- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #42155 üzenetére
Talán te is kérdezted régebben (de Gál István biztosan), hogy milyen a Bodor+ tápkábel.
Most vetettem össze elég tüzetesen a Hivox tápkábellel.
Jobb a Bodor+ Mégpedig térben. Széltében és mélységben is. Franc se' gondolta volna, azt hittem itt a magas meg mély hangokkal lesz valami. A hivoxos középre súlyoz.
Megjegyzem ez nem a sima, hanem a pluszos. Pedig sokan szidják a Bodor Feri kábeleit és egy csomó eladó szokott belőle lenni. Épp ezért nekem gyanús, hogy sok a hamisítvány, mivel elég drága a listaára. -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #42148 üzenetére
Megdugná a kanapédat, nnna
(Bocsi Béci
)
-
Dorian
félisten
válasz
gazsibacsi #42045 üzenetére
A centert én mindenképp a frontokkal azonos márkából, sőt szériából választanám, a háttereknél talán nem akkora gond.
Nálam az is kihallatszott, amikor a frontok már tuningoltak voltak, a center nem, ill. amikor később ez már egységes volt, és a frontok jobb hangfalkábelt kaptak, a center még nem. Ebből talán látszik, hogy mennyire számít a front-oldalon az egység.
Surroundok maradtak tuningolatlanul, egy gagyi 1,5mm-es kábellel összekötve, de azoknál nem érzem problémának.ovecs:
Természetesen igen. -
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #42037 üzenetére
Én a Dali C6-okat is small-ra állítottam, 60Hz-en vágva. (center, hátterek kisebbek, azokat 80Hz-en vágom) Audyssy 40, 60, 60-ra állította, ezeket vettem feljebb, dolgozzon a sub is
Sub-ot 80-on vágom.
Így az alsó frekiken is bőségesen megfelelő a dobozok hangnyomása, és a sub sem lóg ki a többi közül.
Annak ellenére így tartom jobbnak, hogy a C6 zenén nem éppen mélyszegény, ajánlom figyelmetekbe Gary Karr - O Holy Night c. számát. -
-
Dorian
félisten
Én is kérdeznék egyet:
Próbáltam csinálni egy új Audyssy bemérést, de gubanc van. A jobb frontra fázishibát ír ki, többször is próbáltam. De nem lehet fázishiba, piros a pirosban, fekete a feketében. Meg különben eddig is így volt. Aztán ha skipelem, a 3. mérésnél nagy környezeti zajra hivatkozva újra akarja kezdeni a mérést. Pedig nem volt nagy zaj.
Most mi van? Mérges vagyok. -
Dorian
félisten
Nem tudom, egyesek miért gondolják azt, hogy a topik valami ügyfélszolgálat, ami teljes munkaidőben tanácsadókat foglalkoztat.
-
Dorian
félisten
válasz
mike1978 #41913 üzenetére
Én pl. jól éreztem magam, mert első alkalommal voltam + megismerhettem néhány embert innen a fórumról, szóval időtöltésnek teljesen jó volt.
Volt több nagyon szép hangú rendszer is (l'auditeur vitte a prímet) meg olyan is több millióért, aminél az enyém is jobban tetszik. Viszont bosszantó és igénytelen dolognak tartom, hogy sok helyen bezsúfoltak egy p..csányi csupasz falú szobába egy rendszert, falra tolva a hangdobozokat és a hangcsillapításra 0 figyelmet fordítottak. -
Dorian
félisten
Számomra élvezhetetlen a jelenlegi 3D, nem bírom elviselni a szemüveget. Csak a kisebb teremben voltam, de ott a képminőség sem ragadott magával.
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #41604 üzenetére
Erkély nem játszik, mert nem akarom átfúrni a homlokzati falat. A nyílászáró pedig műanyag, szinte légzáró.
Igen, kábeles Digim van. Ha jól emlékszem, kipróbáltam, és ugyan jó minőségben, de csak az a néhány adó (Kossuth, Bartók, stb.) fogható, ami a TV-n keresztül is. Gondolom a koax megfelelően árnyékolt, így nem szed össze mindenféle "zavart" -
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #41602 üzenetére
Antenna-ügyben jó lenne valami tuti megoldás, mert 3 éve, mióta beköltöztem a lakásba, gyakorlatilag nem hallgatok rádiót, mert olyan rossz minőségben jön be. Vasbetonnal jól le vagyok árnyékolva.
Próbáltam az erősítőhöz adott drótot, TV tuner kártyához adott Y kábelt, TV-hez való "tányéros" szobaantennát is. Koax antennahálózatba bekötve pedig csak 3 vagy 4 adó fogható. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41487 üzenetére
Biztos nem ugyanaz, csak esetleg jellegben, színvonalban. De a múltkori nagyon rövid tesztből (2 szám oda-vissza) még nem szabad messzemenő következtetéseket levonnom.
De saját magam hozzáállása is ok lehet, amit már mondtam: Nem tudok minimális különbségeket értékelni.
Pl. egy tömör kábelt kipróbálnék a sub-hoz, ami nincs szarrá hajtogatva, mert amit most használok hozzá (DIY 3x2,5 tömör réz) az bizony már olyan, főleg a csati melletti 10 centin. -
Dorian
félisten
Kipróbálnék valami másfajta tápkábelt, pl. a Pityu félékből is. Igazából a múltkori rövid teszten a Bodor+ és a Hivox közt hatalmas különbségeket nem vettem észre, precízebb tesztre meg még nem szántam rá magam. Lehet, hogy azért, mert hasonló a jellegük, lehet azért, mert a rendszerem vagy a fülem kevés hozzá, vagy amire leginkább gyanakszom, hogy az ilyen kis különbségeket nem tudom értékelni. Lehet bedugok egy 800 Ft-os számítógépes kábelt kíváncsiságból...
-
Dorian
félisten
válasz
electrocarlo #41397 üzenetére
Polk tsi400 vagy Dali C6
Erősítőben próbáld a Onkyo 609-et megcélozni, ha mégsem, akkor Denon1611-12python1:
Nálam egy mészkő lap van a CD-n. Gőzöm sincs, hogy ér-e valamit. Épp volt, méretre vágattam, rátettem. -
Dorian
félisten
válasz
sutyi987 #41387 üzenetére
Ne keresztmetszet alapján válassz! A keresztmetszeti felület mérete csak egy dolog. Alacsonyabb kategóriás kábeleknél az extra vastagság ad némi pluszt, de igényes kábeleknél nem ez az elsőrendű szempont.
Bajnokpityu Audioquest hangfalkábele járt nálam, az elég jó kábel, de nem tudom, a linkelt ugyanez-e. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41359 üzenetére
Nincs mit. Szeretem tesztre használni, mert tele van hangszerekkel, zörejekkel, részletekkel, élvezetes, mert igazi örömzene. Azért hozzá kell tenni, hogy az előadás messze nem tökéletes: csomót hibáznak a zenészek, van, hogy sietnek, stb.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41351 üzenetére
Nem
Kinyomoztam:
Ami azon az albumon Lover's Tear-ként szerepel, az a Misty. Lásd még más előadásban: Tsuyoshi Yamamoto Trio / Misty
Ami Misty-ként szerepel, az Jazz At The Pawnshop - High LifeÖssze vannak keverve valahogy a számok.
-
Dorian
félisten
Én először egy kis fejvakargatás után nekiestem körömmel.
-
Dorian
félisten
Nagyon rövid teszt volt csak, mert mindjárt X-faktor
Csak 2 szám fért bele oda-vissza: Chris Jones - Long After You're Gone és a Nem-Misty-Szám (a kocsmazene)
Így elsőre úgy tűnik (nem erre számítottam, eddig sztereónál ki sem próbáltam), hogy Bodor tápkábel nyert.A Hivoxosra úgy tűnik jellemző az, ami az IC-jére, tehát kevésbé dinamikus, és térben jobban középre hangsúlyoz.
Rövid volt a próba, a különbség minimális, tehát ebből senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41325 üzenetére
Személyes sértődöttség volt az oka. Bodor Feri nem akart az illetőnek készíteni egyedi kérésre vmit, ő ezen megsértődött és eladott minden Bodor cuccát jó olcsón.
De egyébként biztos, hogy a termékeik iszonyúan túlárazottak, 100ezer egy tápkábelért? Persze, hogy 10-15-ért mennek el használtan, mert max annyit ér egy bármilyen tápkábel.
-
Dorian
félisten
Itt figyel nálam a Denon seggében egy Bodor+ tápkábel, de még nem vettem rá magam, hogy a Hivoxossal összehasonlítsam. Most már simán van olyan szinten a rendszerem, hogy ha van különbség, akkor elő jön, talán ma este kipróba.
Pityu:
Igen, személyesen is tudok ilyen sértődésből-Bodor-eladást. -
Dorian
félisten
Nebulo jóvoltából jutottam hozzá egy ["XLO teszt" CD]-hez. A 7-8. trackek néhányszor egymás után lejátszva valamiféle demagnetizálást végeznek. Nem értem, mi ennek a műszaki magyarázata, így elég szkeptikus vagyok, de úgy tűnik, hogy utána a finomabb részletek jobban előjönnek.
Próbáljátok ki, na és kíváncsi vagyok a véleményetekre. -
Dorian
félisten
Másnaposan sosem tudok sokáig aludni, viszont hulla fáradt vagyok. Gondoltam veszekszem valakivel itt a fórumon, aztán még azt sem lehet...
greatdoki:
Ezekhez nem értek. -
Dorian
félisten
Lusta népség, ébresztő!
Fél 6 óra fent vagyok és kihalt a fórum... -
Dorian
félisten
válasz
electrocarlo #41220 üzenetére
Ki ilyen, ki olyan hangot szeret. meg kell hallgatni mindkét márkából egy kategóriabeli típust. Ezt helyetted nem lehet eldönteni.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41164 üzenetére
Nemrég Szabó Zoli említette, hogy valamelyik új Warfiban elég jó a hangszórókészlet, csak a többi része hulladék, viszont így nagyon jó tuning hatásfok érhető el.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #40941 üzenetére
Gyerekek, ezt a bemutatót kihagynám
-
Dorian
félisten
Ez az 1:2 arány ökölszabályként működik, működhet csak, hiszen mindenki tudja, hogy árkategóriákon belül léteznek árát érő, rossz és jó vételek.
Marantz 6005-höz nem tökéletesen ideális a Concept, viszont szerintem kifejezetten jó vétel, (hát még amikor 140ezer volt belőle az 5.0 szett) mert a 6-os eléggé tuningbarát (értsd, átlagnál nagyobb javulást okoz) így jelentős pénz spórolható kisebb kompromisszum árán. Denon 2809 erősítőm a 6000-es Marantzok szintjén van, (tehát eredeti ár szerint túlméretezett a Concepthez) mégis amikor lecseréltem rá a Marantz 4001-et (ár szerint ez a kategória való a Conceptekhez) nagyon nagy mértékben javult a hang-élmény.A Focal Chorus természtesen jóval magasabb kategória a Concepteknél, ez egyértelmű. Ugyan még nem hallottam, csak az Utopiat, de az aztán maradandó élményeket okozott
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #40733 üzenetére
Természetesen futóműként hasonlítanám össze őket.
Épp láttam egy Hivox Myotis-t 75-ért, de ebben benne van egy beépített Lupus DAC is, szóval szerintem baromira megéri annak, aki most kezd sztereó rendszert kiépíteni. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #40731 üzenetére
Gőzöm sincs, semmi CD-s tapasztalatom nincs, azért gondoltam rá, hogy össze kéne mással hasonlítani, hogy tudjam hová tenni.
-
Dorian
félisten
válasz
electrocarlo #40683 üzenetére
Pl. egy Proson Libra szettet +subot hozzá.
De a 609-es Onkyo jobb/drágább hangdobozokat is kaphatna. -
Dorian
félisten
válasz
electrocarlo #40679 üzenetére
150-ért 5.0 vagy 5.1 ?
Mekkora szobába? Milyen erősítővel? Film / zene arány? Zene stílus? -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #40675 üzenetére
Izé... szóval magas és izmos
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #40675 üzenetére
Megyek, iszom valamit -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #40670 üzenetére
Ugyan, nem kenyerem a lekezelő duma.
De az új fiú javára legyen írva, hogy hatalmasat röhögtem, amikor megláttam, hogyan szólítottWarter:
Xt. pont ilyen, mint az avatarja, csak kicsit nagyobb darab, meg idősebb. -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #40666 üzenetére
Azt hiszem megvan, hogyan foglak ezentúl hívni, Kisöcsi
-
Dorian
félisten
Na, megjött a Főnök
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #40540 üzenetére
Érdekes és meglepő amit írsz. Bajnokpityuval egyetértve a gyári C6 kifejezetten rock-pop zenére, filmre a legalkalmasabb. Tuning után annyiban változott, hogy mindenre sokkal jobb lett, jazz, klasszikus is megy már neki, a rock is, egyedül a zúzós metál stílus nem fekszik neki annyira, annak jól állt a mélytartomány tetején a kiemelés, gondolom a basszusgitáros zúzások miatt. A valós mélyek persze jobbak lettek, élvezet csellót hallgatni.
A C8-nál el tudom képzeni, hogy lusták a mélyek, C6-nál nincs ilyenről szó. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
A 6005 200-ért szerintem is jó vétel újonnan. Kik húzták le a kisebb Denonokat? Vagy melyik kisebbeket? Pl. egy 1911-12-es Denon simán és egyértelműen jobb zenére mint az Onkyo 609.
Dali C6 épp most van használtan 85-ért (szerintem 80-ért vihető), használt erősítőket nem néztem. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #40523 üzenetére
Többektől hallottam, hogy bár a Dalik kifejezetten simulékonyak, Marantz-hoz nem igazán valók. Nem tudom, mert ugyan nálam a Denon előtt Marantz volt, és most persze, hogy sokkal jobb, de cseppet sem egy kategória a kettő, így az összehasonlítás nem lenne korrekt.
A kérdezőnek Onkyo 609 és Marantz 6005 mellett más márka (H/K, Denon) nem jön szóba?
Igen, így, hogy 25m2 a "hangtér", szerintem is elegendő lesz a C6
Ami még eszembe jutott: használt nem jöhet szóba? Féláron meglenne az egész.
-
Dorian
félisten
"HDMI nem megoldás, én még régebben vettem az erősítőt. HK AVR132. Ezekről (ha nem konkrétan arról a márkáról, vagy típusról is van szó, amit írtam) a DAC-okról hifis vélemény?"
Ezt nem tudom értelmezni. A H/K AVR132 nem DAC, hanem mint ahogy a nevében is benne van AVR. Ha így érted, akkor a H/K 132-es házimozi erősítőről a hifis véleményem egyenesen lesújtó
-
Dorian
félisten
50m2-re Concept6, Ikon6 biztos kevés lesz. Biztos, hogy pontos a helyiségméret? Sokszor túlbecsülik. Látom itt árban nagy a szórás, gondold át, hogy centerre, subra, hátterekre (ekkora helyen talán 7.1 is elfér) normális kábelezésre is belefér-e a költségvetésedbe a kinézett frontokhoz hasonló minőségi szint.
Ha a frontok elhelyezése ilyen kötött, én nem mernék hátsó reflexes dobozt választani.Nekem 2809-es Denonom van, ami a H/K360, 6000-es Marantz-cal egy kategória és bizony ki bírja szolgálni a Concept, igaz tuningolva van.
-
Dorian
félisten
Egy dolog, hogy milyen a tökéletes házimozi hangzás, Xtremetuningnál meg is tapasztalhattam, tényleg elképesztő a robbanások dinamikája, jelenlét érzete. De tudomásul kell venni, hogy ez egy társasházban nem megvalósítható, kompromisszumokat kell kötni, leginkább a mélyek tekintetében. Lehet, hogy nem lesznek teljesen valósághűek a robbanások, stb, de talán a szomszédok sem utálnak ki.
Én a párbeszédekhez szoktam beállítani az adott film hangerejét, tehát a beszélgetés legyen olyan hangos, mintha itt beszélgetnének a szobában. és bizony szoktam kapkodni a táviránytó után néhány akciódúsabb jelenetnél, kénytelen vagyok halkítani, pedig viszonylag jó a hangszigetelés, az ablakok sem tudnak rezegni és a szomszédok is elég toleránsak. -
Dorian
félisten
Hozzá teszem, hogy a surroundok magasságát érdemes próbálgatni, minél közelebb vannak a hallgatási pozícióhoz, valószínűleg annál pontosabb beállítás szükséges. Az sem jó, ha túl magasan van, ilyenkor nagyon gyenge a surround hangtér, és az sem, ha túl alacsonyan és így "direktbe a füledbe szól" A minimum 60cm - értelmezésem és a próbálgatásaim alapján - a fülmagasság és magassugárzó közti távolság, nem pedig a fül+ surround doboz alja. A lefelé döntés nekem valamivel gyengébb eredményt adott, mint amikor fixen lejjebb helyeztem őket, lehet, hogy ebbe az is belejátszik, hogy a dönthető konzol nem ad igazán stabil alátámasztást.
-
-
Dorian
félisten
válasz
muzsikpeti #40147 üzenetére
2001-ben én még a koleszszobában nyomattam:
Vidi 6363 + Vidi hangfalak a mennyezeti átmenő fűtéscsőre lánccal rögzítve + számítógép analóg kimenetről 128-192 bitrátájú mp3
Igaz ezt most elrettentésképp írtam, de akkor nálunk volt mindig a szobabuli -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #40092 üzenetére
.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #40074 üzenetére
Találtam eladó Furutech FX-Alpha-Ag-t, ez színezüst, RP-200RT-8 dugókkal http://www.kacsa-aud.../rp200rt8.p.217
Nagyon válogatni nem tudok mert olcsón szeretném megúszni a dolgot, de erről jókat hallottam. -
Dorian
félisten
Elméletileg állítólag nem számít, gyakorlatilag meg igen.
Ha HD hangok nem jönnek számításba, akkor javasolt a koax összekötés, amúgy HDMI. Egy belépő szintű rendszeren valóban nem számít a digit kábel milyensége, de nem azért, mert nincs köztük különbség, hanem mert olyan rendszeren nem érzékelhető.
Belépő házimozihoz, filmre valami alap, de már nem gagyi ofc réz koaxot vennék. Más miatt, de épp most gyűjtöm az infókat digitkoax-ügyben: nekem sztereó zenehallgatásra kell, viszonylag jó minőségű rendszerhez. Eddigi konklúzióim: ezüstözött réz kizárva, filmhez réz, zenéhez tiszta ezüst. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #40036 üzenetére
Engem majd később érdekelne, ha akkor is lesz lehetőség. Még a meglévőeket sem próbálgattam
Ma kapok egy Suricatat, megszokom a hangzást, közben bejáratom az új Exc. IC-t és ha minden letisztult, jöhetnek a tápkábelek... -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #39989 üzenetére
Nincs benne semmi gond, szerintem is korrekt volt a hirdetés.
(Itt vagyok ám, csak inkább olvasgatni tudok így nem tudok beszólni
)
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #39902 üzenetére
De most hangfalkábelekről és azok közül is az alsó kategóriásokról beszéltünk.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #39893 üzenetére
Én a 200 órát erős túlzásnak tartom olcsó kábeleknél, de javítsatok, ha hülyeséget mondok.
-
Dorian
félisten
2011. Házimozi és Hifi Show
Nov. 06, eddigi jelenntkezők:BBéci
Xtremetuning
Muzsikpeti
Nebulo5
T-bali3 ?
Ricsik
Patice
Tonyo ?
Sanci38
Warter ?Megbeszélhetünk egy időpontot, de vannak notórius késők is
Aki nem lesz ott a megbeszélt időpontra az rózsaszín sapkát vesz fel, hogy később felismerjük. Így jó? -
Dorian
félisten
Korábban volt itt már szó róla, de aztán elsikkadt:
Nem szervezünk egy közös HM&Hifi show látogatást? Mondjuk 6-ára, azt nem vágja ketté a hétvégét. Mármint akinek van kedve.
-
Dorian
félisten
Hááát... Lehet, hogy a Concept 6-oknak több mélye van, mint annak a subnak. Így távolról elég nehéz konkrétumokat mondani. valószínű, hogy alul van méretezve a sub és csak a falak mellett feldúsult formában elegendő mennyiségre. A sub hangerejét úgy 2/3-ig tekerd fel.
Bár ezt a problémát megoldani nem fogja, de miért van alatta járólap? Próbáld ki azért anélkül is, vagy egy kis szőnyeget alá téve. -
Dorian
félisten
válasz
jos3ph #39788 üzenetére
Persze, kell találni a subnak jó helyet és a fázist is helyesen kell beállítani, de a többi része a hsz-odnak nem feltétlenül igaz.
Simán lehetnek kioltási pontok a szobaakusztikából, hangfalak elhelyezéséből adódóan, és az is lehetséges, hogy ZAP kolléga a túlzott, kiemelt mélyekhez van szokva, tévesen azt gondolja valós, szükséges mélynek, így a hátsó fal előtt feldúsult mélyek hiányoznak. Az, hogy a falak, padló vezeti a mélyeket, a sarkokban, hátsó fal előtt feldúsulnak egy klasszikus, alapvető akusztikai probléma nem lehet független a szobaakusztikától.
Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- Elektromos autók - motorok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- PlayStation 5
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen notebookot vegyek?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest