Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
greatdoki #41965 üzenetére
Elnézésedet kérem, amiért csak a kérdéseid kétharmadára válaszoltam és nem ajánlottam semmit a megadott összegért!
Azt viszont kikérem magamnak, hogy olyan szavakat tulajdoníts nekem, amiket nem használtam! Nem szaroztam le a cuccaidat és a H/K szettet. Annyit írtam, hogy lepkefing egy 25 négyzetméteres szobába. Ez annyit jelent, hogy picik a dobozok és a bennük lévő hangszórók, ezért nem képesek a moziélményhez szükséges hangnyomásra. -
BBéci
legenda
válasz
#03969024 #41962 üzenetére
Nem cikkekből tájékozódom (inkább írom azokat) hanem a gyártók mérnökeivel, képviselőivel, importőreivel, készülékek szervizelőivel beszélgetek.
Mint említettem, az erősítők specifikációiban megadott impedancia és a hozzá tatozó teljesítmény az esetek döntő többségében semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy milyen hangdobozokat köthetünk hozzá. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #41926 üzenetére
Szerintem HDMI-vel voltak összekötve.
Nagyon jó a Dune digitális hangja, de szerintem nem egy kategória a McInthosokkal.
Emotivához még passzol, a tavalyi Streamaudio rendszer sokkal ütősebb és népszerűbb volt. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #41922 üzenetére
Az lett volna csoda, ha tudásuk maximumát adják a Mc-ek, Dunével ennyit lehetett kihozni belőlük. Szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #41917 üzenetére
Ebben nem tudok tanácsot, ötletet adni.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #41912 üzenetére
Csak a N°326-hoz volt szerencsém.
-
BBéci
legenda
válasz
szinimini #41908 üzenetére
Az erősítőnek nincs ohmja!
Valamilyen impedanciára megadják a teljesítményét, ez valójában semmit nem mond.
Az egyik cégnél úgy gondolják, hogy a 6-on mérhető, az jobban mutat a prospektusokban, mint amit 8-on mutatna a műszer, az általában kevesebb. Már amennyi igaz belőle. -
BBéci
legenda
válasz
szinimini #41905 üzenetére
Sanci már leírta, hogy mi a helyzet az ohmokkal, de az első hozzászólásban is benne foglaltatik.
NE FOGLALKOZZ AZ OHMOKKAL, NEM LÉTEZIK 8 OHMOS ERŐSÍTŐ, DE 6-OS SEM!!!(#41902) greatdoki
Esetleg a szubláda maradhat, a többitől szabadulj meg gyorsan.
Az a H/K szett lepkefing egy 25 négyzetméretes szobába, talán 16-18-ba megfelelne, de én egyáltalán nem foglalkoznék vele. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Ne feledkezzünk meg a Hiltonnak fizetendő jelentős összegről sem. A rendező zsebében nem sok marad.
A pénzükért kaptak a látogatók olyan 3D képet - hogy a SIM2-nél maradjunk - ami hang nélkül is lélegzetelállító.
Sajnos meglehetősen kevés fizető néző ment el a "sóra", ennek okait nem érdemes boncolgatni, pláne ebben a topikban. -
BBéci
legenda
Nagyrészt igazad van, de a kiállító komoly pénzt fizet a rendezőnek, a belépőkből egyetlen forintot sem kapnak vissza. Nekem sem tetszett, hogy a hangzás nem volt arányban a képminőséggel.
Ha a cég tulajdonosa úgy gondolja, hogy a képet akarja előtérbe helyezni, úgy remél nagyobb sikert és későbbi eladásokat, azt is meg lehet érteni. A Panasonic szobájában még annyi hangzás sem volt, mint a SIM2 Nero társaságában lévő Meridian rendszernek. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #41761 üzenetére
Igaz, én is hiányoltam. Rendesen össze volt rakva a Meridian rendszer, olyat tudott volna szólni, hogy mindenkinek leesik az álla, de például a repülős és az evezős filmeknek olyan nudli a hangja, hogy ahhoz belépő cucc is elegendő lett volna.
Egy valamit sokan elfelejtenek. Az efféle rendezvényeknek nem az a célja, hogy a betérőket, a közönséget szórakoztassák, hanem a kiállítók profitot szeretnének bezsebelni, terméket eladni. Elfogadható az a szemlélet, hogy 3D esetén a képet kell eladni, aztán ahhoz úgyis vesznek valamilyen hangrendszert. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Hidd el nekem, a Lumis 3D-s ára 44000 euró, a Nero kerül 17000-be. Mindkettőről írok bemutató cikket.
A vitorlázógép szárnyának felálló végét annyira közelinek mutatták, hogy képtelenség teljesen folyamatos mozgásként megjeleníteni. Az extrém eset, nem a vetítők tehetnek róla. -
BBéci
legenda
Szerintem az egész rendezvény egyik legjobb hangját produkálták azok a tölcséres hangszórók. Azt a jelenlétérzetet, természetességet, színezetlenséget nehéz felülmúlni.
Az tény, hogy kicsi volt hozzájuk a szoba.(#41740) Biomokus
Időnként felkapcsolták a világítást, én alaposan megnéztem a Dalikat, elég sok szállítási és egyéb sérülést láttam rajtuk. -
BBéci
legenda
Láttam már néhány 3D mozit, filmet, az elsőt 2000-ben, Németországban.
Amit a SIM2 Lumis 3D-s produkált, az veri mindet, brutálisan jó volt, ilyen csak a mesében van. Direkt kerestem a hibákat, egy olyat nem találtam, ami a vetítő számlájára írható lett volna.
Szintén szvsz.(#41745) t-bali3
A Lumis 44000 euróba kerül, a Pana 3000-be. Mondjak még valamit?
Mondok: vackot ingyen sem nézek. -
BBéci
legenda
válasz
Biomokus #41711 üzenetére
Ahhoz, hogy a vetített kép jó legyen, töksötétre van szükség. Ha tetszett a hangzás, megrendeled a rendszert és otthon rivaldafényben nézegetheted a Dali Euphonia dobozokat és a McIntosh elő/végfokot.
Sajnos csak Sancival találkoztam, a többiekel nem sikerült.
xtremetuning
Snell, ch nélkül, nem gyors. -
BBéci
legenda
válasz
alfaman512 #41620 üzenetére
Azért nincs ötletem, mert azokat a hangképeket sosem használom, semmi értelmük, egyik vacakabb, mint a másik.
Ettől függetlenül nem szabadna olyasmit művelnie, amit Nálad. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #41597 üzenetére
Muszáj kötözködnöm kicsit.
Milyen magas az a hangsugárzó? 2-3 méter?
Magashang-sugárzóról, magassugárzóról már hallottam.A dóm kifelé domborodik? És például a Focal inverz dómjaival mi a helyzet?
A piezót Sanci is megválaszolta.
Bocs!
(#41596) ovecs
Ne csupasz szál dróttal próbálkozz, szerelj a végére antennacsatlakozót! -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #41584 üzenetére
Aktív frekvenciaváltókon lehet szabályozni a vágási meredekséget, általában 6 és 32 dB/Okt között. Azokkal érdemes játszani, kísérletezni, mert nem minden esetben a magasabb érték a jobb.
Az eredeti kérdésre a válasz benne van a mértékegységben, decibel/oktáv, tehát annyival lesz halkabb oktávonként. Például egy autós mélyládából kihallatszik az ének is, csak nagyon halkan, pedig 70-80 Hz tájékán vágják.
-
BBéci
legenda
Totálisan rosszul gondolod.
A hangszóróknak, hangdobozoknak adott, fix az impedanciája.
Kicsit bonyolítja a kérdést, hogy ez a frekvencia függvényében valamennyit változik, de az esetedben mellékes körülmény.A mérőszám és a mértékegység közé szóközt kell ütni: 4 Ohm! Ha ragozod, nem kell kötőjelet használni és kisbetűvel írd: 4 ohmos!
-
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #41528 üzenetére
Nem igaz, semmi alapja nincs.
Hello!
A kettő közül nekem jobban tetszik a Denonok stílusa. Az Onkyók kiabálással próbálják palástolni a hiányosságokat. -
BBéci
legenda
válasz
Voice24 #41417 üzenetére
Mivel próbálkozol máshol? Hátha valahol nem mondják szemedbe az igazságot?
A plazmás topikban DM-Fan azt írta, csak a komolyabb lejátszók felkonvertálási képessége ér valamit. Az egybeszettek igazából semmire sem alkalmasak, pláne 1080p skálázásra, ezért azt jobb rábízni a tévére. -
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #41380 üzenetére
Nincs értelme általánosítani, konkrét típusokról, modellekről kérdezz!
-
BBéci
legenda
válasz
Pioneer VSX #41356 üzenetére
Ott hibáztál, hogy a DVD-játszó kimenetét bitstream helyett PCM-re állítottad.
-
BBéci
legenda
válasz
Pioneer VSX #41356 üzenetére
Ott hibáztál, hogy a DVD-játszó kimenetét bitstream helyett PCM-re állítottad.
-
BBéci
legenda
válasz
fefe65 #41127 üzenetére
Nekem jobban tetszik a JBL LS, mint a Polk RTi A, de ez szubjektív.
A 2x100 W/8 Ohm megegyezik azzal amit az előbb említettem.
(#41130) Mejulie
"Az erősítő azt írja, hogy 6ohm"
Azt jelenti, hogy 6 ohmra adták meg a teljesítményét, mert a magasabb, jobban mutat, mintha a 8-on mérhetőt írják oda. Ráadásul tök mindegy, mert a valóságban, egyszerre 5 csatornán jóval kevesebb. -
BBéci
legenda
válasz
Mejulie #41115 üzenetére
Furcsa emberke vagy!
Leszarozod a JBL-eket, mélyhiányosnak, dinamikátlannak nevezed, pedig éppen ezeket a jelzőket alkalmazzák rájuk leggyakrabban.
Aztán belinkelsz egy Onkyo (akik köztudottan nem hangszóró és hangdobozgyártók, ellentétben a JBL-lel, mely ráadásul a legrégebbiek egyike) szettet, ami még véletlenül sem alkalmas azokhoz a zenékhez, amiket kedvelsz. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #40998 üzenetére
Hallottam néhány Yamaha hangdobozt, egyiket sem cserélném Eltaxra, az biztos.
(#40999) L4D1K
Eltérő stílusú, karakterű hangdobozok, ízlés dolga, kinek melyik tetszik jobban,
Az állványos (teljesen félrevezető az angol bookshelf magyarítása) hangdobozok döntő többsége jobban szól állványon, azt nem tudom, falra szerelve mit produkálnak, úgy sosem hallgattam egyiket sem. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #40993 üzenetére
A tévé közepének kellene szemmagasságban lennie, közvetlenül alatta van a center helye!
Azt írtad, az önbemérő EQ 7 dB különbséget állított a frontok és a center között. Annak semmi értelme nem volt, hogy mindkettő szintjét megemelted, alaposan elrontottad a mérések szerinti beállítást, melynek célja a összes hangdoboz hangerejének egyforma hangerőre, decibelre hozása.
A moziszobák képein nem Eltax hangdobozokat láttál, egyáltalán nem mindegy, milyen sugárzási karakterisztikával rendelkezik egy hangdoboz, hangszóró. Azt is tudni érdemes, hogy a gyenge képességű, vacak hangminőségű center nehezen érthetően adja vissza a dialógusokat, ezen próbál a felhasználó segíteni a hangerő emelésével, ami általában nem vezet eredményre. Hangosabb lesz, de ugyanolyan vacak, összemosott, kusza. Ebben (is) óriási különbségek vannak az olcsó és a drága centersugárzók között.
Mindezektől függetlenül a padló közelébe semmilyen centerdobozt nem szabad tenni, még Focal Utopiát sem. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #40923 üzenetére
Mindegyik közel áll a tökéleteshez.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #40898 üzenetére
Műszerrel mérték, az nem hazudik.
-
BBéci
legenda
válasz
JohannZimu #40889 üzenetére
Osztom Sanci véleményét.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #40877 üzenetére
Akkoriban a Házimozi Stúdió Hertelendy utcai üzletében volt Chorus, Cobalt és Electra, hallgattam mindegyiket. A két drágábbikra csorgattam a nyálamat, azokból az Electrákból ma is elfogadnék egy szettet.
-
BBéci
legenda
válasz
Kikiri7 #40838 üzenetére
A Focal, korábban JM Lab, a világ egyik legelismertebb, legnevesebb gyártója, Utopia nevű csúcsmodelljeiket szinte mindenhol etalonnak tekintik, azoknál jobb nem létezik, csak ugyanolyan, vagy hasonlóan de másképpen jó. Az abban alkalmazott újítások, különleges technikai megoldások, persze egyszerűsített, gazdaságosabb változatban, beköltöznek az olcsóbb modellekbe is.
A Chorus nyilván nem hasonlítható az Utopiához,de hangjában felfedezhetőek azok a jegyek, amik a nagy testvér(ek) sikerességét, kedveltségét eredményezik. Ha meghallgatod, számodra is egyértelmű lesz, miért azt ajánlom, többé rá sem fogsz nézni Dalikra.(#40843) Jamboo529
A Denont választanám. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #40811 üzenetére
Komoly, szakszerű tuning sokat javíthat rajta, de akkor sem vennék Conceptet egy Marantz SR-6005 mellé. Meglepően jó hangú erősítő, sajnálom, hogy nem kötöttük be, meglepődtél volna!
Nemsokára kapom az utódját. -
BBéci
legenda
válasz
desolator #40800 üzenetére
Mi akadályoz meg abban, hogy az eredeti kábelt kiszedd a csatlakozókból és helyükre rögzítsd az újat? Ha netán a vastagsága zavar, vagdoss le bátran a szálakból annyit, hogy beleférjen.
(#40794) Kikiri7
Már hogy a bánatba ne jönne ki, hogy 6 vagy 16 centis membránokból érkezik a hang? -
BBéci
legenda
válasz
Kikiri7 #40790 üzenetére
Felesleges és értelmetlen pénzkidobás Concept 6 mellé Bose szettet venni, ami köztudottan többszörösébe kerül, mint amennyit ér.
Concept 5.0 szett és csókolom!(#40785) sonar
20-25 nm? Gumiszoba?
Inkább keress 308-as erősítőt, azzal jobban járnál! Nem az önbemérő rendszer a leggyengébb pontja, ráadásul azzal a hangdobozszettel az Audyssey MultEQ XT sem tudna csodát tenni.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest