- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mano660 #5640 üzenetére
Mondjuk tényleg, mert az erősítő 60hz-re van állítva, a subon meg ~100hz van állítva, oké.
Fel kell fognom még ezt, hogy akkor hogy is van ez. Csak azért kérdeztem, mert ugye akkor így elvileg ezekre is rámegy ez a 60hz-s tartomány, és hogy az nem e sok nekik, hogy úgymond a 60hz alatti is rájuk megy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mano660 #5638 üzenetére
Aha, értem.
Majd meghajtom nagyobb hangerővel, hogy hogy is szól ez, csak most itthon van a család, így nem nagyon erőltetem.
Mert ha nagy hangerőn már sok a közepeknek, akkor állítani kell.
A másik kérdés, így 5ch stereo módban ráküldi a hátterekre, centerre is, vagy ettől függetlenül csak a frontra? Mert ilyen módban használom zenehallgatáshoz.
Mondjuk lehet akkor állítanom kéne kicsit, mert a hátterem ilyen, a center pedig ilyen, és ahogy elnézem a center elvileg 75-hz-től megy, a háttér meg 65-től..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mano660 #5634 üzenetére
Így állítottam be, még amikor összeraktam, de akkor ha így is jó, akkor oké, akkor nem piszkálom.
Nincs baj a közepekkel, szépen szólnak, nem hallottam úgy, hogy sok lenne nekik. Csak a +bass db-ből vettem visszább kicsit. Asszem +6db-t kapnak.
Normál mód va beállítva. De igen van olyan is, hogy "+main".
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mano660 #5632 üzenetére
Hát, most kb. így van, hogy az erősítőben a crossover 60hz-n van, a sub erősítő meg ~100hz-re van állítva, középállásban van a poti. Csak erre írta lejjebb Ninoka, hogy lehet, hogy kimarad egy adott rész.
Írt vissza a srác, úgy mondta, hogy valószínűbb a 180hz max a sub erősítőnél.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mano660 #5621 üzenetére
Igen, érthető volt.
Én úgy csináltam, hogy az erősítőn maxon van a hangereje, és erősítővel van halkítva. Lehet vele menni - értékbe is, és dolby, dts-ben úgy is van.
Mondjuk, őszintén szólva, a subon asszem 150hz vagy 180 hz van írva maxnak, asszem, szal nem tom, hogy pontosan mennyi lehet a max. A hivatalos oldalon meg ugye az van amit bemásoltam, szal 130hz.
Holnap meglesem az általad javasolt beállításokat, és jelentkezem, hogy változott e a cucc.
Köszi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mano660 #5619 üzenetére
Na ez érdekel, hogy hogy is van ez. Na akkor lehet kipróbálom ezt. Max holnap, ma már nincs sok kedvem mászkálni, mert ma már kitakarítottam a szobám.
Köszi a tippet. Azért akarom főként belőni, mert érzem, hogy filmnél sok a mélyeknek a kakaó, mert mert úgymond eléggé lengnek. Meg néha a hangján is hallom, hogy sok. Ezért is érdeklődök, hogy mit hogy kéne...
Majd meglesem, hogy erősítőn mennyi a max, de asszem 120hz. És akkor, lényegében az az érték számít, ami az erősítőn van beállítva?
Bocsi, hogy ennyit kérdezősködök, csak kíváncsi vagyok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mano660 #5617 üzenetére
13.000 Ft volt az erősítő szállítással együtt.
Nekem úgy van, hogy Subwoofer mode normal, a sub erősítő olyan ~100hz-re van állítva, az erősítőben a crossover meg 60hz-n van, és így elég ütősen szól.
De azért érdeklődök, hátha lehetne mégjobb. Csak ugye én a sub hangerőt az erősítőn állítom amennyire lehet, mert a hangfalhoz mindig felkéne mászni, kifordítani a hangfalat, stb, szal a hangerő meg maxon van a sub erősítőn.
De most akkor ez hogy van, amekkora frekire be van állítva a subon a poti, az azon lévő HZ alatti tartományt szólaltatja meg?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sajna ebben a szobába, amiben vagyok, sehova nem férne egy láda, max a hátam mögé valahova, de annak meg értelme nincs, meghát anyagi téren tuti nem tudnék venni.
Hang téren meghát, lehet hiányzik egy tartomány, de nem tudom, vájott fülűnek tartanak a cimbik, de nem hallok a különbséget, csak annyit, hogy a mély sokkal öblösebb, dinamikusabb, meg a magas, közép tartomány dinamikusabb, szal úgymond szebben cicereg. Szal a fene se tudja.
Jobb lenne a külön láda, biztos. De erre volt keretem.
Ezért érdeklődtem, hogy megéri e állítgatni erősítőn belül. Meglestem, 60hz-n van. Meg sw mode, normal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Meghát a másik dolog, a hely.
Hát, nem tudom, mert, a mélyek úgy kaptak jelet, hogy volt egy áthidaló hátul, a csatlakozón, nem a hangváltóra voltak kötve. Ez ezeknél így van gyárilag, hogyha akarja a júzer, akkor tudja külön sub erősítőre kötni.
Szóval úgymond nem a hangváltóról lettek lekötve a mélyek. Hanem csak egy áthidaló lett kivéve, vagyhát 2 hanfalanként.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Impedancia: 8ohm
Teljesítmény: 200W
Frekvencia: 30Hz - 130Hz
Torzítás: 0,05%
Méret: 190 x 190 mmEnnyi infó van az MNC oldalán. Hát nem tudom, összhatásban akkor is szebben szól így, mint amikor csak maga az erősítő hajtotta a 25cm-es mélyeket. Az, hogy a frontban lévő hangváltó mit tud, azt én sem tudom. Én csak annyit tudok, hogy hallásra sokkal úgymond dinamikusabban szól, mint amikor együtt hajtotta őket az erősítő.
Külön sub-ra nem vót péz, azért lett ilyen...
Mondhatom úgy, hogy magamnak vettem, és nem vették nekem, érted, hogy értem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #5607 üzenetére
És lényegében, sokkal szebben szól a mély, mint amikor úgymond 1ben volt hajtva....Mert ugye így subwoofer kimenetről van hajtva. Szal úgy van, hogy a "normál" kimenet, az megy a közepekre, magasra, a mély meg sub kimenetről megy, mintha ládám lenne, csak lényegében nekem nincs külön ládám, hanem a 2 frontban van a 2 25cm-es mély.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Azért kellett, mert anélkül lényegében csak 5.0 volt a rendszer. És úgy nem volt az igazi, így meg lényegében külön subládaként dolgozik, és sokkal szebben szól, az átkötővel összekötve nem volt az igazi...
Mélyládaként szólnak.. nincs köze a 2 mélynek a közepekhez. Nincsnek rákötve a hangváltóra..
Csak a dobozban vannak benne, de mind2 hangfalban a mélyeket az MNC suberősítő hajtja, mintha külön ládám lenne, csak lényegében 2 van, nem 1.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, SAL 2610-es hangfalcsaládom van. Ebből a benne lévő mély van megcsinálva aktív ládának. 1ikbe beleépítettünk egy MNC Sub erősítőt, azon úgymon középre állítottam a freq tartományt, ami sztem sacc pont 100-110hz körül lehet, az erősítőmbe meg asszem 60hz-re van állítva (ez a minimum asszem), mert nem nagyon akartam állítgatni, mert nemtudtam, hogy mi hogy van, és nem akartam állítgatni. Akkor gondolom ezt kicsit érdemesebb lenne feljebb tolni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok !
Lenne egy nagy kérdés, ennek a crossover frequency-nek mi az úgymond megfelelő beállítása? Kb olyasmi érték, mint amire a sub erősítő van állítva, vagyis valami ahhoz közelítő érték? Csak érdeklődnék, mert ugye filmeknél nagyon leng a 2 mély, néha mondhatni túlságosan is, és ez gondolom azért befolyásolja a dolgot.
A suberősítőn kb középen áll a freki állító, de pluszban van ugye az erősítőn belül is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sosperecek18 #5528 üzenetére
Ezt már írtam többször is, ez szinte ugyanaz, mint a Magnat Victory 80. Teljesen ugyan így nézett ki, csak fekete volt. Nekem volt olyanom, hajtottam őket sokáig, nem volt velük baj, csak ahogy elkezdtem építeni a házimozit, és nem volt subládám, már kevesek voltak, nem tudott elég mélyet lökni, ezért eladtam őket.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk ja, ennél pl. meg lehet cserélni, de pl. a Denon-oknál szinezve van direkt, fehér-piros, szal ott nem nagyon lehet megcserélni.
Amúgy így van, ahogy mondod, a SUB is, és a Center is mono jelet kap. Mondjuk S/PDIF-en van pár erősítő, ami stereo jelet küld a SUB-ra, de ebből nincs túl sok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#67688960 #5340 üzenetére
Naigen, csak akkor kéne mégegy erősítőt szerezni
Mondjuk az ötlet maga nem rossz, sőt tetszik is, csak kéne szereznem valami mono erősítőt, amin van legalább 1 rca bemenet
Mondjuk ez lenne a legkevesebb... Csak ezeknek néha már megkérik az árát. De viszont lenne relatív aktív sub-om
Igen, a hangváltón van 1 kis mütyűr elvileg, az van átforrasztva, így kaptam meg a hangfalakat, mert így kértem ugye, h legyen mély is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#67688960 #5331 üzenetére
Ezért kéne valaki, aki tudja azt, hogy szól e együtt az A-B. Nekem nincs ládám, a 2 front löki a mélyet, és csak az A oldalra vannak bekötve, csak nem tudom, hogy megérné e szétszedni, ahogy úgymond "eredetileg" lenne a hangfal maga, és a B-ről kapná a jelet csak a mély.
Remélem így már érthetőbb, hogy mit szeretnék
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm, na igen, csak ez azért fura, mert akitől jött a csipogó, ő mondta, hogy így 8ohm-os a hangfal, hogy 1ütt szól minden, és üzletből jöttek a hangfalak. Na sebaj
Annyit próbáltam ki, hogy bekapcsoltam a B csatornát is, és indítottam egy filmet, és világítva marad a B oldal, nem kapcsolja ki. Nem tudom, hogy ez mennyit számíthat.
Kipróbálnám, de az a baj, hogy nem a legegyszerűbb forrasztgatni a hangváltót, ezért lenne jó, ha ezt esetleg tudná, vagy próbálta volna valaki
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok !
Na úgy gondoltam kérdezek vmi okosat, hátha vki tud nekem választ adni
Szóval, van nekem egy SAL 2610F hangfalam, vagyishát 2 ugye, meg az ehhez tartozó center, hátterek, és ezt hajtja egy DENON AVR-1306-os erölködő.
Szóval a kérdés a következő, ugye van az erősítőn A-B oldal, és a hangfalamon szét lehet szedni a mély és a közép-magas tartományt, szal a hangfáltón külön lehet kötni ezt. Szóval, ha úgy hagyom, akkor beköthetem e a 2 mélyet a B oldalra? Az ohm számok miatt is bizonytalan vagyok, mert ugye ha külön vannak akkor 4ohm-os lesz a hangfal, vagyishát sztem 2*4ohm (ugye magas-közép és a mély), mert így hogy együtt szólnak, így kompletten 8ohmos a hangfal, és az erősítő elvileg 6-8ohm-os.
Szóval szerintetek, ez megoldható, kivitelezhető?
Mert régebben ezt 1szer megkérdeztem, akkor azt mondták, hogy Dolby-nál lekapcsolja az erősítő a B csatornát, és nem lenne mély, de kipróbáltam, hogy bekapcsoltam, és néztem filmet, nem kapcsolta ki...
Előre is köszönöm a segítséget
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Super_Hans #5128 üzenetére
A Sony-hoz valló hozzáállást támogatom...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bundy70 #5120 üzenetére
Hát, nem is tudom, szerintem elég lenne egy kisebb is
Nekem egy Denon AVR-1306-osom van, ez is jó szolgálatot tesz, és jóval olcsóbb kategória, csak pl a kimenet az 6 ill. 8 ohm-os.
Bár tudásban valszeg nem egy a 2 erősítő, de mérlegelni kell, hogy kihasználnád e egyáltalán. Mert ha nem, akkor felesleges drágább erősítőt venni, bár kitudja mit hoz az idő...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Skynet258 #5094 üzenetére
Lényegében igen. Erre gondolok, hogy ez esetleg megoldást lehet. Van olyan Scart kábel, amin van kapcsoló, hogy IN-OUT, szal hogy be, vagy ki mennyen rajta a jel. Ugye van rajta 3 RCA csati, 2 audio (left-rigth), és 1 videó. A videó az kimarad, azt nem kötötd sehova ha nem kell
Annó ilyennel össze volt kötve a TV-m az erősítővel, még a régivel, csak mivel túl sok volt a kábel, ezért kiszedtem
Szívesen, remélem megoldja a "gondod"
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kutyuska #5088 üzenetére
Itt van valakinek Vardus szettje asszem, meg annó én is gondolkoztam rajta, nagyon sokáig, de persze, hogy ez sem volt megtalálható helyi üzletben.
Én merném ajánlani neked is a Wharfi Zaldek hangfalait is, mint tettem már másoknak is, de 1. inkább csak zenére valók, jók filmre is, de akkor úgy mondom, hogy nagyon jók zenére, és "csak" jók filmre. De ettől függetlenül film közben is szépen szólnak
De viszont 2. nagyon ritka már, és nagyon kapni sem lehet
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kutyuska #5086 üzenetére
Hajaj
Én ebben viszont már nem nagyon vagyok otthon, mármint a B&W hangfalakban
Én csak a minőség miatt ajánlottamSzemélyszerint az áruk miatt nem foglalkoztam velük, meg még amikor én vettem a saját motyóm, akkor még itt a kornyékben nem is nagyon lehetett kapni, mostmár van egy bolt, ahol vannak ilyen csipogók, de valahogy az árukat nem merem megnézni
2 front ~100.000ft, hanem több
itt meg lehet lesni őket.
Én itt már sokszor kifejtettem a totyikban, hogy én Wharfedale párti vagyok. Dehát ebben sem eggyezünk mindannyian. Abból ajánlanám a Diamond sorozatot, azok sztem elég jól sikerültek
[link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Skynet258 #5064 üzenetére
Hát, tudtommal nem nagyon lehet az optikai kábelt átalakítózgatni
Esetleg euroscarton lehet kivinni hangot, és akkor rca kábellel összelehet kötni vmi cuccal, dehát ehhez is kell akkor euroscart elosztó, mivel gondolom a tv-n 2 van, és a csatlakoztatott eszközökből kiindulva gondolom mind2 használva is van, vagy esetleg 3.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Calogero #5076 üzenetére
Ládákról én nem tudok nyilatkozni sajna. Mostani cuccomhoz sincs, elég mélyet lök a 2 front. Bár azért néha-néha rájövök, hogy jól jönne azért
Csakhát sajna nem fér
Akkora szobába, amit te is írtál, oda bőven elég lesz ez is, kb hasonló méretű szobában volt nekem is a 2 front-ja. Csak ténylegesen, filmnél a mély kevéske lesz, vagy lehet elég lesz, csak a hangfalaknak lesz úgymond "sok".
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Calogero #5070 üzenetére
Régebben már válaszoltam valakinek, nem tudom kinek, hasonló cuccról érdeklődött.
Szóval, nekem volt 2 ilyen hangfalam, mármint a 2 front, csak nem JVC volt ráírva, hanem MAGNAT (Victory 80) és fekete színűek voltak
Nem szóltak rosszul, megszólgálták a korukat, de mozizáshoz már kevéskék voltak. De mint mondtam, nekem 2.0 volt, de ki akartam építeni teljesen, de rájöttem, hogy láda nélkül kevés lenne ugyanúgy a 2 front, és ládára meg nem volt pénzem, így inkább eladtam őket. Szóval a saját véleményem csak annyi, hogy láda nélkül lehet kevés lesz a mély
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paulo81 #5012 üzenetére
Én annyit tudok, hogy basszusra, és magasra +12db-t lehet tekerni, ha be van kapcsolva a sub, akkor pedig arra +15db-t asszem, de ebben nem vok biztos, mert nekem nincs ládom, így ki van kapcsolva a sub
Amúgy a régi Technics-ek is nagyon jók ám, havernak volt 1 ideig 5.1-es Technics-e, hát elég szépen szólt, a korához képest
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paulo81 #4990 üzenetére
Megmondom neked őszintén, én Sony cuccoktól sosem hallottam " igazi dinamikus, mélyre menő, tiszta, száraz basszus"-t, hogy a te szavaiddal fogalmazzak. Lehet ez akár fülhallgató, akár erősítő, akár hangfal. Lehet van olyan cucc, aminél ez nem így van, de amit én eddig hallottam, egyik cuccnak sem volt az igazi, mély hangzás terén. Magas, és középtartományban tökéletes, de a mély sosem volt az igazi :\
Mostanság ez úgy megy, hogy tudsz +db-t adni a magasra, és a basszusra. Meg van egyéb hangzási beállítás lehetőség. Dehát ez is ahány gyártó, annyi féle.
Attól függ, mennyi lenne a kereted rá, lehet Denon, vagy akár Harman Kardon, de ezek a drágább kategóriás erősítők. Mondjuk mind2-ből vannak "olcsóbbak" is
De én a Harman Kardon erősítőkben nem vagyok otthon. Nekem Denon AVR-1306-osom van.(~55.000ft körül van asszem az ára)
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bazsi1000 #4923 üzenetére
Havernak Diamond 9.2-je van, igaz csak 2.0-ban. Övé volt a Zaldek is.
Az ár azért nem minden. Sztem ennyi pénzért nagyon jó kis erősítő. Nemtud trueHD-t, hát ez van, beérem a Dolby Digital-lal, és a DTS-sel
Hát 1306-ra volt pénze a srácnak, akkor még közel 60k volt az ára. Meg 6ohm-on leírás szerint 110W, a 1909 pedig 120W... (megjegyzen honlap szerint)
1909 és a 1306 összehasonlítása
Ez az erősítő hajtja most nálam a SAL cuccot. Igaz ezek 8ohm-osak. Így ugye a 1306-on 75W megy ki, de így is szépen szólnak -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bazsi1000 #4909 üzenetére
Jamo?! Ezt remélem viccnek szántad
A Heco az oké, hallottam már Heco ládát is szólni, nem volt rosz
De nekem a Wharfi Zaldek ládája szebbnek tűnt, úgymond dinamikusabbnak.
kkrisi: én a Wharfi-t vennék, de mint írtam feljebb, én a Zaldek szett után, letettem a voksom a Wharfi mellett. Ha eljutok odáig, a mostani helyett biztos az lesz majd. Jó a Wharfi Diamond, csak tény, hogy az kicsit drágább kategória
Szal ahogy ezt írták feljebb, tény és való, hogy a házimozi vásárlás teljes mértékben egyén függő, hogy mit vesz....
Mert ténylegesen, a szoba sokat változtathat a cucc hangján. És hát igen, a házi az biztos egyedi, csak hát ugye abból se mindig jó sül ki
Mondjuk ha ért hozzá az ember, akkor nincs gond
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az már sztem csak beállítás kérdése...
Nekem a 2 frontban van 1-1 25cm-es mély, és 2db mélyközép. És nem nyomják el a egymást, sem a magasat. Mondjuk tény, hogy ez ládával más.
Sztem ezzel nem lenne baj, csak jól be kell állítani az erősítőt, és a ládát. Pl, ha erősítőben be van kapcsolva a sub, és nem úgy van beállítva, hogy a frontokra is mennyen mély, akkor a frontokból csak a magas jön, és a közép, HA jól tudom. És akkor csak a láda dübörög, de lehet úgy is, hogy a frontok is dübörögjenek, de ezt mint írtam, beállítás kérdése
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest