Hirdetés
- iPhone topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Amazfit Bip 6 - jót olcsón

- 

Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod << 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Toncos
tag
válasz

Toncos

üzenetére
						Két kérdésben még kérném segítségeteket a vásárlás előtt:
1. Lehet valahol elfogadható áron tartozékokat (fejet) venni a Xiaomi álló porszívókhoz?
Ali-n kevés forrást találtam, és ott is aranyáron (telejs gép árának min. fele).
2. A Xiaomi G10 tartozékok tekintetében kompatibilis valamivel?
A G9 meg a C1 csereszabatosak, ahogy látom, G10-ről nem találtam (még) ilyen infót.Hajlok rá, hogy a G10-et válasszam (ami kefés) a C1 helyett (ami fluffy), mert időtállóbbnak tűnik (akku, teljesítmény, stb.). Látom, hogy a plüss fej jobb kemény padlóra, de inkább akkor van különbség, ha nagy darabos cuccot kell felszedni, mert azt tényleg ellöki a kefés. Azért annyiszor ez nem fordul elő, hogy azt ne lehessen fej nélkül összeszedni, majd a fejjel letisztázni. De ha mégsem válik be, akkor jó lenne tudni, hogy rá tudok akasztani egy plüss fejet. Erre vonatkoznak kérdéseim.
Hálás köszönet az eddigi segítségért (is)!
 - 

Toncos
tag
válasz

ribarszki

üzenetére
						Jól van, jól van, értettem!

Valszeg az a képzetem van, hogy a kefés fej kicsit "felsúrolja" a paldlót, de valószínűleg messze nem is olyan kemények azok a sörték, hogy ez bármilyen szinten lehetséges legyen. Plüss fejet nézek akkor.
 Egyébként kapható ezekhez másik típusú fej, nem olyan, amivel kijön a gyárból? Más, régebbi típusokhoz könnyen találok, de gondolom, ezek hírből nem csereszabatosak. - 

Toncos
tag
válasz

ribarszki

üzenetére
						Köszönöm a tanácsot! Erre már rákérdeztem üzletben, a gép élettartama alatt talán nem pusztul annyira az akksi, hogy ez a szervizes csere akkora baj legyen (ha muszáj, akkor megoldható).
De a cserélhető akksi miatt néztem már a G10-et, amit most egyre több üzletben látok, és kefés a feje (nekem az valamiért szimpibb), meg mindenben kicsit jobb. Zavaros a helyzet, mert az Euronics 1 év gyári garival hirdeti, a Xiaomishop 2 év gyárival, és persze vannak az üzletek, ahol olcsóbb, ki tudja, miért. Ennek a típusnak még utána járok, de a C1 a bázismodell.
pjen
Igen, én is csak ezt az utat látom.
  - 

Toncos
tag
válasz

ribarszki

üzenetére
						Mondjuk egy héttel az utolsó takarítás után már elkezd mócsingokba összeállni a kosz a padlón... Annak tulajdonítom, hogy földszinti, és a szellőző által nagyon huzatos a lakás, plusz valszeg poros a környék. Ezt erősíti, hogy a szellőzőhöz közeli ajtók résein ugyanez a ragadós kosz jelenik meg egy hét után...

Ez igazából a greslapos helyiségekben van, de lehet, hogy azért, mert ezek vannak közel a szellőzőhöz. Mindenesetre a porózussága miatt még tud is ragadni hozzá, bár lehet, hogy a burkolat sem a legjobb minőségű ebből a szempontból.Úgyhogy ezt szeretném elsősorban elkerülni az akkussal meg gyakoribb porszívózással, meg valószínűleg a szellőzést is elzárom próbaképpen. Emiatt gondoltam, hogy valami erősebb kefés fej lenne jó erre, ami kicsit felvakarja a greslapról, ami rajta van (amikor még tényleg inkább por jellegű). A tűzhelyről származó zsír más dolog, az világos.
 - 

Toncos
tag
Sziasztok!
Nem hittem volna, hogy lesz itt ilyen, ráadásul pörgős téma, de ha már van, kérnék tőletek némi tanácsot.
Akkus álló porszívó - morzsaporszívó kombót keresek, és kicsit elvesztem.
Amire kellene:
- parketta / csempe
- greslap: ezen számomra hihetetlen módon össze tud gyűlni a zsíros kosz, nem tudom, hogy a "sima" plüss fej mennyire hatákony ezen, valami "durvábbat" képzelnék jónak
- szőnyeg még nincs, de valamennyi lesz
- autó szinten tartó takarítása
- a lakás kicsi (50 nm), de nem a minimumra lőnék üzemidőben (elsősorban öregedésre gondolva)Amit néztem:
- Xiaomi HANDHELD VACUUM CLEANER 1C: ahogy látom, ez itt is sláger, nem tudom, a hozzá járó fej mennyire jó a céljaimra; jelenleg készlethiányosnak tűnik, eltűntek az üzletek árukeresőről...
- más Xiaomik (Dreame T10, V10, G9, stb.): nem látom át a különbségeket, melyik típus mikori, és mennyire várható alkatrészellátás, stb.
- Kärcher VC 4s: a brand megbízható (?), bár nem szoktátok ajánlani, jobb supportban bízva írtam fel.
- Boschok hasonló árban: ld. előző.Mit javasolnátok erre? A 70e körüli árszinten nézelődök, ha nagyon-nagyon indokolt, hajlandó vagyok kicsit feljebb menni, de nem akarnék elindulni a lejtőn... Előre is köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
 - Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
 - Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
 - Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?

- iPhone topik
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Renault, Dacia topik
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
 - Kompakt vízhűtés
 - iPad topik
 - AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
 - További aktív témák...

- Új Several Dupla Air Fryer 2x3,8L XXL összesen 7.6L
 - Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
 - Siguro TURBOVac Elite AI robotporszívó - Új, 3 év garancia, akciós ár!
 - Gyerek kerékpár 12 Kék színű, tanulókerékkel, kosárral (2 4 éves korosztálynak)
 - BMW gyári alufelni, téli gumival

- Eladó egy Gigabyte GA-H55-UD3H ATX alaplap
 - LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
 - Samsung Galaxy A54 5G, Kártyafüggetlen, 1 Ev Garanciával
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyébként kapható ezekhez másik típusú fej, nem olyan, amivel kijön a gyárból? Más, régebbi típusokhoz könnyen találok, de gondolom, ezek hírből nem csereszabatosak.