- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrolux felültöltős mosógép csapágy cseréje.(YT alert!)
Ez alapján csináltam, és rendben működik.
Egyelőre csak a hajtás oldalit cseréltem le, és már ettől jó lett a hangja.
Előtte olyan volt, mint valami felszállni készülő repülőgép.
Most meg mintha új lenne.
Egyszer már cserélték (3 éve), akkor szerelőt hívtam, de mivel akkor is néztem mit csinál, most meg ez a videó... így simán oké. -
A tisztított víz nem azonos az ásványvízzel.
Pl. Tatabányán a csapból ásványvíz minőségű víz folyik.
Ezt persze megszenvedik a háztartási gépek (karsztvíz), viszont élvezeti érteéke jobb (ami megint egyedi...), mint a lágyvíznek.Lehet, hogy érdemes lenne a lakóhelyed környékén körülnézni ismerősöknél, hátha van valakinek víztisztítója/vízszűrője, hogy az élvezhető-e számotokra. Még mielőtt beruházol valamire.
-
Üdv!
Nagyon régen vettünk már porszívót, és hát elöregedett az Electrolux ZTF7630EL
Maradnék porzsákmentes verzónál, de nem kell a hiper-szuper maxiúj verzió, így ezek közül vásárolnék nagyjából, hacsak nincs ajánlat:ETA Stellar 1221 90000 27 990 Ft
Rowenta RO3731EA Compact Power Cyclonic Classic+ 28 590 Ft
Rowenta RO2933EA Swift Power Cyclonic 33 890 Ft
ETA Salvet 0513 90000 38 090 Ft
ETA Avanto AAAA 1519 90000 39 990 Ft
Rowenta RO2981EA Swift Power Cyclonic Home & Car 41 690 Ft
Rowenta RO3786EA Compact Power Cyclonic Animal Care 41 990 Ft
ETA Salvet Animal 1513 90000 43 990 Ft
Electrolux Clean 600 EL61C2OG 53 290 FtEzek közül vajh' melyiket volna érdemes?
(Ha jól nézegettem, akkor leginkább ETA és Rowenta jött fel, illetve egy Electrolux, ami már a drágábbakból)
(Az Alza linkek azért, mert ott vagy egy 20k-s kuponom)
-
válasz
LLKobe #72948 üzenetére
Logikailag nem állja meg a helyét, de előfordulhat, hogy néhány gyártó úgy oldotta meg, hogy egyiket a másik léte nélkül ne lehessen üzembe helyezni (árukapcsolás...)
Alapvetően a műszaki leírás megmondja, hogy hogyan kell bekötni; abból ki kellene derülnie, hogy van-e valami speciális... -
Ez már inkább a rezsicsökkentős topikban lenne jó, de értem amit mondasz, viszont nálunk 600 m3-rel több a limit, illetve a 3400 az a múlt évi fogyasztás, a klíma és kandallós alternatív fűtések miatt várhatóan azért sikerül beszorulni a limit alá (persze még forgalmunk sincs).
További fontos dolog az is, hogy valaki átalányt fizet vagy diktál, illetőleg a diktálósoknál a gázfogyasztási profil sem mindegy (aki "csak fűtés"-ben van, annak nem jár gázfogyasztás nyárra, aki vegyesben, annak igen).
Abban viszont igazad van, hogy a nyáron megspórolt gázt (e-bojlerrel) az év hátralévő részében fel tudjuk használni.Természetesen kiszámoltam a várható gázfogyasztást a múlt éves adattal - és jól el is szörnyülködtem, ami nem csoda.
Most próbáljuk meg a felhasználásunkat is "optimalizálni". Újra kell majd tanulni, hogy melyik rendszer milyen hatással van ránk (melegérzet, stb), és a pénztárcánkra. Ez azért hosszabb folyamat lesz.Azonban a kérdésem most leginkább a bojler javasolt márkájára vonatkozik, Hajdu v. Stiebel-Electron vagy Ariston.
Na meg majd ugye, ha már írtátok, hogy okosbojler, hogy erre van-e igényünk, mennyit nyerünk/vesztünk, megtérülés vs. bekerülés.
-
Szerencsére azért nem 700Ft-os gázzal csináltam mindazt, mert mint mondottam augusztusban 20 m3 még mehet 1-es kategóriás áron a gáz (azért 4 m3-rel sikerült túllépni
)
De természetesen "Szélsebesen rakd fel a bojlert" azonnali parancsént elfogadom, megfogadom!
Még van alternatív fűtésünk is, így a gázfogyasztást igyekszünk csökkenteni, és több lábon állni. A több lábon állás az elsődleges jelen helyzetben.Hajdu, vagy inkább Stiebel-Eltron?
-
Éves szinten sok... 3400 m3.
Szerencsére valami véletlen folytán megmaradt a vegyes gázfogyasztási profil, így nyáron is használatok melegvízre gázt (számítások alapján 20 m3-t).Bojlerméret esetén abból indultam ki, hogy Balatonon 50l-es volt az apartmanban a bojler.
Köszönöma javaslatot (&@#72927 Hauptmann-nak is), akkor nagyobb felé nézelődünk.
Igaz, olvastam, hogy a mostani Hajdu már nem a régi (logikus is), alkatrészekkel viszont jobban ellátott.
Néztem, hogy ERP meg milyen jelölések vannak, de hát a rövidítés jelenthet bármit (nekem ez pl. vállalatirányítási rendszer).
-
Sziasztok!
Nézelődtem az utóbbi időben villanybojlert (a 20 éve a padlásunkon elfekvőt nem tekinteném opcióként).
Olvasgattam több hozzászólást, hogy Hajdu vagy ne Hajdu, alkatrészellátottság vagy olcsó ár...
Igazából arra lenne szükség, hogy a kombi gázkazán mellett legyen valami alternatíva.
Általában 4-en vagyunk (mostanság), de olykor 6-an is, leginkább hétvégén.
B tarifáról (aka éjszakai áram) üzemeltetnénk.
50/80 literes elég lehet erre a célra?
Vannak C és láttam B energiaosztályba sorolt villanybojlereket, eléggé eltérő árkategóriában.Ha egy optimális középutat szeretnék, ami (csak példa) már nem 40k, de még nem 120k, akkor ár/érkék arányban van javasolt márka+típus?
(szerintem nem kell 2kW-nál nagyobb fűtőteljesítményű)Köszönöm.
-
Van egy Whirlpool wfe-2b19 mosogatógépünk, olyan 4 év körüli lehet.
Egyik mosogatásnál furcsán állt meg, villogott, csipogott, és láthatóan nem normális üzembe váltott.
Keresgéltem, hamarosan találtam is valamit.
[link]
"Sikerült megoldanom :) Egyik angol nyelvű oldalon írták, ki kell szedni helyéről (meg persze tápkábelt kihúzni), oldalára fordítani, és akkor kifolyik belőle 1-2 liter víz. Valahogy úgy reked meg benne ez a víz, hogy valami szenzor úgy érzi, ki kell szivattyúznia a vizet. Megcsináltam egy hete, azóta jól működik."
Én is megcsináltam ugyanezt (illetve szivaccsal felidattam a gép belsejében lévő le/összefolyónál a vizet) , és valóban megjavult. Igaz, azóta még csak 2 program ment le, de legalább újra megy.
Remélem hasznos volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Milyen egeret válasszak?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest