus kezelőfelületet (DOS) színfoltos keleti szőnyegként hozta be; rajta rohangált egy pacni (kurzor).
    És itt voltam guru: kattintgatni kezdtem, amúgy vaktában, hogy hátha lesz valami. Lett: nincs többé d: partícióm, rajta az összes adatommal. ASUS alaplapú asztalimon bootolva minden a legnagyobb rendben, onnan tudom, hogy F3 megnyomásával indítható a Recovery funkció. Ezt meg is tettem a sérült gépen, el is indult. Érdekes, hogy a lefutás idejére a grafika tökéletesen megjelent; sajnos, ahogy befejezte, keleti szőnyegbe váltott. Itt csak annyit lehetett kivenni, hogy egy kétválaszos felugró ablakról van szó. Leentereztem. Kiléptem, és újraindítás után semmi változás.
    Ezután letöltöttem a - sajnos, csak - demo Wndows alóli változatot (XP-ig, de indult Vista alatt), és onnan is Recovery. Lefutott, de csak a c: partíciómat hozta be. A hajdani d: helyett lefoglalatlan terület jelenik meg. Az érdekes - és szomorú - az, hogy üresen (ami normális is lenne). Igen ám, de amikor CD-ről lefutás közben látható volt a grafika azon egyértelműen ott volt ennek a területnek a homályosított, de valós arányban adathányadot jelző oszlopa! Az, hogy akkor ENER-t ütöttem, nem ronthatott többet a dolgon, mert a windowsos változaton (és a gyártó honlapján is megjelenített példában egyaránt) láttam, hogy ez egy figyelmeztető ablak az ép (nem Recovery tárgyú) partíció dolgaiban, és a default válasz ezt hagyja bántatlanul.
    Tehát, úgy tűnik, a progi nem tudja visszacsinálni amit elrontott(am). Segítsetek, mivel tudnám újraéleszteni a partíciót! Azért kérek bevált, biztos megoldásra javaslatot, mert az elvetélt próbálkozások esetleg ronthatnak a helyzeten.
    Remélem, ebben az állapotában a fizikai címterület nem kerülhetett felülírásra, így viszonylag jó esély van használhatóvá tételére.

Előre köszönöm segítségeteket!

Laci

Új hozzászólás Aktív témák