Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #26875 üzenetére
OK! Köszi!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #26867 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Már régóta szívtam vele. Komolyan nem értem, hogy miért nem rakták bele valamelyik frissítésbe. A vinyóval nem tudtam kipróbálni, mert már visszaraktam a médialejátszóhoz, de biztos jó, mert az USB kártyaolvasó ledje is kialszik. A WD progija csak XP alatt működött nekem. Még olyan gondom is volt, hogy Hard Disk Senitel alatt a vinyó soha nem ment alvó üzemmódba, de a "Fejlett opciók-Ellenőrzés gyakoriságát 5 percről 12 órára állítása megoldotta.
2TB-os külső vinyót akarok venni, WD Elements-re (idáig nem volt vele semmi gond, azt leszámítva, hogy csatlakozáskor 2-3 alkalommal checkdisket javasolt a gép) vagy a WD My Book Essential-ra gondoltam. Mit javasolnál helyettük? Mobilrack+hdd esetén valami speciális vinyó kell? Nem melegszik nagyon? Nekem a PC-ben lévő 2 vinyó úgy 26C°, hogy venti hűti. Az Elements alapból 37C°, de nyáron volt 58C° is. Amikor a HDS pörgette, akkor 47C° volt.
-
xgamer.pc
csendes tag
válasz
King Unique #26461 üzenetére
Okés, köszi, akkor jól gondoltam!
Sata csatlakozós, azzal nincs gond!
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #26446 üzenetére
Nem, tudtommal csak régieknél, és Sentinelnek nincs köze hozzá. CSAK a gyári progi csinálta.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #26439 üzenetére
Vannak szériák (régebbi IBM leginkább) ahol a gyári tesztprogram leellenőrizte az átallokált szektorokat IS! Ha jónak minősültek, visszatette a jók közé, így akár 100%-ra is visszamehetett a drive állapota. Ilyenre volt példa, leginkább gyagya táp volt az alaphiba okozója.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
King Unique #26437 üzenetére
Kondíció a rossz szektorokkal együtt változik. De majd nekilátok lementeni a fontosabb dolgokat...napokban veszek új tápot, remélem csak Chieftec undora van a winyónak.
(#26439) King Unique: Nem is a megjavulásról beszélek. Nem tudom honnan szedted ezt, inkább csak ne romoljon tovább.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
King Unique #26434 üzenetére
Szaporodik sajnos de más esetben nincs hiba. Már egy másik táp van a gépben szóval nem hinném, hogy az a baj. Már csak azért írom, mert mondták már másnak is, hogy ettől is gyűlik.
Rövid önteszt lemegy. Menet közben 0xF5-öt ír, majd a végén 0x00-t.
-
antivirtuoz
tag
válasz
King Unique #25101 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat! Telepítettem a HD Sentinelt, s bizony nincs jó állapotban a merevlemez. Szegény elég régi már. A magas árak ellenére ebből egy új HDD lesz - nagyon hamar.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #23527 üzenetére
Volt már egy"lebetegedett"Verbatim pendrive-m is,a Corában vettem,szó nélkül cserélték.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #23504 üzenetére
[link]
Néha lefagy,ha rádugom a gépre.
Windows 7 Prof.64 bit esetében egy"karika"jelenik meg akkor.
Ma vettem észre a jelenséget az eseménynaplóban. -
Misi 007
őstag
válasz
King Unique #23395 üzenetére
Igazából mindegy hogy milyen videót másolsz rá.
Olyat is észrevettem hogy (amikor épp nem áll meg a lejátszás) néha bekockásodik a kép egy bizonyos részen. (Az eredeti fájlban természetesen ilyen hiba nincs...)
De valamikor meg felmásolod a cuccot rá és semmi kínja tökéletesen lejátssza.
Az a baj hogy randomra csinálja ezt...
Most legutóbb az Autómániát néztem rajta ami mkv volt és vígan meghalt kb a huszadik percnél.
Természetesen ami a gépre töltődött le (tehát az eredeti) az simán továbbmegy ugyanott.
A winyón lévő meg behal PC-n a TV-n no meg a STB-on is ugyanott.
Fogtam felmásoltam rá újra akkor már jó volt.
A kábele szerintem hibátlan de majd megpróbálok kunyerálni valakitől egyet pár napra de előtte odaadom a sorozatnéző havernak hagy tesztelje otthon. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #23057 üzenetére
Igen,minden rendben van velük!
Ezt meg csak most fedeztem fel,ezt a jelenséget a belső HDD-nél. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20790 üzenetére
Az USB hídchip végzi, így a panel átépítése után (ha a fogadó keretre építed) szerintem több drive titkosítása is lehet. (Erre viszont nem merek határozott igent mondani, mert nem próbáltam. Mivel ez is mikrogép, és fan belső flash memóriája, így drive csere esetén akár új kulcsot is generálhat. Ha ez véletlen szerű, akkor hiába teszem vissza a múltkori drive-ot, már nem fogja kezelni.)
Óvatosan ezzel.
-
d3lete
aktív tag
válasz
King Unique #20794 üzenetére
ár/kapacitást néztem meg a 32 mb gyorsítótárat mert elvileg az újabb green ek 7200asok.
Nade most félre teszem ezt a gyorsítást mert hibára bukkantam és nem tudom ez okozza e a lassúságát.
(C7) Ultra DMA CRC Error Count current:200 worst:200 Threshold:0 Data:18 status: warning
HD sentinelbe aztírja OK(minden rendben) a vinyóm 100%-os
Kipróbáltam 2 kábellel mind2 vel ugyanez a hiba. Van a lapomon egy G-sata2 chip arra is rádugtam,ugyanez a hiba,az sb750-re is rádugtam azon is ugyanez a hiba
Jah HDTune Pro 4.60 a program. A korábbi verziók nem érzékelik ezt a hibát.
Mi a franc??
Jah és inkább a G-sata2-t választanám ,mert arról gyorsabban bootol be a gép. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20788 üzenetére
Csak akkor nem, ha van mentésed.
Igen, csak HW titkosításnál. Ezért szeretem a TrueCrypt-et. -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20784 üzenetére
Ha átraktad, a drive használható normál módon újra particionálva, de az USB chip-en keresztül írt adatok csak ugyanazon keresztül olvashatóak.
-
ruti
Közösségépítő
válasz
King Unique #20765 üzenetére
King U:
beültettem a bug-arat a füledbe? ;-)
most már tudod, miért vagyok rack-párti -
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #20765 üzenetére
Nem mindegyik WD titkosít, csak azok szokták, melyekhez jelszó programot is mellékelnek. A chip átépítése elvileg megoldható, de nem egyszerűbb azt az első pillanattól nem is használni?
-
ádika86
aktív tag
válasz
King Unique #20523 üzenetére
köszi szépen!
-
BullZeye
veterán
válasz
King Unique #20443 üzenetére
Akkor már inkább 7k3000 2tb-os Hitachi, hisz gyorsabb/halkabb/olcsóbb mint WD Black, viszont nekem fontos volt, hogy nagyon halk legyen, és egyik sem ebbe a kategóriába számít.
-
Telda
addikt
válasz
King Unique #20414 üzenetére
Köszönöm!
Kipróbálom a javítást, hátha jó lesz. -
zozz12
tag
válasz
King Unique #20058 üzenetére
Értem. Majd nézegetem azt a HDS -t. (még jó, hogy eszembe jutott, hogy ellenőrizni kéne pár év után a cuccot) Az már megint egy más kérdés, hogy mire kéne lecserélni. SSD volna a legjobb, de jelenleg (még külföldön is) bazi drága. Egyenlőre marad a hagyományos. Haveromnak most Hitachi 5K3000 1,5TB -osat raktunk...
-
zozz12
tag
válasz
King Unique #20056 üzenetére
Hát végülis próbál haladni, igen. Leginkább magának vette, lementegetni ezt-azt, de egy jó párszor el fogom vinni én is
Különösebben fontos cuccok nincsenek a HDD -n, bár ettől függetlenül tuti megőrülnék, ha egyszercsak megdöglene. Mik az előjelei egy ilyen elhalálozásnak? Fagyás, néha véletlenszerű szoftverek akadozása?
-
zozz12
tag
válasz
King Unique #20054 üzenetére
Nos, erről halvány lila gőzöm nincs. Apámnak mindig sikerül mindenből és mindenkiből (szakemberekre gondolok) megtalálnia a sz@r. (remélem nem olvassa a PH!
) És ezt szoktam is mondani, dehát nem mindig foglalkozik vele. Én amúgy egy Silicon Power A50 -et vagy A70 -et néztem ki ilyen célra...de sajnos nem az lett, pedig csak 2-3k -val drágábbak.
Amúgy most a gépembe egy Seagate Barracuda 500GB -os HDD van (hát sajnos néha én is veszek rossz cuccokat...) és a Hard Disk Sentinel szerint 100% -os a teljesíménye, 37% -os a kondíciója és "a lemez felületén található 7 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve. A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység). Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken."
És ezzel mi legyen szerintetek? -
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
King Unique #19571 üzenetére
Mezei scorpio blue egy revoltev házban, a WD mypassport kicsit jobban össze van szerelve, bár, ennek is a belsejében lett hiba, kívűlről semmi baja! Ne focizz vele
Nekem az a lényeg, hogy valahogy kicseréljék egy újra ingyen, jó lenne, ha tudnám, mi produkálhat még ilyen hibát, hogy kerreg-kattog és kezd tönkre menni az utolsó szektoroktól visszafelé...
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
King Unique #19566 üzenetére
NEm gyári tokban van, én raktam bele egy jó kis alutokba, ezzel nem is lett volna baj, csak épp szerelgettem a gépet és nem volt belecsavarozva amikor másolás közben lerántottam a kábelnél fogva az asztalról... :S
Valakinek van tapasztalata ilyesmi garanciális cseréjével?
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #19163 üzenetére
A mai technológiákkal, a mai adathordozók esetén elég egyszer felülírni. Ha azt random kóddal teszed, akkor duplán is igaz.
"Rétegmentésre" nincs lehetőség, legfeljebb a nem használt területekről (még felül nem írt) lehet előkaparni adatokat.
A felülírt adatok mentéséhez több százszor érzékenyebb és gyorsabb eszközre (elektronikára - fejszerelvényre) lenne szükség, mint amit használ a HDD. Tartok tőle, hogy évi 10-15 ilyen mentésért ezt a technológiát senki nem óhajtja kifejleszteni (ha egyáltalán lehetséges). A gyárak is a laborokban a piaci 2-3 szorosával rendelkeznek csak. Így feltételezem, hogy kísérleti stádiumban az 5-7TB 3,5"-ban, és 2TB 2,5"-ban már megy.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #19161 üzenetére
Ha egyszer felülírod az egész felületet, akkor annak annyi. Matematikailag van esélye, de adatmentéses gyakorlat alapján nincs. Gondolj bele, 1 mm-re 7-8 ezer sávot ír fel a fej. A légrés ennél is kisebb (70-80 ezer/mm). Az adatok felírása kódolással történik, ahol egy jelváltozás akár 11-18 bitet is tartalmazhat! (RLL az újabbak: RLL (3,11), RLL (4,18)) Vagyis nem csak van-e jel, hanem annak időtartama mennyi? Ugyanis ez tartalmazza az információt. Ilyen méretek és ilyen időzítés mellett gyakorlatilag nem maradhat maradék mágnesesség (előző jel), mert bizonytalanná tenné a drive működését. Elméletileg persze van, és elméletileg ki is nyerhető, de a gyakorlatban ma kivitelezhetetlen. Több nagyságrendnyi a jelszint közötti különbség. Mivel van amikor az utolsó írt jelért is küzd a drive, hogyan olvasná fel a százszor, esetleg ezerszer kisebb előző jelet?
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #18452 üzenetére
Ha igen, nem vallották be.
Pont a WD az, aki olyan változatos béléssel szereli a drive-okat, hogy mind a mai napig a legnehezebben menthető, mert vagy egyedi a mechanika (térgeometriailag az új belerakandó anyag "legyértandó"), vagy olyan változat van belül, amire nem számítok a bontásnál (2 lemezes 4 fejes alapváltozatnál (ott is több egymással nem csereszabatos fejszerelvény) találtam már két lemezes két fejes (középső két fej) variációt is.
)
Na ilyenre firmware-t frissíteni csak az utolsó esetben (ha hiba miatt kell) vagyok csak hajlandó. De ez magánvélemény. Ettől még lehet jobb a frissebb változat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #18449 üzenetére
Szia!
Én nem frissíteném. ODD esetén az újabb lemezek miatt célszerű. Routerben biztonsági rések foltozása miatt lehet jó. Telefon esetén szintén, de ott csak akkor, ha olyan hiba van benne, mely biztonsági rést tartalmaz, és a tulaj azt a szolgáltatást ki is használja.
Winyó esetén is hasonló a helyzet. A Seagate 7200.11 tartalmazott hibás firmware-t. Ott létkérdés a frissítés, de másik ilyen kritikus helyzetről nem tudok. USB esetén a csatorna a szűk keresztmetszet szerintem, nem a drive belső optimalizálása.
-
Imco
őstag
válasz
King Unique #15481 üzenetére
Az USB 3 már gyors. Ha az adatlapod kitöltenéd akkor tudnám milyen a procid.
A 4-5 óra túlzás lehet egy átlagos /P4 3Ghz-tól/ gépnél. AÍz elszállás az urban legend. Különben a microsoft helyett most az APC-t, vagy hasonlót tisztelnénk igy.
Ha nem P3-ad van akkor add meg neki ami jár! Ennyi idő alatt már rég kész lenne.Szerintem...
-
Silentfrog
veterán
válasz
King Unique #15472 üzenetére
Biztos,hogy nagyon sokáig tart a teljes formázás több ora.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 3
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- RAM topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest