- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
m47rules #17658 üzenetére
Szia!
Igazán jó szívvel egyiket sem ajánlanám, több okból kifolyólag.
Ezek röviden:
- hangminőség: amit itt a fórumban házimozinak szoktunk már nevezni, sajnos nem itt kezdődik.
- erősen integrált rendszer: esetleg bármi elromlik, a komponenseit gyakorlatilag nem igazán tudod felhasználni külön
- csatlakozók korlátozott száma és típusa: leginkább a bemenetekkel van itt a gond, vagy egyáltalán nincs ilyen, vagy csak sztereó analóg, jó esetben egy db digitális (optikai) bement. R-go max. egy v. két külső eszközt lehet rákötni pl. set top box, DVD lejátszó, játékkonzol stb. A blu-ray-t azért vettem külön, mert a HD formátumú hagok továbbítása kizárt (nem mintha a hangszórók alkalmasak lennének ezek reprodukálására).Miután ezeket megfontoltad (azért megnéztem a spec-eiket):
A konkrét eszközök esetében a második-harmadik lehetne még talán elfogadható, mivel azokon van digitális optikai bemenet. Mondjuk a Samu kézikönyvét is hiába olvastam el, többet nem árul el róla. A "szabvány" alapján elvileg 5.1-es hangot tudsz ezen keresztül továbbítani egy külső lejátszóból.Mindezek figyelembe vételével azt válaszd, aminek a hangja lehinkább tetszik neked, illetve leginkább optimálisan el tudod helyezni a szobában (nézd meg az ajánlott elhelyezésről szóló ábrákat).
A JVC-ről: egy régi japán motoros az elektronikai iparban, nyugodtan lehetett a Sony-Panasonic-kal egy napon emlegetni. Ma ugyanolyan konzumer cuccokat gyárt, mint bárki más (akár a Sony, akár a Samsung), nem hinném, hogy óriási különbség lenne, de az én fülemben még mindig egy kellemesen csengő márkanév ebben a kategóriában.
Szerk: a többiek által ajánlott Onkyo már valami, de persze drágább is + lejátszó még kell hozzá. A dobozai kb. ugyanolyan bögreszett, de már egy komponens erősítőt kapsz több csatlakozóval, bővítési lehetőséggel (a jövőre tekintettel).
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17639 üzenetére
Igazad van, bocsánat! Rosszul emlékeztem, már öszekombinálta az agyam a DVD lejátszómmal.
Akkor marad részemről a Dune ajánlottként.
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17636 üzenetére
Dune HD Max, ha valami igazán jó, és sokfunkciós cuccot szeretnél. A korábbi pl. Prime változata sem rossz.
A többi blu-ray általában jóval kevésbé média lejátszó, én még személy szerint a HK BDP10-ét tartom egy egész kellemes eszköznek. Mondjuk az új Dune mellett inkább már csak akkor rúghat labdába, ha a Vaterán még tudnál venni egy miskolci embertől garisan 80K-ért. A Dune az igazi "mindenes", talán csak az SACD, DVD-A-t lehetne hiányolni, de az már egy picit más irány. -
Vidala
senior tag
válasz
Petya25 #17565 üzenetére
A tiédhez hasonló esetekben vagy a BBéci által javasolt használtpiac jöhet szóba, vagy esetleg az Onkyo HT-S3305 5.1-es szettje. Ugyan kicsit drágább, és egy lejátszót még rá kell dobnod, de már egy jóval korrektebb, és legfőképp később jobban variálható-bővíthető HM rendszert kapsz.
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17549 üzenetére
Először is gyorsan javítom magam, mert sületlenségeket is írtam:
Simán azt írja ki, hogy analóg, mivel az LPCM is egy digitális jelfolyam, nem abban továbbítódik. A többit tartomValóban egy komolyabb lejátszó dekódere akár jobb lehet, így a 4-essel jobban járhatsz, mivel annak komolyabb végfokai vannak (kellene, hogy legyenek).
A "panasonic 3D blu-ray"-t nem tudom megmondani, hogy jobb-e.
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17545 üzenetére
Ez már inkább a lejátszó képességein fog múlni, ami lehet rosszabb-jobb is, de nem hiszem, hogy egy hozzá passzoló lejátszó érdemi differenciát jelentene. Illetve nem cérnaszálakkal kell összekötni őket.
-
Vidala
senior tag
válasz
lee mellon #17535 üzenetére
Valóban úgy tűnik, hogy a lejátszód lenne a leggyengébb láncszem. Itt pedig már a futómű sem mindegy, nem csak a DAC. Szerintem egy jobb, a majdani választott erősítőhöz passzoló játékoson kellene még gondolkoznod.
Saját példám: első körben erősítőt és hangfalakat vettem, a lejátszó: XBox360.
Nemrégiben vettem hozzá egy HK DVD 39-et. Két nappal ezelőttig csak HDMI-vel volt minden összekötve, tehát mindkét esetben az erősítő DAC-ja dolgozott. Ennek ellenére zenei CD-t azóta nem hallgattam a Boxon, ahogy mondani szokták: zongorázni lehet a különbséget.Tegnapelőtt összekötöttem analóg is (sztereó), hogy kipróbáljam mit jelent a DVD leírásában reklámozott "audiofil DAC".
Elsőre szinte nem is tűnt fel különbség, de egy picit hangosítva (este volt már) azért kezdett "érezhető" lenni. Aztán fülesre váltottam a szomszédok nyugalmának érdekében.
Első tapasztalatra azt kell mondjam, hogy van, de azért csak kicsi különbség, és azt sem tudom egyelőre mondani, hogy melyik a "jobb".
Analóg egy picit kevésbé tiszta-pontos a hangzás, viszont valamivel lendületesebb, dinamikusabb az előadás, illetve kicsit más a karakterisztikája. Pl. sokhangszeres zenénél más az összkép kissé, illetve a tér változik picit.
Ennél részletesebben maximum majd több hallgatózás után, illetve ha végre szerzek DVD-Audio-t is hozzá.Visszatérve lee mellonhoz: mindez egy HM szettről írom. Sztereóban, az általad kiszemelt cuccoknál ez jobban ki fog jönni, mert ugyan én meg vagyok zenében is elégedve ezzel, de tény, hogy igazán mozin (játékon) mutatja ki a foga fehérjét.
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17542 üzenetére
Ugyan még nem merültem el túlzottan a 3D témában, de mivel itt a képről beszélünk, ezért annak a képessége, HDMI szabványa lesz mérvadó, függetlenül a hangtól. Tehát ha van ilyen lejátszód-TV-d, akkor a képet továbbra is a HDMI-n kell küldened, a hang pedig mehet külön analóg.
Mivel a hangot a lejátszód fogja dekódolni, ezért LPCM-et fog kiírni az erősítőd (ebben a formátumban kerül továbbításra, ami teljesen megfelelő).
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17540 üzenetére
A 255-260-ból inkább az előbbit venném a helyedben.
A 435-ös viszont megfontolandó, mert két lépéssel van ugye feljebb a HK palettáján.
Igen, egy 7.1 csatornás analóg kimenettel és dekóderrel rendelkező BD lejátszóval ezt meg tudod oldani. A képet pedig HDMI-n lövöd a TV-be közvetlenül. -
Vidala
senior tag
válasz
KTTech #17514 üzenetére
Ahogy már mások ajánlották korábban, esetleg vedd sub nálkül 5.0-ban. Én is ezt tettem, később annak a beillesztése okozza a legkevesebb gondot, illetve addig is talán az a leginkább nélkülözhető.
Sokan vették az ajánlott Mission szettet, és használják megelégedéssel, amellé egy HK 255 v. 260-as is belefér. Én ár/érték arányban inkább az előbbit ajánlanám.
-
Vidala
senior tag
válasz
Aron76 #17451 üzenetére
Én ebben a kategóriában nem rajongok a Sony erősítőkért, és ha a Vaterán nézed, van "körülötte" egy-két Yamaha, H/K, Pioneer. Én azokat is fontolóra vennám a helyedben, bár még akár a Sony is jó lehet.
Viszont az, hogy Magnat hangfal, nem mond túl sokat, szinte semmit. A mögé írt speceket meg felejtsd el, főleg a Magnatnál, de akár sok másiknál is. Nem az lesz majd a mérvadó. Hangfalból mindenképp valami mást keresnék.
Bocs, ha belevau, de te tudod. Meg tudod őket hallgatni vásárlás előtt?
-
Vidala
senior tag
válasz
ricsik #17447 üzenetére
ricsik & sirfer:
Mi az asszonnyal kézikamerás home video-nak tituláltuk, de azt gondolom ugyanarról beszélünk.
Én nem bírtam megszokni, bár valóban idővel kevésbé szembeötlő. Pontosabban van több profilbeállítás, és a sportnál meghagytam, de azt szinte - nézett műsor híján - alig használom. -
Vidala
senior tag
válasz
Warter #17432 üzenetére
Nem jó a hozzáállás: karácsonyra kell egyet venni ajándékba az asszonynak!
Sanci: sajnos nem jutattam ki a sóra, de az Emotiva engem is izgat már egy ideje, viszont ez biztosan már csak a távolabbi jövő zenéje. A HD Max viszont lehet a közelebbi.
Szerk: látom nagyjából egy rugóra jár az agyunk.
-
Vidala
senior tag
Én csak épp most szembesültem vele, hogy már lehet kapni a HDi Dune HD Max lejátszóját! Csorogni kezdett a nyálam!
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17422 üzenetére
Ez így már helyes, akkor még jó, hogy megkaptad tőle.
Itt folyamatosan azt szajkózzuk, hogy persze segíthet mások véleménye, de a végső döntést a user-nek kell meghozni. Az pedig bolond, aki vakon, vagy itt inkább süketen hallgat mások tanácsára.
Szóval, ha neki Qln tetszett, akkor azt kell(ett) megvennie.
-
Vidala
senior tag
Igen betehették volna, de akkor még nem tudtam, hogy jobban kéne erőltetnem.
Sajnos ez egyelőre adottság marad. Ahhoz újra kéne vésetnem a falakat, erre pedig még egyhamar nem fog sor kerülni. Igazából én inkább már a következő "rendszeremere" gyúrok, ami viszont még odébb van. Először is a jelenlegi lakásom helyett szeretnék egy házat, ahová már jóval koncepcionálisabban fogom az egész Hi-Fi / Házimozi témát behelyezni. Kezdve az elektromos hálózattal. Addig maximum kisebb változtatásokat fogok eszközölni a jelenlegin, és alapvetően inkább élvezem azt, amim most van.
Viszont addig jól kigyúrom magam, többek között itt a fórumon! -
Vidala
senior tag
Olvastam már korábban ezt a cikket. Igen elgondolkodtató.
Én még előtte gyúrtam le a lakásfelújítást, de valami belső megérzéstől vezérelve (ez tök jól hangzik, de azért ennél egyszerűbb érvek mentén) lecseréltettem az egész lakásban a vezetékeket. A nappali külön kismegszakítót kapott, amin csak a TV-HM rendszer csücsül.
Lehet, a cikk olvasása után még egy szálat, ösvényt készíttettem volna.
Mondjuk a villanyszerelők már néhány kérésemen így is értetlenkedtek. Pl. minek akarok ennyi külön kismegszakítót, meg fali konnektort stb. Mondjuk szerintem szimplán lusták voltak. Rendesen megizzadtak, mert végig kellett vésniük a vasbetont, egy gépük rá is ment, amit persze ügyesen beépítettek a végső számlába.
Ugyan "csak" 2x2,5-es rézdrótok szaladnak így a nappaliba (konyhában a sütő kapott egyedül 4-est, szintén külön), de szerencsére eddig nincs okom panaszra. Nincs zizegés, villanykapcsolásnál ingadozás, meg hasonlól.Bocsánat, ha untattam volna bárkit is, megszaladt a kezem, de mostmár nem törlöm ki.
Majd el felejtettem: az amit Te és Sanci is írtok, valóban inkább több kérdést vetnek fel az ilyen tények, de az ehhez hasonló tapasztalatok mégis az "elmélet" ellen dolgoznak.
Pedig a láncelmélet ugye mást mondana. -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #17345 üzenetére
Eccerű, mert melegszik mind az állat.
Nekem nemrég egy ideig rajta volt a DVD lejátszóm, amíg a polcot meg nem csináltam fölé. A DVD lemezek frissen, melegen kerültek kis belőle a film végén, mint egy 5 perces kenyér. Működni működik, de nem hiszem, hogy jót tenne bármelyik élettertamának.
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
Csak halkan írom, de valami plakáton megint láttam a S*t*rn-ban 0% THM akciót. Azért a konkrét feltételekről tessék érdeklődni, mert a hitelbiztosítási díj nincs benne, ami ha nem is sok, de már nem 0%. Talán 0,5%.
Bárcsak tudnának ilyet a Stream-es vagy hasonló boltok is. -
Vidala
senior tag
válasz
v.attis #17331 üzenetére
Azt, hogy mikor gyártódtak, csak a szériaszám alaján tudnád kideríteni. Az a helyes megfogalmazás - ahogy Warter is mondja - mikori modellek.
Pontosítás: x55 2009-2010, x260 2010-2011.
Valóban néha egy későbbi típus nem feltétlen tud többet, sőt néha kevesebbet a korábbinál.
Itt a 155-160-ast ill a 255-260-ast lehet párba állítani. A 255-ös egyértelműen nagyobb tudású mind a 155-nél, mind 160-nál, viszont a 260-al már igen nüansznyi különbségek vannak, az is inkább a 255 javára. A 3xx, 4xx stb. megy kategóriában (teljesítményben-tudásban) feljebb. -
Vidala
senior tag
válasz
v.attis #17274 üzenetére
Természetesen van, hasonlóan a többi márkatársához. Az első szám a kategóriát jelöli (minél magasabb, annál jobb), a második kettő az "évjáratát". Csak azért idézőjel, mert nem konkrétan, pl. úgy mint a Denonnál.
Ez már jó néhány éve van így, régebbieknél nem teljesen (vannak pl. egy v. két számjegyűek is) -
Vidala
senior tag
Valakinek esetleg van tapasztalata, vagy tippje, hogy egy régebbi, de komolyabb (új áron 300K feletti) Musical Fidelity CD játékos kijelzőjét kb. mennyiért lehetne cseréltetni, javítani? (a többi része pöpec, csak a kijelző adta be a kulcsot)
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #17182 üzenetére
Parkolás: Westend parkoló
A többi, ahogy BBéci mondja, de a környéken szombat délig az utcákban is fizetni kell, csak utána free.
Előtte legközelebb mondjuk kb. a Gyöngyösinél, vagy Újpest-Városkapunál tudod letenni ingyen a kocsit, beljebb már fizetned kell.
Menj délután! -
Vidala
senior tag
válasz
Vidala #17131 üzenetére
Úgy látom nem találtalak humorodnál tegnap. Csak gondoltam kizökkentelek benneteket, mert már kissé megmerevedtek az álláspontok.
Én külső szemlélőként követtem csak, mert ugyan megértem mindenkinek az álláspontját, de beleszólni már nem akarok, mert úgysem vinne előrébb. Sőt továbbra is magamban tartom. Az összes érv elhangzott mindkét oldalon.Amúgy bocsi, nem kötözködni akartam, nyilvánvaló volt amúgy mire gondolsz.
-
Vidala
senior tag
válasz
perczeg7032 #16865 üzenetére
Sajnos csak az E80-at ismerem, de a netes túrás alapján az LX 8 egy régebbi darab. Meghallgatással kellene eldöntened (akár jó is lehet), hacsak valaki nem lesz, aki ismeri.
Esetleg ITT is kérdezz rá.
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #16868 üzenetére
Én is Sanci javaslatát támogatom, két "dögös" hangfallal, ami akár lehet állványos doboz ("polsugárzó") is. Amennyiben megfelelő minőséget veszel, nem feltétlen kell hozzá mélynyomó. Későbbi bővítés esetére előkészülve érdemes csak HM erősítőn törnöd a fejed.
Kérdések: mennyi pénzből, hova (mekkora szobába) kellene?Szerk: hihi, mindenki bedobta a sztenderd keresztkérdéseket, persze nem véletlenül!
-
Vidala
senior tag
válasz
bela7562 #16833 üzenetére
Megnéztem a kézikönyvét is, de ott sem találtam milyen kábel kéne. Azért 99%, hogy egy RCA csatis sub (koax) kábel. Mindjárt valaki más megmondja, akinek ilyen van.
Igen, a dobozok felőli végére is javasolt a banándugó. R-go a kábel mindkét végére kell, azaz 2x2=4db/kábel. Persze, ha csak ez hiányozna, attól még össze tudnád kötni, viszont ha már elcaplatsz a boltba...
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #16798 üzenetére
Szvsz 21m2 és 50m2 között már igen jelentős különbség van, nagyon máshogy szólhat adott esetben. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Dali csípőből kevés ehhez, vagy az erősítő. Viszont nem szabad elbagatelizálni a kérdést, nehogy utólag csalódás érjen. Persze csak ha nagy hangerő mellett is tiszta, torzításmentes hangzást szeretnénk kapni, mert üvölteni egy "music center" is tud.
A díszdoboz ügyben majd megegyezünk: remélem ha ráteszem az erősítőre, akkor majd javítja a hangzást!
-
Vidala
senior tag
válasz
perczeg7032 #16787 üzenetére
Hangzásban igen nagy valószínűséggel lépsz előre, mind erősítő, mind a hangfalak miatt annak ellenére, hogy a HM erősítők nem a zenében "jeleskednek igazán". Persze ezt csak egy hasonló árban összerakható sztereó szetthez viszonyítva állítom.
Nekem egy bajom van ezzel az Onkyo-val (is): nincs rajta analóg 5.1 v. 7.1 bemenet, ami pedig jól jöhet bizonyos esetekben. Mivel neked is fontos a zene, így többek között SACD, vagy DVD audio esetén hiányozhat.
A Denonokat szokták még zenére ajánlani, de én magamnak hasonló igények mellett egy H/K AVR 255-öst vettem.
A Concept 6 nem rossz, de meg kéne hallgatnod, mert igen sok múlik az egyéni ízlésen / igényen is. Kicsit olcsóbb mondjuk a Polkaudio TSI sorozatából egy szett, vagy egy picit drágább a JBL ES-ből. Én ezek mellett betennék még legalább kettőt a kalapba. Mondjuk a Mission MX-et, vagy Mordaunt Short Aviano-t. Persze bármi más is lehet, csak amolyan kiindulásként. Aztán amelyik a szívedhez nő az élő előadásnál, azt vinném haza.
Ja 50m2-re nagyjából ezt kéne minimumnak tekintened. Innen csak felfelé gondolkozz inkább. Erősítőből még lehet, hogy egyel nagyobb sem ártana a biztonság kedvéért.
-
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #16764 üzenetére
Bocsi, de muszáj. Elvégre azért jövünk ide - egyebek mellett - hogy megvitassuk a dolgokat.
Szoktam pl. játszani is. Nem olyan rossz az, ha a mögöttem álló ember beszédét, vagy neszezését "tisztán" hallom. Vagy egy F1-es autó 16-18000-es fordulatú zümmögését. Vagy....
Szóval értem, hogy mit akarsz mondani, de te is, hogy én mire akarok kilyukadni. Több jön azokból a dobozokból is, mint némi "effekt".
Emiatt én is inkább valami "kommersz" kábelt ajánlanék, de megfelelő vastagságból engednék kevésbé. -
Vidala
senior tag
válasz
bela7562 #16759 üzenetére
Szvsz egy kb. 4-600 Ft/m közötti kábel már bőven megfelelő kéne legyen. Valami "no name" megteszi (bocsánat, de pl. a kácsa saját kábeleit is ide sorolom, nem feltétlen a minőségük miatt). Lényeg: OFC, sodort, vagy fonott legyen.
2*3m*500Ft+2*8m*500Ft+1*2m*500Ft=12KMég egy ötlet: sokan esküsznek a CAT5-ből maguk által fonott kábelekre. Viszonylag kevés pénzből, elég jó vastagság érhető el. Saját további véleményem nemigazán van, de miért ne lehetne jó.
Bocsánat, a linket majdnem meg sem néztem: igen épp valami ilyesmire.
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
bela7562 #16755 üzenetére
Nagyjából valami ilyesmit sejtettem, ezért nem is lőttem nagyon mellé (szvsz legalábbis).
Az összes dobozodhoz 2,5 mm2-est ajánlanék.
A 8 méter nem olyan sok, de már éppen határeset, többek között ezért is a 2,5-es, pl. 5 méternél még elégségesnek tartanám a 1,5-est is.
Nem baj, ha kicsit inkább vastagabb, azzal nem lehet mellélőni (kisebb lesz az ellenállás). -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #16751 üzenetére
Valóban jóval drágább mulatság, de ha csak a szükségszerűséget nézzük, akkor előfordulhat. Ezért kéne konkrét adat.
Nagy valószínűséggel a 2,5-es bőven elég lesz, de még akár egy vékonyabb sem esélytelen.Korábban én is volt, hogy pongyolán "leefekteztem" a sorroundokat, pedig úgy van ahogy BBéci mondja.
-
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #16746 üzenetére
Ezzel nem tudok teljes mértékben egyet érteni.
A kábel minimális átmérője függ a hosszától, a dobozok impedanciájától, és a teljesítménytől is. Így a frontokhoz 4mm2-es valószínűleg minden igényt kielégít, de lehet egy 2,5-es is megtenné. A hátsókhoz viszont pont a hosszuk miatt szükség lehet szintén egy 2,5-esre, vagy akár 4-esre is. Ne csak a két fronthoz, hanem a két sorroundhoz is egyforma hosszúak legyenek (mármint páronként) + ne tömör, henem sodort, vagy fonott az árnyékolás miatt (mondjuk szvsz olyat nem adnának hangfalkábelként, csak valami elvetemültek).
R-go a szükséges hosszúságokkal már okosabbak lennénk.
A többi javaslattal egyetértek.
Az erősítő beállításában szerintem majd akkor tudunk segíteni, ha meglesz a komplett cucc, és tényleg elakadsz a kézikönyv ellenére. Amúgy nem túl bonnyolult, csak elsőre
Szerk: néhány kérdésben már megelőztek.
-
Vidala
senior tag
Mivel ennyire "be vagy szorítva", ezért nyugodtan told közelebb a falhoz a frontokat, azzal többet nyerhetsz, mint veszíthetsz szvsz. Mindenesetre próbával el tudod dönteni. Gondolom a széked képen lévő helye a lehallgatási pozíciód.
Ha még egy picit viszont az asztalod el tudnád húzni a faltól (mögé rakhatsz könyvespocot, ilyesmit), akkor talán még jobb lehet, minden plusz centi igen sokat segíthet a tér kialakításban.Szerk: amúgy tényleg sokkal jobb már így is, ahogy Sanci mondta.
-
Vidala
senior tag
válasz
bela7562 #16722 üzenetére
Igen, nagyjából jól gondolod.
Kb. egy egyenlő szárú háromszög csúcsaiban kellene elhelyezned a dobozokat, meg magadat. Tehát a 2,3m nem a magassága, hanem a szára kéne legyen a logika szerint.Ettől kis mértékű eltérés persze nem okoz túl nagy gondot, a 2m már jó lehet.
-
Vidala
senior tag
Akkor nem lőttem nagyon mellé a szemmértékemmel
A terepasztalt meg továbbra is csak ajánlani tudom.
A többiek ötletére a belőgatós/konzolos megoldásról: nem látom át teljesen jól a szoba adottságait, de nem kis fejtörés a szoba közepén lévő ablak. Arra nem lehet konzolt tenni, vagy elé lógatni a sorroundokat. (a maketten ezt viszont ki lehet sakkozni)
-
Vidala
senior tag
válasz
v.attis #16700 üzenetére
Én sem erőltetném a 4 állódobozt.
Amúgy simán lehet mindenféle trükkös bekötés nélkül 2-nél több hangfalon is sztereóban megszólaltatni egy AVR-t. Legalábbis az én H/K-mat biztosan. Van erre egy külön sorround beállítás (nekem épp 5.0). Ilyenkor a két hátsó a két első tükörpárja, a center pedig mixel a két frontból, egész ügyesen pl. főleg az énekhangot hozza előtérbe, meg ilyesmi.
Mégsem tudtam igazán megkedvelni, jobban tetszik "sima" sztereóban a hangkép. A hangerőre meg már kaptál ízelítőt, csak megerősíteni tudom. Egy ekkora szobában simán elvisz egy bulit is a két front, én sem tudom csutkára tekerni a hangerőt, mert az már erősen karcolja a fájdalomküszöbömet.A mozizáshoz pedig a hátsók inkább az effektekhez vannak, jó beállítás esetén teljesen megfelelőek.
Szvsz a két sorround ES20-asom is azért eléggé ütne, ha bekötnám őket a frontok helyére, pedig relatív kis méretűek (csak érzékeltetésül 4,6 kg/db, nem tudom a mostani vidijeid mennyit nyomhatnak) -
Vidala
senior tag
Mivel legkisebb ráfordítás esetén csak a frontok cseréjét kéne megoldanod, még úgy sem lehetetlen, hogy a WD 9-es sorozatod van. Mivel ebben kellene elsődlegesen maradnod az egységes hangkép megtartása céljából. Újonnan már kevesebb helyen látom, de szerintem használtan sem kellhet túl nagy szerencse, akár egy értékegyeztetéssel történő csere lebonyolításához (ugye még pluszban is kijöhetsz belőle).
Az állvány ügy nem egyszerű, mert 60-80cm magasak vannak elsődlegesen, plusz a hangfal magassága. egy 100-120 cm-es állvány beszerzése már jóval neccesebb, mert azokat nem ekkora dobozokra gyártják elsődlegesen, hanem a kis bögrékhez. Viszont mivel a hátad mögé tudod őket rakni, egy alacsonyabb állvány sem olyan rossz talán, mint a mostani helyzet.
-
Vidala
senior tag
Így szemre az a szoba nincs 5x5-ös. Inkább úgy 3(3,5)x4 méteres lehet. Folytatásként elővennék egy mérőszalagot is.
Töröm a fejem már vagy 15 perce, hogyan lehetne kicsit javítani, de nem egyszerű a megoldás, különösen az állódobozok miatt. Két állványos doboz szerencsésebb lenne frontnak.
Persze előtte tologatni kéne inkább egy kört a bútorokat (a mérés és makettezés után). A méretarányos, papírból kivágott bútorokat én is csak igen erősen ajánlani tudom.Több jó ötlet is elhangzott, először én is talán a frontok közelebb húzásával próbálkoznék, ahogy BBéci mondta.
Viszont a legjobb megközelítés talán valami olyasmi lenne, amit Bozont rakott össze (kisebb dobozokkal) -
Vidala
senior tag
válasz
redhunter #16404 üzenetére
A H/K 255-ös épp mostanában is szóba került többször (ha visszaolvasol kicsit), de ha a keresőbe beírod, akkor több részletesebb véleményt is fogsz találni (én is írtam már párszor).
Persze írunk is, ha kell még, csak spórolni próbálokA 606-ot nem ismerem, és nem is emlékszem mennyire volt róla szó. Viszonylag régebben kint van már a 607 és 608, inkább azok pörögnek.
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
Warter #16372 üzenetére
Igen, megnéztem a részletes leírást, a H/K honlapján össze lehet őket hasonlítani táblázatos formában is. Azért nekem pl. a 2*65W ill 7*50W "visszafokozása" 2*40W ill. 7*40W-ra annyira nem apróság.
Mikor még én vettem, csak a 607-es volt piacon az Onkyo-tól. Végül egy 255-ös mellett maradtam.
-
Vidala
senior tag
válasz
ricsik #16367 üzenetére
Szvsz jó gép a 255-ös. A 260-as egy bullshit. Kevesebbet tud ugyanannyi pénzért nagyobb sorszám alatt.
Egyetlen "hibája" az épp említett EzSet/EQ. Csak akkor működik, ha sub-ot is csatlakoztattál hozzá, egyébként marad a kézi beállítás. Mivel nekem nincs szubom, ezért saját tapasztalatom nincs mennyire jó. Csak tesztekben olvastam róla, ott mondjuk nem írtak róla semmi rosszat, valószínűleg végzi a dolgát.A Denon hasonló árú termékei szerintem nem annyira versenyképesek több tekintetben, talán az Onkyo 608-ával lenne érdemes tételesen összehasonlítanod.
Az 608-as előnye: 1.4-es HDMI, ARC, bi-amp (bár szerintem itt még nem sok értelme van), több HDMI csati.
Teljesítményben kb. hangyafingnyi lehet a különbség.
A 255-ös előnye: több csatlakoztatási lehetőség, pl. analóg 7.1 bemenet, és 7.1 pre-out ki, csak hogy szerintem a legfontosabbakat kiemeljem. Emellett még talán fontos lehet, hogy több mindenről tud felskálázni, mint az Onkyo.A többi "apróságban" nagyon fej-fej mellett vannak, azok kiguberálását már rád hagyom.
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #16171 üzenetére
Ugyan nem vagyok BBéci, ezért bocsi ha belevavuvau.
Szvsz a kérdéses dobozokhoz egyik sem "való".
Denonból már legalább a 2-es kezdődőből járna ki neki minimum. Azért írom, mert az AVX-en épp látok is egy 2310-est, mondjuk még egy kis alkut el tudnék képzelni, hogy tényleg jó árban legyen (csak amolyan ötletként). -
Vidala
senior tag
válasz
dabadab #16153 üzenetére
Úgy látom megint megakadtunk a vitában, mert csak saját véleményünk tudjuk ismételni, ragozni.
Igazából csak annyit tennék hozzá, hogy elméleti alapon teljesen igazat tudnék neked adni, mivel megdönthetetlen tudományos magyarázatot még nem találtam az ellenkezőjéről, igaz az elmélet igazolásáról sem. Remélem egyszer lesz ilyen, akkor megosztom veletek.
Mondjuk még az érdekelne, hogy a hibajavítás ezen audio-video jelfolyamoknál van-e, illetve milyen módon, mértékben? Úgy látom ezen a téren jártasabb vagy nálam, és azért kérdem, mert a jpeg példámnál éppen ezt a hibajavítás funkciót kérdőjelezted meg.A gyakorlat mégis inkább az ellenkező irányba mutat, pedig épp az elmélet alapján, sokáig meglehetősen szkeptikus voltam. Mostmár csak egy minimális "egészséges" kétkedés van bennem, mint bármely más tudományosan bizonyított ténnyel szemben.
Emberi hallás: valóban mindenkinél van egy határ, ahol már nem érzékel különbséget, viszont te meg tudod mondani, kinél hol van ez a határ, és ez milyen rendszert jelent?
-
Vidala
senior tag
válasz
dabadab #16146 üzenetére
Sejtettem, hogy te is hallottál már ilyen hibajelenségekről, régi motors vagy már itt. Misztikusnak meg csupán azért hívtam, mert a gép hibaüzi és leállásnál nélkül végzi a dolgát, az input mégsem egyezik az outputtal. Ahogy írtad is, elég durva hibáról van szó.
Viszont így nem teljesen értem az álláspontod, hiszen magad írod, hogy a hibás kábel is okozhatja, mint pl. az esetemben.
Empirikus megközelítéssel miért ne történhetne hasonló más esetekben is? Főleg azért erős nálam a kérdés, mert digitális technológiáról beszélünk, és mégis hibahatárról van szó, nem pedig működés / nem működésről. Olyan rendszeren, ahol a többi komponens is nagyon érzékeny, precíz műszer, miért ne adhatna hallható különbséget a különféle kábelek jelátvivő / hibatűrő képessége?Egy korábbi érved, hogy az emberi hallás korlátozottsága okán nem számít.
Ezzel én annyiban vitatkoznék, hogy bár egyikünk sem denevér, de a határok egyénileg különböznek. Egy barátomat pl. simán idegesíti, ha kutyarisztót hall (amiket autókba szerelnek, hogy ne pisiljék le a négylábúak), pedig azt csak a blökiknek kéne hallaniuk.
A nagyon mély hangokat pedig nem is feltétlenül halljuk, hanem érezzük. A hallástartományon belül pedig két hang közötti különbséget, távolságot pedig szintén nem hallja mindenki egyformán. Ebből is fakad, hogy valaki pl. hamisan énekel, mert nem hallja. (Én mondjuk nem ezért énekelek hamisan, szimplán nincs "hangom", viszont hallom, ezért nem is szoktam énekelni.) -
Vidala
senior tag
válasz
krilinn #16137 üzenetére
Ezt a watt dolgot tényleg nem olyan egyszerű belőni. Csak, hogy tudd pl. a Harman/Kardon azon kevesek közé tartozik, aki úgy adja meg elsődlegsen a teljesítményt, hogy 8 ohm-on az összes csatorna terhelése esetén. Nem is írnak a középkategóriás 7.1-es gépeikre sem 50-70 wattoknál többet.
Mondjuk te már egész jó helyzetben vagy, mert van viszonyítási alapod. R-go ennél az Onkyo-nál erősebbre van szükséged. Szvsz kb. egy min. újonnan 200K-s gépre szükséged lehet.
A külcsín meg ízlés kérdése, nekem pl. ebből a szempontból épp az Onkyo-k kullognak a sor végén, és a NAD vagy a HK meg az elején.
A hi-fi sóóó meg egyszerűen több jó ötletnél.
Még megkérdezhetem milyen dobozokat hallgatsz?
-
Vidala
senior tag
válasz
fsb1000 #16143 üzenetére
A kábelkérdés is egy örök vita, ezért ritkán szoktam belefolyni, mert általában úgyis mindenki csak a saját magáét mondja, de változást nem eredményez.
Most valahogy kedvet érzek mégis leírni a véleményem:
Sokáig igen szkeptikus voltam, de aztán az élet misztikuma elgondolkodtatott. Nem zenei példa ami megesett velem: arhiválás alkalmával egyik vinyóról a másikra másoltam a fotóalbumom. Sajnos csak később vettem észre (mikor az eredeti állományt már letöröltem), hogy számos képet hibásan másolt át a gép. Kb. úgy, mintha egy zöld v. sárga stb. fóliát raktak volna a kép egy része elé, de az is látszott, hogy melyik sor közepétől. Később a vinyóm néha fel sem ismerte a gép. Egészen addig, amíg SATA kábelt nem cseréltem. Ezért mondom, hogy misztikus ez a digitális technológia olykor. Pedig hibaüzi nem volt! Hasonlók ördögi dolgok megestek memóriákkal (miután rendesen a helyére passzintottam megint, megjavult), meg hasonlók. Pedig digitális, hibajavított jelátvitel meg minden.
A hangfalkábelekre egy másik kitekintő példám: ugyebár analóg jelátvitel. Egy időben még a CRT TV-n nem értettem miért szemcsés a kép (először persze a komisz szolgáltatóra gyanakodtam), amíg egyszer ki nem cseréltem az antennakábelt. Persze mindját "tű éles" lett a kép.Tehát nálam mindkét esetre voltak már konkrét példák (most a nemrég újított DVD lejátszóm és az XBox-om CD lejátszási képességeinek különbségét nem is hozom fel, pedig még "csak" HDMI-vel hasonlítottam össze őket, holott ugyanazt a CD-t olvassa mindkettő digitálisan és továbbítják "ugyanazt" a jelet, a discman-es "tesztem" hangzását meg inkább gyorsan felejtem), ezért mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy lehetőség szerint előítéleteit félretéve teszteljen, és döntsön.
Mindazonáltal azt az ökölszabályt követendőnek javaslom, miszerint a rendszer árának 10-15%-át érdemes kábelre szánni. Tehát akinek pl. 200K körül van az erősítő + hangfalszettje, az ne egy darab 20K-s HDMI-től várja a megváltást (amiből ugye nem egy szokott kelleni, plusz a hangfalkábelek stb), hanem azt a pénzt mondjuk egy jobb erősítő beszerzésére fordítsa. Nyilván ugyanez a kábel viszont már elenyésző költsége lesz egy milliós rendszernek, amin már kihallható különbséget is okozhat.
-
Vidala
senior tag
válasz
Thuglife #15954 üzenetére
Mármint Thuglife a sztereó alatt az egy pár frontot értni (csak mert ugye van többcsatotnás sztereo is), amit én is támogatok. Az effekthangoknak megteszik azok a "pici" dobozok is, sőt nem csak annak. Játékoknál teljesen jól működnek a sorround tér leképzésére. Mostanában szoktam F1-ezni, és igen adrenalinnövekő, ahogy hallom a jobbra-balra mögöttem furakodó gépet (sajnos egyelőre még viszonylag hamar megelőznek)
-
Vidala
senior tag
Én a Polk szettre szavazok, esetleg ha belefél egy picivel több csak a 400-as szett.
Már csak unalomból is odaírom, hogy hallgatózni is kell ám!!!Viszont az ármaximum alapján én úgy sejtem, hogy te csak 5.0-ás szetteket néztél, ahhoz pedig egy sub-ot még hozzá kéne csapni az 5.1-hez min. 50K-ért!
-
Vidala
senior tag
válasz
Badb0y #15901 üzenetére
"Na elolvastam az 1hsz-t."
Remélem hasznos volt.
Talán erre még nem válaszoltak:
"Ahol nekem lesz ez egy kisebb szoba, 4x4?"
Igen, az egy kisebb szobának számít inkább. Mondjuk már azon a határon van szvsz, ahová akár állódobozok is elhelyezhetők, de ehhez jobban oda kell figyelni az elrendezésre, zsúfoltságra, ilyesmikre. Illetve relatív kisebb méretű állódobozokban kell gondolkozni.
Pl. nem szerencsés bepréselni őket a sarokba, két szekrény vagy fal közé szorosan, illetve a hallgatási pont se legyen túl közel.
Ennek előzetes átgondolására ajánlom nézz meg egy kézikönyvet, vagy a THX.com honlapját, ahol le van rajzolva hogyan kellene kb. berendezni a szobát. Ezen is nagyon sok múlik, legalább annyi, mint a cuccok minősége. Ez kisebb dobozokkal általában könyebb. -
Vidala
senior tag
válasz
Badb0y #15894 üzenetére
200-300 hsz nem idő, max. fél óra alatt végig lehet olvasni, de ha célirányosan keresel 15 perc.
Egyébként szerintem nincs olyan jó, mint a másik, de ezt neked kéne meghallgatnod, az a biztos.
Az ohm-ok tekintetében is segítséget nyújt az 1.hsz!!! Ennél konkrétabban csak jobban behatárolt kérdés esetén!
-
Vidala
senior tag
válasz
Badb0y #15890 üzenetére
Amennyiben onnan tudod, hogy jobb a "darabonként összerakós", mivel végigolvastad legalább az első és a legutóbbi kb. 200-300 hozzászólást, akkor azt is tessék kikeresni, hogy a te esetedben miért nem lenne jó egy egybeszett!
Azért súgok: azokon az egyik igen nagy hiányosság, hogy nemigazán vannak rajtuk bemeneti csatlakozól, vagy ami van az kevés. Tehát nem fogsz tudni rákötni médialejátszót, xboxot stb.
100K körül ajánlottuk szintén nemrég "átmeneti" megoldásnak az Onkyo HT-S sorozatát (3305, ill. 5305)
-
Vidala
senior tag
Persze nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy kb. akkor váltotta az előző szériát. Én a sajátom tavaly novemberben vettem, de akkor már piacon volt jóideje. Mondhatnám, hogy már vagy egy éve
Nagyon más tőlünk távolabb elég sok minden. Már én is írtam korábban hasonló észrevételt. Mondjuk, ha jól emlékszem példának azt írtam, hogy ott egy 40-50 nm-es nappali az pici ahová ezeket a rendszereket szánják.
-
Vidala
senior tag
válasz
puskas_z #15822 üzenetére
Most, hogy jobban megnéztem egy-két képet róla a neted, valóban. Sorry. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen funkciót lespórolnak az alsóbb kategóriájú gépeikről.
Csak segítségképpen (ha még nem keresgélted volna), cseles módon a video beállításokban találod meg a bitstream-et. Mondjuk szvsz nem ezzel lesz a gond. LPCM-ben is kiadja az 5.1-et, csak akkor azt írja ki. Valami vagy a műsorforrásnál lehet, vagy nyomogatni kell a távirányítón a sorround modes gombokat.
Mondjuk, ha rég néztél DVD-t (ahol ez felmerült), akkor nehéz minden részletre emlékezni, úgyhogy előbb újra kipróbálnám a helyedben.
-
Vidala
senior tag
válasz
Festina86 #15766 üzenetére
A fokozatos építgetéssel semmi gond. Bármikor hozzá lehet csapni egy sub-ot, ha igényled.
Nem könnyű eset a szobád, igen dícsérendő, hogy ennyire igyekszel minnél jobban kialakítani.
Sajnos ilyenkor a THX ajánlás már csak iránymutatásnak jó, mert az adottságokat nem lehet teljesen áthágni.
Az sem jó, ha a "plafonhoz" van túl közel, viszont ez a te esetedben csak félg zavar be, mivel ferde. Én leginkább egy 80cm-es állványon tudnám elképzelni a dobozokat, ha már kialakítottad, hogy kissé hátra-oldalra tudod tenni őket.
Az ES 30-asok talán a legjobban passzolnak a 80-asokhoz (gyakorlatilag ugyanazok, csak nem állók). Ettől még a 20-assal sem lenne semmi gond, főleg, ha kis térben, közel lehet csak elhelyezni őket. -
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #15768 üzenetére
Így van (ezt írja a kézikönyv is). Lényegében ez is egyfajta virtuális térhatás egy pár front esetében, amik ráadásul még közel is vannak egymáshoz.
A sorround modes menüben tudod állítani. Ha nem szeretnéd, tedd "auto select"-re az erősítőt, akkor az eredeti blu-ray hangsávot kell (pl. dolby tru HD, vagy DTS HD-MA) megszólaltatnia (ez jelenik meg a kijelzőn). -
Vidala
senior tag
válasz
Thuglife #15707 üzenetére
Szvsz ez az egyik legnehezebb kérdés a "hi-fizésben", és kizárólag a saját értékítéleted / pénztárcád alapján tudod igazán eldönteni.
Én pl. ha lenne sok pénzem (mondjuk nyernék a lottón, és már a repülőre is felültem volna) akkor biztosan vennék akár több milliós rendszert is. Pl. egy olyasmit, amit úgy 10 éve hallgatgattam időnként az azóta itthon megszűnt T+A márkaboltban. Kb. akkor ~8mFt volt a sztereo "zászlóshajójuk" (CD lejátszó, [elő]erősítő, egy pár aktív állódoboz). Azóta bármit hallgatok, ez nálam a referencia.
Persze a lottónyereményem még várat magára... -
Vidala
senior tag
válasz
Vidala #15708 üzenetére
Illetve tulajdonképpen nem is tudom pontosan miből adódó különbséget hallottál, mert közben törtem a fejem, de nem tiszta a kép.
Igazából nem kizárólag a saját kíváncsiságom miatt érdekelene a dolog, hanem azért is, hogy ténylegesen van-e értelme ennyire bonyolítanod a rendszered?
-
Vidala
senior tag
válasz
sirfer #15704 üzenetére
Ez most nekem nem egészen tiszta, pedig nagyon kíváncsi lennék (gondolom nem egyedül) az összemérésükre.
Tehát jelenleg úgy hallgattad, hogy a sztereó erősítő az AVR pre-out-ján van? Így tulképp "csak" a DAC-ok különbségét hallottad (ha jól matekoztam). Ráadásul a Logic 7 nagyon szép dolog, de én a sztereó vs. sztereó hangzás összehasonlításának látnám igazi értelmét. Ja és a műsorforrás, az AVR-en keresztül ment minden esetben?
Szvsz úgy lenne korrekt, ha egyszer csak a Denon sztereón menne tisztán minden, egyszer pedig csak az AVR-en.
Persze nem akarom megmondani mit csinálj a szabadidődben, de már nagyon türelmetlen vagyok! -
Vidala
senior tag
válasz
czegee #15609 üzenetére
Bocsi, hogy 2-be megy, csak közben dolgom volt.
A hátrányai erősítő oldalon (csak egy két dolgot villantok fel): természetesen általában minnél drágább, annál jobb a hangja is (nem csak hangosabb!). Számos funkciót nem tudnak, pl. kevesebb számú, és típusú csatlakozó, nem tud felkonvertálni, nem ismeri esetleg a HD hangformátumokat, 3D-t, a HDMI csak passthrough-ként működik ilyesmi.
A hangdobozok: miután a hang egy fizikai "jelenség", hullám ezért az előállításában csak mérsékelten lehet "átverni" a fizika törvényszerűségeit. Tehát pl. a mélyebb hangok nagyobb hullámok, ezért nagyobb hangsugárzó, és dobozméret kell hozzá. Tovább nem részletezem, utánolvashatsz, ha jobban érdekel, de részben már csak ennek a tényéből fakadóan sem igazán képesek versenyben maradni. A dobozok kialakítása, anyaga is legalább ennyire fontos, meg persze még jónéhány dolog, amiről már nekem is csak kezdetelges elképzeléseim vannak, mert ha nem így lenne, akkor már gyártanám is őket.
Nem elég csak egy ládába berámolni néhány membránt és tekercset, aztán már én vagyok a király (sanyi) az uccában!
A gyakorlatban: nem lesz olyan kiegyensúlyozott a hangkép a teljes tartományban (mély-közép-magas), egyes hangok kisebb, míg mások nagyobb intenzitással szólalnak meg, valamint a torzítás hamarabb lép fel, és teszi tönkre a reprodukciót stb. Tehát nem fog olyan szépen szólni, de ezt ha elmész akár egy nagyáruházba, de méginkább egy szküzletbe könnyen megtapasztalhatod.
(Bocsánat a konyhanyelvért itt-ott, de próbáltam alkalmazkodni)
-
Vidala
senior tag
válasz
czegee #15609 üzenetére
A végéről kezdem, az rövidebb:
Sokan veszik és ajánlják a Mission MV-8 Cinema Pack-ját ~90K-ért + mondjuk egy Onkyo TX-SR 307-el ~60K-ért, tehát 150K-től lehet indulni, de ebben még nincs mélynyomó, ami +50K (viszont az állódobozok miatt átmenetileg v. igény szerint nélkülözhető, de azzal az igazi). Tehát kb. a duplája új cuccokból. Mivel a használtpiacon néhány éves dolgokat már simán lehet fél áron is találni, ezért javasoljuk gyakran. -
Vidala
senior tag
Én nem ismerem ezt a szettet, de amúgy is mindig a meghallgatás mellett szoktam kardoskodni, mert azért nem minden feltétlen jobb egy bögreszettnél. (Itt értelemszerűen nem tudom).
Lehet Gabor70-nek igaza lesz ahogy utánakerestem egy picit a neten.Amúgy csak példaként: a mostanában emlegetett barátom, aki fokozatosan építgette/építgeti a rendszerét nemrég épp egy pár egyszerűbb Jamo-t cserélt le a Polk Tsi 400-ra.
Az erősítő egy Denon 2307 (ezt használtan vette kb. féláron úgy 2 éve). Miután megvolt a csere elkezdte újrakalibrálni a redszert, ami részben abból állt, hogy a hangszínszabályzókat végre visszaállíthatta teljesen nullára, mert előtte a Jamo-t muszálynak érezte "modifikálni" nem is kis mértékben. Természetesen nem érdemes ezen túl semmiféle összehasonlításba belefogni...
Ez persze nem azt jelenti, hogy minden Jamo hulladék. -
Vidala
senior tag
válasz
czegee #15599 üzenetére
Sajnos ez az összeg igen sovány még egy olyan alap HM rendszer (erősítő+5.1 hangfalszett) összerakására is, amit itt igazán jó szívvel tudnánk ajánlani.
Kompakt egyberendszerekről viszont mindenképp lebeszélnénk már így előzetesen is, több okból kifolyólag!Egy-két ajánaltom van azért mégis:
Az egyik az, hogy használtan nézelődsz. Nem kell tőle félni, csak alaposan meg kell nézni az eladót meg a terméket. Azért ezek nem a könnyen és hamar elromló termékek szoktak lenni. 100K-ból azért már van esélyed összerakni egy elfogadható rendszert.
A másik egy esetleges megoldás: pl. az Onkyo árul szettben erősítőt + bögreszettet. Ebből különösen az utóbbi a kevéssé erős láncszem (nem rossz, de messze nem az igazi). Viszont később, ha tovább szeretnél lépni (pl. komolyabb hangdobozokat beállítani, más eszközöket csatlakoztatni stb.), akkor a lehetőséged meglenne, szemben a tiltólistán lévő kompakt rendszerekkel stb.
pl. Onkyo HT-S3305 vagy HT-S5305. -
Vidala
senior tag
Sajnos nem tudok ilyen boltról, de ha mégis, akkor is csak veszteséggel tudod csak eladni/beszámíttatni. Ár/érték arányban nem olyan rossz dobozok azok, a te esetedben úgy tűnik sajnos. Ahhoz hogy komolyabb zenei hangzást kapj, nem elég csak kicsit rádobni.
Mielőtt azonban ebbe az irányba mennél tovább: a hangdobozoknak tudod, hogy kell bejáratás is, némelyeknek ráadásul elég sok, amitől még jelentősebben is változik/változhat a hangjuk. Az az 1 hónap még nem tűnik olyan soknak. Szóval egy darabig még nyüstölném, és ha nem tudod mégsem megszeretni akkor lépj.
Használtpiac: az egy dolog, hogy olcsóbban tudod csak eladni, de ott olcsóbban is vehetsz, viszont mindenképpen áldoznod kell rá, valamint türelmesnek lenned. Ha szerencsés és ügyes vagy akkor kisebb "fájdalommal" javíthatsz.
A másik: ha a zene ennyire fontos, és szűkös a keret, akkor egy jobb sztereó rendszerben gondolkoznék inkább. Sokkal többet tudsz kihozni ugyanannyiból. Logikusan: kevesebb hangfalra van szükséged, és egy sztereó erősítő is jóval többet nyújt ugyanannyiért.
Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest