- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PuMbA
titán
válasz
NateDogHUN #24047 üzenetére
Ez valami háttérben futó program miatti lassulásnak, driver gondnak, Windows energiagazdálkodási beállításnak vagy BIOS mizériának tűnik
BIOS-t csak a legutolsó esetben frissíts, de nézd át az összes drivert a gépeden, hogy friss legyen, illetve próbálj meg kihúzni minél több USB-s eszközt a gépből és háttérfolyamatot bezárni, hogy marad-e a probléma.
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
A rendszerem egy MSI B150 VDH alaplapom, egy i3-6100 proci, Win1064, MPC-HC.
Ha bitstreamra rakom a lejátszást a LAV filterben, akkor a DD megy, de a DTS-re váltásnál néma csönd van.
MI lehet a baj? -
PuMbA
titán
válasz
NateDogHUN #24044 üzenetére
Windows 10? N-es Windows verziód van? Legújabb VGA driver felrakva?
-
NateDogHUN
tag
válasz
NateDogHUN #24042 üzenetére
Basszus, elkiabáltam.
Két részt megnéztem a Man in the high castle-ból, minden ok volt, ma a 9. résznél ugyanazt kezdte produkálni. Szaggató kép, egér mozgatásra megszűnik. Ötlet? -
NateDogHUN
tag
válasz
NateDogHUN #24041 üzenetére
Minden ok, megy! Köszi a tippet.
-
Thom!
veterán
Mpc-hcnal ha a topic elejen leirtak szerint beallitok mindent a 24p lejatszashoz akkor Bluesky Frame Rate Converterre van-e szukseg?
Win10
Amd kabini -
Thom!
veterán
Win10, amd kabini 24p lejatszast hogy lehet a splash 2.0 kikenyszeriteni hogy ne 60hz menjen a film?
-
PuMbA
titán
válasz
NateDogHUN #24035 üzenetére
Van magyarázat: elavult. Folyamatosan változó világban élünk. Semmit sem jelent, ha valami régen bevált vagy nem volt vele gond
-
tutitibi
senior tag
válasz
NateDogHUN #24035 üzenetére
MPC-HC-t használj, dobd ki a VLC-t.
-
PuMbA
titán
válasz
NateDogHUN #24033 üzenetére
Egyik lejátszó sem jó, nézd meg a honlap tetején a téma összefoglalót
-
NateDogHUN
tag
Hello!
Filmek lejátszása közben akadozik a kép, ha az egérkurzort megmozgatom, megint rendben van, majd 10 percenként újrekezdődik a móka. VLC playerrel is és POTplayerrel is ugyanez a probléma.
Konfig:
QuadCore Intel Core i7-2600K 3600 MHz, Asus P8Z68-V LX lapban, NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB (6 GB), 16 gb RAM.
Ötletek? -
mesger82
csendes tag
Sziasztok,
Teljesen zöld fülűként írok... Szeretném beállítani a MadVR-t az összefoglaló szerint, de nálam nincs a downscaling-nál catmull rom. Én rontottam el valamit? Mivel nem N-es a win ezért nem töltöttem le a media features packot.
i5 3570k, 8GB RAM, GTX950, Win 10 Pro (friss telepítés), friss MPC-HC és MadVR...
Lehet az a baj, hogy még csak a monitor van a gépre csatlakoztatva DVI és nem a TV HDMI-vel? Vagy nincs köze hozzá?
-
Patice
nagyúr
HD5500-as IGP nem rendelkezik még hardveres dekódolási képességgel HEVC-hez, ezért csak prociból - szoftveresen - tudja dekódolni a videót. Ez a magyarázat arra, hogy az alacsony bitrátással még csak-csak megbírkózik, de a magasabbal már nem bír szuflával. Atom X7-Z8700 már rendelkezik hardveres dekódolóval, így nem kell hozzá erős proci, hogy le tudja játszani a HEVC-el kódolt videót.
HEVC dekódolást Intel vonalon Braswell-es Atom (csak 8bit) prociktól kezdve SkyLake, Apollo Lake és most nemsokára megjelenő Apollo Lake procik tudják hardveresen gyorsítani.
ARM alapú SoC-ok már régóta rendelkeznek hardveres HEVC dekóderrel, pl. az Amlogic S905, S912 procik.
AMD oldalon asszem 460-as dedikált VGA-ra van szükség hozzá. Vagy majd a Ryzen APU pár év múlva.
-
hito
nagyúr
válasz
huskydog17 #24020 üzenetére
Köszi, sajnos nem segített, ugyanúgy kevés hozzá a hardver valószínűleg.
-
huskydog17
addikt
Próbáld meg a Splash 2.0-t, talán ott jobb lesz!
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Tudna valaki segíteni HEVC lejátszással kapcsolatban? NX500-as fényképezőm van, ami HEVC kodekkel rögzít videókat. A gép, amivel le szeretném játszani a videókat Lenovo Thinkpad Yoga 12, HD 5500 GPU-val. Ez alapjáraton nem tudja a hardveres gyorsítását a HEVC videóknak, de kijött egy frissítés, amivel elvileg már tudja. Gyakorlatilag viszont azt tapasztalom, hogy nagyon alacsony bitrátájú HEVC videókkal megbirkózik (cca. 15mbps), de ahogy szembe találja magát valami izmosabb bitrátájú videóval (60, 90mbps) megszűnik működni, átmegy diavetítésbe.
Kérdésem az lenne, hogy próbálkozzak valami beállítással (ha igen, tippeket megköszönöm), vagy a HD 5500 ennyit tud, magas bitrátájú HEVC videók nem fognak menni (?). MPCHC-ban HEVC és UHD pipa a gyorsításnál bent van.
Az érdekessége a dolognak az, hogy valamelyik nap próbáltam egy szutyok Atom X5-Z8700 procival is lejátszani, még a 100mbps HEVC videók is vajpuhán mentek.
-
Fandango
veterán
Attól, hogy nem Intel VGA-ja van, attól használhatja azokat az opciókat. madVR előtt én is bekapcsoltam mindig azokat.
Valami viszont nem jó nálam egy ideje madVR-el, mert töbször megakadnak a videók, és nem tudok rájönni, hogy mi okozza. EVR CP-vel teljesen jó, de madVR-ben hiába állítgatok, nem javul.
Egy Catalyst frissítés után kezdte, azt hittem az okozza, de visszaraktam a régi drivert, és a hiba megmaradt. -
PuMbA
titán
válasz
tutitibi #24012 üzenetére
Tudom, bele kéne tenni a az IT Tartalom kikapcsolását, a Teljes tartományú HDMI kimenetet, valamint a képrontók kikapcsolását (dinamikus kontraszt, zajcsökkentés, bőrszín tónus stb.)
MPC-HC-ban pedig a D3D Teljes képernyőt és a 3 függőleges szinkronizálási videó átalakító beállítást.
-
tutitibi
senior tag
-
-
Fandango
veterán
válasz
Ra's al Ghul #24003 üzenetére
Chroma upscaling: NGU (ami a vas elbír, teszteld ki), SuperRes nem kell
Image upscaling: NGU algorithm quality: luma (ami a vas elbír, teszteld ki), chroma let madVR decide, algorithm to use after doubling: let madVR decide mindkét helyenEgyéb kérdés?
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali,
van itt valaki, aki használja a legújabb madVR-ban a legújabb algoritmust NGU?
Ha igen akkor tudna segíteni beállítani? -
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!
Win10-re váltás óta akadozik a filmek és audióanyagok lejátszása.. Filmekhez MPCHC-t zenéhez Winamp-ot használok.. Audigy Support Pack 6.1 és legújabb Amd VGA driver van fenn..
Elvileg a Windows is frissíti magát ha van mire..
Mi lehet a probléma??
Köszönöm!! -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Hardveraprón nézegettem az integrált procis lapokat, de nem igazán tudom, hogy ha én LibreElec-el használnék egyet pendrive-ról HD filmek lejátszására akkor mi lenne a minimum proci szint amivel mindez akadás mentesen futna?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- EAFC 25
- Windows 10
- Politika
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest