- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #14525 üzenetére
Telefonról nem tudom megnézni, miféle bemenetek vannak a Yamaha hátulján. Feltételezem, hogy legalább 3 digitálissal rendelkezik. Ezek között gombnyomással lehet választani.
Az AV erősítők középkategóriája nagyjából 150-180e forintnál kezdődik. -
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #14525 üzenetére
Telefonról nem tudom megnézni, miféle bemenetek vannak a Yamaha hátulján. Feltételezem, hogy legalább 3 digitálissal rendelkezik.
Az AV erősítők középkategóriája nagyjából 150-180e forintnál kezdődik. -
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #14489 üzenetére
Milyen kimenetei vannak a PC-nek, milyen típusú az erőístő, mit szeretnél a tévével, hangot ki-be vinni, vagy csak képet?
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #14434 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges a kettős erősítés és a 7.1 is.
Előbbinek félmillió alatti rendszerben nincs érzékelhető hatása, a másik csak 30 nm fölötti szobákban, ahol a plusz két doboz legalább 1,3-1,5 méterre a hallgatók mögött helyezkedik el. Inkább két jó dipólsugárzót javaslok, mint 7.1-et. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Mustármag #14354 üzenetére
1. A SAL termékek kifejezetten olcsóak.
2. 10-25 milliós rendszereken edzem a hallásomat, talán akkor is tudnék használható tanácsot adni, ha két nullát tennél a szóbanforgó szett árának végére.Hocsa és Levin01!
Olvassatok vissza párszáz hozzászólást, naponta adunk válaszokat hasonló kérdésekre.
A mélynyómóra vonatkozóra is. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #14299 üzenetére
Hangerő szabályzó hibájára tippelek, javításra budapesti szervizt tudok ajánlani.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #14293 üzenetére
Annak tudható be, hogy szervizbe kívánkozik.
-
BBéci
legenda
válasz
eviktor #14277 üzenetére
A lefelé sugárzó mélynyomókat nem mindegy, milyen talajra állítod. Ezért sem kedvelem őket. Egyes Yamaháknak van saját hangterelő talpuk, a membrán arra nyomja a levegőt. Némelyik nagy állódoboz hasonló kialakítású, például a Revel Ultima Salon2.
Állítólag egyenletesebben oszlik el a mélyhang. -
BBéci
legenda
Az előbb meghallgattam egy Bocelli és egy Reference Recordings válogatás lemezt a Denon pároson. Ilyenkor azt érzem, tévút a házimozi.
(#14272) semetka
Mennyibe kerül a PC-d DVD-meghajtója?
Milyen gyártmányú, típusú Dolby Digital és dts dekóder van a PC-ben?Igen, az a Logitech egy bögreszett.
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #14270 üzenetére
A tévés topikok is tele vannak az ATí kártyákkal kapcsolatos problémákkal. Ezek ismeretében mazochista, aki olyat vesz.
nVidiával semmi gond, amint kikapcsolom a tévét/erősítőt, rögtön visszavált a laptop képernyőjére. Az is igaz, hogy nem dual módban használom, mert minek menjen egyszerre mindkét kijelző? -
BBéci
legenda
válasz
jayjay #14252 üzenetére
2 hónappal ezelőtt meghallgattam az Emotiva egyik processzor-végfok kombóját és meglepődtem, mert az áránál sokkal jobban szólt.
Nem Linn Majik kategória, de azért figyelemreméltó. Kínálatukban szerepel 2 és 3 csatornás végfok is. A Streamaudiónál meg tudod fülelni az ötcsatornásukat, szerintem érdemes.
A Parasoundot nem lőném ki a helyedben, létezik elfogadható árú végfoka is. Magamnak azok közül válogatnék. -
BBéci
legenda
válasz
jayjay #14237 üzenetére
Fényt hoztál az éjszakába!
Végre valami izgalmas téma!
Az Audionet Sam, Linn Majik hangzását ne keresd házimozi erősítőben, semmi értelme. Csak valami elő/végfok páros lenne összemérhető velük, például Lexicon, Parasound, Krell, vagy éppen az emlegetett két gyártó sokcsatornás termékei.
Szerintem házimozi erősítőre nem feltétlenül szükséges kiadni többmillió forintot, ha a zene az elsődleges.
Egy processzor/előfokhoz csatlakoztatott kétcsatornás high-end végfok a frontsugárzók számára, plusz egy alacsonyabb osztályú audiofil végfok a center és a háttérsugárzók meghajtására egész kellemes összeállítás lenne.
Cantonból hatalmas a választék, Karat, Reference, Ergo, mindegyik kiváló. Az emlegetett erősítők szintjéhez már el lehet gondolkozni Focal Electra szetten is. -
-
BBéci
legenda
válasz
bozont #14227 üzenetére
Nem kell sajnálnod, nem tragédia.
Jó az a kábel, eszedbe ne jusson lecserélni, belépő szintű rendszerekhez felesleges drágábbat venni.
A régebbi Panasonic DVD-felvevőkön és egyes lejátszókon csak optikai kimenet volt, ami engem piszkosul bosszantott. A 2005-ös berlini IFA-ra a Panasonic vendégeként utaztam ki, felhasználtam az alkalmat, megpróbáltam kinyomozni, miért nem látják el koax kimenettel a lejátszókat.
Az "illetékes elvtársak" elismerték, hogy a felhasználók jobb hangzást érhetnének el koax-szal, de költséghatékonyabb, spórolósabb, ha csak optikait szerelnek a készülékekre. A fene érti ezeket. -
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz
Panamoto #14157 üzenetére
Az AV erősítőknek szokott lenni 5/7.1 előfok kimenetük. Azok közül a frontokat RCA kábellel összekötöd a sztereó erősítő valamelyik bemenetével. Ettől kezdve a frontsugárzókat a sztereó erősítő fogja meghajtani. Nyilván ahhoz kell csatlakoztatni a hangszórókábeleket.
-
BBéci
legenda
válasz
Vidala #14148 üzenetére
Az AV erősítő előfok (line out) kimeneteiből a frontokat ráköti a sztereó erősítő valamelyik bemenetére és kész. Ha nincs ilyen kimenet, akkor felejtős a projekt.
(#14149) Panamoto
NEEEEE!!!!!
Tönkretennéd az egész motyót!Ráadásul az A és B nem alkalmas kettős erősítésre.
-
BBéci
legenda
válasz
Panamoto #14133 üzenetére
Tudtommal nem került fel a netre, de ebben nem vagyok, nem lehetek biztos.
A cikkben szereplő állapothoz képest komoly fejlesztések történtek, Lexicon CX-7 helyett ZX-7, 720p helyett 1080p vetítő, 2,4 helyett 3 méteres Stewart vászon, régi Focal Electra szett helyett komplett beryliumos változat, Lexicon BD-játszó.
Büszkén mondhatom, ezek mindegyikét én javasoltam. -
BBéci
legenda
válasz
Panamoto #14130 üzenetére
Jól gondolod, a párhuzamos falak nem kedveznek a hangzásnak.
Készítettem riportot egy moziszobáról, amit direkt erre a célra építettek, toldottak a házhoz. A benne lévő készülékek (Lexicon, Focal, Velodyne, SIM2, Stewart) ára valahol 22-23 millió között lehetett. Annak sem voltak párhuzamosak a falai.
Nálad nem a szobával és a berendezéssel lehet baj.(#14131) sanyi0629
Szerintem inkább JBL. -
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #14069 üzenetére
Ha tényleg jók az állódobozok, filmhez sem kell, sőt, teljesen felesleges a mélyláda. Szerintem.
Tegnap Chris Botti egyik (CD) lemezét hallgattam, olyan basszusokat nyomtak a frontjaim, hogy szinte hihetetlen. 28 hertz van rájuk írva, mint alsó frekvencia, ami persze túlzás, a 35 korrektebb lenne.
Az is igaz, hogy Denon DCD-2010AE és PMA-2010AE van eléjük kötve. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #14056 üzenetére
Általában M8-as menet szokott lenni a hangdobozok aljában, ha egy sublerrel megméred, sokkal jobban jársz, mintha mi írunk valami butaságot.
Érdemes tüskékre állítani a hangdobozokat, szinte kivétel nélkül javít a hangzáson.(#14065) sanyi0629
Olvass vissza, használd a keresőt, több véleményt is fogsz találni!(#14054) Gabor970
Szerintem a 2.1 nem jó ötlet, két jó minőségű állódobozzal jobban járnál. -
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #14007 üzenetére
Erre tippeltem, de Sirfer nem vette az adást. Szerintem.
Onkyón csak egy HDMI kimenet van, Panán kívül a Pioneer LX91-esen van még kettő. No meg amiről nem tudok.
A C7000 nekem nem adott semmi különösebb 3D élményt, még nagyon sokat kell csiszolni rajta, hogy megközelítse a VT20-ast. A C7700-as plazma sem tetszik. -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #14005 üzenetére
Nálam most 63 colos Samsung plazma terpeszkedik a hifiállványon, előtte Panasonic V20-ast néztem 3 hónapig. A különbséget zongorázni lehetne.
A szerkesztőségbe megérkezett a C9000-es LCD, szóval nem boltokban láttam ezeket.
A kisebb Samsungokat viszont csak Saturnban nézegettem és annak alapján mertem lepkefingnak minősíteni őket.
Nem kapsz az LCD-ktől olyan 3D hatást és képminőséget, mint a VT20-tól, kivéve a C9000-est. -
BBéci
legenda
válasz
Vidala #13994 üzenetére
Szerintem arról nem volt szó, hogy a Samsungot hozzákötötte volna az erősítőhöz, csak a tévécsere miatt említette, hogy annak jó a képe.
(#13995) sirfer
Nem lehet kérdéses, hogy Panasonic VT20 plazmát kell venni, ha igazán jó 3D képre vágysz. A Samsung C9000 típusú LCD is szuper 3D-ben, de iszonyú drága. A többi csak lepkefing ezekhez képest. -
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #13966 üzenetére
Mindegyik modern házimozi erősítőt be lehet állítani mélynyomó nélküli konfigurációba, amelyen belül eldöntheted, hogy az összes, vagy csak a két frontsugárzó kapja meg a legmélyebb hangokat is.
Nagyjából ismerem a Videoton hangdobozokat, szerintem egyik sem képes pótolni, helyettesíteni egy közepes képességű szubládát sem, centerként sem igazán jók.
A hifi hangdobozoknak nem szükséges olyan mélyre menniük és olyan energiákat közvetíteniük, ami egy akciófilmhez szükséges, ezért nem is képesek rá. Tehát a robbanások sosem fogják megremegtetni alattad a kanapét.
Hogy a Videotonokat mennyire lehet hifinek nevezni, az más kérdés.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest