- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #39736 üzenetére
Sztereó mélyhangok?
A gyönyörű részletező magasak után a mélyek minősége volt a második dolog ami megfogott. Hatalmas élmény volt, amikor olyan hangerőn ment a zene, ahol beszélgetni is lehetett, és így is brutál ereje volt a mélyeknek. De pont ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy nálad a forrás minősége mennyire előtérbe kerül, ha gyenge láncszem van, az felvétel vagy a keverés minősége lesz. És itt nem Sting mikrofonjára gondolok, hanem visszakanyarodva a sztereó mélyekre, volt, ahol soknak éreztem. De mint mondtam, előtte más számoknál hallhattuk, hogy ahol igenis kellettek a mélyek, és persze a legtöbb esetben nem volt sok, hanem épp amennyi kell. Szóval szerintem itt az anyagban van a hiba, pont olyan érzés, ahogy koncerteken is: sokszor több mélyet kevernek pl. az énekesre, mint kéne.Ha nem írtam érthetően, azért van, mert közben dolgozom és még nem ittam kávét sem
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #39722 üzenetére
Az Alpha-ért a meghirdetett 8 ezer Ft-os árat még kifizettem volna, de újonnan nekem már sok
Mondjuk első körben csak valami összehasonlítási alap kéne a Hivox szénszálas koaxához képest, hogy kipróbáljam (ha végre meglesz a 24-es Suricata...) mekkora, milyen különbség van, mert így csak találgatok, ill véleményeket olvastam eddig.
Az egész enteriőr is nagyon szép, ha már ízlésről esik szó!(#39723) bajnokpityu:
Szerintem is ez lehet. A magas frekvenciák a felszínhez közelebb futnak, ezért húzhat felfelé az SPC -
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #39716 üzenetére
Én nem akarom más dolgait kibeszélni, nem mindenki szereti ezt. Majd ő elmondja, ha akarja, miből áll össze. Talán annyi, hogy úgy 2 nagyságrenddel a sajátom felett.
muzsikpeti:
Kipróbáltam volna, nemrég hirdettek egy Furutechet, de Tigris lenyúlta előlem
Csak a Kácsás "silverline" (az csak ezüstözött réz) koaxból tudok kiindulni, sokat nem teszteltem, de ilyen érzésem van. -
Dorian
félisten
válasz
muzsikpeti #39714 üzenetére
AVX-en van egy "Atlas Compass" kapott egy csomó csillagot de sosem hallottam róla. Mondjuk ha más sem, akkor így eladni sem lehet majd, ha mégsem jött be.
Az ezüstöktől kicsit tartok, hogy magasba húzzák a hangot. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #39711 üzenetére
Nem jár ilyenen az agyam, hatalmas élmény volt, de "kisebb leszek, Nyugatra megyek, és Galadriel maradok"
Szóval itt nagyságrendi különbségekről beszélünk, nem lehet megközelíteni.Akkor már kérdezek is, mert egyelőre tanácstalan vagyok:
Digit koaxból a jelenlegi használt piacon tudtok valami jó vételt, ami szerintetek illene a rendszerembe? A Hivoxos digitkoaxról nem hallottam olyan jó véleményeket, jó lenne valami másik mellett letesztelni. Ja igen, a használt áron 8, max 10ezer Ft-os kategóriára gondolok. -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #39704 üzenetére
Itt vagyok
Először is, még egyszer köszönöm az Élményt!Többieknek: Mit írhatnék? Ilyent még egyszerűen nem hallottam. Azok a berillium magasak... a brutál mélyek... a dinamika... a hatalmas vászon...
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #39681 üzenetére
Tök jó!
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #39668 üzenetére
Nekem akár holnap is jó lenne
muzsikpeti:
Nagyon jó (és nehéz) fotók! -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Warter #39567 üzenetére
Én meg épp tegnap este rendeltem meg az Excalibur IC-t és a centerhez is egy hangfalkábelt. Hallottam őket, jók voltak, jók lesznek. Igazából nagyon meguntam a próbálgatást. Ha minden igaz, pénteken csatlakozik egy Suricata is a rendszerbe, már csak valami nagyon rövid és nem-horror-árú digitkoax kell, aztán örömbodotta...
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #39436 üzenetére
Mivel mindkét IC kölcsönben van/volt nálam, a Hivox hosszú távúban, az Exc. csak rövid látogatáson, így mindenképp kell valamilyen. Még agyalok rajra. Az Exc-t valamivel jobbnak éreztem, nem is az élénkebb jelleg miatt, mert a DAC-om is elég élénk hangú, inkább amit térleképezésben írtam. De nincs nagy különbség, hogy most azonnal visszaadjam a Hivoxost és rohanjak másikat venni, szóval még ülök a kérdésen...
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #39402 üzenetére
Mivel nem fordítottam sok időt a tesztre (még fél óra és vendégek jönnek) ezért konklúziókat nem, csak megérzéseket írok.
A Zero kondicsere után a a magasak szebbek lettek. Talán magasabbra is megy, nem tudom. A mélyek talán valamivel megfogottabbak, de ez már inkább találgatás.
Az Excalibur és Hivox IC közt természetesen nincs óriási különbség, alapvetően egy kategória.
Érzésem szerint az Exc. élénkebb, ill térleképezésben más. Mintha a Hivox inkább középre súlyozna, az Exc-nál erősebbek a színpad-széli hangszerek, de ez nem megy a "középső területek" rovására. -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #39394 üzenetére
A nyugodt muzsikahallgatás még várat. Amennyit hétvégén otthon voltam, azt az időt a mosógépzúgás töltötte ki
Tegnap este pedig inkább betettünk egy filmet és bele is aludtunk. A moddolt Zerot még nem is hallgattam, bár pont a kondik azok, amiknek kell egy kis bejáratási idő, így lehet, hogy a friss hangja még finomodni fog. Igazából pontos véleményt nem is tudok majd mondani, mert 2 hete hallottam utoljára a rendszert és azért pár kondicserétől gondolom nem ugrott kategóriát
Ma sem nyugodt hallgatás, hanem őrült próbálgatás lesz, mert holnap vissza kell adnom az IC-t. Egyébként Tonyo-é, ő adta kölcsön. -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #39382 üzenetére
Persze, akiknek kölcsönöztem, megbízható emberek.
Tegnap este kaptam vissza a Zero-t is: Kértem rá egy + koax bemenetet, mert valószínűleg benevezek egy 24/192 Suricara-ra (a beépített usb a koaxhoz képest állítólag gyenge) így a CD és a laptop is egyszerre lehet rákötve. + kondikat cseréltek jobb minőségűekre a vonali és a fejes kimeneteken.
Ma este villámgyors IC teszt következik Excalibur vs. Hivox tekintetben.
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #38432 üzenetére
Miután a párom korábban egy takarítás alkalmával a parkettán tolta odébb a tüskéken álló hangfalat (és a jobb oldalit ha valamiért sarkig ki kell nyitni az erkélyajtót, úgyis odébb kell tenni) számomra átértékelődtek bizonyos dolgok
De nem látom be mitől lenni egy rosszabb, mintha a gránit a parkettán lenne közvetlenül, 4 db 5Ft-os méretű, 2mm vtg. öntapadós filckarikáról van szó, így az esetleges rezonanciákat is kiküszöbölöm, mivel a parketta és a gránit alja sem tökéletesen sima.
Majd ha lesz időm, meg idegrendszerem, lehet tesztelem azzal, anélkül, tüskéken meg simán, de az nem most leszNemrég jutott eszembe:
Utána kéne nézni hangcsillapításban mit tud a matracoknál használatos memoriahab. Tippem szerint brutálisan jó lehet, bár kérdés, hogy hol lehet és főleg mennyiért hozzá jutni. -
Dorian
félisten
válasz
t-bali3 #38385 üzenetére
Közben látom tegnapról néhány válasz kimaradt, próbálom pótolni, és bocs, hogy csak így megkésve, címszavakban:
t-bali3:
Igen, Concept 6, Hivox által tuningolva, ahogy Sanci is mondta. Igen, elégedett vagyok + a tuning is sokat dobott rajta, és nem került sokba. A surround kábelek nálam a padlóban/falban futnak védőcsőben.ricsik:
A dobozok tetejére mészkő lap került (filc tappancsokon), igazából miért-ne alapon, mert ingyen volt. A subon lévő a méreténél súlyánál fogva talán már megfelel leterhelésnek, ill. a CD-n is e célból van, az is jó nagy felületű, ott is van súlya a lapnak.
Nem felemás a hangkép, valószínűleg a jobb oldalon a sarok miatt nagyobb az ilyesféle igény, ill. bal oldalon inkább a sub mögé igyekeztem tenni, mivel hátsó reflexes ls elég közel van a falhoz. Zenehallgatásnál a TV elé kerül a bal oldali, ott jóval többet számít a sztereó tér szempontjából.
Az Ikeás hifi-kisasztal (vagy mi) tényleg nem teljesen középen van, kb. 10 centit megy balra. Ha a mobilvinyókat a földre tenném, akár középre is tehetném, majd átgondolomjos3ph:
A frontok és a szub alatt gránitlap van. Frontoknál leginkább a mozgathatóság volt a fő szempont, filc tappancsokon an a gránit, így képes csúszni a parkettán. Hangbeli különbséget nem igazán próbálgattam. Subnál talán inkább a gránit alatti gumi ami hangban sokat dob. Talán nem megy így olyan mélyre (de bőven elég) viszont terjengős mély helyett több fajta, precízebb mélyet képes kiadni, nekem így jobban tetszik. Subnál a gránitnak inkább akkor van jelentősége, ha lefelé sugárzó vagy lefelé reflexes, ill. ha szőnyeg van alatta. -
Dorian
félisten
válasz
torma1981 #38421 üzenetére
Szeptember uccsó hete. Sajnos nyáron (vagyis idén eddig még) egyáltalán nem tudtam szabira menni, most is csak nagy nehezen.
Már nagyon kell a pihenés, sokszor vagyok idegbeteg állat...
Tenerifére megyünk, ott ilyenkor is jó idő van, max. az óceánban csak módjával fürdünk... -
Dorian
félisten
Írtam privátot Pityunak, egyeztessetek, ki mikor hozza, viszi, teszteli a kábelt... Csütörtök napközben az Oktogonnál, vagy csüt. este nálam a XIII-ban tudom odaadni, 10.02-án kérném vissza. Csüt. este még van egy utam máshová is, úgyhogy jó sűrű a nyaralás előtti program...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38414 üzenetére
Hé, meg ne sértődj, nem leszóltam:
Új kategóriába helyezte a rendszerem. Az Excalibur is maradt ebben a kategóriában, csak jobbnak éreztem azokban a dolgokban amiket írtam. Akkor azt mondtad, hogy nem akarod eladni, különben biztos, hogy átgondoltabban, árnyaltabban fogalmazok. De mondhatjuk úgy is, hogy a jelenlegi árkülönbséggel (17 vs. 20ezer) pont arányos a különbség.
Pénteken elutazom 1 hétre. Ha gondolod, kölcsönadom addig kipróbálni. (vagy más "ismert" topiktagnak is) -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38369 üzenetére
Hát akkor nem tudom
AVX Bélának már írtam egyszer, amikor Zolit macerálta, hogy ha ugróegerek vannak benne, nekem az is tökmindegy, ha egyszer működik.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38367 üzenetére
Igen, nagy kapacitásút. De mondom, csak ötletelés. Nekem 4-es révén még a sub is rá van dugva
hamárhomár
-
Dorian
félisten
válasz
robi-k #38362 üzenetére
Nekem volt kettes, most van négyes. Bajnokpityunak meg egy nem-fórumos haveromnak egyes, most hirtelen más nem jut eszembe a fórumról. Én is szkeptikus voltam, aztán Zoli nagy unszolására kipróbáltam. Tisztább lesz az egész hangzás és jobb a tér. Használható eredményt ad hármas elosztót beledugva is, így több készüléket is rá lehet dugni, bár én inkább a kettes kivitelt javaslom, így az erősítő külön dugaljt kap és a kis áramfelvételű dolgokat lehet osztani. A 4-esre csak azért cseréltem le, mert ahhoz nagyon olcsón jutottam hozzá.
Egyébként szerintem annyi az egész, hogy van benne egy vagy több bazi nagy kondi, ami úgymond bufferolja az áramot ill. szénszűrő, amit Zoli előszeretettel alkalmaz a dolgainál. (De ez lehet, hogy hülyeség, csak tipp.)
Van benne egy elég erős túlfeszvédelem is, bár azért nem villámbiztos. Viszont kicsit megtévesztő: Nem szűrő. Éppen ezért nem laposítja el a hangot, de nem is véd a szar készülékek hálózatba visszatáplált zavaraitól. Nekem pl. a vonalas telefon dokkolójának a tápja hallatszik be ritmikus prüntyögésképp, pedig teljesen más dugaljba van dugva. (Úgyhogy mindig kihúzkodom zenehallgatáskor, aztán elfelejtem visszadugni, és 3 nap múlva a párom nyafog, hogy már megint nem tud telefonálni) A TV is behallatszik kicsit, de csak ha be van kapcsolva, készenléti módban nem, így ez nem zavaró, mert ha zenét hallgatok úgysem nézek tV-t, a házimozi erősítő pedig érzéketlen az ilyenekre. -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #38285 üzenetére
Tudom, tudom, elmaradásban vagyok
Mentség: mostanság nagyon kevés szabadidőm van és örülök, ha néha csak hallgatni tudom a rendszert, a tesztelgetés gondolatára is kiráz a hideg. A Bodor tápkábelt is bedugtam az AVR-be, oszt' annyi. Majd ha lesz időm rá, kipróbálom, milyen a Hivoxoshoz képest.
Visszatérve az új kábelre, tesztelgetés nélküli vélemény, tehát bedugtam és az szól, nem próbáltam vissza a régit vagy ilyesmit: Igen, mozin is jobb a hang. Akkorát messze nem dobott, mint sztereón, ha az nem lenne, 0-ról nem cserélném ki a régi kábeleket. De így, hogy csak a centerhez kell egyet vennem, ami kb. kijön a régi frontok+center kábeleinek az árából, így meg egyértelmű, hogy érdemes lesz. Surroundok kábele marad, milliomos nem vagyok. Érezhetően tisztább a front-center-front hangképe, de de nem zavaróan, effektekhez megfelel. Egyébként moziban a frontok kábelcseréje nagyobb minőségjavulást adott, mint a centeré, valószínűleg azért mert maguk a frontok jobbak a centernél (vagyis ez biztos) és több volt a tartalékuk. -
Dorian
félisten
válasz
beni77 #38281 üzenetére
Szerintem a Dali ára így reális.
jos3ph:
Privátban írtam másnak előbb, de látom itt is téma: Ezzel az egész átkapcsolósdival az a gond, hogy az átkapcsoló árán felül még a meglévő 2*2,5m hangfalkábel mellé kéne 4db 1m-es is, minden oldalain banándugózva. Az Excalibur kábelből (de más hasonló minőségből is, márpedig ez a minőség kell a sztereómhoz, és már mozihoz is megszerettem) 9ezer/db. (Az ár ugye nem hosszarányos, mert a rövidebbet is ugyanannyit kell szerelni, ugyanannyi banán kell hozzá, stb.) Lenne az egész móka vagy 60ezer Ft, ennyiért egyelőre inkább dugdosok. Aztán ha egyszer elborul az agyam vagy rám szakad a bank, megcsináltatom, mert persze, sokkal kényelmesebb úgy.
-
Dorian
félisten
Persze, én sem akarom feltétlen az 5.1-es koncereket sztereóban hallgatni, az előbb zenékről volt szó, amik alapvetően sztereó felvételek. A koncert DVD-k, BD-k többsége is ált. DTS vagy DTS HD felvétel, nekem pl. ez az egy ami sokcsatornás LPCM. Ha másnak rettenet sok ilyen van, vagy nem bírja elviselni azt a 1-2-t sztereóban, akkor kénytelen drágább lejátszót venni.
A Venice forgalmazója külön fórumot indított a kérdések, esetleges problémák megválaszolására, amelyek megoldása amennyiben lehetséges, az új firmekbe is bekerül.
Még annyi bajom van vele egyébként (ami nem megoldható, mert kevés a hardver) hogy a nagyon nagy bitsűrűségű és BD ISO-ba csomagolt filmekkel (2 ilyennel találkoztam) akadt, azokat ISO-ból ki kellett venni. -
Dorian
félisten
"A sok igy kevert zenével mi a helyzet???"
Az én zenéim túlnyomó többsége kétcsatornás, nem is házimozival hallgatok zenét. Amikor azzal hallgattam, akkor is pure direct módban."Sztereora kötve pedig bőven tér, csak a két ház között van"
Ezt meg nem tudom értelmezni.Mindenesetre rákérdeztem a forgalmazónál, mi van ezzel a többcsatornás lpcm hanggal, miért csak sztereóban szól. Ha a DTS HD MA-t simán tovább tudja küldeni sokcsatornában akkor szerintem az LPCM sem jelenthetne gondot, talán firmware-rel megoldható.
-
-
Dorian
félisten
válasz
#75912448 #38109 üzenetére
"A Venice képes az LPCM 5,1- 4608 Kbps-t továbbítani az erősítő felé, vagy csak sztereóban küldi át?"
Ahogy nézem csak sztereóban küldi át, bár az erősítő 5.1-es bejövő jelet mutat "Multi chanel in" kiírás mellett
De csak a frontok szólnak.
Valaki írta, hogy DTS HD MA-t nem tud:
Természetesen tovább tudja küldeni sokcsatornában (több ilyen filmem és koncertem van), csak kódolni nem tudja, az az erősítő dolga.
Bár ennyi erővel az LPCM-et is tovább kéne neki... -
Dorian
félisten
Nnna, örömbodotta... Mutatom barátnőnek az Andrea Bocelli - Vivere, Live in Tuscany BD25 koncertet
(Robi ajánlotta, érdemes!) Egy idő után ő csak gy őszintén: "tényleg kurva jó a hangzás"
-
Dorian
félisten
válasz
jos3ph #38056 üzenetére
Nem. Annyi "utas" egy hangfal, ahány részre osztja a benne lévő hangváltó a teljes frekvenciát. Pl. lehet egy két mélyközép és 1 magas hangszóróval 2 utas. Vagy 2,5. Igen, ilyen is van, ekkor az egyik mélyközépre csak a mélyhangok mennek, ha jól emlékszem.
Mivel egy jó hangváltót csinálni annál nehezebb, minél több részre boncolják a frekitartományt, az általunk megfizethető kategóriában ökölszabályként elmondható, hogy egy 2-2,5 utas hangfal jobb minőség, mintha mondjuk 3 lenne. -
Dorian
félisten
Szerencsére az nem
Az előbb megfordult a fejemben, hogy a surroundok hangfalkábelét is ki kéne cserélni valami normálisabbra (Jelenleg Neotech ofc 1,5mm2) de mivel kb. 2x9m kéne, ezt gyorsan elhessegettem
Hifi téma:
Kíváncsi vagyok az új Suricata-ra. 32 lesz, úgyhogy nem olcsó, de állítólag sokat dob a hangon. Mondjuk ennyiből vehetnék valami Logitech squeezebox-ot használtan és nem kéne átalakítgatni, de valahogy szeretem a laptopos lejátszást. -
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #38010 üzenetére
Nem tudom milyen frontokról van szó, de azért túl alacsony vágást nem érdemes hozzájuk rendelni. Azokon a frekiken úgysincs már hangnyomás. Audiessy nekem 40-re rakta a frontokat, meg 60-ra a centert, háttereket. Ok, hogy meglepően mélyre megy a tuningolt C6, de azért ennyire biztos nem. Egy 20-assal mindegyiket megemeltem.
Extr:
Felírom majd a mostani értékeket. A két kábel hangja közt moziban is hallható különbség van, de majd a műszer megmondja... -
Dorian
félisten
Egyébként mi a véleményetek: Ha kicseréltem mozinál a frontok és center kábelét (Neotechről Excaliburre) akkor érdemes új mikrofonos bemérést csinálni?
-
Dorian
félisten
Én ilyen dokkolót vettem, br. 5000 Ft volt:
Sharkoon QuickPort XT fekete hdd dokkoló (2,5"-3,5" Sata HDD; USB-eSATA csatlakozó)
Egy hibája van: usb-s áramelvételre - tehát amikor kikapcsolom a lejátszót - nem kapcsol ki automatikusan.Ill. nem tudom, hogy hiba/hiány-e vagy maguk a dokkolók ilyenek, mert az egybeépített WD Mybook kikapcsol ilyenkor magától.
Samsung (2TB, 32MB, 5400rpm, SATAII) vinyót vettem hozzá, ez hangosabb valamivel, mint a WD Mybook (pedig az elvileg 7200rpm-es) de így is csak néma csendben, 1m-ről hallatszik, szóval tul. mindegy.
-
Dorian
félisten
A professzionális - szót amellett, hogy nagy valószínűséggel parasztvakítás miatt van ráírva, érthetjük a szó eredeti jelentésén is, tehát, hogy valakinek a szakmájához szükséges. Az amatőr - professzionális közti különbség nem feltétlen minőségi különbséget jelent, hanem hogy magán vagy "munka célra" használatos. (egy példa: iskola hangosbemondójának kábelezése: itt hifi-értelemben vett hangminőségről nem beszélhetünk)
Hogy a 400 Ft-os kábel valami különösebb minőséget képvisel, azt nyugodtan el lehet felejteni. -
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #37668 üzenetére
Én is emlékszem amit írt, furcsáltam is, mert az én Marantz-om meg kifejezetten minimálisan melegedett. (Még úgy is hogy a tetején tartottam a DVD lejátszót) Bár igazából semmilyen következtetés nem vonaható le, mert a két Marantz ugyan hasonló kategória, de jóval másabb évjárat. A mostani Denonom 10x jobban melegszik.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37663 üzenetére
Egyrészt a H/K külső esztétikai megjelenése minőséget sugall, tényleg nagyon szépek. Így jogos elvárás, hogy a belső felépítés is igazodjon ehhez.
Na de itt az esztétika mellett műszaki probléma (ostobaság) is felmerül: a szegecselt kapcsolatok hőátadása képzelem milyen lehet. Gondolom nem véletlenül van forróvérű-hírük a H/K-knak. Persze gondolom kiszámolták, hogy úgyis bírja a magasabb hőmérsékletet gond nélkül, és megspórolható ezzel 10 forint. Csak éppen igénytelen. -
Dorian
félisten
válasz
beni77 #37576 üzenetére
Milyen a "sima" hangfalkábel? Néhány gondolat:
- Frontokhoz és centerhez ajánlott ugyanolyan kábelt használni
- Ezüstözött kábel nem feltétlen jobb, mint az ofC réz (sokan gondolják ezt), akkor szokták alkalmazni, ha magasba akarjuk kicsit tolni a hangképet
- Banándugózásra számolj még kábelenként kb. 4x350 Ft-ot
- Hasonló alap kábeleknél a keresztmetszet növelés némileg javtja a minőséget.Megjegyzem, nem teljesen érdek nélkül írom ezeket, mert van eladó 2x3 m + 1x1,5m 4mm2-es Neotech 1034 kábelem banándugózva - ha érdekel szólj - de a fentieket szerintem a többiek is alátámasztják, ezért is nyilvánosban írom.
Warter:
Na ez a sötétítőfüggönyösdi nálam még kimaradt: egyelőre valahogy nem érzem akkora szükségét (pedig egyik oldalt szinte az egész fix üveg + erkélyajtó), ill. a redőny miatt más funciója nem lenne + a karnis is mehetne a kukába. -
Dorian
félisten
válasz
torma1981 #37541 üzenetére
Nem értem milyen legjobb beállítást? Zenére a legjobb a pure audio, pure direct vagy hasonló megnevezésű funkció, ahol minden felesleges dolog kikapcsol. PC-s lejátszó XBMC vagy Foobar2000. Zenét pedig olyant hallgass amiket egyébként is szoktál, nyilván lossless formátumban, nem mp3-at.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37352 üzenetére
Én a sajátom 326e/m2-ért vettem...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37350 üzenetére
Az én volt cégemnél mindenhol ezt használtuk lakáselválasztó falnak.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37347 üzenetére
Lakáselválasztó falnak a mészhomok tégla nagyon jó, mert nagy a léghanggátlása, mivel nehéz, mint a dög.
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #37314 üzenetére
Ja, még nem, csak sztereóban azt a számot hallgattam épp.
Szerintem Exc. anyagáron (kb. 4x350 Ft-ot megér) is kicseréli. Az új nagyon jó, de a Nakamichi "Z" banán is jobban illeszkedik. Nem tudom, hogy hangban számít-e valamit, de számomra fura, hogy nagyon könnyen csúszkál az aljzatban.Most Dream Theatertől a kedvenc albumom (Scenes From a Memory) van soron
-
Dorian
félisten
Úgy döntöttem, ma délután progresszív rock és metál teszten fog átesni a rendszerem.
Fear Of The Dark iszonyat jól szól -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #37271 üzenetére
Szerencsére a tegnapi rékatornából kimaradtam egy hosszú telefon miatt
Szóval sok tesztelgetésre nem volt időm, így fél füllel elsőre inkább a frontok tűntek ki, hogy sokkal jobban szólnak. Hétvégén igyekszem kipróbálni néhány variációt.
A banánokat a kábelen majd mindenképp cseréld le, ha kiépíted az új rendszert! -
Dorian
félisten
válasz
Integra #37210 üzenetére
Néhányunknak mindig jár a szánk, hogy a szobaakusztika mennyit számít. Kevés tapasztalattal ált. ezt jócskán lebecsülik és veszik a drága elektronikákat, pedig "fürdőszobában" egy 10milliós cucc is szarul fog szólni. Persze nem olcsó berendezni sem egy szobát (+ a kényesebb helyekre egyedi megoldások) de ennek úgymond nincs köze a hifihez, amúgy is megtenné az ember, hogy egy kellemes környezetben éljen.
-
Dorian
félisten
Elektronikus zenékre nem kell olyan igényes rendszer. Mivel nem hangszerek és ének van, ezért nem kell azokat az apróságokat visszaadnia, amik az élő zene sajátosságai, hogy a jelenlét-érzet meglegyen, hiszen nem beszélhetünk olyasmiről.
Félreértés ne essék, én is hallgatok elektronikus zenét, a fenti dolgokon kívül egyebekben itt is jóval többet adott a sztereó erősítő az AVR-nél, de ilyen zenére a kábelezés cseréje felesleges lett volna, az új drága kábel leginkább a fentiekben (részletek, színpadkép, valósághűség) nyújt jelentősen többet.
Még az élőben, "egészben" felvett és a külön feljátszott, később hangsávokból összerakott zene közt is nagy különbség van. Pl. Michael Jackson - Thriller c. SACD-je is tényleg nagyon jól szól meg minden, de valahogy mesterséges.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37117 üzenetére
Az a 3 nap inkább csak 2 este
Tegnap ugyanolyan nagy élményt adott, mint hétfőn, sajnos csak 1-2 órát tudom naponta hallgatni, így még a "normál zenehallgatás" fázisába nem jutottam el, hanem a csapongó: "még ezt a számot is hallgassuk meg az új kábellel, meg más stílust is, meg erre is kíváncsi vagyok hogy szól..."
-
Dorian
félisten
válasz
jos3ph #37109 üzenetére
Nekem 4001 volt (jóval újabb, tehát az 5001-el egyező évjárat), az (érdekesnek is találtam) cseppet sem melegedett.
ovecs:
"Csak HDMI - n szeretnek mindent osszekotni, hogy kevesebbet kelljen kolteni kabelre"
Lehet HDMI-n összekötni, ha ezzel spórolnál (de mit spórolsz meg ezzel?), ugyanolyan jól is működik, mint koax/optikával, de a HD hangokat ugyanúgy nem fogja tudni. -
Dorian
félisten
Én is hajlok arra, hogy vegyek még egy 1m-es darabot a centerhez a Excaliburból (9ezer) mert így eladható a jelenlegi 2x3+1,5m-es Neotech 1034, mondjuk 6000-ért, így tul. minimális kiadásért mozira is használhatnám. Egyébként a Neotech is jóval árán felül teljesít (Szabó Zoli mondta, nem én) de nekem elég kevés a jelenlegi sztereó rendszerhez.
-
Dorian
félisten
"A frontokhoz kötötte be, amit dugdos a Denon AVR és a sztereó között"
Nem teljesen. Az új kábelt a sztereóba kötöttem be, a régi maradt az AVR-ben, és hangfal oldalon dugdosok. Sokkal egyszerűbb hozzáférni így. Majd kipróbálom a mozit a frontokhoz az új kábelekkel és a centerhez a kölcsön kábellel. Ha jelentősen jobb lesz, ÉS nem vágja agyon a surroundokat (tuningolatlan C1-ek, 1,5mm2-es egyszerű Neotech sodrott kábellel) ÉS hajlandó leszek 9000-ért venni még egy ilyen kábelt, akkor lehet, hogy visszatérek az erősítő-oldali dugásra, még sok a kérdőjel...
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #36978 üzenetére
Igen, átlátszó házas, lecsavarozható csatlakozóvédős.
Szívesen kipróbálnám, csak időpontokat tudjunk egyeztetni... Írok privátot.Ha valakit érdekel: Van egy hirdetés: 17ezerért 2x3m-es Exc. kábel (25 az új ára) Nekem elég volt a 2x2,5m, ill. Arnold azt mondta, hogy az újak nem csak kinézetükben (fehér helyett fekete köpeny) hanem szerkezetükben, vastagságukban is változtak, ezért újat vettem, kicsit drágábban.
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #36971 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ilyened van. Z banánok vannak rajta.
A Bodor kábelt tegnap megkaptam, de nem tudtam vele foglalkozni, mert fél 10 kor még melóztam otthon, így a meglévő rendszerbe (Hivox tápkábellel) próbáltam ki az Exc-t, hogy almát almával lehessen összehasonlítani. Ha jók az infóim, a Bodor tápkábel némileg kiemel mélyben és magasban, ha így van, házimozihoz pont jó lesz.jos3ph:
Nincs mit! Ha rákeresel, korábban többször részletesen írtam ilyen témáról. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36969 üzenetére
Mit, Jamo hangfalat?
-
Dorian
félisten
válasz
jos3ph #36962 üzenetére
A falakkal? Első körben be kell rendezni a szobát, hogy szobának nézzen ki: Könyvespolcok, virágok, emlék plüssállatok, hadd ne soroljam
Aztán a legproblémásabb helyekre lehet valami hangcsillapító anyagot-szerkezetet, nyilván egyedileg az adott szobához valót. A 40kg/m3-es habszivacs elég jó megoldás hangcsillapításra, nyilván fel kell öltöztetni, hogy kinézzen valahogy. A legproblémásabb helyek a hallgatói poz. mögötti, a frontok mögött-mellett, és zenehallgatásnál a Tv bazi nagy sík felülete elé valami mozgatható.
xtremetuning:
Biztos, hogy számít. De egyelőre amennyi plussz kábel kéne ehhez -főleg a surroundok miatt- annyi pénzt nem szánok a mozira. -
Dorian
félisten
válasz
jos3ph #36958 üzenetére
Excaluburtól gondolom letét ellenében tudsz elhozni kipróbálásra.
De neked azt javaslom, hogy előbb a szobaakusztikát, hangfalak és hallgatási pozíció elhelyezését tedd rendbe -ez se' két fillér lesz- viszont alapvető. Anélkül lehet, hogy nem is hallasz különbséget kábel és kábel közt, én annak idején csupasz falakkal-padlóval még az AVR és a cD DAC-ja közt sem hallottam. -
Dorian
félisten
Mivel csóró és smucig vagyok, csak a sztereó rendszerhez vettem ezt a kábelt, hangfal-oldali átdugdosással. Biztos, hogy rengeteget számítana házimoziban is, de ld. 1. pont
Nem is biztos, hogy kifejezetten házimozihoz való: ez a kábel a "jelenlét érzetet" növelte meg drámaian. Ebbe beleértem a széles és mély teret, a sok apró részletet, és amit nem tudok pontosan megfogalmazni, érzelmeket közvetít. -
Dorian
félisten
Sokan kérdeztétek, inkább itt írok, mint mindenkinek egyenként privátban. AVX-en hirdet a srác Excalibur néven van fent, érdemes a topikjába beleolvasni, 30 oldalon keresztül mennek a dicséretek. Hangfalkábelt, IC-t, tápkábelt gyárt, én hangfalkábelt vettem. Nem akarok itt fogadatlan prókátort játszani, nálam a kábelezés volt a szűk keresztmetszet, ezért ekkora a változás. Lehet, másnál nem így van, így nem biztos, hogy most mindenkinek első dolga kell legyen a rendszerben a kábeleket cserélni. Ezt a szintet 2 kölcsön kábellel már megéltem, viszont kategóriáján belül is simán a legjobbnak érzem az Exc-t. Abszoludt értékben véve nem olcsó - 2x2,5m 20ezer Ft szerelve - csak a szintjéhez képest.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #36926 üzenetére
De tényleg. Ez így egy más kategória, mint eddig.
-
Dorian
félisten
Ezek az új, Excalibur féle hangfalkábelek nagyon durvák. Még 0 kilométeres, bejáratós, de ilyent még nem hallottam. Itt zajlik előttem a zene, és megtelt érzelmekkel.
-
Dorian
félisten
válasz
jos3ph #36832 üzenetére
"Ebből a szobából, ezzel a rendszerrel, szerintem, kihoztam a maximumot akusztikailag"
Érdekes módon én azt látom a képen, hogy a szobaakusztika tekintetében semmi sincs megoldva. ha elfér a kanapé keresztben, akkor rendezd át a szobát a merőleges irányban, és a csupasz falakkal, padlóval csinálj valamit, rendezd be a szobát... Iszonyat csörgővisszhangok lehetnek.
Aktív témák
Hirdetés
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Óvodások homokozója
- Disney+
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest