Aktív témák

• Nikk

senior tag

No egy új topic néha nem árt, és tekintve, hogy igencsak nagy a visszhangja a HD4890-ben rejlő tuningpotenciálnak ezért gondoltam megnyitom a HD4890-esek tuningos topic-ját.

No kérem. Saját VGA-m egy Gigabyte HD4890 1GB fedélzeti csodával. Alapórajelei a referencikártyáén alapszanak (850/975). Ezt mezei léghűtéssel (50%-os ventisebesség mellett) húztam. Az eredmény:

OC órajel: 910/1100(4400)

A kártya 940Mhz-től felfelé mindíg lereseteli magát (de csak FurMark-ban. A kártya 975-re húzva Vista 32bit alatt le tudta futtatni a Vantage-et). Az egész teszt egyrészt az ATI OverDrive-al zajlott, másfelől pedig terhelésnek FURMARK-ot használtam, ami nagyszerűen égeti a VGA-t.

Ezek után, mindenféle artifact-tól mentesen, lefutott a 3dmark vantage, ami az alábbi pontot dobta ki a GPU sebességére:

Vantage GPU Pont: 10788

Hozzá kell tennem az egészhez még annyit, hogy a rendszer egy Phenom II 940-en nyugszik. A deszka egy ASRock AOD790GX. Az áramellátásról a Paksi atomerőmű és egy CoolerMaster RealPower 520-as modulos táp gondoskodik :). Az oprendszer pedig egy 64bit-es Win7.

Ezentúl pedig jó tuningolást és ponthajhászást kívánok minden lelkes HD4890 rajongónak is tuningolónak... :)

Aktív témák