- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edorn
senior tag
Fagyasztókból melyik márka ami megbízható?
Kb 200 literesben gondolkodunk, kis fogyasztás, és előnyben részestve az álló, elől nyitható fajtát (nem a "láda" változatot).
(illetve 60cm széles ajtón be kellene férnie)
Árban reménykedtünk egy 100-150 ezerben, de már látom ez nagyon az alja a kínálatnak...
-
Edorn
senior tag
Nem tudja esetleg valaki, hogy MediaMarkt-ból rendelt gáztűzhelyet ingyen be is üzemeleik (szállítási költség keretében), vagy van költség? És ha igen, mennyi? Honlapon annyi van, hogy Ingyenes visszahívás kérése beüzemelés egyeztetés ügyében.
De csak hétköznap elérhetőek, mi meg ma randelnénk...
-
Edorn
senior tag
Gáztűzhely (villanyos sütő résszel) vásárlása előtt állok.
Kinéztem az alábbit:
Electrolux LKK560205W
Aztán néztem, hogy a Gorenje állítólag nagyon jó és megbízható márka e téren... Ott meg ezt néztem:
Gorenje GKS5C70WF
Valóban érdemesebb ezt a márkát választani (esetleg egy harmadikat?), vagy csak jól belefutottam pár nem fizetettnek álcázott fizetett hirdetésbe? -
Edorn
senior tag
Gáztűzhely csere előtt állunk. Mit tudnátok ajánlani, mire figyeljünk a választáskor?
Ami lényeges:
- kenyeret(!), süteményeket, pizzát, stb is sütnénk benne.
- Semmi flinc-flanc, csak lehessen rajta főzni, meg benne sütni rendesen.
- ne inox... :-)
- mindenképpen gáz
- 4 gázrózsa a főzéshez (de legalább 3)
- légkeverés?Egyáltalán mi a jó, megbízható márka most?
Jelenleg egy ősi Karancs 3t tűzhelyünk van, amit tizensokéve kaptunk már akkor is használtan... Szóval nagyon nem vagyunk benne, hogy jelenleg mik a lehetőségek.
-
Edorn
senior tag
Gáztűzhely csere előtt állunk. Mit tudnátok ajánlani, mire figyeljünk a választáskor?
Ami lényeges: megbízható, tartós legyen, illetve kenyeret, süteményeket, stb is sütnénk benne. (pizzát is bár tudom, az igazihoz komolyabb készülék kellene)
Semmi flinc-flanc, csak lehessen rajta főzni, meg benne sütni rendesen. És ne inox... :-)Jelenleg egy ősi Karancs 3t tűzhelyünk van, amit tizensokéve kaptunk már akkor is használtan... Szóval nagyon nem vagyunk benne, hogy jelenleg mik a lehetőségek.
-
Edorn
senior tag
Hacsak nincs valami ellenérv, akkor szerintem ezeket rendelem meg este:
- Bosch BWD421POW takarítógép, 2100W Porszívózás, nedvestisztítás
- Karcher SC 1 EasyFix gőztisztító + padló készlet Padlóra, csempére + kipróbáljuk, hogy kárpitot (fotel, székek, stb) átgőzőljük vele, aztán rámegyünk a fenti porszívóval még vegyszerrel + hogy kiszívjuk a nedvességet amit a gőztiszítás belenyomott...A Bosch termékkódjában tudja valaki mit jelent a POW? Nem tudtam kinyomozni... Esetleg a ProPower(???) tartozékot jelöli?
-
Edorn
senior tag
-
Edorn
senior tag
válasz
Dorian #61546 üzenetére
Ó...
Közben kiszemeltem egy ilyet: https://edigital.hu/takaritogep/bosch-bwd41700-takaritogep-kekfekete-1700w-p808988
Akkor ez önmagában nem lenne jó mindenre?
-
Edorn
senior tag
Porszívók, takarítógépek terén mi számít jó márkának?
Ilyen összetettebb készülékre lenne szükség: (száraz)porszívózás, szőnyeg mosás (nedves porszívózás?), kárpittisztítás ha lehet, ilyesmi... Nagy előny, ha a porzsákkal nem kell mókolni, azaz porzsák nélküli, hogy ne kelljen betárazni belőle, vagy aggódni, hogy kapható lesz-e x év múlva...
(Legyen szívóerő, de lehessen csökkenteni, ha kis, le nem rögzített anyagokat tisztítanék vele)
50-100 ezer körül gondolkodom...
(eddig csak pár ezer forintos gagyi porszívóink voltak, meg régebben az ősrégi, ütheted-vághatod, akkor is bírja csodák, szóval nincs igazán tapasztalatom ezekkel a vizes őrületekkel)
-
Edorn
senior tag
Mosogatót keresek, remélem belefér ebbe a témába, mert nem találtam jobbat...
Jelenleg az alábbihoz hasonlónk van, csak kb 10-20cm-el nagyobb minden irányba. És már vagy 40 éves...
https://watermarkt.hu/eco-nova-mosogatos-szekreny-1m-tolgy-33380
Hasonlóan tartós, masszív, kétmedencés darabot keresnénk, a fentinél kicsit nagyobb méretben. Kinézetre is teljesen okés ez, de nem ragaszkodunk hozzá. De a fenti linken lévő kicsit kicsinek tűnik, illetve a maszívságában, tartósságában is kételkedek...
Tudtok esetleg ajánlani valamit?
-
Edorn
senior tag
Új mosógépet szeretnék vásárolni, erre tudnátok valamit javasolni?
Költségkeret: 50-100 ezer Ft körül
Legyen egyszerű, felültöltős, könnyen tisztítható, megbízható-tartós (mostani 8+évet bírt).
Programok: kis mosás, nagymosás, kímélő mosás. Ennél több nem kell.
Centrifugát külön el lehessen indítani, esetleg állítani a fordulatszámot.Semmi extra flic-flanc nem kell. Egyszerű legyen és megbízható.
Jelenleg ilyenünk van, ami már haldoklik: [link] (ezen sem használjuk a lehetőségek 90%-át)
Előtte a klasszikus "kocka" Hajdú volt, az volt a best, ami még egyébként működött akkor is, mikor lecseréltük! De gondolom olyat már nem kapni... :-) -
Edorn
senior tag
Miért? Mi nem létezik hozzá?
Ez ilyesminek tűnik, vagy a HEPA szűrő is cserélgetendő mint a porzsák és amiatt?
https://ipon.hu/shop/termek/vinchi-vc901-szaraznedves-porszivo/1492165Ezzel is szemeztem, csak ez porzsákos:
https://edigital.hu/szaraz-nedves-porszivo/black-decker-bxvc15pe-szaraznedves-porszivo-15-l-es-tartaly-1200-w-p650338Ja és amit kifelejtettem: Jó erős szívása legyen, mert a mostanitól kész vagyok, hogy milyen gyenge. Bár a motsani csak egy átmeneti megoldásnak szánt cucc:
https://edigital.hu/porzsakos-porszivo/sencor-svc-45bl-eue3-porzsakos-porszivo-p644354 -
Edorn
senior tag
Tudnátok ajánlani nekem porszívót?
Funkciók: száraz/nedves porszívó előny
Ár: 20-30 ezer körülre gondoltam
Terület: Otthoni használat, 3-4 szoba
Egyéb: Olyan lenne jó, aminél nem kell külön szűrőket, porzsákokat vásárolgatni időnként. Ha jól láttam van olyan ami tartályos és nem zsákos, vagy kb élethosszig jó zsák van benne
Honnan: Neten rendelhető legyen házhozszállítással
Márka: Megbízható legyen, sokáig bírja, ne kelljen jópár évig cserélni. -
Edorn
senior tag
válasz
Graphics #39209 üzenetére
Ennyit találtam még wiki-n meg pár cikkben:
"...ám 1999-ben az anyacég döntése alapján a Lehel név végleg lekerült a készülékekről, s ma már kizárólag Zanussi feliratú gépek készülnek..."Ez alapján akkor valóban 1999 a legkésőbbi időpont, amikor készülhetett? (gyártási számból nem lehet kiolvasni?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest