- Légies iPhone halvány színei
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
robi0604
őstag
válasz
incipio #30509 üzenetére
Ne haragudj, de a kérdésedet nem értem.
Annak kell döntenie, hogy van e a 7.1-re szükséged, ki tudod e építeni és van e megfelelő forrásod, ami igényli.
Az első hozzászólás elolvasása után talán egy kicsit képbe kerülsz a témában, de a fórumban keresgélve is sok értékes információra tehetsz szert.
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #30504 üzenetére
Csak viszonyításképp:
Nekem a Balboa 10-re 200W van írva és elméletben 100W-os az erősítője, 225W-os dinamikai csúccsal (ami ugye hülyeség).
-
robi0604
őstag
válasz
Brandys #30295 üzenetére
A TSI400 ár-érték arányát tekintve jó szett, de ahogy előttem is írták az ES-el kellett volna próbát tegyél.
Most már mindegy, a jelenlegi rendszer úgy is körbefutja ezeket.
Mivel már csak a 255-ös van elérhető távolba ezért azt, de ha egyszer lesz rá időd és lehetőséged, többünk kedvéért és kíváncsiságára megtennéd, hogy bekötöd az avianókhoz? -
robi0604
őstag
válasz
Brandys #30293 üzenetére
Jó olvasni ilyen "élményeket", erre gondoltam...
A 6005-öst beszéltük..., majd egyszer lesz jobb is!
A 1601-es hozott javulást zenében a 255-höz képest, vagy csak a karaktere fogott meg?
Milyen hangfalakon voltak eddig ezek az erősítők?Egyébként kíváncsi lennék, hogy mit szólnának az aviano szetthez.
-
robi0604
őstag
Én is csak egyszer, a leírt módon, bár azt még azért hozzá tenném, hogy nyár volt és a maraton kemény mozihangerőn zajlott, megállás nélkül és kb 30 másodpercig ment kikapcsolás után.
Sok erősítővel találkoztam Én is, aminek a belsejébe volt integrálva a ventillátor, ennek csak a pontos elhelyezésén csodálkoztunk, a működési hatékonyságán nem kérdőjeleztük meg.Thuglife: nem rossz!
Gál István: csak emlegetni kellett téged...
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #30237 üzenetére
Na igen, maj'd el is felejtettelek...
Python: Ilyen a jó háziasszony, elvisel minket!
-
robi0604
őstag
válasz
robi-k #30220 üzenetére
Jónéhány hozzászólás született mostanában az általad felsorolt erősítőkkel kapcsolatba, de régebben is volt róluk szó, még Én is írtam egy összegzés szerűséget, olvasd el ezeket.
Ettől függetlenül senki nem tudja megmondani neked, hogy mi fog tetszeni, érdemes rá időt szánni és ahogy mindenkinek javasoljuk, meg kell hallgatni. -
robi0604
őstag
válasz
DM-Fan #30173 üzenetére
Szia!
Nem tudja a HDMI-passthrough-t, viszont Én teszteltem egy párszor és nem vettem észre különbséget.
Ezekről az erősítőkről nem olyan régen volt szó, ha visszaolvasol egy kicsit, lesz kiindulási alapod, de természetesen egyetlen írás sem mentesít a hallgatózástól.
Ha sokat hallgatsz klasszikus zenét, vedd fel a listádra a denon 1911-et is.Érdemes egyébként gondolkozni használt termékeken, sokszor kategóriákkal jobb készüléket vehetsz töredék áron.
Milyen hangfalakhoz lenne egyébként?
-
robi0604
őstag
válasz
Brandys #30071 üzenetére
Nem szeretnélek lebeszélni és a márkát nem előtérbe helyezve, de a régebbi felsorolásod szerintem pont tükrözi a különbségeket.
Sajnos a Marantzot még nem hallottam, de ha hozza a régebbi szériák hangját, nagyon jó vétel, bár pár embernek nem jön be a karakterisztikája.
A 460-as HK, ha nem is teljes kategóriával,de feljebb van a denontól, inkább a 3xxx felé tendálva.
Ahhoz képest minimális az árbeli különbség.Esetleg keresd vissza kimi hozzászólásait, bár neki emlékeim szerint 435-ös volt.
Valamilyen módon próbálj meg meghallgatni egy 23xx szériás denont és utána el tudod dönteni, hogy ez illene e az avianókhoz.
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #30007 üzenetére
Kíváncsian várjuk!
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #29998 üzenetére
A piohoz képest mi a véleményed
Mikor lesz teszt?
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #29983 üzenetére
Akkor teljesen félreértettük egymást.
Ez is a fórumozás "szépsége". -
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #29981 üzenetére
Félreértettél, nem vitának szántam!
Csak arra a kérdésedre próbáltam reagálni, mivel Vidalának pont 255ös HK-ja van, hogy hallgat e jazz és klasszikus zenét, mert Te egyre többet teszed a sajátodon.
Ez számomra egy kicsit degradálásnak tűnt (ha nem annak szántad, elnézésedet kérem!) és csak megerősíteni szerettelek volna, hogy nem olyan rossz a helyzet, mit néhány régebbi sorozatnál.Örülök, hogy megelégedéssel hallgatod a rendszered és remélem ez a későbbiekben is így lesz (akár az új jövevénnyel is), mert ez a lényege az egésznek!
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #29978 üzenetére
Nem akarok beleszólni, és lusta vagyok újra leírni az Én véleményemet (pl. klasszikus zene), ezért linkelem
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #29887 üzenetére
Vidala csak az optimális esetet írta le...
-
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #29796 üzenetére
Azért, ha van lehetőséged jó áron goldot szerezni, tényleg ne hagyd ki!
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #29792 üzenetére
Pedig, hogy mondtad, hogy "megtaláltad azt ami marad"...
-
robi0604
őstag
válasz
molochtomika #29523 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítőkészségedet, de ezekkel tisztában vagyok egy ideje...
HD minőségű Flacról volt szó, melynél nem tudtam, hogy Poplacsek mire gondol, mert ezt a megfogalmazást másra szoktuk használni, de előző hozzászólásában leírta.
-
robi0604
őstag
válasz
Dorian #29520 üzenetére
Erre a "HD AUDIO" megfogalmazásra Én is kíváncsi lennék...
Flac formátumot (néhány kivételes esetet nem tekintve) jobb esetben CD-ről, rosszabb esetben pedig mp3-ból szoktak készíteni, melyek az eredeti forráshoz (közel)azonos hangot reprodukálnak. Az eredménybe természetesen beleszól a forrás masterelése és a tömörítés mértéke is.
-
robi0604
őstag
válasz
köpödki #29459 üzenetére
Szerintem csak arra gondolt, hogy egyszerűen márka alapján balgaság választani akármit is, főleg audio vagy video terméket.
Minden valamire való gyártónak vannak jobb és rosszabb termékei. A lényeg, hogy ugyan abban a kategóriában egy másik gyártónak lehet számodra jobb terméke, mivel ezek karakterisztikában és/vagy szolgáltatásban eltérnek, de ezt csak Te tudod eldönteni, főleg hallgatással. -
robi0604
őstag
válasz
petrovicslas #29112 üzenetére
Gyűjtögess még, hogy minimum a 1.5x annyi legyen, akkor már vannak lehetőségeid.
Ha maradni akarsz a keretnél, akkor max. használtan egy sztereo rendszer -
robi0604
őstag
Ehhez a szobamérethez ideálisabb állványos dobozokat választani, de amennyiben nincs túlzsúfolva, még a kisebb állók is szóba jöhetnek pl. a sokak által felhőtlenül használt mission cinema pack.
Ehhez egy 508-as Onkyo teljesen megfelelő választás lehet.
A sub lehetőleg 100-150w-os és 20-25cm-es membránnal szerel legyen.Mint mindenkinek, így neked is azt javaslom, hogy menj el egy erre szakosodott üzletbe és hallgass meg néhány terméket!
A fent említett eszközök kiindulási alapnak megfelelőek.
-
robi0604
őstag
A HD hanggal az a baj, hogy egy bizonyos szintet el kell érjen az aktuális rendszer, hogy hallani lehessen az előnyeit, mely sub és kábelek nélkül új termékeket nézve, 350-400e kemény forint.
Alatta csak nagyon ritka esetben lehet érzékelni a különbséget, bár hallottam már rá példát.Egyébként már a legtöbb belépőkategóriás erősítő tudja HDMI-n kezelni a HD hangokat, csak nem képesek a megfelelő reprodukcióra.
Adj meg egy max. keretet és egy körülbelüli értéket a szobád méretére.
A kialakítását és az esetleges berendezését is leírhatod. -
robi0604
őstag
Le kellene írnod, hogy mennyi lenne a max. keret, milyen arányban használnád mozira és zenére, milyen elvárásaid vannak (pl. HD hang, 3D), plusz a szoba mérete.
Egy valamire értékelhető rendszer szinte csak mozira újonnan min. 100-120e...
Használtan ezért az árért jobb minőséget is kaphatsz.
-
robi0604
őstag
Talán egy minimális segítséget tudok nyújtani azoknak, akik Denon 1910/11, H/K255/60 és H/K 355/60 + Onkyo 508/608 között vacilálnak.
Az alap dolgot ne felejtsük el, tanácsot lehet és tudunk adni, de mindenki hallgassa meg vásárlás előtt a kiválasztott komponenseket, mert más a fülünk és az ízlésünk.
Akinek alap rendszere volt eddig, vagy nem volt értékelhető, nem fog csalódni egyikben sem, de mivel ízlések és pofonok, ugyan abban a kategóriában az egyik biztosan jobb lesz a másiknál számára.
Amiket Én tapasztaltam a szóban forgó erősítőkkel kapcsolatban (természetesen ez nem feltétlenül mérvadó):
Anno a H/K 255-öt mértem össze a 1910-es Denonnal és persze még jópár erősítővel, de ezek most nem érdekesek.
Mozin igazából mind a két erősítő jól szerepelt, de egy picit inkább a 255-ös tudta rekonstruálni az adott akciójeleneteket, a denont néha kicsit fátyolosnak éreztem.
Zenén, a populárisabbaknál pl. az r'n'b, rap, a dinamizmusa miatt a HK nyerte meg tettszésemet, tuctuc min a kettőnek feküdt, rocknál a vaskosabb gitárszólók miatt szintén a HK volt a befutó. Komoly zenénél a denon egy kicsit magasba emelt ki, de a fátyolossága egyébként itt jót tett, a HK pedig inkább tolakodóbb volt középtartományban. Részletezőképességük ebben a kategóriában kiváló és nüansznyi különbséget lehetett felfedezni, de talán az említett fátyolosság miatt 1-2 nagy-zenekari koncertnél a denon volt hallgathatóbb. (ismétlem magamat, minimális volt a különbség)A 355-öt a 255-el mértem össze, a 1910-el fölöslegesnek éreztem.
Lehet, hogy megköveznek ezért, de a sok plusz fjúcsörön kívül, a teljesítményből adódóan inkább dinamikában hozott, mint hangminőségben és ez is inkább a rosszabb érzékenységű hangfalaknál volt érezhető. Természetesen egy nagyobb szetthez inkább ezt ajánlanám, de sehogy sem érte meg nekem a különbséget.Az Onkyo 508 és 608 szerény véleményem szerint hozott egy minimális javulást az elődhöz képest és ezért kategóriájában az 508 mindenképpen ajánlott. A Pio 520-hoz viszonyítva értékelhetőbb a hangja, zenén és mozin is, de nagy részletezőképességet ne várjunk tőle, komolyzenén és rockon néha mossa a zenét.
A 608 elődmodelljéhez képest (607), mint írtam, változott. Dinamikában, hangban és teljesítményben is nőtt, de korántsem ajánlanám komolyzenére. Nincs meg az a részletezése, mint a 255-ös HK-nak vagy a Denonnak. Populárisabb zenékhez, főleg a fentebb említett r'n'b stílusú zenékhez ajánlott inkább, de megfelelő hangfallal rocknál is kiválóan megállja a helyét. Moziban, árához viszonyítva kiváló, de nem tud többet, mint a fentebb említett rivális márkák.A 255-ről 260-ra való váltásnál nincs értékelhető változás, sőt a 255-ös kicsit erősebbnek bizonyult.
A 355 és a 360 között minimálisan, de van javulás, lágyult a hangja az újabb modellnek, viszont nem feltétlenül éri meg a többletet.
A 1911-es denont kipakolták az elődhöz képest, de hangban nem éreztem változást.Ezt inkább csak a kételyek és berögződött mondások/tapasztalatok elhesegetésének érdekében írtam, remélem nem zavar senkit.
-
robi0604
őstag
válasz
#09634560 #28921 üzenetére
Ismét bocs, de kiegészíteném...
Az elmélet teljesen jó, de hallottam pár olyan rendszert, ami nem ezt követte és még is úgy volt értékelhető hangja.
A lényeg szerintem, hogy próbálja ki mind két állásban és ahol megfelelőbb mélyeket észlel az adott forráshoz viszonyítva, érdemes oda kapcsolni.
Ezt is lehet nyugodtan magyarázni a szobaakusztikával és a sub milyenségével.Talán még régebben BBécivel is beszéltünk erről, remélem megerősít.
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #28811 üzenetére
Poénnak és esetleges gondolkodási alapnak szántam...
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #28806 üzenetére
...viszont lenne két nagyon jó minőségű erősítő, nagyon jó áron, amin a libra szettel simán hallanád!
-
robi0604
őstag
válasz
Gabor970 #28804 üzenetére
Félreértesz!
Nem mondtam egy szóval se, hogy köcsög vagy és nem is gondoltam, ezért kérlek ezt ne is feltételezd!
Mondatom arra vonatkozott, hogy "Mi", azaz Én és még sokan mások, tisztában vagyunk azzal, hogy a HD hangok reprodukciójában egy bizonyos szintig el kell menni komponensek terén, hogy az érdemi változást jelentsen, magyarul ki lehessen hallani.
Mivel neki már megvan az adott szett, amin vagy hallja, vagy nem, de ezzel szeretné kipróbálni, ezért erre kellene megoldást találni és majd Ő eldönti, hogy van e értelme vagy sem.
-
robi0604
őstag
Ne herdáld el azért, lesz, aki viszi!
A külön végfokkapcsoló, nekem valahogy nem jön be, torzítja a jelet és plusz hibaforrás.
Sajnos nem hallottam azt a prime-ot, de szerintem pár napig tátott szájjal közlekednél, ha megvennéd.
Kíváncsi leszek, hogy mit sikerül majd összehoznod.
Aktív témák
Hirdetés
- Légies iPhone halvány színei
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Yettel topik
- Apple MacBook
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest