- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacitek
csendes tag
válasz
Lacitek #4185 üzenetére
Na, megoldódott a probléma: BIOS-ban beállítottam az UDMA 6 módot, a PIO-t Auto-n hagytam, és beállítottam az eszközkezelőben, h a BIOS-beli értékeket alkalmazza. Egy restart, és 50 Mb/s az átviteli sebesség.
Köszönöm szépen mindenkinek az összes ötletet/tanácsot, nélkületek nem ment volna!
Helló! -
Lacitek
csendes tag
válasz
liksoft #4183 üzenetére
Na szóval: az egyik partíciómat leformáztam, de maradt a lassú átviteli sebesség.
Megnéztem BIOS-t, ott be lehet állítani az UDMA(0-tól 6-ig) és PIO (0-tól 4-ig) működést.
Az UDMA-t beállítottam 6-ra, a PIO-t Auto-n hagytam. Bebootolt a gép, de maradtak a régi írási/olvasási értékek.
A PIO-t és/vagy az UDMA-t más értékre kell állítani?
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget/ötletet.
Üdv. -
Lacitek
csendes tag
Helló mindenkinek!
Még a régi gépembe vettem egy 320-as WD-t (WDC WD3200AAKS-00SBA0 , 320 Gb, Sata II, 16 Mb cache).Ez volt nagyjából márciusban.
A régi gépemben minden ment normálisan, kb 40-50 Mb/s-szel másoltam/írtam átlagban.
Na, de kb 1 hete vettem új gépet, leírása a profilomban.
A régi DVD íróm IDE-s volt, a mostani SATA-s.
Namármost, a mostani gépemben, ha a WD-mről önmagára másolok, akkor kb. 5 Mb/s az átviteli sebesség, ha a WD-ről a régi Maxtoromra másolok, akkor 8 Mb/s körül van, ha a Maxtorról a WD-re, akkor 13-14 Mb/s körül van, ha pedig a Maxtorról önmagára másolok, akkor kb 21-22 Mb/s. (A Maxtorom 80 Gb, IDE, 8 Mb)
A WD nincs jumperelve.
Azt szeretném kérdezni, h normális ez így? Nem túl lassú a WD?
Ha volna vmi ötletetek, nagyon megköszönném.
Jah, még vmi: ha pl. DVD-ről hallgatok zenét, és elkezdek másolgatni/írni/olvasni nagyobb sebességgel a WD-ra/ről, akkor lelassul a zene, és elkezd szakadozni. Ha ugyanezt teszem a Maxtorral, akkor nem jelentkezik ez a belassulás.
Előre is köszönök mindent, és BÚÉK, így pár nappal előtte is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest