- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
-
robi0604
őstag
Félre ne érts, nem a tapasztalatod, és a hozzáértésedet szerettem volna bírálni!
Az is tény, hogy a legjobb megoldás lenne, ha szép lassan építené fel az ember a rendszer és ezt sem cáfolom,de...
A végösszeg ebben az esetben is súlyos néhány embernek.
A másik pedig, ha megveszi dupla annyiért a frontokat (nehezen kipótolva a jelenlegi összeget), egy évre rá a centert, majd a sorrudot, stb, akkor az életbe nem fogja élvezni.
Természetesen herrká példájánál maradva.Az Eltax pedig kategóriájában meglepett engem és még pár embert.
At pedig már Te is beláttad, hogy sokkal jobb megoldás egy kompakt rendszernél... -
robi0604
őstag
Egyelőre teljesen megfelelő az a rendszer is.
Azt viszont Te is tudod, hogy a normálisabb falak darabja min. annyi, mint ez a szett.
Az Eltax márka tényleg nem a csúcs, de abban a kategóriában az egyik legjobb vétel szerintem.
Pl. a Wharfedale Vadrus sorozatával szemben, csak, hogy egyet említsek.
Teresebb a hangja, normálisabb a közepe.Ezek természetesen Szubjektív meglátások!
-
robi0604
őstag
válasz
#72042496 #7481 üzenetére
A kábelt mindenféleképpen ki kellene cserélned, sokat javulna a hang, de lehet, hogy a búgás nem fog megszűnni.
Az előző rendszereidhez azért ne keverjük a mostanit.
Ami azokon nem jött ki, ezen esélyesebb, hogy igen.
Az is lehet, hogy a földeléssel van a gond, de lehet, hogy mással.Kábel cseréje után okosabbak leszünk...
Ilyen távra nagyobb kellene, mint 2,5-es!
-
-
robi0604
őstag
válasz
Nagy_Matessz #7087 üzenetére
Vannak nagyon jó cuccaik, de speciál nekem pl. az alsó kategóriájuk egyáltalán nem tetszett.
Mindenféleképpen érdemes meghallgatnod a kiválasztott terméket! -
robi0604
őstag
-
robi0604
őstag
válasz
#72042496 #6858 üzenetére
Ha lesz időm és esetlegesen meglesz a lejátszó, megnézem minden képen.
Az első része nekem jobban bejött, de Én régen fanatikus voltam...
Lehet, hogy csak azokba futottam bele, amik 7.1-ek, de mint mondtam, nincs sok gyakorlati tapasztalatom ill. csak pár filmet néztem.
-
robi0604
őstag
válasz
daniel2121 #6855 üzenetére
Ezek nagyon jók, de itt előjön a "kinek mi".
Érdemes személyesen meghallgatod párat, mivel más-más az ízlésünk.
-
robi0604
őstag
válasz
#72042496 #6849 üzenetére
Emlékem szerinte Angol DTS-HD 7.1 van rajta, de már nem most néztem.
Amennyiben rosszul emlékszem erre ill. a régebben nézett HD hangsávos filmekre, elnézésedet kérem.Az a baj, hogy nem tudom ellenőrizni, mivel a neten csak annyit írnak, hogy milyen HD hangsáv ("csatornázás" nélkül) és milyen "sima" szinkron van rajtuk.
-
robi0604
őstag
-
robi0604
őstag
válasz
Frezer1979 #6841 üzenetére
Onkyo-ból Én jelenleg ebben a kategóriában a TX-SR507-et választanám, az időtállóság miatt, viszont zenére még mindíg jobbak szerintem a fentebb említett márkák.
Hallgasd meg őket és válassz saját igényidnek, tetszésednek megfelelően.
-
robi0604
őstag
válasz
Frezer1979 #6837 üzenetére
Ebben a kategóriában (szigorúan példaként!) Denonból pl. AVR-1610, amennyiben elég az 5.1.
-
robi0604
őstag
válasz
Frezer1979 #6831 üzenetére
Ha aktívan szeretnéd zenére is használni, szerintem érdemes meghallgatnod még a HK, Denon, Marantz termékeit.
A Yamaha inkább "mozis". -
robi0604
őstag
Nézd meg a MM-ban, szerintem ott lennie kell, vagy esetleg a disztribútort kérdezd, hogy hol elérhető (az Ő árait ne nézd !!!).
-
robi0604
őstag
Pl. Én ebben a kategóriában újonnan ajánlanám az Eltax Universe szett meghallgatását.
Szebben én "teresebben" szól mint pl. a Wharfedale Vadrus sorozata.
Jó ár-érték arányban van és a kereten belül maradnál bőven, ha pl. valahol akciósan hozzájutsz, kis kiegészítéssel egy normális subot is tudsz venni.Természetesen ez mind az ÉN véleményem és csak példaként hoztam fel.
Ez már számomra bizonyított és hallhatóan jobb a többi alsókategóriás szettnél.Azért még mindíg azt mondom, hogy érdemes körbenézned az alig használtak között is.
-
robi0604
őstag
-
robi0604
őstag
válasz
Renesanz #6793 üzenetére
O.L.I. kolléga egyik régebbi bejegyzése viszonyításképp:
"Egy kis érdekesség a manuálokból:
Yamaha RX-V663: 95W/ch rms teljesítmény -> Teljesítmény felvétel: 440W
Denon 1910: 90W/ch -> 460W
H/K 255: 50W/ch -> 540W
Onkyo SR607: 90W/ch -> 550WMindenki vonja le a következtetéseket.
Gondolom azt feltételezhetjük, hogy nincs nagy különbség a hatékonyságok között." -
robi0604
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #6788 üzenetére
Akkor remélem megfelelő lesz számára...
-
robi0604
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #6782 üzenetére
Leírás alapján a PMA-710-et választanám ezekből vagy, ha nem kell a plusz teljesítmény, akkor az 510-es, de lehetőség szerint hallgasd meg őket.
Érdemes lenne pl. a következőket is meghallgatni, főleg a NAD-kat:
A "lehetőségeket" tényleg csak példának tekintsd!
-
robi0604
őstag
válasz
nyurga82 #6678 üzenetére
Itt egy leírás:
"Illeszkedik vagy sem:
A felhasználók a leggyakrabban azt kérdezik az erősítőkről, hogy ha az adatlapon az szerepel, hogy az adott modell teljesítménye 75watt/8ohm, akkor ez azt jelenti, hogy csak nyolc ohmos hangszóróval szabad használni?
A hangsugárzók impedanciájának (váltakozó áramú ellenállásának) illeszkedése inkább csak a csöves erősítők esetén fontos, azok ugyanis érzékenyek a terhelés változására. A tranzisztoros erősítők adatlapjain megadott terhelési impedancia csak a minősítő mérések értékelése szempontjából lényeges. Ugyanis minél kisebb ellenállású a terhelés, az erősítők általában annál nagyobb teljesítményt adnak le. Így csak akkor lehet két erősítő teljesítményét összehasonlítani, ha mindkettőt azonos impedanciájú (mondjuk 8 ohmos) terheléssel vizsgálják.
Az erősítőkre csatlakoztatható hangsugárzókkal összefüggő adat a csillapítási tényező. Ez azt adja meg, hogy az erősítő mennyire képes „kézben tartani”, vezérelni a hangsugárzót, vagy fordítva: a hangsugárzó mennyire befolyásolja az erősítő által leadott feszültség nagyságát. A hangsugárzó ugyanis az erősítőhöz hasonlóan áramot termel, ami visszahat a meghajtó elektronikára, míg a hangsugárzókhoz hasonlóan az erősítőnek is van úgynevezett belső ellenállása. Ez utóbbi meghatározásához mérjük meg egy szinuszjellel hajtott terheletlen erősítő által szolgáltatott kimenőjel nagyságát, majd a kimenetére terhelést (hangsugárzót) csatlakoztatva ismét végezzük el a mérést. Azt tapasztaljuk, hogy a kimeneti feszültség kis mértékben csökken. A csillapítási tényező a terhelten mérhető, és a terhelés hatására létrejövő feszültségesés hányadosát mutatja. Ez első hangzásra talán bonyolultan hangzik, de a gyakorlatban egyszerű megmérni és kiszámolni. Ha például egy erősítő kimenetén 10 voltos váltakozó feszültséget állítunk be terheletlen állapotban, amely egy 8 ohmos hangsugárzó csatlakoztatása után leesik 9,5 voltra, akkor a csillapítási tényező 10/(10-9,5)=20. Minél magasabb ez a szám, annál jobb a csillapítás, vagyis annál kevésbé változik meg az erősítő kimenő feszültsége a terhelés függvényében. Ha magunk akarjuk végezni a mérést, legyünk óvatosak, ugyanis az egy voltnál nagyobb kimenőfeszültség meglehetősen nagy hangerőt hoz létre a hangsugárzóból. Jobb a mérést műterheléssel végezni.
A csillapításnak azért van jelentősége, mert a hangsugárzók váltakozó áramú ellenállása nem állandó, hanem változik a frekvencia függvényében. Egy nyolcohmos hangsugárzó valójában lehet, hogy 100 hertzen 16 ohmos, míg 1 kilohertzen csak 7 ohmos. Vagyis a 8 ohm csak a teljes hangterjedelemre vonatkoztatott átlag, ezért is nevezik „névleges” impedanciának. Ha az erősítő csillapítása kicsi, akkor azokon a frekvenciákon, ahol a hangsugárzónak nagy az ellenállása, az erősítő nagyobb feszültséget ad le, vagyis a rendszer hangosabban fog szólni. Ez viszont egyenetlen frekvenciamenetet eredményez, illetve azt, hogy impulzusszerű hangok, mint például lövések, nem halnak el elég gyorsan, hanem utánrezgések, lecsengések hallhatók. Az erősítők csillapítási értékét általában 1 kHz-en mérik, a gyakorlatban azonban magasabb frekvenciákon alacsonyabb érték jön ki. Az 50-es csillapítás elfogadható, 100-as jó, 200 körüli érték már kiválónak számít." -
robi0604
őstag
Fentebb linkeltem, hogy hol találtam még számodra 363-at.
Újabb a másodikként belinkelt Yamaha, de kérdés, hogy kihasználnád e?
A Sony talán egy kicsit jobb zenére is, de ez nem minden esetben igaz.
Lehet nem ártana körbenézni az "alighasználtak" között egy Denon vagy Onkyo-ért.
-
robi0604
őstag
válasz
zhagyma #6620 üzenetére
Mehet ki hang, de nem mindegy a csatlakozó.
Ha valaki olyan kábellel köti össze a gépet pl. a TV-vel, hogy az egyik vége HDMI, a másik pedig DVI, vigyáznia kell a lábkiosztásra, mivel ebből több fajta készült és van forgalomban.
Minden esetben a "telitűs" változatot kell venni.A legegyszerűbb ha a videókártyához kapott adaptert használjuk egy sima HDMI kábellel.
Fontos megjegyzés, hogy többnyire csak ATI fronton megoldható a kép és a hang együttes átvitele egyelőre.
Persze nem minden esetben. -
robi0604
őstag
Mindegyik készülékhez valamilyen formában fel van tüntetve, hogyha felskálázást végez.
Sok embernek tetszik a felskálázott végeredmény, de azért nem lesz egy fullHD.
A procitól is függ, de az újabb cumókban már normálisabb chip lapul.Ha kaptál a kártyáthoz DVI-HDMI átalakítót, azt használd egy HDMI kábellel.
Telepítsd fel Realtek drivert és működni fog.Akárhol nézhetsz erősítőket, a lényeg szerintem ebben a kategóriában, hogy preferáltabb márka legyen.
Lehet érdemes lenne körbenézned az alig használtak között is.
Benéztem, nem olvastam tovább a topicot és már válaszolak előttem.
Mindegy, azért kinnt hagyom. -
robi0604
őstag
válasz
Loci1981 #6580 üzenetére
Igazából ez megint a "füledtől" függ.
Személy szerint nekem a HK és a Marantz jobban bejött (azonos kategoríában inkább a HK), de a Denonok se voltak rosszak.
Ha a JBL-t választanád mégis, ahhoz jobb a HK, de a Dalit is szépen hajtaná.
Ez mind szubjektív vélemény!Érdemes valamilyen módon, persze lehetőségtől függően, meghallgatni őket.
-
robi0604
őstag
A DTS nem a dolby hangcsatornáit használja, hanem sajátot más bitrátával!
Olyanra van lehetőség, hogy külön veszel hangprocesszort és végerősítő(ke)t, de ez nem egy költséghatékony módszer.
Érdemes megnézned az Onkyo SR507-et.
Jó alternatíva lenne számodra, tudja a HD-s formátumokat is.
Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Napirajz könyv
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest