Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bugsyonic

tag

Sziasztok!

2 problémám is van, bár lehet, hogy nem probléma, de zavar:

1. Samsung 840 PRO, a Samsung Magician boot után egyből kiírja, hogy nem talál megfelelő SSD-t (tudom HDD topik, de a következő gond HDD lesz és szerintem kapcsolatban vannak).
    Amúgy látja a SM, tesztelni is lehet, csak feldobja az ablakot, hogy nem találja és szerintem valami nincs rendben.

2. Adott egy RAID 1, 2 db 500 Gb-os HDD. Az Intel Rapid Storage Technology program sárga felkiáltójeles hibaüzenetet jelentet meg. "your system is configured to enable advanced sata features for optimal power management..." és nem is látja a RAID diszkeket. A tartalmát látom, a Device Managerban Intel Raid 1 Volume-ként meg is jelenik. Kérdés, hogy dolgozik-e a RAID?

Egyéb infó:
    Alaplap: Gigabyte Z97X-UD3H, BIOS: F7 (legújabb), BIOS-ban a SATA: AHCI (talán ez a gond), birok még RAID-et választani, csak úgy nem indul el a gép, új installt még nem csináltam így, de nagyon nem is szeretnék :)
    Driverekből minden a legújabb van fent. Oprendszer: Windows 8.1.

Egyéb plusz infó: bootolásnál volt olyan, hogy 4-5x újrabootolt, még az op. rendszerig sem jutott el, ezt többször is csinálta. Az egyik HDD-t, ami a RAID-ben van azt nem látom a BIOS-ban, de néha megjelenik. SATA kábeleket már lecseréltem. Lehet, hogy az egyik RAID diszk rossz?

Valakinek van-e ötlete? Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák