- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
ricsik #28210 üzenetére
Igen sztereó "hátránya" még abban is rejlik,hogy egyszemélyes dolog inkább és elég elvetemültnek kell lenned hozzá,hogy tökéletesen beállítgasd. Ha nem a háromszög csúcsán ülsz akkor bukott a hangkép,ha meg 5.1-be építed be akkor meg más akadályokba ütközhetsz,hangfalak beforgatása más a filmeknél ill zenénél.
Megoldás két külön álló rendszer,szerintem.Nálam most ez a probléma,hogy műszaki áruházhoz hasonlatos a nappali,pedig úgy indult a dolog,hogy rejtve lesz minden és egy erősítő és kész.De ez már is vita téma lett.
Azt hiszem húzok is aludni míg..... -
python1
veterán
Igen ezt nem is vitatom,de mi áron?
Megér-e annyi többletet amit nyújtani tud és akkor még nem is beszéltünk a kábelekről,hangfalakról,forráskomponensekről.
Mekkora a lehallgatási tér ahol ez egyáltalán érzékelhető lenne,teremakusztika.
Egy jól eltalált,tervezett moziszobában ahol majdnem teljesen tökéletes a teremcsillapítása,ott ezek futják ki jobban magukat, egyértelmű.Mondjuk nem kizárt Sanci ezen nemű törekvése sem.
-
python1
veterán
válasz
M@trixfan #28183 üzenetére
Helló!
Igen jól látod, sőt én még Szombaton sem láttam már a Saturn-ban,mire haza értem a postaládába dobták be azt a hirdetési újságot.
Akciók mindig vannak csak nem tudni,hogy éppen mi és mikor,van mikor napközben 1-2órára áraznak le valamit.
De tudni kell,hogy eleven olcsóbb szokott lenni minden mint otthon,azért is írtam,hogy egy egy darabot mindig tudok vinni rendes Német áron.
Nem érdemes neki indulni senkinek mert min 60-rugó egy kis kiruccanás és ha pedig nincsen akkor van szívás,meg akkor már a többletet le is autókázta az ember.
Csak tényleg ez most itt faramuci helyzet ként jött le.
Halkan jegyzem meg két hete vittem haza 30kg cukrot 65cent/kg-os áron. -
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
DonRoland #28140 üzenetére
Igen! DD,DTS.
Lejátszónak milyen lejátszó programot használsz?
HM erősítőd van?
Bocs most nézem a te hangkártyádon nincsen koaxiális kimenet,csak analóg jack kimenetek.Akkor viszont az analóg összekötés jöhet szóba,amihez kell 3 db jack-rca kábel,amit a HM erősítőd 5CH-inputjára kell bekötnöd. -
python1
veterán
válasz
DonRoland #28138 üzenetére
Képet a legegyszerűbben úgy tudod ha a radeon5770-es kártyád HDMI kimenetéről HDMI kábellel kötöd össze a tv -vel.
Hangot pedig az Asus hangkariról koaxdigit kábelen az erősítőd DVD bemenetére.
Ha a tv-d hangját szeretnéd, akkor a tv hátulján lévő Optikai kimenetet kötöd össze az erősítőd TV bemenetével. -
python1
veterán
válasz
#09634560 #28135 üzenetére
Nem nagyon értem ezt a 3D-s dolgot.
Töltöttem le 3D-ben filmeket, pc-ről HDMI 1.3-as kábellel küldtem a plazmának otthon és simán át ment a kép,természetesen nem tudtam megnézni,hogy mennyire jön ki a 3D-így mert szemcsit nem vettem még hozzá,de ha hazamegyek veszek szemcsit aztán kipróbálom. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28131 üzenetére
Akkor a SONY HDD-s felvevővel is tudnál zenéket játszani a SONY HDD-röl.
Ez bizony nekem is elindította most a fantáziámat.
Elméleti síkon, érdemes lenne olyan jobb minőségű DVD lejátszót venni amire lehetne kötni usb-vel külső HDD-t és arról mennének a zenék is,monitor sem kell hozzá ,meg nem is eszik sokat,lehet távirányítani is. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28128 üzenetére
Szóval most a láncreakció beindul végre jól?
Mire gondolsz,hogy túlzás? -
python1
veterán
Helló!
Srácok most hívta fel KisApám a figyelmemet,hogy csak 4.-éig van akció,bocs de elkerülte a figyelmemet ez a tény.
Úgy,hogy ez most szerintem nem aktuális.
Ja igen a Denon dologra értettem.
Meg igazából most csak egyet tudtam volna haza vinni,pénz illetve szállítási probléma miatt. -
python1
veterán
Ha valakit érdekel [link]innen csemegézhet zenei műveket,album címeket.
Nagyon sok jó zene van közöttük! -
python1
veterán
Nincsen semmi veszve később sem,Júliustól újra Németben vagyok ha kell valami csak szóljatok rám.
Általában két hetente járok haza,eur váltás sem gond én itt megveszem otthon meg fizettek közép-ben. -
python1
veterán
Itt a link:[link]
-
python1
veterán
Gyerekek már leírtam egy párszor ,hogy szívesen megveszem és haza is viszem ingyenbe.
Persze a készülék árat azért ki kell fizetni.
Mondjuk én még 3,hétig vagyok kint és utána 2-hónapig otthon. -
python1
veterán
Gyerekek most nézem itt Németben egyik helyen a DENON2311-es modell 499-eur.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #28061 üzenetére
Ha vannak otthon díszpárnáid ,vagy akár takaróval is próbálkozhatsz csak azért,hogy megbizonyosodj arról ,hogy tényleg mennyit számít a hangzásban pakolászd szét a kecóban a nagyobb falfelületekre ,hangfalak mögé.Jól meg is tömheted a kanapé melletti fiókos szekrényt ruha darabokkal.
Persze ha barátnő,vagy már az asszonykád nem tudom,nincsen otthon,jobb elkerülni azt a látszatot,hogy teljesen megbolondultál.
Nálam ez megszokott dolog,már nem tud meglepődni semmin. -
python1
veterán
válasz
Dorian #28059 üzenetére
Helló!
Írtad,hogy nem igen veszel észre különbségeket a rendszernél akár mit cserélgetsz vagy legalább is nagyon csekély mértékben.
Szerintem nagyon rossz a szoba akusztikád.Nekem is most nagyon gyatra mindegy,hogy mit cserélgetek semmi változás szinte,pedig Németben ahol lakom ott minden kis változtatás hatalmas hangzásbeli különbségeket hozott.Tele van kint a nappali ülőgarnitúrával,szekrényekkel,sörös rekeszekkel.
Régebben a szülői házban ahol tesztelgettem a különféle anyagokat. ott is televolt szőnyegekkel,bútor,könyvespolc képek a falon és mindent észre lehetett venni.Na mindegy,semmit ne dobj ki majd be hangoljuk a szobát és utána indulhat az egész.Meg viszem a CD lejátszód alá a fa rezonancia asztalkát,talán az is dob valamit a hangzáson,mint itt pár képen is látható:[link]
BBéci:köszi a választ, akkor szépen fokozatosan haladva vásárolgatom össze a kábeleket. -
python1
veterán
Helló!
Én sohasem állítok mikrofonnal semmit!!!Még bízok annyira a fülemben,hogy ne kelljen használnom,szép is lenne ha már annyira el veszíteném még azt az óriási adományt is amit kaptam,hogy ne használjam.
Hozzá teszem még soha sem csalódtam benne!
Hazudtam:egyszer azzal állítottam,jóóóó nagy sz@r is lett az egész!
-
python1
veterán
Itt van egy jobb [link]róla.
-
python1
veterán
Halott már valaki ezekről a kábelekről?
Most vásároltam be belőlük egy pár darabot,minőségileg kiválóak már mint külső szemléletre.High-End minőséget sugal.
Ja és természetesen szerelhető kivitelben,de viszont árban nincsenek elszállva.
K!SSrác:a HTPC neked nem alternatíva? -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28000 üzenetére
Ok!
Szeretek betonozni nagyon!Kedvenc sportom a nehézsúlyú villanykapcsolás és a nagy pályás karónyelés után.
Ha persze van elég HP akkor jobban megy.
Ja vigyek betonkeverőt is? -
python1
veterán
Már írni akartam párszor.
Dorian:ha megyek akkor viszek neked a CD-lejátszód alá 40mm vastag 3 rétegű bambusz rezonancia alátétet,amit most fejlesztettem,készítettem.BBéci ha nem sértelek meg akkor neked is viszek CD alá ilyen rezonancia elnyelő fa alátétet bambuszból,a külső író alá meg 30mm-es tömör mahagóni lapot.Mindkettő igényesen
kialakítva,megmunkálva,speckó olajjal beeresztve.Ha meg nem kell jó lesz vágódeszkának.
-
python1
veterán
válasz
nebulo5 #27992 üzenetére
Helló!
Jók az írásaid és a meglátásaid is!Nekem nagyon bejönnek!
bajnokpityu:akkor ezek szerint csak van valami abban,hogy alaplapi hangkari mondjuk úgy,hogy minőségileg nem megfelelő.
Majd egyeztetek veled és viszek pár kábelt hozzád kipróbálásra,mindenféle kábelt.
Májustól leszek két hónapig otthon. -
python1
veterán
válasz
zenelde #27888 üzenetére
Még egy gondolat ennek kapcsán,aztán vár a meló
Minek annyi mobil kütyüt rá akasztgatni szerencsétlen erősítőre?Arra ott van a pc-s oldal vagy valamilyen külső forrás.
Pont arra világítottam rá,hogy az erősítő csak erősítsen a forrás oldalon kellene változtatni,hogy mindent oda vagy onnan a megjelenítőbe menjen,csak egy kábel az erősítőbe.
Igen a gyártók ezzel a szolgáltatás halmazzal palástolgatják a hiányosságaikat. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27886 üzenetére
Helló!
Csatlakozom hozzátok.
Engem sem érdekel,én is ki szoktam kapcsolni minek világítson feleslegesen,csak zavar a mozizás alatt. -
python1
veterán
Helló!
Igen ebben teljesen igazat adok,hogy az informatikában ilyen adat vesztések nem nagyon vagy ritkán fordulnak elő,de ez azért is lehetséges mert egészen más adatkódolásról beszélünk mint a hi-fi-bem.Sokkal jobb a hibajavítás illetve meg sem engedhető az adat vesztés az informatikában,mint a hifi világában. Szerintem a megoldás az lenne ,hogy egy alaplapra kellene integrálni mindent gyors csatlakozók helyett és belső áramkörök továbbítanának minden adatfolyamot.Ebbe bele értem az erősítőt is és a végén analóg jel távozna a hangfalakig.
Én ezért szerettem bele az "informatikai médialejátszásba" mert sokkal többrétűbb dolog,jobban lehet konfigurálni én is ebben látom a jövőt.
De a jövő az lesz,hogy a tv vagy ki tudja akkor már,hogy hívják bele lesz integrálva minden.Különben annyira nem értek az informatikához csak ismerkedem vele és lehet,hogy ez az elképzelés hülyeség.
De addig is kellenek a jó minőségű kábelek!Ja még valamit, a hifi világ is még csak most ismerkedik a digitális technológiával,az informatika javára billen most a mérleg.Kicsit onnan kellene puskázni.
-
-
python1
veterán
Helló!
Hát kérlek szépen úgy jön ide,hogy tudósok próbálták megfejteni,méricskélni magyarázni fizikai,kémiai értelemben és nem sikerült nekik.
Egy "egyszerű fadarab" amire fém szálak vannak erősítve kifogott a XXI-század tudósain!?Kábel téma
Különben van rá magyarázat ,ha utána néznél a témának ,sőt még sok esetben mérési eredmények is születnek!
Mondjuk én sem szoktam méricskélni csak a szememnek és a fülemnek hiszek!
De ha te most itt megmondod nekünk,hogy milyen műszerrel lehet megmérni,hogy mitől szól jobban vagy mitől szebb egy kábel képe akkor leborulok előtted.Vagy inkább mond azt meg,hogy te milyen műszerrel szoktad ezeket méricskélni?
-
python1
veterán
Én veled vagyok BBéci!
Én még nálad is fanatikusabb vagyok ,15 éve kutatom a különböző anyagok jótékony hatásait a készülékekre.
Kipróbáltam a homokkal töltött állványokat,4-5 féle fafajtából készítettem állványokat,üvegből,különböző kőféleségekből,fémek réz,alumínium ,acél,ólom,szintetikus anyagok,polimerek stb.Nyugodtan kijelenthetem,hogy minden anyagnak vannak hatásai a különböző elektronikai,hifi készülékekre,jók és kevésbé jók,sőt még érdekes hatásai is!Most a CD lejátszó alá 2-3 vagy 4darab 4cm vastag 3 rétegű bambusz alátéteket fogok készíteni, ami közé különféle rezonancia anyagokat tervezek,gumi alátétek,tüskék,csapágygolyók.
Kábel távtartókat készítettem fából ,hogy még a padlóval sem érintkezzenek a kábeleim.
Készítettem olyan hangfalakat ami 4 réteg 20mm-es mdf lapból volt összeragasztva.
Na most lehet kövezni!
ricsik:igen ha lehet ilyen finom jelzővel illetni. -
python1
veterán
válasz
ricsik #27747 üzenetére
Igen az ethernet kábeleknél nincsen akkora szórás árakban mint a hdmi-nél.
Akkor fog igazán ketté szakadni a különböző minőségi elveket képviselő emberek tábora.
Mert ugye akkor elengedhetetlen lesz a pc-vagy inkább valamilyen új pc-s (androidos) technológia,vagy is inkább most már lassan nem processzorok fognak muzsikálni gépekben hanem valamilyen nevű chippkészlet, lásd TABLET PC.Na már megint jól elkanyarodtunk a topik témájától.
-
python1
veterán
HDMI fanoknak[link].
-
python1
veterán
válasz
Poplacsek #27730 üzenetére
Igen én is így tudom,akkor viszont valamilyen combosabb OEHLBACH rézkábel után nézek.
Egyébként a Németek-nél a minőség ellenőrzés a legkomolyabb a világon,ezek fényében szívesen vásárolok ilyen termékeket.Nem beszélve arról,hogy azért ár érték arányban verhetetlenek,nincsenek elszállva az árakkal. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27725 üzenetére
1 hónapja vettem inakustik ezüstözött rézkábelt 2x1,5-öst a magas hangokat kicsit forszírozza,de nekem nagyon tetszik a hangja elég részletező. Otthon fogom tesztelni a különböző kábeleket ha haza jutok.
Itt kint felébe kerülnek ezek a kábelek,az ezüstözött inakustk rezet 2x1,5-öst vettem 2-eur .
Az OEHLBACH 2x2,5-ös lapos kivitelű ezüst 4 eur.Ja igen azokat a réz-ezüst kombókat én is nézegettem,be is ruházok olyanba is 2-hét múlva.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27719 üzenetére
Jaj jut eszembe,tőled akartam kérdezni,hogy használsz OEHLBACH kábeleket.
Mi nem tetszik a hangjukba?
Én most vettem 2x2,5-ös sodrott rézkábelt tőlük kipróbálásként.
Dorian: lassan túlteszel rajtam bulizás terén! -
python1
veterán
A teszt ha valakit érdekel:[link]itt egyébként sok érdekes teszt van,érdemes olvasgatni hasznos!
-
-
python1
veterán
Helló!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy lenne egy Pioneer 920-as erősítő és,hogy milyen hangfalszettet ajánlanátok hozzá?
Én JBL ES80 front
ES30 hátér
ES25C center
ezekre gondoltam.Jó lenne-e ez vagy valami más ajánlat jöhetne.
Hosszabb távra lenne.
Vagy ez szóba jöhet még:[link]
A válaszokat előre is köszi! -
python1
veterán
válasz
kimi02 #27592 üzenetére
Veled örülünk!
Most képzeld el,hogy mi lenne ha a doboz kabinetekhez is hozzá nyúlnál.
Vagy netán új készítésű,tervezésű High-End.Priviben megadhatnád a címet ahonnan rendelted az alkatrészeket.
BBéci:se tuning sem pedig hetedhét országra szóló lakodalom?Hát szabad ilyet csinánié!
-
python1
veterán
Helló!
Én meg ha az első asszonyt nem elveszem hanem kinyírom, már régen szabadultam volna.
Belőlem meg ez kívánkozott ki.kimi02:az szép már mint ami kijött a régi hangfalakból,jó nagy ratyi az egész!
De az új alkatrészek már igényesebbek.
Sok szerencsét a mod-hoz! -
python1
veterán
Helló!
Volt már róla szó és pár embernél fen is áll ez az erősítő búgási téma,na most erre itt van 1 [link].
Hátha segít ez valakinek. -
python1
veterán
válasz
KisApám #27418 üzenetére
Figyelj én is kérdezgettem sok embert,de az az igazság mikor bementem az üzletbe kinyitottam a pénztárcám hirtelen büdzsé számolgatás,utána térképezés majd hallgatózás.
Hidd el a fülednél és az anyagi helyzetednél jobb tanácsadót nem fogsz találni!
Persze kérdezgetni is kell,főleg valami régebbi konstrukció vásárlása előtt, mivel nem mindig van alkalma az embernek a kipróbálásra. -
python1
veterán
válasz
KisApám #27415 üzenetére
Ha az első hsz-t elolvasod vagy olvassa akit ez érint, mindenre megkapja a választ meg egy kis google-zés.
Meg elég ha visszafelé olvasgat kicsit.
Persze azért biztosan kapnak választ is a kérdéseikre,de kicsit lehet előtte nézelődni,olvasgatni.Dorian:lehet,hogy én is használt hangfalat veszek és tuningolom.Nem biztos,hogy most építek,majd egyszer.
Próbálgass több anyagot is!Majd viszek neked gumikat.tüskéket is próba képen,addig semmi esetre sem likvidáld őket! -
python1
veterán
válasz
Dorian #27411 üzenetére
Helló Mindenkinek!
Éppen kérdezni akartam,hogy mire jutottál a tuningolt hangfalak tesztelgetésével.
De látom siker!Más:jó nagy vita keveredett ,port kavart a tegnapi hsz-em,de kicsit ez is volt a célom.
Ehhez még csak annyi,hogy csak a hdmi csatlakozót kérdőjeleztem meg az erősítőn,persze minőségre is gondoltam.Még egy gondolat azoknak akik új erősítőt vesznek,választanak.Tudatába legyenek azzal a ténnyel,hogy egy év múlva jön valami új szabványú kütyü amivel nem lesz kompatibilis a készüléke és utána 2 fillért nem fog érni,mert egyes emberek szerint minél több csatlakozó annál jobb a minőség.
Búcsús filling.
Ezzel részemről vitát zárnám is. -
python1
veterán
válasz
kimi02 #27347 üzenetére
Hát igen egyetértek teljesen!!!
Ez a sz@r hdmi csatlakozó erősítőre,mindenkit,hogy megkavart,pedig nem más mint egy újabb pénzkihúzás az emberek zsebéből!Még a digitális kábelek ki sem futották magukat,hdmi még mi jön utána 1.2,1.3,1.4,1.5,1.6,1.7,1.8,1.9,1.......,hogy ez milyen sz@r.Kíváncsi leszek ,hogy mikor ébrednek öntudatukra az emberek és kezdenek passzív ellenállásba.Annyi "régebbi nagy értékű erősítőket" szinte filléres használt dolgokká alacsonyítják le.Pedig ez nem jó irány!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27315 üzenetére
Sajna szar a netem és már nem fértem bele a szerkesztésbe.
Örülök,hogy örülsz!
Valami hasonló projekten gondolkodom én is,jó lenne valami régi de felsőkategoriás sztereó erősítőt szerválni,csak még nem tudom,hogy milyen márkák képviselnek igazi értékeket.ricsik:köztük én is!
-
python1
veterán
válasz
#92251648 #27318 üzenetére
De éppen azt próbálnám sugalni,hogy igazi stúdiófelvételt készíteni ssd-re és azt ssd-re továbbvinni,sokszorosítani házi alkalmazásra.
Nekem is van ssd-m, és külső CD meghajtóval ami kis mahagóni asztalkán van arról szoktam be grabbelni a CD hanganyagokat,EAC-al ami 98%-os minőségben grabbel.
Nem vettünk észre a gyári és a begrabbelt hanganyag között minőségi eltérést,ezért lennék kíváncsi eredeti stúdió minőségre,hogy hogy szólna. -
python1
veterán
Még egy gondolatom támadt,nem teljesen idevágó téma.
Mi lenne ha mondjuk a stúdiókba ssd-re masterelnének?
Megszűnne a futómű probléma,nyávogás,stb és utána ezt ssd-n továbbítani lehetne a végfelhasználónak.Eredeti stúdió felvétel,álom lenne.
Erről olvastam egy cikket,hogy egy világhírű gitáros besétált a stúdióba az APPLE gépével és a master szalagról simán iTunes-ba bemásolta az albuma zenéit és láss csodát,jobban szolt mint a master szalagon,mindenki elájult a studióban.
Gondoljunk csak bele,nincs futómű probléma,kis helyen elfér,nem rongálódik,pontosabb kiolvasás stb.
Jóó, negatívum ma még drága.Na búcsúzok mindenkitől,mára már több hülyeséget nem hallotok tőlem!
Jó éjt mindenkinek! -
python1
veterán
Igen,jó meglátás ,mondjuk ha több hangkártyát hajtasz egyszerre és ha nem tiltod le az egyiket bios-ból akkor a winfos alapban nem is enged 2 hangkarit megszólaltatni.
Ma azért nem tudsz ilyen készülékeket megvásárolni,mert ritka akinek ilyen megoldás kell,aki meg ilyen megoldást akar az vesz másik rendszert a pc-hez
Gabor970:most lehet,hogy leülsz. Valahol már olvastam ,hogy már dolgoznak az ügyön vagy még csak tervezés alatt áll nem tudom, de már szerintem nemsoká találkozunk vele. -
python1
veterán
válasz
#92251648 #27268 üzenetére
Beleolvastam egy kicsit,jónak tűnik,sőt elég biztató!
Köszi!
Kicsit örülök vagy is nagyon,hogy nem vagyok egyedül ebben a témában és pár embert komolyan érdekel ez az irányvonal.
Na ezt jól körbe fogom járkálni.Viszont még az lényeges lenne,hogy merevlemezről a jitter-es problémák,hogyan jelentkezhetnek mint minőség rontó tényező.
-
python1
veterán
Igen BBéci:figyelmetlenül értelmeztem a dolgot.
Tényleg ha hátsó hangfalként is szeretné üzemeltetni őket ,meg front ként is azok úgy nem mennek.
Mondjuk nem is értem ,hogy egy helyiségbe minek kettő rendszer egymással szembe,egyszerre csak úgy is egy dologra tud koncentrálni az ember.Mondjuk nekem van jó 5.1-es fülesem,tökéletes pc-s mozihoz.
-
python1
veterán
Egyébként nem vagyok valami vérprofi a dologban,csak inkább hallgatózó,érdeklődő szinten.
Hosszas-hosszas utána olvasásokkal utána járásokkal, tesztelgetésekkel szerzem az információkat,tapasztalatokat.
Mélyrehatóan nem tudnám elmagyarázni,hogy technikailag ,hogy épülnek ezek fel de igazán csak az érdekel,hogy a kapott eredmény jó-e nekem vagy sem. -
python1
veterán
válasz
#92251648 #27256 üzenetére
Ez így is van!
Köszi az mp3-as tömörítési eljárás lényegét!
Én tudom jól,hogy digitális folyam halad az usb-n keresztül is de az kikerüli az alaplapi chipszettett,és az usb-s hangkártya DAK-ja végzi el az átalakítást.Ellenben ha az eleven rosszabb alplapi hangkártyáról digitális-koax kábellel teszed ugyanezt akkor tönkre teheted a hangzást vagy jó nagyot csalódhatsz a hangzásában. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27253 üzenetére
Várom a teszt eredményeket!
Különben én is gondolkodtam ilyen DAK-ban mint ami neked is van, csak még nem volt olyan ember az ismeretségi körömben aki ennyire belement volna ebbe a pc-s zenei világba.
Nem akartam a rendszeredet semmilyen jelzővel illetni,csak annyit szerettem volna kihozni a dologból,hogy lehet más rendszerekbe már nem illett volna bele a karid.
Bocs ha most azt vetted ki az írásomból,hogy én a te rendszered lefikáznám!Mondjuk nekem még annyira sem jó a rendszerem mint neked, a hangfalaim is házilag "kókányolt,beleturkált beazonosíthatatlan tárgyak".
Igen még annyi,hogy általában az usb-s hangkarikba bármikor lehet szoftveresen beavatkozni,akár távírányítoval is és még a zenei anyagokat is tudom vele vezérelni.Ez viszont már a kényelem része.
-
python1
veterán
válasz
#92251648 #27247 üzenetére
Hát elég egyszerű a magyarázat.
Az MP3 tömörítésnél levágnak a magasból,mély-ből ,középből,na már most ugye így elég gagyi a dolog,viszont EQ-zod akkor kicsit tudod korrigálni a dolgokat,persze ésszel bánni vele.Olyan ez mint mikor vannak ezek az MP3 tömörítés által elveszett hang tartomány visszaállító,javító programok azokkal is sokkal jobban,elviselhetőbben szólnak az MP3-as file-ok.bajnokpityu:pont találtál egy olyan hangkarit ami passzol,illik a rendszeredhez.Nem kell mindig a méregdrága megoldásokban keresni a grált!
A drágább, gondolom a drágább komponenseken futná inkább ki magát,ott lehetne észre venni jobban a különbséget.
Nem feltétlen kell külső DAK-ot digitálisan összekötni,éppen ezt taglaljuk az usb-s jobb.
Ha mondjuk egy rossz minőségű asztali CD-t veszünk alapul, ami rossz jelet küld ki,azt semmilyen DAK vagy processzor nem tud feljavítani,hogy jó legyen a minősége.Tehát ha az alaplapi chipszetted szart sem ér akkor jön jól az usb-s megoldás,mert teljesen kikerüli az alaplapi chipsettett. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27243 üzenetére
Ja még ezt írni szerettem volna az MP3-as vitáknál.
Nyugodtan,bátran lehet használni EQ-t hiszen pont azokat a részeket dekódolják ki belőle amiket EQ-ni kell.
Sajnos elég "cigányos" életet éltem az utóbbi 2 -évben Német-Magyar,ami nem engedhette meg az otthoni nagy hifi hallgatását,ezért "kényszerültem" pc-s zenélésre.
Sok minden megváltozott azóta,kényelem,kényszer de mondhatom,hogy elértem egy olyan minőségi szintet pc-s zene ill film hallgatásban,hogy az otthoni technikához képest nem szenvedek semmiféle minőségi hiányt.
Mikor haza jutok akkor viszont minőségileg semmilyen különbséget nem vélek hallani a rendszerek között.
Olyannyira nem,hogy építek egy HIGH-END htpc-t amiről vezérelek majd mindent. -
python1
veterán
Ha Bios-ból letiltod az alaplapi chipet akkor nem fog áthaladni rajta,az a lényege,hogy a jobb minőségű chip kezeli.
Inkább ez lenne a lényege az usb-s megoldásnak,ebben rejlik a minőségbeli különbség.
Olyan ez mint az előerősítő és végerősítő története.
bajnokpityu: az már mindegy,hogy utána milyen formában kötöd össze a komponenseket digit hanggal vagy analóggal,lényeg a külsőben rejlik!
Nézzetek meg pár nevesebb stúdiót miket használnak. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27237 üzenetére
Jó a meglátásod minden számol csak nem mindegy,hogy hogyan teszi és,hogy milyen chip teszi azt!!!
Meg lehet nézni a nagy erősítők-ben is ilyen chipek vannak,már mint komolyabb hangkarik ill külső hangkarik ban is megtalálhatók ezek, csak töredék pénzekért.
Nekem pl Maudio stúdió kártya van az egyik gépembe,tökéletes hangzással!
Jó minőségű fülessel szoktam tesztelgetni.
Természetesen az alaplapi chipet biosban eleven letiltom,sok felesleges vesződéstől megkímél. -
python1
veterán
Ez egy elég bonyolult vagy is nem annyira, de vita téma.
Vegyünk alapul egy alaplapot nem high-end-re gondolok,az alaplapi hang chip általában elég gagyik éppen,hogy elmennek kategória,ezt itt sokan tanúsíthatják.
Tehát a hang anyagnak ezen a chipen keresztül kell,hogy haladjon ami eleven rossz minőségű,sokszor akkorát torzítanak,hogy eleven jól hallható,pattogás,kattogás van a műsorba.
Itt is igaz,hogy másik,külső komponenssel párosítva jobb a minőség,tehát az a lényege tömören,hogy nem kavar bele az alaplap többi hardvere a képbe.
Az alaplap gyártók gondoskodtak arról,hogy ha valaki jó minőségű hangot szeretne a deszkájára annak bizony ki kell nyitni a pénztárcáját.
Ez olyan mint a külső DVD/CD író.
Tonyo:ez azért is nem jó mert attól még az alaplapi hang chip fogja azt vezérelni. -
python1
veterán
Lehet,hogy szimpatikusabbak de ha eleven gyenge az alaplapi hang chip akkor sajnos rossz minőségű jelet küld ki,és azt "rontja" tovább a külső DAK.
Ha meg laptopról szeretne az ember 5.1-et akkor viszont elengedhetetlen az usb-s megoldás.
Ja és nincsen akkora jitter korrekció probléma sem. -
python1
veterán
válasz
Dorian #27226 üzenetére
Helló!
Lehet jobb választás a külső usb D/A konverter,mivel nincs köze az alaplapi hang driverhez,chiphez.
Nekem is van egy usb-s külső hang karim ami ráadásul THX 5.1- 2.1 2.0-ás akár laptopról is 106 db jel/zaj MP3 felkonvertáló, 96khz/24bit stb,az is 20-ezer volt.Millió beállítás.
KIRÁLY!!!!!!!!!!! -
python1
veterán
válasz
Dorian #26910 üzenetére
Helló Mindenkinek!
Először is jobbulást!
Tudom milyen szar tud lenni a másnaposság,nekem is ilyenkor elbírna pár abroncsot a fejem.
Rezonancia elnyelésére a jó vastag gumi a legjobb,szivacs,filc,műanyag nem alkalmas.
Épület ill ipari gépészetben is ilyen gumikat használnak,én is ilyeneket használok,20x20mm-es kockákat vágtam és azokat tettem alá.Gyurmát és ilyen típusú,szerkezetű anyagokat nem ajánlanám mert zömülnek.
Lehet még a gránitlapok alá fa kalodába, homok ill apró 5-6 mm-es kő őrleményt készíteni és arra helyezni a gránit lapot.
Én most azt fogok készíteni,régen már készítettem ilyen állványt csak elég macerás homok szitálgatás,főzés de megéri. -
python1
veterán
válasz
python1 #26905 üzenetére
Egy- egy tesztelésre én hónapokat szánok,kis finomításokat eszközölök közben.
Nem mindegy az sem,hogy éppen milyen a hangulat illetve háttér közeg,meg persze idő kell a kedvenc lemezeim,filmjeim meghallgatásához is.Hozzá kell tennem nem zenei ,film kiss részeket használok tesztelésre hanem, komplett albumok,filmek hallgatásával tesztelek általában.
Családtagok,barátok bevonásával,hogy csak ne az én szubjektív véleményem befolyásoljon magammal szemben! -
python1
veterán
válasz
Dorian #26837 üzenetére
Hát ez elég érdekes jelenség.
Nekem most 30mm vastag márványlapon vannak a frontok amire edzett 5mm-es üveglap van ragasztva,és alulról pedig üvegszálas merevítés van.
Elméletileg a márványnál a gránit jobb hangfalak alá mert sűrűbb a szerkezete,nekem volt van gránitlapom is, már vagy 10-éve használom mindkettőt,tökéletes hangzásvilágot adva bármilyen hangfalnak.Én mondjuk a gránit illetve márvány lapok alá 10mm vastag butilgumit használok a padló és a lapok közötti rezgés izolációjára.
Nagyon gyors teszt időszakot használtál és hiányolom azt is,hogy nem próbáltál ki a lapok alá többféle megoldást a padlótól való izolálásban.
A hangfalaim tetejére pedig 12mm vastag akril lapot használok, amit kétoldalas 1mm-vastag kétoldali szilikon ragasztóval erősítek fel,ezt is rezonancia elnyelésére alkalmazva. -
python1
veterán
Helló Mindenkinek!
Most bukkantam filléres hangfal tuningra,[link]érdemes kipróbálni!Olvasgassátok figyelmesen végig a hsz-eket!
Én biztosan kipróbálom!!! -
python1
veterán
válasz
Ragadozó #26578 üzenetére
Igen center ügyben én sem vagyok elégedett!
De megmondom őszintén még nem is hallottam meggyőző center hangot,egyszer nagy front álló dobozt raktam be centernek külön erősítővel,valami egészen más hangzásvilágba repített,még a hang-kép is más lett,amolyan igazi MOZIS.
Persze segítek amiben tudok!
Persze ha nekem is lenne fatelepes apósom. -
python1
veterán
válasz
Ragadozó #26574 üzenetére
Úgy látszik hogy,a füleidnek nagynak számított!
Vagy még annyit tudsz tenni,hogy ha szeretnél még foglalkozni az üggyel,hogy kicseréled a hangfalak elejét vastagabb MDF-re és csak simán szilopasttal felragasztod őket.
Az elkészítésében tudok segíteni,el is készítem neked ha kell.
Akár másmilyen hangszóró készlettel is.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest