- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
Gál István
senior tag
válasz
Thuglife #16217 üzenetére
Úgy néz ki a jövő héten egy pár napos teszt erejéig lesz nálam egy PSW1000 és utána el fogom adni majd, de nem tudom hogy mennyi a reális egy ilyenért... Az állapottól is függ gondolom, de elvileg karcmentes. 50k körül elmennek ezek?
BBéci: nem találtam változást a specifikációkban.
-
Gál István
senior tag
Mi a vélemeényetek az Acoustic Energy gyártóról? Ha jól tudom angol, és láttam egy subot 200k körül.
what hi-fi 5* + 2x20cmes membrán
Ez jó lehet?
-
Gál István
senior tag
Hazaértem a kis Denonnal és össze is raktam gyorsan...
Tapasztalatok: (egy Pioneer VSX-916 - hoz képest)
- Elevenebb!
- Vagy részletezőbb?
- Alapból kevesebb basszus mint a Pioneernél, de nem ront a hangképen.
- Kezelése egyszerűbb. -
Gál István
senior tag
Kb 40% zene, 20% film 40% játék felhasználás mellett kellene döntenem a következő két versenyző közül:
- Denon AVR 1311 75.000 (új, 3év garival)
- Harman/Kardon 147 60.000 (1éves használt, 1 év garival)A legfontosabb a zene lenne, abban elvileg a Denonok jobbak. Meghallgatni sajnos nincs lehetőségem őket.
-
Gál István
senior tag
Azt vettem észre hogy gyorsan korrodálódik a rézkábelem. Ezt hogyan lehetne valahogy megelőzni? MIlyen "károkat" okozhat?
-
Gál István
senior tag
Ezt a választ kaptam az 1+2év garanciára vonatkozó kérdésemre:
"A Denon készülékekhez a 36 hó garancia teljeskörű, csupán regisztrálni kell a készüléket az importőrnél."
Ez komkrétan hogy szokott menni?
-
Gál István
senior tag
Az mit jelent egy új erősítőnél hogy 1+2 év garancia?
-
Gál István
senior tag
Az minek "tudható be" hogy ha bekapcsolom az erősítőt (alapból egész halkan van) lehet hallani hogy olyan a hang, mintha kicsit "ropogós" lenne. Szépen lassan feltekerem kb3/4 hangerőig majd vissza és minden ok. Nem zavaró mert 5-10mp a "metódus" de érdekelne hogy mi válthatja ki ezt? Ötlet?
Amúgy felkerültek a hangfaltüskék
-
Gál István
senior tag
válasz
#09634560 #14172 üzenetére
Nekem is csinált ilyet a napokban, mint utóbb kiderült azért mert új helyrekerült az erősítő és a banándugót + az aljzatot feszítette a kábel mert kicsi volt neki a hely. Kicsivel több helyet kellett hogy hagyjak neki és ki-be dugdosni a banándugókat és most minden olyan jó mint előtte. Nagyon beparáztam hogy elszállt valami
De végül nem.
-
Gál István
senior tag
Esetleg erre válasz? Vagy ennyire hülye kérdés?
-
Gál István
senior tag
Szó esett nemrég a hangfaltüskékről, és az érdekelne hogy ez szabványosított vagy eltérő is lehet? Konkrétan a vardus 400-as párhoz jó lenne ez?
-
Gál István
senior tag
Sziasztok!
Van értelme állítani az "x over" frekvencián ha nem használok subot? Ha van akkor 50-80-100-150-200hz közül melykre?
-
Gál István
senior tag
Sziasztok!
Ezzel a kábellel jó lenne összekötni az alaplapi spdif kimenetet és az erősítőn coax bemenetet?
-
Gál István
senior tag
Ez a koax kábel bűnrossz ennyiért? Azt se hagyjuk figyelmen kívül hogy 5 méteres.
-
Gál István
senior tag
Ti mit tartotok "normális" üzemi hőfoknak egy erősítőnél? Az enyém tegnap 3 óra menet után 22-23 fokos szobában elég forró volt. A kezem még épp rajta tudtam hagyni a tetején, de azért meleg volt nagyon. Nem tudom pontosan mennyi, majd egyszer lemérem.
-
Gál István
senior tag
Közben sikerült végre összerakni a cuccot és elég király!
Köszönöm a segítségeteket!
A megoldás koax kábel lett és az alaplapi(!) spdif kimenettel lett jó...
-
-
Gál István
senior tag
Egy ilyen kábellel kötöttem össze.
Az erősítőn pedig ide (mindkettőt kipróbáltam):
Majd pedig ugye az erősítőn kiválasztom a forrást:
És ez usb illetve aux esetében működik is de optikai bemeneten nem.
-
Gál István
senior tag
Update: Megy auxon és usb-n is de optikain még nem...
-
Gál István
senior tag
válasz
#09634560 #13411 üzenetére
Nah, szóval összekötöttem egy pár Vardus-400 assal a Pioneer VSX-916 os erősítőmet. A hangkártya flexijack kimenetén keresztül optikai kábellel az optikai 1. bemenetet választotta amire CD van írva. Kiválasztottam a CD-t és semmi hang. A rádió sistereg, de nincs antennám így azt sem tudom hallgatni.
-
Gál István
senior tag
Megvan a hangfal! Csak nem szól mert láma vagyok és nem tudom megszólaltani...
-
Gál István
senior tag
Sziasztok,
Úgy néz ki holnap megyek a vardus 400-as párért és az lenne a kérdésem hogy mit érdemes/szükséges megnéznem rajta azon kívül hogy meghallgatom?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Gál István
senior tag
Pénteken eldől hogy meglesz-e a Vardus 400 as pár. Sajnos elég hülye eladót fogtam ki. Itt áll készen már minden egy hete én meg csak hangfalra várok
-
Gál István
senior tag
Na úgy néz ki hogy a Vardus 400-as eladása egy kamu, ezért nézelődtem más hangfalak terén is...
Mit gondoltok, Egy 40.000 forintos Vardus 400 párhoz képest egy Dali Concept 6 pár lényeges előrelépés/javulás lenne? Megéri a közel dupla árat?
-
Gál István
senior tag
Köszönöm szépen!
Esetleg audio kábelt tudnál ajánlani ezek közül amivel összeköthetem a vsx-916 - ot és a wharfedale vardus 400-as párt? Bocs a sok-sok hülye kérdésért, de az első szettem...
-
Gál István
senior tag
Szeretném összekötni a Pioneer VSX-916 erősítőmet és az X-fi extreme music kártyámat a flexijack kimeneten keresztül. Kérdésem az lenne hogy ehez megfelelő lenne ez a kábel?
-
Gál István
senior tag
Köszönöm a véleményeket és az értékelést!
-
Gál István
senior tag
Na alakul a projekt, vettem egy Vardus 400 - as párt! Már csak a kábelek kellenek és szólni is fog valami
-
Gál István
senior tag
Egy újabb kérdés: Okozhat-e az gondot hogy ha 4 ohmos hangfalat kötök egy Pioneer VSX 916 -ra? Úgy láttam hogy 6-8 ohmos hangfalakat "szoktak" rátenni egy ilyen jószágra
-
Gál István
senior tag
Sziasztok ismét!
Ma hazavittem a Pioneer VSX-916 erősítőmet, és szeretnék hangfalkábeleket szerezni a későbbi hangfalaimhoz, amik várhatóan CAV DP 288 - ok lesznek. Egyenlőre kettő kb 3 méter körülire lenne szükségem. Tudnátok ajánlani párat esetleg? Nem igazán vágom milyet érdemes venni.
Előre is köszönöm!
-
Gál István
senior tag
Sziasztok ismét!
Elkeztem az első komponens rendszer építését, így vettem egy haszált Pioneer VSX-916 ot, és most jön a két front.
Ezen gondolkodom, mi a véleményetek róla? Ha minden igaz két darab 20 centis mély van mindkettőben, így talán már felmerülhet hogy nem is lesz szükségem külön subra?
Jah és a felhaszálás 1/3 játék 1/3 zene 1/3 film.
-
Gál István
senior tag
Tisztelt Hozzáértők,
Szerintetek milyen páros lenne ez így:
Harman/Kardon AVR 147 + Wharfedale Vardus VR-400 hangfalpárVélemény?
-
Gál István
senior tag
Sziasztok!
Komponens szettre váltanék, és kinéztem a következő erősítőt: Pioneer VSX-1016V-K
- Mi az általános véleményetek róla?
- Megérné nekem ezt 75.000 - ért megvenni?
- Creative Xtreme Music hangkártyára rá tudom majd kötni mint a mostani S750 szettemet? PC-re kötném, onnan hallgatok cd-t és flac-et most is.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Gál István
senior tag
Sziasztok,
Szemegzetek komponens szettekkel mostanában. (A mostani S750-nél már nincs feljebb a pc-s hangfalak között) Az összekötéssel kapcsolatban lenne kérdésem.
A szett: link + még majd egy mélynyomó.
Továbbra is PC-re kötve használnám, de fogalmam sincsen hogy kell majd összekötnöm a Creative Xtreme Music kártyával. Illetve láttam hogy van HDMI csatlakozó is, azt majd hova kell kötni?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
István
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Home server / házi szerver építése
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Formula-1
- Minden, ami Unreal Engine
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- bambano: Bambanő háza tája
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest