- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
Egyetértek. Mivel úgy veszem ki a szavaidból, hogy a komolyzene hallgatás lenne a prioritás, ezért egy jó sztereo rendszer lenne talán a legmegfelelőbb. Sztereo erősítő + két hangfal (akár polcsugárzó) + lejátszó igény és lehetőség szerint. Utóbbi (esetleg egy PC formájában) meglenne?
-
Vidala
senior tag
válasz
modflow #12569 üzenetére
Kettős kábelezés céljából van 2x2 bemeneted. Össze kell legyenek kötve valamivel. A rendszer összeszereléséhez nem kell vele foglalkoznod, esetleg később kipróbálhatod. Valamelyikre kösd rá a kettőből a hangfalkábelt, és kész.
Leírást a neten keress. Biztos van.
Amúgy meg grat! Remélem tetszeni fog az eredmény!
-
Vidala
senior tag
válasz
Antonio #12563 üzenetére
Lényegében a többiek már megválaszolták a kérdéseid, én csak egy picit tennék hozzá.
A házimozi erősítők nem csak a hang erősítésére szolgálnak. Ahogy a válaszokban és a nevükben is benne szokott lenni AV receiver, azaz Audio-Video erősítő. Olcsóbb típusoknál még nem jellemző, a drágábbaknál már igen a kitárgyalt videojel felskálázás, akár analóg jelforrásokról is.
Emellett a hangot sem csak erősítik, hanem dekódolják is (digitális jelforrásról beszélve).Ezek a funkciók a modernebb lejátszókban is már többnyire megtalálhatók, így valóban azt kell használni, amelyik szebb képet, vagy jobb hangot eredményez. Esetleg, ha a lejátszód régebbi, és nem tud ilyet, akkor viszont kimondottan jól jön, ha az erősítőd igen.
-
Vidala
senior tag
Egyetértek, csak mivel megvan a konkrét "álomerősítő", azért ajánlottam a linket.
A másik oldalról viszont KTTech dilemmáját is teljesen át tudom érezni. Nemigazán tudok én sem olyat, amihez "jobban passzolna" pl. az SCS178, de tudja az összes többi feature-t.
Viszont van neki egy pár igényesebb sztereo doboza is, ami kicsit árnyalja a képet (már zenehallgatás esetére). Amúgy nem féltem, hogy rossz döntést hozna. -
Vidala
senior tag
válasz
bandi0000 #12451 üzenetére
Sose gondoltam volna, hogy ezekre tesznek zenét!
Persze lehet vírusos volt (angol szarságnak állcázva)Na jó, bocsi a viccelődésért, téged meg szétvág az ideg! Esélyes, hogy a tisztítólemez gagyi-nemgagyi kérdés ellenére hazavágta a lézerolvasód. Javaslom egy szervíz meglátogatását
-
Vidala
senior tag
válasz
gyerecske #12432 üzenetére
Antennát dugtál bele?
Na jó kicsit vicceltem, de semmi ördöngös trükkje nincs, simán be kell állítani, mint egy normális rádiót, max. egy jobb antennára lehet szükséged. Esetleg a kábel TV-t használhatod, ha van, mert azon is sugároznak.
Szerintem azért nem sistereg, mert annyira már "inteligens", hogy a fehérzajt elnémítja.
Ha így sem megy, akkor szervíz. -
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #12384 üzenetére
A számítás eredménye jónak tűnik, csak egy dolog nem hagy nyugodni: ugyan a kép alapján nagyon nehéz az arányokat érzékelni, de az nekem nem tűnik még egy 2,5-es nemhogy 4-es vezetéknek sem.
Meg tudtad nézni mi van ráírva? Mivel mérted, tolómérővel?
Illetve a hangfal ellenállását és a vezeték hosszát is figyelembe kell venni az keresztmetszet megállapításához. De amúgy erről értekeztünk már részletesebben kicsit korábban. (Ha jól emlékszem BBéci egész precíz javaslatára, akkor a vezeték szálait kéne megmérni, hogy a köztük lévő levegőt ki tudjuk szűrni).A 1,5-öt ökölszabály alapon mondtam minimumnak.
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #12363 üzenetére
Warter # 12362: Nem, még 90-ért sem látom jó vételnek.
Inkább amiket vtechun ajánlott. Az 508-as Onkyo megfontolandó +20-ért, de mindkettő többet nyújt néhány nem elhanyagolható szolgáltatás terén, mint az AVR 155-ös.
Talán amerre még kacsingatnék, az egy Polkaudio TSi szett (300+100+CS10) kb. 150-ért.
Még az 508-as Onkyo-val is beljebb lennél 250-nél, igaz ugyan nincs mélynyomód, de azt később is vehetsz hozzá ~ 50-ért (nem kell ugyanahhoz a márkához ragaszkodnod), viszont eldöntheted, hogy mennyire van rá szükséged (többet ad, de az állódobozok miatt már nélküle is kellemes meglepetésben tud részesíteni)
-
-
Vidala
senior tag
válasz
speedmetal #12347 üzenetére
Nem akarlak én bántani, sőt
Attól, hogy meghallgatsz ezt-azt nem feltétlen fogod onnantól kezdve rosszul érezni magad életed végéig. Igazán "durva" rendszer hallgatása után, ugyan előfordult velem, hogy pár napig a sajátomat be se kapcsoltam, de ettől még a mostanival meg vagyok elégedve (és töredékébe került a "durva" rendszernek).Csak gondoltam, hátha menthető vagy még, de mostmár belátom, hogy nem.
-
Vidala
senior tag
Akkor a kínaiak már nemcsak a spájzban, hanem a házimoziban is benne vannak? (Na jó a spájzból már kiszorultak, mert ott az oroszok gubbasztanak)
Én is nézegetem a márkát már egy ideje, legfőképp azért mert nagyon reklámozzák. Pl. a Vaterától már kivagyok, mert ott fent van a komplett termékkínálat egyesével, és alig lehet böngészni tőlük használt hirdetéseket.
Ezek szerint jól szólnak, ár/érték arányban rendben vannak? Mert kinézetre egész bizalomgerjesztőek (persze ízlés dolga, én a letisztultabb megjelenést jobban kedvelem). -
Vidala
senior tag
válasz
speedmetal #12330 üzenetére
Nekem a mikrohullámú sütőm Panasonic
, de egy G20-as plazmát sem dobnék a kukába (márhaha beférne a szekrénysorba, 1 cm a híja
)
Nincs a Panával semmi gondom, csak van amit mások jobban csinálnak. Sőt az is megértem, hogy ha meg vagy vele elégedve, akkor nem is akarsz mást. Illetve gondolom a VIERA link sem hátrány.
Viszont legalább helyes konklúziót vontál le, és nem költöd olyasmire a pénzed, amivel nemigazán kerülnél beljebb. Esetleg még rávehetlek az SB-TP20 megvásárlása előtt, hogy azért hallgass meg egy komolyabb HM hangfalszettet (legalább 2-300K környékéről), meg mondjuk a hasonló árban lévő JBL SCS178-at? "Szigorúan voszonyítási alapnak" mivel úgysem tudlak eltántorítani(természetesen a TP20-ast sem kihagyva).
A PS3 fogyasztása meglep, nem gondoltam volna, hogy egy szimpla DVD lejátszásnál ennyit eszik. A szellőzés viszont más kérdés, azt a tartósság miatt sem árt megoldani.Mod: Látom közben BBéci is hasonlókat javasolt.
-
Vidala
senior tag
válasz
speedmetal #12316 üzenetére
- Hangszóró recsegés: elképzelhető, hogy azon a hangsávon kap olyan frekvenciát tartósan, amire így reagál. Nem kizárt, hogy máshol van a kutya elásva, de én ilyesmire gyanakodnék elsőként.
- Szvsz tévhit, hogy kizárólag azért kell nagyobb teljesítmény, hogy kirobbantsuk otthon az ablakokat, és a szomszédok idegeire menjünk. Kellhet egyrészt a nagyobb tér miatt, de tartósan úgysem fogjuk bírni, mert halláskárosodást szenvedünk. Sőt: jó minőségű hangrendszernél erre érdemes külön figyelni, mert sokszor észre sem vesszük, hogy esetleg hangosabb a kelleténél, mivel sokkal kisebb a torzítás. Ez utóbbi lenne a lényeg, azaz a hangminőség, aminek pedig egy része a relatív nagyobb teljesítmény. Eredménye a kisebb hangerőn is tisztább hang.
- Autós hasonlattal élve: egy 120-as Skodával is lehet 50-el cirkálni (a te esetedben még kicsit hengerfejes is), neked kell eldöntened, hogy ezt tuningolod, és vágatsz bele tetőablakot, ill. tankolsz-e bele szuperbenzint, ha mégis gyorsabban akarnál menni, vagy veszel egy Opelt, Mercit vagy épp Maserattit, amiben mindjárt más már az 50-es tempó is.
- Szvsz a PS3 80W-ja max. teljesítményfelvétel, nem feltétlenül fogyaszt ennyit, ha csak egy filmet nézel. R-go nem biztos, hogy lenne értelme egyáltalán külön lejátszónak ebből a szempontból.
- Látom, próbálod a redszered következetesen Panasonic cuccokkal bővíteni, de erősítő-hangfal ügyben én nem erőltetném. A SA-BX500 árából már egész jókat vehetnél az erre szakosodott gyártóktól, a hangfalaknak csúfolt bögreszetteket meg inkább hagyjuk (HD ügyben főként).
- Egy hangdoboz nem attól lesz HD képes, hogy a gyártó ráírja. Attól, hogy egyszerűen jó minőségű. Olyan, hogy ha egy szimpla CD-t hallgatsz rajta, akkor is szebben szól, mint a te hangfalaidon a DTS, vagy egy HD bármikor szólni fog.Összegezve: a blu-ray képe egy dolog, azzal már egész jó állsz, de amennyiben a másik fontos oldalát is ki szeretnéd aknázni, akkor új úton kell továbbmenned. Ha maradsz a jelenlegin, akkor ne izgasson a HD hang kérdése.
-
-
Vidala
senior tag
válasz
#72042496 #12297 üzenetére
Balika911 részben már megválaszolta, én csak kiegészítem:
- Mostmár itthon vagyok, megnéztem az XBox 360 dobozában mit találok (kb. két évvel ezelőtti Pro változat, 60GB merevlemezzel, HDMI kimenetes). Van venne egy kábel, aminek ez egyik vége megy a Boxba (olyan mint egy "Scart méretű HDMI"), a másik végén meg lóg 6db RCA csatlakozó. A Boxba csatlakozó részen van egy digitális optikai (toslink) kimenet, azt tudnád használni.
- A DVD lejátszódon viszont szintén van mindkét típusú digitális csati, valószínűleg azt a digi koax-on tudnád bekötni (amennyiben az 5.1 analógot elhasználod a PC-re)
- A HDMI passthrouh-val viheted a képet és a hangot a TV-be, csak épp az erősítő nem fog vele semmit csinálni (nem veszi le a hangot róla). Tehát olyan, mintha közvetlenül a TV-be dugnád. -
Vidala
senior tag
A képen is látható lengőpolcon is gondolkodtam már. Viszont mivel nem dipol sugárzóim vannak, ezért talán jobbnak tartanám, ha kicsit lefelé is tudnám őket irányítani. Annyiból előnyös lenne még, hogy nálam valamivel több hely van oldalirányban, ezért picit távolabb tudnám elhelyezni egymástól (a kanapéhoz viszonyítva).
Oldalfal viszont nálam nincs. -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #12281 üzenetére
Az enyémen - mint említettem - nincs gyári felfüggesztés.
Ahogy mondod, szemben valóban nem lenne jó
A kampót annyiból nem vetném el teljesen mégsem, mert pl. egy lánc v. drót v. hasonló segítségével az alsó sarkainál fel lehet esetleg függeszteni.Nincs ilyen magas, stabil állvány igazán (még méregrágán sem). Valószínű éppen azon okból kifolyólag, amit BBéci is mond (amire már gyanakszom én is egy ideje, csak titkon reménykedem még).
-
Vidala
senior tag
Mostmár jobban értelek az elhelyezéssel kapcsolatban.
A sorround dobozok "rögzítésének" kialakításában próbálom felhasználni a korábbi és a mostani javaslataidat is.
Azért vezetnek orrhosszal a falikonzolok (pedig a kábelt így nem is tudnám szépen elrejteni), mert nem találok megfelelő állványt. Alsó handon 1m, de inkább 1,20m magas kellene, viszont ezekből alig van választék, és jellemzően nem bírják el a 4,6kg-os dobozok súlyát. Illetőleg az is bonyolítja a helyzetet, hogy nincs rajtuk rögzítési pont, ezért csak valami alátámasztós megoldás jöhetne szóba elődlegesen.
Esetleg, ha van ötlet erre, szívesen veszem.
A kampós javaslaton is még gondolkozom (a vezetékek problémájával együtt). -
Vidala
senior tag
A következőkre: a #12250-ben írod, hogy ugyan neked van lehetőséged otthon hátrébb tenni a sorround-okat, de mivel kicsi a táv, ezért a dipól lenne az igazi, ha nem lennének ott az akkusztikajavító könyvespolcok.
A #12257-ben pedig egyvonalas elhelyezés esetén mindenképpen dipólt javasolsz.
Mi van, ha valakinek utóbbi esetben szintén vannak könyvespolcai?
Ennyi lenne az "ellentmondás", amiből végül is én arra akartam reflektálni, hogy a hangtér kialakítását a maga komplexitásában kell vizsgálni, amiben egy könyvespolc is igen fontos szerepet játszik, nem kizárólag a dobozok típusa. Sajnos kompromisszumokat kell kötni az esetek döntő többségében.Pl. a magam részéről még mindig nem helyeztem el végleges helyükre a sorroundjaimat, mivel nekem is a falon van a kanapé, így a hát/feltámla vastagságából adódóan kb. 25-30cm-el van mindössze előrébb a fülem a dobozoktól. Még dolgozom a kérdésen (meg állványokat is keresgélek, de sajnos a falikonzol áll nyerésre
)
-
Vidala
senior tag
válasz
modflow #12265 üzenetére
Szép feladat. Nem lehet éppen azt mondani, hogy hemzsegnek rajta a csatlakozók (az igényeidhez mérten).
Az szűkíti be a lehetőségeidet, hogy ezen a HDMI csak pass through, tehát hangbemenetként nem tudod használni, így az kilőve.A PS3 optikai egynek jó.
Elvileg az XBox360-hoz adott adapterben is digitális optikai csati van (csak olvastam, mert én HDMI-vel használom)
A PC 5.1 analóg mehet a multi-chanel input-ba.
Marad a végén a DVD lejátszó, de ha van rajta koax S/PDIF akkor nyetél.A leírásában (vagy egy nagyobb képen a hátuljáról) elolvashatod, milyen csatik vannak rajta, de kb. felsoroltam fent az 5.1-re alkalmas bemeneteket. (2 toshlink, 1 koax digi, és egy 5.1 analóg)
-
Vidala
senior tag
válasz
Vidala #12240 üzenetére
Itt egy teszt, amiben egy H/K AVR 155 + DVD 49 a párja, és egészen pozitív kicsengése van a sztorinak. Még akkor is, ha ár/érték arányban vizsgálja a szerző, illetve túlzottan csak a basszusokról beszél, de azért magas hiányát nem emeli ki.
Szóval elsőként valami gixert keresnék (ha a jól van a kábel csatlakoztatva, akkor pl. megnézném, egy másik - nem feltétlenül drágább - kábellel is), majd utána mennék másik erősítő kipróbálás felé.
Arra gondolok, hogy annyira rossz csak nem kéne legyen a cucc, mint amennyire leírod, hacsak nincs vele valami probélma.
Végső soron persze még az is lehet, hogy a te füleidnek tényleg kevés ennek a Jamo-nak a produkciója. -
Vidala
senior tag
válasz
elbandi2 #12145 üzenetére
Ezért szoktam(uk) javasolni, hogy meg kell hallgatania mindenkinek a saját füleivel mit vesz. Nem mindenkinek ugyanaz lesz egyértelműen a jó.
Persze, ha csak tesztek/ajánlások alapján vesz valami komolyabb cuccot az ember, és a régi, hi-fi-nek csúfolt rendszeréhez hasonlítja, akkor is lehet "jó". Csak többet nem szabad hi-fi boltba, meg a haverokhoz menni cuccokat hallgatni.
-
Vidala
senior tag
válasz
dabadab #12080 üzenetére
Mindenkinek, aki "kis" költségvetésből próbál összerakni egy rendszert:
Kell egy jó hangú 5.1-es erősítő DD és DTS dekóderrel, illetve talán a digitális koax v. optikai bemenetet még ne hagyjuk le, a többi másodlagos. Ezt leginkább használtan lehet jó megúszni, minnél olcsóbban. Aztán a többi pénzt elsősorban hangfalakra költeni. -
Vidala
senior tag
válasz
Mustármag #12051 üzenetére
Újonnan nem fogsz 50K alatt korrekt erősítőt találni, ellenben szvsz érdemes használtat keresni. A Sony-val általában van egy "kis" gond, ugyanúgy, mint a többi hasonló "mindent gyártó" céggel (Samsung, LG, JVC stb.). Ezek igazi tömegcikkek náluk, amik teszik a dolgukat, de összehasonlítva az erre specializálódott gyártók termékeivel, általában súlyosan elvéreznek - egtöbbször hangminőség terén - ami ugye a lényeg lenne.
Ha visszaolvasol picit (vagy az 1.hsz-t), nem véletlen miért a következő nevek pörögnek: Denon, Onkyo, Harman/Kardon, NAD, Arcam, Marantz, Cambridge Audio, Yamaha stb-stb.
Ezek közül csemegézz. -
Vidala
senior tag
válasz
Gombinyó #12052 üzenetére
Nem állíthatom biztosan, mert csak közvetett tapasztalataim vannak. Korábban PC-n néztem mindent, de ahhoz csak egy 5.1-es Creative bögreszettem van, viszont már azon is érzékelhető bizonyos fokig a nagy dinamikakülönbség.
Jelenleg XBox 360 a lejátszóm + a HM csomagom. Bizony ezen már kijön a mozi "feeling". Eleinte talán nekem is szokatlan volt egy picit, mert otthon nem nem ezen szocializálódtam, de végül is erre gyúrunk vázze nem?
Azért mondtam az összehasonlítást, mert ettől még lehet valami gikszer a PC-del, csak szerintem kicsi a valószínűsége.Tulajdonképpen pl. egy autó vagy ház felrobbanása mennyivel lehet hangosabb a beszédhangnál a valóságban is?
-
Vidala
senior tag
Úgy ahogy BBéci mondja.
Talán azért (is) lehet, mert annyira nem picik azok satelitek (ha jól emlékszem 5 egyforma méretűből áll, nincs igazán frontja), és egész rendes anyagból készülhettek ránézés alapján. Pontosabban hang alapján is, mert ugyan tényleg nem veheti fel a versenyt egy komolyabb szettel, viszont a legtöbb bögreszetthez képest meglepően jól el van találva az összahása / teljesítménye. Nekem legalábbis nagyon pozitív megelepetést okozott a vele való találkozás. Nézd meg mindenképp közelebbről.
-
Vidala
senior tag
válasz
Gombinyó #12031 üzenetére
A filmek dinamikája általában jóval szélesebb sávban mozog, mint a játékoké.
Két dolgot javasolnék, mielőtt hara-kirit követsz el:
1. Hasonlíts össze egy DVD filmet XBox-on és PC-n
2. Idézd fel milyen hangerőkülönbségeket hallassz egy "rendes" moziban a párbeszédek és a drámai részek (pl. robbanások) között.
Nem biztos, hogy a te készülékedben van a hiba. -
-
-
Vidala
senior tag
válasz
KTTech #11989 üzenetére
Korrekt kis levezetés
Amit hozzáfűznék még: normális esetben (azaz normális erősítő-hangfal párosítás esetén, ami mondjuk nem egy kompakt HM rendszert jelent) viszont mindezt a(z érzékelhető) torzítás növekedése nélkül kapod.Illetve még egy dolog: a hangsáv "gyári" hangerő értéke is befolyásolhatja, hogy mennyire kell felcsavarnod, bár ez talán éppen a DTS-re jellemző legkevésbé. Tapasztalataim szerint elég komoly különbségek tudnak adódni ebből fakadóan is (CD-knél veszem észre leginkább).
gabor11: 20 m2 nem nagy.
Nincs 4-6-8 ohmos erősítő (tessék az első hsz-ást olvasni, hasznos dolgok vannak benne)
Én még e-bay-ről nem rendeltem, lehet valami "kis" adót/vámot esetleg fizetned kell. Erre kérdezz rá mielőtt megrendelnéd. -
Vidala
senior tag
válasz
Gábor11 #11982 üzenetére
A technikai adataik alaőján valóban több "kráftot" igényelnek, mivel "csak" 86 ill 85 dB érzékenységük, viszont csak 4ohm-osak.
Szerény - általános - tapasztalataim alapján mégsem gondolom, hogy kevés lenne hozzájuk a 607-es specifikált 140W-ja. Persze minden relatív, mert a szoba mérete sem mindegy, de egy kisebbe, nem diszkóhanderőt várva simán vinnie kell. Nem hinném, hogy tartósan max. hangerő közelében sokáig jólesően hallgatnád (kivéve, ha nagyothalló lennél). -
Vidala
senior tag
Elég necces, mivel általában minden gyártó a Hi-Fi "szabvány" méretű 440mm széles erősítőt gyárt. Alacsonyabbat még csak-csak találhatsz pl. Denon AVR-390 141mm-rel már relatíve alacsony, viszont azt is vedd számításba, hogy szellőzésnek is legyen elég hely, leginkább felfelé.
Azért hátha valaki meg tud lepni
Illetve az egyedi építés lehetősége lehet még megoldás, de lehet jobban jársz egy plusz állvánnyal.Esetleg a szekrény "átépítésével"
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11831 üzenetére
Ez így nekem nem sokat segít (mert ugyanúgy nem hallom), de Gábor11-el megoszthatod (meg persze velünk) a tapasztalataidat. Mondjuk a + gipszkarton megfricskázza a dolgot.
Persze bizonyos tekintetben mindegy, mert ez adottság. Igazából minden térnek/szobának más és más az akusztikája, tehát így távolról okoskodni majdnem semmi értelme. Mégis amiatt van egy pici, hogy ötleteket lehet adni bizonyos fokú javításhoz, vagy egyáltalán ahhoz, hogy mit érdemes figyelni, ami lényegesen ronthatja a hangképet.
Szoktak erre járni a témában nálam jártasabbak, talán ők majd mondanak még erre valamit. -
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11826 üzenetére
Én azért ezt az elején megbeszéltem az asszonnyal: a hangdoboz nem virágállvány!!! A hangkép romlása mellett attól nem tartasz, hogy egyszer véletlen túlöntözi, és mégsem válik tőle Nautilus hangfallá?
Nekem 2,5-es van, az már "elég" vastag. Azt, de még a 1,5-est is simán be kéne tudnod szorítani. Csavarhúzót is alkalmaztál hozzá?
-
Vidala
senior tag
válasz
Gábor11 #11822 üzenetére
A 4x5 nem rossz (a 2x10 kellemetlenebb lenne), szerencsésebb esetben valóban fordítva, a rövidebb falnál lennének a dobozok, de ez már marginális lesz esetedben más dolgokhoz viszonyítva.
A légrés nem hangzik olyan jól, mintha lenne ott valami sűrűbb anyag, viszont a vályoggal még nem találkoztam. Azt gondolom (a paraszti és asszem itt igazán találó), hogy jobban elnyeli a hangot, mintha beton, vagy tégla lenne, tehát még jó is lehet. Igazán egyedi feladvány. Tényleg csak érzés alapján: talán a mélyek torzítása okozhat esetleg kicsit több fejtörést, a többire viselkedhet viszonylag semlegesen.
Az apróban talált Dali "szett" nem hangzik rosszul. Én ha jól emlékszem kb. 1,5 éve csak a Conceptet hallgattam egy rövidebb ideig, és egész kellemes benyomás maradt utána, ezért is ajnlottam. Ez már egy komolyabb darab, így elvileg jobb is kéne legyen. Minenképpen érdemes lenne meghallgatnod (de azért ne csak ezt), mert ennyi pénzt azért ne vaktában fizess ki.
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11823 üzenetére
Szvsz oldalról dugod a kábelt és hátulról megszorítod a csavart. Ha nem tudod rendesen megszorítani, mert mondjuk nem elég a menet (?), akkor vagy valami gixer van a dugóddal, vagy vékony a kábeled (utóbbi valószínűtlenebb).
Amúgy nem akarok nagyon beleszólni, de a -3. képen mit keres egy dracéna a jobboldali állódobozod tetején?
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
Gábor11 #11795 üzenetére
Nekifutásnak én is csak sajátod és BBéci tanácsát erősíteném meg: ha teheted menj el hallgatózni, annál nincs hatásosabb. Ha mindezt egy hozzáértő társaságában teheted még jobb.
Nem csak azért, hogy ne legyen igazad, szívesen adok egy-két ötletet is (hozzáteszem szerény szubjektív véleményemen alapulva):
A szoba: (i) talán a gipszkarton falak okozhatnak gondot, de akár még jó is lehet. Attól is függ mi(k) van(nak) mögötte, ha van egyáltalán. Utóbbi esetben inkább membránként fognak viselkedni, és rontják a hangképet. Érdemes lehet valamit még rá/elé tenni. Faliszőnyeg, könyvespolc stb. Ezt majdnem a legnehezebb megmondani. Amennyiben pl. egy tégla/beton fal előtt, esetleg hőszigeteléssel szendvicsben vannak, inkább jótékony lehet a hatása. Ebben az esetben nem nagyon kell vele mit csinálnod. Próbáld meg már a mostani hangdobozaiddal is azt figyelni, mennyire visszhangos, torz a hangkép.
(ii) hogy jön ki a 20,5 m2? pl. 4x5 v. 2x10 ? és a rövidebb vagy a hosszabb oldalon lesz a legallgatási pozíció? ez a 2,3m fronttávolság miatt is érdekes (iii) nem túl nagy, főleg az alacsony belmagasság miatt, ezért lehet nem kellenének állódobozok frontnak (épp határesetnek érzem), főleg ha később hozzáadsz egy mélynyomót is. Így mindjárt jobb minőséget kaphatsz állványos dobozokból ugyanazért a pénzért, feltéve ha találsz (esetleg csinálsz) olcsóbb állványokat.Hangdobozok: Minnél nagyobb érzékenységűt keress alapvetően, de mivel kicsi a szobád nem ez lesz igazán mérvadó. Mivel nem tudod távolabb tenni őket a falaktól, ezért lehet az első refi nyílásúakkal jobban jársz. Terhelhetőség: lsd. 1 hsz-t és még néhány jótanács.
Az általam is használt JBL ES szériát természetesen tudom ajánlanipl. egy pár JBL ES30 + ES 25C, és még talán az ES20-at is hozzá tudod csapni 5.0-nak. Zenélni is nagyon szépen tudnak, de mozihoz szinte tökéletesek (nekem). A mai napig előfordul, hogy lehalkítom őket, mert azt hiszem, hogy az utcán történt valami.
A Polkaudiokból is bátran válogatnék, főleg a RTi-ből: ennyiért már szintén össze lehet hozni kafa kis egy front + center szettet.
Aztán Dali Concept: sokan imádják, nekem is tetszett (nyilván nem eléggé, mert ugye ízlés dolga is) pl. concept 2 + center.
Amiket sokan szeretnek még, én mégsem annyira ajánlanám (viszont lehet csak velem és a füleimmel van a baj): pl. Yamaha, Mission, WharfedaleAmiket viszont nem erőltetnék ebben az árkategóriában : pl. SAL, JAMO, Magnat, Sony (inkább azért mondom, mert sokak ez a király, viszont itt már komolyabb hiányosságok vannak)
-
Vidala
senior tag
Óriási
az első hozzászólás átszerkesztőinek! BBéci, Sanci38 és KTTech
Nagyon klassz lett!
Csak halványan merem folytatni, mivel én csak a "számat" jártattam ezügyben: már agyaltam rajta egy-két napja, hogy a hétvégén írok valami vázlatfélét, de a téma nagysága és komplexitása miatt - talán mondanom sem kell - ez nem túl egyszerű. Természetesen sokkal jobb lett, mint amire gondoltam / számítottam. Szóval
u.i.: Ugye ér priviben ici-pici javasolatokat tenni? -
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11588 üzenetére
Sajnos nincsenek tökéletesre megcsinálva ezek a távirányítók, ami részben érthető, mert mit erőlködjenek másik 1000 cég 10000 termékének összehangolásával. "Vedd meg a sajátjukat." Az már szomorúbb, mikor valaki azt panaszolja, hogy ez sem mindig van így.
Viszont ezzel jöhetnek a nevető harmadikok: teljesen nem merültem még el a Harmony ügyben, de eddig jókat olvastam róluk. Kicsit ugyan drágák, de azért gyúrok rá. -
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11573 üzenetére
Nekem egy 255-ös van (bár ezt már biztos írtam, sebaj). Nem emlékszem, hogy zölden világított volna valaha is. Mindig piros, csak más "villogással" jelzi, illetve ha jól emlékszem helyes kódbevitel esetén kialszik. Aztán tesztelni kell. Én a samu TV-mhez lőttel hozzá, de sajnos csak korlátozottan működik (alapfunkciók igen, de pl. a teletext már nem). Mondjuk egy ideje a Samu távot egyébként sem használom már, mert a UPC STB-je kiváltotta (persze az sem teljes értékkel).
Ezen okok miatt töröm is már a fejem egy ideje, hogy beszerzek valami komolyabb univerzális távot (pl. egy Logitech Harmony-t), mert kezdenek már teljesen ellepni. -
Vidala
senior tag
válasz
ToxLee #11538 üzenetére
Az ES szériás JBL is kafa (erre sem mondhatok mást, mivel ilyenek lógnak otthon az erősítőm végén
)
Így természetesen javaslom, hogy rakd be a meghallgatós listádba. Mikor vettem, én is jónéhány dobozt végighallgattam, de Qln nem volt közöttük, így nem tudok róluk nyilatkozni. -
Vidala
senior tag
válasz
ToxLee #11527 üzenetére
Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy a KEF dobozokhoz hogyan viszonyul, de kafa kis erősítő a 255-ös (mondhatnék mást?
). Mindazonáltal én megfontolnám a helyedben a HDMI 1.4-es erősítőket, ha tényleg hasonló árban lesznek itthon pl. ezek az új Yamik. Amilyen tempóban fejlődnek a dolgok itt a XXI.sz-ban, még jól jöhet pár múlva (lehet 3-4 évnél hamarabb is). Persze cserélni mindig lehet, csak az némi veszteségel szokott járni.
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11519 üzenetére
Talán nem is olyan filozófikus: kb. 58K az ára. Nézzük az ennél olcsóbbakat (1-2K nem ér, legyen mondjuk legalább egy 10-es): azokat még belépő szintnek sem nevezném (bár ezen már lehetne filozofálni, csak nem érdemes).
A középkategóriáról nekem más a véleményem, de lehet pl. BBécié mérvadóbb lenne. -
Vidala
senior tag
Lehet, még az orrhossz is túlzás volt (már a memóriám sem a régi): eggyel több HDMI in csatlakozót látok hirtelen (aminek valljuk meg nem sok értelme van, főleg mivel csak pass through-t tudnak) + talán 1-2 hangzatos funkcióval többel reklámozzák, bár ezt is nehéz pontosan megítélni, mivel mindegyik gyártó saját neveket talál ki kb. ugyanarra. A lényegi dolgokban kb. semmi különbséget nem látok. A "hangjukat" meg gyanítom úgyis a hangdobozok fogják behatárolni.
-
Vidala
senior tag
válasz
dulifiO #11498 üzenetére
Itt egy kis leírás ami segíthet. Ár/érték arányban nincs vele gond, korrekt kis belépő szintű, 5.1-es erősítő. DVD-hez, játékhoz teljesen jó. Optikai bementet is akad rajta. Valaki árulja is itt a sajátját (65-ért, de mindig érdemes megpróbálni alkudni, a többi viszont már nem az én dolgom).
Persze érdemes a konkurenciát (Onkyo, Denon stb-stb) is mustrálgatni, de óriási különbségekre azért ne számíts (1. a JVC, Sony, Samsung, Tamagocsi-t hagyjuk 2. inkább a funkciókban minimális eltérés, csatlakozók száma és a szimpátia dönthet még, és persze 1-2 ezres ide v. oda).11480 mutyi: ha jól látom ez a típus az éppen aktuális belépő erősítő a H/K-nál. A 155-ös van már egy fél lépcsővel feljebb és így tovább.
-
Vidala
senior tag
Abban igazad van, hogy a kép is szerves része a házimozinak, ezért ne zárjuk ki. Sőt eddig is ejtettünk szót róla, mivel nem is lenne kikerülhető.
Aggodalmam mindössze, az alkalamsint TV-s topikokban felgyúló "vallásháború" miatt akad, de neked legyen igazad, és bízzunk az topik eddigi sikerében.Egyelőre itt hiába buzdítanék bárkit az első hozzászólás olvasására, mivel annak információtartalma nem releváns. Ezért kardoskodnék a fejlesztése mellett.
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11378 üzenetére
Elméletileg igazad kéne legyen, csak a gyakorlat mindig mást mutat.
Kicsit más példa, hogy ne feltétlen csak a kábelen pörögjünk: mi van tipikusan pl. a memóriamodul hibák esetén? Megy a gép, csak időként fura dolgokat csinál / nem csinál? Saját tapasztalat is van, de itt a PH!-n sem ügy ilyen problémát találni... -
Vidala
senior tag
A változásnak
Viszont jogos amit mondasz: lehetett volna körültekintőbben / demokratikusabban is. Én egy picit aggódom (remélem alaptalanul), hogy esetleg elözönlik pl. a TV-s témák. Annak ugye vannak külön topikok, remélem ott is maradnak.
Én a "Házimozi hangja" címen gondolkoztam még, bár engem ez kevéssé izgat.
Inkább az első hozzászólás megújításáért lobbiznék, egy kis áttekintő információcsomaggal. -
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #11316 üzenetére
Szvsz ez megint egy szélsőség. Nem hinném, hogy nincs különbség, miért ne lehetne? Néhány egyes vagy nulla miért ne tévedhetne el, vagy változhatna meg? (Ellenőrző bitekről is hallottál már gondolom, nem véletlenül).
Én továbbra is csak azt szeretném mondani ezzel, hogy arányosan kell összeválogatni a rendszert (ecceribben: gagyi kábelnek, gagyi a vége, de a csodakábel sem javít fel egy 10% THD-s receivert) -
-
Vidala
senior tag
válasz
dabadab #11257 üzenetére
Igen, sajnos a magyar wiki-n akadnak blődségek, gondolom egyrészt fordítási hibákból, illetve nem megfelelő hozzáértésből fakadóan (sajnos azt sem állíthatjuk, hogy az angol 100%-os, de azért általában sokkal részletesebb és pontosabb).
Egyébként én már azon töröm a fejem egy ideje, hogy az első Hsz-ban jó lenne, ha néhány hasonló (alap) téma definiálásra kerülne (akár csak néhány linkkel pl. HDMI 1.3 fórum), mivel rendszeresen akadnak visszatérő kérdések.
Egy hardcore PH!-s meg tudná mondani van-e erre esély? Gondolok itt pl. arra, hogy Maximuszt nem láttam már erre egy ideje. Illetve mások pö**é-vel sem akarom verni a csalánt, de valamilyen szakkör jelleggel el is tudnám képzelni, abba szívesen besegítenék, ha kell. -
Vidala
senior tag
válasz
Thuglife #11211 üzenetére
Valóban, csak lemaradásban vagyok a hsz-ok olvasásával. Most behoztam.
Én sem hiszem, hogy jelentős különbség lenne közöttük, talán a szolgáltatásaikat kell még figyelembe venni (meg azt, hogy melyik tetszik).
Persze bevallom mikor a sajátomat vettem, bennem is munkált a H/K + JBL párosítása, de azért is csak egy volt a különböző érvek mellett.
Viszont épp BBéci által linkelt Lexicon és Revel cuccok honlapjának az alján is a Harman címke díszeleg, úgyhogy azok is biztos jók lennének. -
Vidala
senior tag
A kiszemelt cuccok alapján szerintem a Hi-Fi fórumban kéne inkább érdeklődnöd.
Persze nem mondtad, hogy zene vagy mozi a célod. -
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11163 üzenetére
Felpörögtek az események!
Szvsz elég jól alakul az ár/érték arány. Én is úgy sejtem, hogy nem fog csalódás érni.
Az elhelyezésben a thx ajánlást érdemes követni (erősítő kézikönyvében is van rajz), de egy kis tapasztalati próbálgatás sem árt. Pl. ha könyvespolcra teszed más hangja lesz, mintha asztalra, más ha állványra vagy konzolra. Nem mindegy az alátámasztás, a körülötte lévő tér/anyagok stb sem.
lajbim: Neked is köszi a feedback-et. Tesztet olvastam ill. boltban hallottam már a cuccot, de otthoni tartós használatról kevés jött eddig vissza.
-
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11104 üzenetére
Belépő kategóriának szvsz elég jó lehet egy JBL SCS178-as szett (5.1), már többször ajánlottuk ilyen "kis szobába" (sajnos kevés feedback jött vissza). Még újonnan is kijöhet 75-ből, de szoktam látni használtan is. Ezen túl is van élet persze, csak nehéz így "ajánlgatni". Keresgélj bátran és ha valami megtetszik csak dobd fel, aztán várd a pofonokat (mint a SAL-ra)
Amúgy SAL: eddig kb. bárki hallotta már élőben (és valamennyire is érdekli a minőség) jót nem mondott róla.
-
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11094 üzenetére
Akad még, bár a vaterával sincs gond (én talán azt kevésbé kedvelem, hogy pont új hangfalakat rendszeresen hirdet ott egy cég, amik kicsit "zavaróak" lehetnek, de a fix ár - meg a rutin - segít elkülöníteni őket a tényleges használtcucc hirdetésektől)
Az erősítővel párosítás logikus ötlet, de csak keveset számít (ha egyáltalán) a végeredmény szempontjából.
-
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11092 üzenetére
Az ilyesmikre senki nem fog itt rábeszélni. Amúgy ne ragaszkodj márkákhoz (némi Kenwood preferenciát vélek felfedezni), de leginkább olyanokhoz ne nagyon, akik nem igazán "nevek" a hi-fi / házimozi világában. Tessék elzarándokolni minimum egy áruház HM osztályára, vagy méginkább egy szaküzletbe, elsősorban inspirációért (hogy legyen összehasonlítási alapod az ehhez hasonló szettekhez viszonyítva).
75-ért már lehet jókat találni (néhány éves cuccok is sokszor már kb. fél áron is vihetők), viszont türelmesen kell keresgélni pl. itt vagy itt.
Szerk: 5.0-át ritkábban lehet találni, inkább dobozpárak eladók (sztereo), de akár abból is ki lehet indulni (csak a türelmes keresgélés miatt írom)
-
Vidala
senior tag
A sodrás+szigetelőszalag dolgot már neccesebbnek érzem, de mondjuk egy szakszerű forrasztás már szóba jöhet.
BBéci: Akkor mi lesz így az experimentális vitával?
Viszont felmerül az a kérdés is, hogy bármilyen dugó felszerelése a kábelvégekre akkor miért jó? Ott is plusz egy érintkezési problémaforrást iktatunk közbe?Még egy szóra visszakanyarodva az eredeti kérdéshez: ugyanolyan kábelt alkalmaznék mindenhol (párban), ami már esetleg gondot okozhat (ha nincs).
+ egy "egyszeri" kábelnél a komplett csere sem okoz talán éhezést -
Vidala
senior tag
Te sokkal több kábelt teszteltél, de pl. csokival toldottál már kábelt? Én kényszerből csináltam már, és egy ilyen szintű rendszeren semmi különbséget nem hallottam a végeredményben (azt leszámítva, hogy az új helye miatt, jobb lett az akusztika).
Szvsz kicsit túl van pörgetve ez a kábeltéma. Még mindig azt gondolom, egy tisztességes kábelre (értsd: megfelelő átmérőjű, sodort v. fonott rézkábel) ugyan szükség van, de amíg a többi komponens nem közelíti, vagy éri el az audiofil kategóriát, addig azokra kell költeni a pénzt, nem a kábelre.
Egyszer szeretném azt meghallani a saját fülemmel, hogy egy hasonló - belépő szintű rendszer - hangja "kategóriákkal jobb lesz" egy komolyabb kábeltől. Akkor mindenkit megkövetek. -
Vidala
senior tag
Én is ezt akartam mondani, csak én kíváncsiságból még keresgéltem kicsit: ez a yamaha nekem pl. nagyon tetszik, sőt még talán túl jó is lenne a
hangfalakhozakarom mondani állványos dobozokhozAmúgy tényleg a Hi-fi fórumban érdemes kérdezősködni.
-
Vidala
senior tag
Digitális koax csatlakozási lehetőség nincs a lejátszókon? Ezzel
Amúgy - hamár meg vagy elégedve a Harman Kardonnal - akkor az AVR 255 v. 260 változata "hasonló" a tiédhez, persze modernebb.
Yamaha NS 50-ed van, vagy hasonló (nem teljesen érthető)?
Valamint az addicionális kérdés (ami úgy látszik sosem maradhat el
): mennyi lenne a keret?
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest