- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
batyuska100 #52489 üzenetére
Ismered a régi közmondást:
Cipőt a cipőboltból..!
Lemezt a lemezkezelőben kell nézni.
Fileokat meg a filekezelőben.
Mindegyik más és más..! -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Hegyirabló #52311 üzenetére
Gondolom a 2,5" SSD-t a 2,5" HDD-hez kell hasonlítani, azok kevésbé zajosak. De szokták gatyagumira is felfüggeszteni a 3,5" HDD-t, így semminek nem tudja átadni a rezgést, és csukott házban tartva csendes. Vagy két szélén szivacsokkal rögzítve (szellőzésre ügyelve)
Van aki nyitott házban SSD-ből is hall időnként cicergő fütyülő halk hangot. Szóval szerencse kérdése. -
válasz
Hegyirabló #52309 üzenetére
Az ÁR/GB aránya biztos jobb a HDD-nek nagy méreteknél. Nem kell sűrűbben cserélgetni az SSD-t se. És egy megfelelően beszerelt HDD zaja sem kell hogy észrevehető legyen. Nem mindenki gépe olyan hangos mint egy kiegyensúlyozatlan centrifuga..
-
válasz
Hegyirabló #52307 üzenetére
Nincs értelme lecserélni, hiszen egy 2 órás filmet SSD-ről is ugyanúgy 2 óra alatt tudsz csak végignézni..
Vagy egy 5 perces mp3 az ssd-ről hallgatva is 5 perces. -
válasz
Benkovics91 #52302 üzenetére
Ha ugyanonnan vett laptoppal használtad akkor te nem vetted észre hogy a biosban be van állítva hdd jelszó. Ha nem tudod a biosod admin jelszavát akkor összerendelve maradnak.
-
-
-
-
válasz
OldAkita #52249 üzenetére
Nem kell(ett volna) semmit se tenned csak betenni a gépbe, inicializáláskor GPT-t választani majd next next next...
Nem kell hozzá külső program, szerintem töröld is amit feleslegesen telepítettél. Használd a beépített lemezkezelőt.
Törölj róla minden (hibásan létrehozott) partíciót.
Konvertáld gpt-re.
Most hozz létre egyetlen partíciót és formázd ntfs-re. -
-
-
-
-
válasz
SunMount3r #52077 üzenetére
Ha az alaplapodon van sata2 vagy 3 port és bekapcsolható az ahci mód akkor biztos támogatja, a csak pata portos alaplap vagy ide nélküli mfm vezérlőnél kérdéses lehet. [link]
-
-
-
-
-
válasz
z123456789 #51799 üzenetére
Tipikus felhasználás nálad hogy a reggeli csúcsban a 7-es buszon laptopot és 3,5" usb hdd-t használsz?
Inkább vennék egy nagyobb külső usb3 ssd-t e célra. Annak tuti nem kell 12V.
-
-
válasz
#37935104 #51801 üzenetére
Tehát a 2TB-ból most hiányzik 0.0005TB-nyi hely? Még egy sima fotónak is kevés.
Ha ez téged nagyon flusztrál és teljesen üres a hdd akkor lemezkezelőben töröld a partíciókat és hozz létre egy újat.. Vagy parancssorban így: [kép]
Vagy használd úgy ahogy most van, esetleg csak a pici partíciót töröld.
-
válasz
z123456789 #51797 üzenetére
Én úgy oldottam meg hogy kihajintottam a 3,5" dokkoló spéci két feszültségű egyedi csatis tápegységét és lecseréltem a csatlakozót is sima DC csatlakozóra [link], amihez bármely sarki boltban kapok 12V 2A dugasztápot. Az 5V ágára vettem eBay-ről egy 12v to 5v dc-dc 3A konvertert 250Ft-ért, de te akár át is kötheted usb 5v-ra..
Utazáshoz vonaton laptopal a hátizsákban elfér egy 12V 7Ah zselésaksi..ha tudsz forrasztgatni..
-
-
válasz
aldebaran #51743 üzenetére
Rohannék a boltba két új dupla akkora hdd-ért, addig nem használnám.
Aztán az egyikre lementeném a NAS tartalmát PC-n, ezután nasból a két régi kiszed új üres betesz, nas beüzemel (nem használnék semmilyen raidot, se jbod-ot), adatok visszamásol.
Hibás hdd kuka, a régi használhatót még pcben újraparticionálnám formáznám, utána visszatehető a nasba. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Kiki18 #51580 üzenetére
Vannak furcsaságok a leírásodban:
"Kiderült, hogy egy jobbklikk->hozzáférés letiltása mozdulattal a tulajdonos letiltotta a mappát"
"minden fontos file-t vagy mappát átmásoltam egy külső vinyóra, gond nélkül."
Ha letiltotta volt akkor hogy sikerült ki másolnod..?
Most vissza meg miért nem..?
Mit csinálsz másként? -
válasz
Kiki18 #51577 üzenetére
Azt azért még nem ártana tisztázni hogy file-jogosultságokkal vagy EFS-el van-e gondod. A hozzászólásom az előzőre vonatkozott.
Viszont EFS esetén [kép] ha nem volt biztonsági mentés a kulcsról és az előző telepített wint törölted felülírtad akkor azon fileok már örökre elvesztek..
-
-
-
válasz
Hegyirabló #51521 üzenetére
Ha csak filmeket és MP3-akat fogsz tárolni rajta akkor mindegy.
Ha OS-t telepítesz rá akkor majd a telepítő beállítja ahogy neki kell.
Lásd az aláírásomban. -
-
-
-
-
-
válasz
Danecay #51416 üzenetére
Nem választottad le mielőtt kihúztad. Ha nem kapcsoltad ki a gyorsindítást, akkor ez kikapcsolt gépre is érvényes.
-
-
-
-
Igen szóról szóra ezek a tünetek ilyen esetben. Egy átlag asztali gép biosa(uefije) nem tud mit kezdeni a lejelszavazott sata lemezzel így el se indul. (A képernyő tönkremenetelének ezekhez semmi köze)
Sajnos az ata jelszó úgy beállítható hogy utána fel sem tünik senkinek amíg ki nem veszed a laptopból. (nem kér jelszót, újra installálható közben a win, stb)
-
-
-
-
-
-
válasz
nagyfejü #51363 üzenetére
Mire gondolsz?
Eltűnjenek az évek alatt begyűjtött szektorhibák, beakadó kerregő mechanikai hibák..?Egy ilyen az embereknél is jól jönne. Ráncos 90 évesen csak megnyomom egy gombot és csinos 20 évesként folytatom tovább az életem. Az se baj ha elfelejtem az elmúlt 70 évet..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Futás, futópályák
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- StarCraft 2
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Steam Deck
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged