- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
arion.x #37409 üzenetére
Úgy kell nősülni, hogy ne legyenek efféle problémák!
Feleségem addig pampog egy új cucc miatt, míg meghallja, aztán élvezi velem együtt, mert szereti a jó minőségű zenét.
Neked is ugyanazt javaslom, mint mindenki másnak. 150000 forintért szuper hangminőségű erősítőt kaphatsz, ha nem ragaszkodsz az irreálisan drága, idei modellekhez.
1-2 éves használtban, nagyságrenddel jobb hangzást kaphatsz.(#37417) jos3ph
Remélem Lexiconról, Parasoundról, Mark Levinsonról, Krellről, Audionetről, hallottál!
A NAD és Arcam AV receiverekról sem szabad elfeledkezni!
Az olcsóbb Sonykat én sem magasztalom, de az ES szériások kiválóak. Az "átlag halandók" cseppet sem tájékozottak, nincsenek tapasztalataik.
Az Emotiva készülékei az általam ismert legjobb ár/érték arányúak, remélem sikerül hozzájutnom egy előfok/végfok pároshoz! -
BBéci
legenda
válasz
hackeeeee #37386 üzenetére
Teljesen más, éppen ellenkezője a tapasztalatom, mint amit leírtál.
Életem legnagyobb hifis élményei közé tartozik egy teljes Sony rendszer hangja. Az 1999-es IFA-n hallottam, TA N1/R1 elő és végfok, SS-M9ED hangdobozok voltak a lánc végén. A lejátszó típusa: SCD-1, ami a világ legelső SACD készüléke volt.
Ezeken kívül több ES sorozatú Sonyval volt dolgom, bármelyiket elfogadnám!(#37393) jos3ph
A linkelt Marantz az csak végfok.
Az Onkyo 3008 a felét sem éri, de még annyiért sem büntetném magam vele.
A Denon kellemes darab, éppen annyival jobb, amennyivel drágább.
De ebben az árkategóriában abszolút csúcs az Emotiva, a felsoroltakat csúnyán agyonveri. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #37181 üzenetére
15-17 évvel ezelőtt volt egy techno, house, dance kedvelő korszakom, van 20-25 lemezem, amikből néha előveszek egyet és belehallgatok. Egy percnél tovább nem tudom elviselni, minden bajom lesz tőle. Elképzelhető, hogy a műfajon belül vackokat válogattam össze.
Radikal Techno, X Static, Gary D. The Very Best of House Nation, Rave Base sorozat.
Azokhoz a legolcsóbb sztereó cucc is túl jó. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #37044 üzenetére
Az elméletedet teljes mértékben igazolják a tapasztalataim.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #37018 üzenetére
Az túlzás, hogy nem hallgatok zenét (itthon), az utóbbi 7-10 nap során legalább napi egy CD-t végighallgattam, néha kettőt is.
Nem azért fogom hazacipelni a NAD-okat, hogy porosodjanak.
Viszont van a merevlemezemen még legalább 50 film, amit nem láttam.Köztük tévés (CSI, Bones) sorozatok is. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #37016 üzenetére
Egy olyan NAD-ot és a C545 lejátszót fogom hazahozni, csak lusta vagyok elmenni érte.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #37008 üzenetére
A Denon AVR-3808 új ára csaknem 400000 forint volt és szolgáltatásaiban kissé elmarad a 2011-es modellektől, tehát az árkülönbség nem tekinthető hatalmasnak.
(#37011) bajnokpityu
Sztereó erősítőket felesleges és értelmetlen AV receiverekhez hasonlítani, ezt folyton hangsúlyozom. Nekem is jobban tetszett a Roteled zenélése, de mozizásra nem azt választanám. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #37003 üzenetére
Használtam 2 hónapig 3808-ast, szerettem, most is elfogadnék egyet, bár az Arcam AVR400 picit jobb.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #36961 üzenetére
"én annak idején csupasz falakkal-padlóval még az AVR és a cD DAC-ja közt sem hallottam."
Ezen akkor igencsak csodálkoztam, de nem gondoltam, hogy az akusztika miatt nem hallod a különbséget.(#36973) xtremetuning
A frontokhoz kötötte be, amit dugdos a Denon AVR és a sztereó között.
Remélem jól értettem!
Nem mostanában vágatom rövidebbre a HDMI kábelt, mert nincs itthon vetítőm. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #36945 üzenetére
Ezért tervezem, hogy 15 méteres Profigold madzagomból levágatok 4 métert. Állítólag KáCsáék ügyesen elvégzik a csati rászerelését.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #36943 üzenetére
Csak pislogok.
-
BBéci
legenda
válasz
jos3ph #36880 üzenetére
A szoba méretéről egy árva szót nem ejtettem.
Hiba volt akkora állódobozokat venni, nem valók oda.
Ebben a topikban rengeteget tárgyaltunk az akusztikáról, olvass vissza, használd a keresőt!
Pár napja említette Dorian, hogy egy fórumtársunkkal közösen, próbaképpen eltávolították a kanapéja mögötti csillapító panelt, amitől drámaian romlott a hangzás. És az csupán egy darabkája az akusztikát javító, teljes rendszerének.
A csupasz felületek olyan zavaró visszaverődéseket okoznak, amik egy tízmilliós rendszer hangzását is tönkreteszik. Nincs a világon olyan ekvalizátor, ami ezt korrigálná.
Még beszélgetni sem lenne kedvem egy kopár falú, szőnyeg nélküli szobában. Kriptában érezném magam. -
BBéci
legenda
válasz
jos3ph #36832 üzenetére
"Ebből a szobából, ezzel a rendszerrel, szerintem, kihoztam a maximumot akusztikailag."
Már megbocsáss, de az akusztika szót, fogalmat emlegetni agy olyan szobával kapcsolatban, amiben teljesen csupaszak a falak és a parkett (padló), nem lenne szabad!
Ráadásul olyan közel ülsz a böszme állódobozokhoz, hogy azokkal vallatni lehetne.
Elrettentő példaként kellene mutogatni.Most látom, Dorian is ugyanerre a megállapításra jutott.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #36650 üzenetére
Bárcsak buliznék! Szerdára ígértem egy cikket az AVO-ra, de még a felénél sem tartok.
(#36652) Sanci38
Aki azt az elméletet kitalálta, még életében nem volt AV erősítő közelében. -
BBéci
legenda
válasz
jos3ph #36648 üzenetére
Alkalmasint egy normális, filmlejátszásra tervezett és készített jelforrást - BD- médialejátszó - kellene kipróbálnod az erősítőddel az általad dicsért és szeretett HTPC helyett. Azt elhiszem, hogy mindent lejátszik a géped, de a kép és hangminőségéről látatlanban az a véleményem, hogy egy 55-65000 forintos Dune HD Smart vagy Popcornhour A210 képességeitől nagyon messze van.
Az említett jelenséget is elfelejthetnéd egy életre. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #36425 üzenetére
Amiket Te társítottál, azok durván eltértek egymástól. Ha egy Denon AVR-4311 mellé, a frontok hajtására beiktatok a rendszerbe egy PMA-2010AE-t, az nem fog elviselhetetlenül másképp szólni. Ráadásul a Scala felbontó- és részletezőképessége kiemelkedő, annál szerényebb tudású hangdobozokon kevésbé drámai a különbség.
(#36441) hackeeeee
Csúnya lenne, ha a Dolby Digital és a DTS között csak hangerőben lenne különbség. Szerintem abban legkevésbé. Éppen tegnap este hasonlítgattam a legkisebb H/K receiverrel és bögreszettel. Nagyságrenddel részletezőbben, tisztábban dinamikusabban szólt a DTS. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #36422 üzenetére
Ha a zene valóban fontos, elviseli az ember, hogy mozizás során kissé más jellegű a sztereó erősítővel hajtott frontok hangja. Akkor nem kell kábeleket dugdosni. Számomra a csúcsot egy előfok/processzorhoz kapcsolódó kétcsatornás és egy háromcsatornás végfok jelentené. Emotivából összehozható, gyűjtök rá.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Kevered a kettős kábelezést a kettős erősítéssel, előbbinek szinte semmi értelme.
A Dorian-féle, fakeretbe foglalt szivacsnál jobb ár/érték arányú hangcsillapítót nem ismerek.
A szubláda membránja és reflexnyílása előtt, legalább. egy méternyi szabad helyet kell hagyni!
Centert inkább a tévé alá, mint fölé helyezd! -
BBéci
legenda
válasz
D.Dani #36312 üzenetére
Rossz hírem van, ezzel az elrendezéssel semmiképp nem lesz jó hangzásod.
A frontdobozok magassugárzójának a hallgató füleivel azonos magasságban kell lenniük, valamint a centertől is egy forma távolságra kell őket elhelyezni úgy, hogy egyenlőszárú háromszöget zárjanak be, A háttérsugárzók szintén, megközelítőleg egyforma távolságban legyenek a füleidtől.
A szubládát bárhová teheted, de ne sarokba és falközelbe!(#36313) mope
Vagy a HTPC-t nem szereti. Mellesleg igaza lenne, a helyében én sem szeretném. -
BBéci
legenda
Az a két erősítő nem tartozik azonos kategóriába. A 7005 listaára 500000 Ft volt, most 400-ért adják, a NAD 280-ba kerül.
A NAD T765 lehet a Marantz SR7005 méltó ellenfele.(#36282) adamssss
Vártam ezt a kérdést, a válaszom igen és nem. A Denon AVR-2312-ért kiadni 260000 forintot, szintén nem nagy okosság, inkább vennék azért a pénzért egy-két kategóriával jobb, 1-2 éves, kifutott vagy használt erősítőt. Egy év múlva a kétharmadát fogja érni, lásd mennyiért vettek a topiktársak 2310est. -
-
BBéci
legenda
válasz
adamssss #36255 üzenetére
Ha csak arra gondolok, hogy kiadjak egy középkategóriás Onkyóért 300000 forintot, kiráz a hideg. Tavaly ősszel nem tudtam lebeszélni Sirfer topiktársat az 1008-asról, egy pénteki napon megvette, hétfőn vitte is vissza. Cseppet sem érte meg az árát, ami szerintem ugyanúgy áll a 809-re is.
(#36273) Leo66
Kedvelem a NAD-okat, de a Z757-ről még semmit nem tudok. A Marantz 7005 most kellemes árengedménnyel kapható, 400-ért nagyon jó vétel és zenére is ajánlom. -
BBéci
legenda
válasz
#93966848 #36109 üzenetére
Olvasd el a 36088-as hozzászólást.
300000 forint alatti erősítő és hangdobozszett összeállítások nem képesek megmutatni a HD hangsávokban rejlő többletet. De ezért az összegért is csak éppen sejteni lehet valamit belőlük.
Abból gondolom, hogy évek óta, nap mint nap, ezzel a témával foglalkozom.(#36110) robi-k
Így igaz, nem tudok semmit hozzáfűzni. -
BBéci
legenda
válasz
#93966848 #36089 üzenetére
Olyan olcsó HD-s erősítő nincs, ami igazán jó minőségben szólaltatná meg a gitárzenét. Sőt 200000 forint alatt sincs. Viszont használt, HD nélkülit kapsz 60-70000 körül, aminek a hangjától olvadozhatsz. Nemrég hallgattam a Latin című CD néhány számát, én is szeretem a gitárzenét. Sok éve Jose Feliciano koncertjén is ott voltam az Erkel színházban.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #36061 üzenetére
Jól emlékszel az árakra, ha igaz, az új 3D változatok sem drágábbak.
Analóg kimeneten is eszméletlen jó a hangjuk. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #36016 üzenetére
Ilyenekből összeállítanék egy 7.1 rendszert.
-
BBéci
legenda
válasz
#46372352 #35963 üzenetére
Miért akarsz használtért felénél is kevesebbet adni, mint újért?
Új Onkyo 308 árából olyan használtat kapsz, hogy a szád is tátvamarad a hangjától. Persze csak akkor, ha hozzáillő hangdobozokat kötsz rá. 60-ból - itt is szigorúan használtról beszélek - már kijön egy pár kellemes dobozka.
Ez mindennapos téma itt a topikban, a rendszeresen idelátogatók többsége használt készülékekből állította össze a rendszerét. -
BBéci
legenda
Igen, káros, és nem csak az erősítőnek, hanem a többi készüléknek is.
Eleinte, amikor tesztre kaptam cuccokat, mindig felhívták a figyelmemet, arra, hogy ne áramtalanítsam. Pár éve már ritkábban, mert tudják, hogy magamtól is van annyi eszem.
Nem fog tutira tönkremenni, de ne adjunk rá esélyt! -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #35952 üzenetére
Komoly tapasztalattal, hozzáértéssel.
Midegy, csak szóóójjon! -
BBéci
legenda
válasz
t.kristof #35949 üzenetére
22 négyzetméteres nappalimban 30-as hangszóróval rendelkező mélyládát használok, de volt nálam 38-as is. Számomra és szerintem a 20 centis, álló frontsugárzóba való méret.
(#35950) medvezsolt
Az erősítőről már este mondtunk véleményt, a Diamondok minősége nem éri el azt a szintet, amit a Yamaha megkövetel. -
BBéci
legenda
válasz
kingljames6 #35939 üzenetére
A kettő közül Missiont választanám, de teljesen szubjektív alapon. Összehasonlítás, de legalább meghallgatás nélkül lehetetlen tökéletes döntést hozni.
-
BBéci
legenda
válasz
kingljames6 #35932 üzenetére
Nem kiugróan jó vétel, de annyit megér. Jamo S hangdobozoknál nem nehéz jobbat találni.
-
BBéci
legenda
válasz
DjKoxi #35931 üzenetére
Itt fekszik az ölemben az a Yamaha prospektus, amiben az RX-V595aRDS és a nagyobb tesója a 795 szerepelnek. 1999-ben ezek közül akartam megvenni az egyiket. Az 595 éppen a csíptetős bizgentyűk miatt esett ki a pixisből. Mellesleg rengeteg tesztet megnyert, kiváló ár/érték arányú készüléknek számított.
-
BBéci
legenda
válasz
medvezsolt #35852 üzenetére
Felejtsd el a pendrive-ot, használj külső merevlemezt a tévédhez!
A tévéd ki tud adni optikain Dolby Digital 5.1 hangot, HDMI-n nem! DTS-t semmilyen formában.
A mai lapos tévéknek nem szokott lenni erősített hangszórókimenete. Szerencsére.
Ismétlem: felejtsd el az egybeszetteket, ha nem akarsz magaddal csúnyán kitolni!(#35853) medvezsolt
Ha a linken szereplő áron vetted a tévét, akkor iszonyúan rossz üzletet kötöttél, ugyanolyan, sőt jobb képminőségűt kapni 30-40000 forinttal olcsóbban, amit most hangcuccra költhetnél és DTS is lenne a fedélzeten.
32 colos, HD ready felbontás 120000 forintért??? -
BBéci
legenda
válasz
Ruprecht #35846 üzenetére
Nem tudom, hol kezdjem, mert sok kérdést tettél fel és még az alapokkal sem vagy tisztában.
Az egy marhaság, hogy centitől függjön, hogy a hangdobozhoz SMALL vagy LARGE állás passzol, Azt csak a gyengébbek, a teljesen lámák kedvéért írták. Az a lényeg, hogy hány hertz az alsó frekvenciahatára.
Az természetes, hogy SMALL állásban tudod változtatni a vágási frekit, ez az egész lényege. Honnan tudná az erősítő, mikrofonos önbemérés nélkül, hogy mit bírnak, mire képesek a hangdobozaid?
LARGE állásban is kap jelet, szól a mélyláda, hiszen a .1 csatorna diszkrét.
A jobb, drágább erősítőket be lehet állítani, hogy mikor legyen aktív a vágás, hogy például sztereóban megkapják a frontok a teljes frekvenciatartományt és ne adjon jeleket a szubnak.
Sajnos sok erősítőn a Direct vagy Pure stereo állás sem oldja ezt meg.(#35848) Patice
Az utóbbi 10 évben készült, vagy lemezen kiadott filmek 99 %-a digitális hangsávokat tartalmaz, ezért nem érdemes foglalkozni azokkal a múltszázadi technológiákkal. -
BBéci
legenda
válasz
medvezsolt #35838 üzenetére
Kevés pénzből használt sztereó cuccot kell venni, nagyságrendekkel jobb hangot kapsz, mit azzal a filipsz lommal.
Lehet 5.1 rendszert is összehozni olcsón, használt alkotóelemekből, ami még mindig agyonveri az egydobozos bögreszetteket.
Az a Philipset felejtsd el, a lejátszója kőkorszaki, hangszórói picik, egyutasok, csak 150 hertzig mennek le (papíron), a mélynyomóban 16 centis hangszóró lötyög, ami röhelyes, végül, de nem utolsó sorban, nem tud DTS-t dekódolni. -
BBéci
legenda
Nem, a Dolby Stereo is más, nem egyenlő a Dolby Digital 2.0-val.
(#35839) Dorian
Pontosan ezt tapasztaltam én is, az mkv filmek 80 %-a DTS hangú, mert a BD-n is az található.(#35830) robi-k
Bármilyen furcsa, ARC csak sztereó, nem megy rajta 5.1.(#35840) Patice
Ez viccnek is rossz! -
BBéci
legenda
válasz
vmatyko #35817 üzenetére
Ha sértődékeny vagy, ne olvasd tovább!!!
Ne sajnáld, hogy hiába keresgéltél, mert mindent lehet rá mondani, csak azt nem, hogy a jó hangminőségű készülékek közé tartozik. Még 25-öt sem ér, ezért öcséd csak örülhet, hogy valami kellemesebb darabot fog kapni.
Böngészni kell a használtpiacot, időnként jó vételeket lehet kifogni, de azt lehetetlen megjósolni, hogy egy óra, egy nap, vagy egy hét múlva miket kínálnak eladásra. Ha találsz valamit, ami árban megfelel, mondunk róla véleményt.
Mit értesz modern hangképek alatt? -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #35812 üzenetére
A Chorus 715 cirka 8 éves modell lehet, már régen kifutott, fogalmam sincs, a linkelt cég honnan szedett újakat. Lényeg, hogy az árát nem szabad összehasonlítani az új Dali Ikon II-vel. Ráadásul az 5-ös felel meg a Chorus 715 méretének, rangjának.
Utódja a 716, melynek párja 270000 Ft. -
BBéci
legenda
válasz
muzsikpeti #35802 üzenetére
Nálam a PBJ semmit nem hozott elő, 10 perc után eltávolítottam a rendszerből, viszont a Hero tényleg remek madzag.
(#35807) bajnokpityu
A Focal Chorus 716 (715) nem sokkal olcsóbb az Ikon II 5-ösnél, de az is lehet, hogy az embernek régi Ikonja van. Sőt, a márciusi áremelés előtt ugyanannyiba kerültek.
Egy biztos, a félár nem stimmel. -
BBéci
legenda
válasz
muzsikpeti #35796 üzenetére
Mihez képest?
A hálózati szűrő az elektromos hálózatban lévő, a hangzást rontó "tüskéket" simítja ki, de én sem vagyok képes pontosan elmagyarázni, hogyan működik, hallani kell! -
BBéci
legenda
válasz
muzsikpeti #35789 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
muzsikpeti #35787 üzenetére
Elrod Power System EPS2 és EPS3
(#35786) bajnokpityu
Nem illettek a rendszerébe. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #35769 üzenetére
Kis ravasz!
Így már világos.
(#35770) kasee
Akkor mi a gondod? Mindent úgy kötöttél össze, ahogy kell. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #35764 üzenetére
Az Electra 1008Be nem dipól, viszont jobban passzolna a frontjaidhoz. Dipólokat nem is tudnál ideálisan elhelyezni. Lehet, hogy nálam sem szólna jól, ki kell próbálnom valami hasonló, háromszög alakút!
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #35750 üzenetére
Ilyen háttérsugárzóról szoktam álmodni.
(#35759) robi0604
Az erősítő és a tévé HDMI összeköttetésének legfeljebb a képernyőmenü miatt van jelentősége. Valamint abban az esetben, ha a lejátszóból HD hangokat kap az erősítő és a képet vinné tovább a tévébe. De settopbox esetében erről nincs szó, ahhoz megfelel az SPDIF is. -
BBéci
legenda
válasz
medvezsolt #35736 üzenetére
Amelyikben kapható mindaz, amit gondos mérlegelés után kinéztél madnak.
Addig semmit ne vegyél, amíg ki nem próbáltad, meg nem hallgattad! -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #35682 üzenetére
Peti tegnap és ma is írt az Index tévés topikjába.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #35673 üzenetére
Ezt privátban vagy telefonon, vagy ping és pongozás közben, amihez mostanában meleg van.
Aktív témák
Hirdetés
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest