- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Vidala #15095 üzenetére
Nos ha átvált fizetőssé akkor vitáim lesznek a szolgáltatóval mert egy ingyenes RTL-ért én nem fogok többet fizetni,(1 vagy 200 elmegy de több nem,főleg 4,amit az rtl kér) viszont engem hüségszerződés köt a szolgáltatóhoz,és mivel kisvárosi kábel,nincs alternativa. Bár vissza kell vennie az RTL.-nek is mert akkor lecsökken a nézőrétege ami nekik veszteség.Hisz akkor pl nem jön annyi SMS az x-faktor,barátok közt és hasonló baromságaikra. Ha külön teszi az rtl-t vagy magasab csomagra,nem fogom vissszasiratni.
Eleve ott az RTLmost,onnan is megnézhetem azt a havi 2 filmet amiért azt mondom hogy legyen. Kivéve azt az esetet,ha valódi HD-vá válik akkor esetleg oké a többletforint. Bár AC3 lenne,de sztem inkább a németet eröltetik. Habár egy barátok közt németül éppen kellene mint Maunika-show-t visszahozni,vagy mint árvíz mellé jégeső......
-
törölt tag
válasz
Dorian #15088 üzenetére
Megpróbálok érthető lenni,egy-két adatnak utánanézve:
Mert a mátrixolás,normalizálás,stb a dinamika rovására megy.Ráadásul még a mátrixolás használ centerhang és a sorround is és a frontok jeléből vesz el valamennyi jelet,pl a jobb hangból a bal csatornának abból a részéből, ami mindkettöben megvan,surround pedig a csak a jobb és bal oldali jel 180 fokos forditásából keletkezik DPL2 ben.Tehát jobb front hang dpl2 ben egyenlő:csak jobb oldal plusz mindkét csatornában jelenlévő jel(pl ének) kb.4/-5-e.(ha elvégezné vki a számitást kb.80-95%-ot kapna tartalomtól föggően). Ellentétben a sztereóval ahol a teljes oldalat megkapják az azonos oldali frontok.
És valóban nem vagy csak alig használja a subot,de nem is ezért van jobb mélyed hanem vágatlanul megy a rekvenciatartomány teljes része a frontra,és ugye a frontok 4 hangszórója felületben és térfogatban is nagyobb,mint a mélynyomód.Zenére ez ideálisabb,filmre viszont a külön mélynyomó.Ezt ezerszer leirtuk. -
törölt tag
válasz
Dorian #15077 üzenetére
Én is kb. veled egy formában hallgatom. Zenét néha DPL2 Music-módban.
Egyébként azért jön a beszéd és énekhang középről mert az eredetileg két csatornán az azonos jelszinteken levő hangokat a DPL II procija 0.99 szorzóval -3 dB-es vágással középre(centerbe) adja ki(azért a vágás,nehogy elnyomja a két frontot) és a különbözet(a DPl 1.-ben monó, DPL 2ben a két oldal különbözete 180 fokos eltéréssel) kerül a sorround kimenetre és mindez un. normalizálással -ami matematikailag egyfajta mátrixolás- kerül a hangfalakra. -
törölt tag
válasz
Pulsar #15065 üzenetére
Oké semi gond csak eltüntél.,nem tudtam mire vélni.Tévédre nem találtam erre utaló megjegyzést tehát elképzelhető hogy mégiscsak 5.1 De majd Béci megmondja.
Ha Dolby Digitalt ir ki akkor minden jó:valódi 5.1,haDolby Pro logic:az sztereó jelből csinál 5.1-et szólnak valóban a hátsók is,de mégse az igazi,ahogy Béci is irta.
Sztereó jelből Pro logicnál monó,Dolby Pro logic II ben sztereó,tehát mindkét esetben jobb-balból mátrixolt de az utóbbiban a kettő oldal szerint különbözik egymástól a két hátsó.Minden más esetben diszkrét tehát önálló jelet kap a két hátsó,mélynyomó és a center.Lehet hogy Béci keresztbe lenyel ezért a 2 mondatért de én így ismerem,így tanultam meg anno havertól,aki ezzel foglalkozik(egyébként rádiós hangmérnök).
6 channnel input mód az lenne a jó,oda állitsd.Kell a Jack-RCA kábel és a 6ch input mód is.(ha gomb van felette akkor analóg bemenet,nem az kell) és igen, maradhat az optika a tévén.
A WII-t nem ismerem. Ha van coaxial vagy optical input,azt részesitsd előnyben. -
törölt tag
válasz
nyurga82 #15005 üzenetére
Ha sokkal hosszab akkor lehet vastagabb a hátsó kábel (a csillapitási tényező miatt)nem szükséges ugyanakkora átmérő.De 10 méter különbségen belül igen,legyen ugyanakkora.
Az ajánlást meghagyom a többieknek,a paraméterekeet leirtam,de a márkákat nem ismerem jól. Kácsa audionál nézz körbe,ők korrektek és minden fajta van náluk. -
törölt tag
válasz
ricsik #15001 üzenetére
Szerintem is.
Én már találkoztam olyan (erősen nem ajánlott!) megoldással hogy bikábleles hangfalnak mindkét csatlakozójára kötötte az illető a vezetékeket az összekötő meghagyásával (azonnal kiköttettem vele,zárlatveszélyes!!).Aztán csodálkozott miért nem akar szólni.Egy erösen hozzá nem értő illetőről van szó.(Mert a másik egyébként lekapcsolt erősitőn át letestelt egyúttal gerjesztette azt.) -
törölt tag
válasz
nyurga82 #15000 üzenetére
Hangfalkábel minimum 2.5 nmm de 160-nál nagyobb watthoz már legkevesebb 4 nmm legyen.Anyaga legyen,nagy tisztaságú réz lehetőleg ezüstözött vagy aranyozott.Legyenek külön megjelölve az erek,pl az egyik piros csikozású. Párokban azonos méretűnek kell lennie,pl bal-front jobb front egyaránt 3 méter,bal-jobbb surround egyaránt 7-7 méter hosszú legyen.Bekötéskor pedig szorosan kell meghuzni azokat és nem lóghat ki elemi szál belőle!
-
törölt tag
válasz
Pulsar #14989 üzenetére
A HD formátumok: Dolby Digital plus és TrueHD,DTS-Master Audio és High Resolution.Mind bitsebességben,mnd méretben,mind felbontásban jelentősen eltérnek az elődeiktől.Ezeket a formátumokat az optikai és a Koax átvitel már nem képes továbbitani.
Rendszered rosszul van bekötve.(ugyan nem tudom milyen erősitőd van) De HDMi (vagy ha nem HDMI képes erősitő,akkor optikai/koax) kimenet menjen közvetlenül az erősitőbe.És onnan HDMI a tévébe. -
törölt tag
válasz
Festina86 #14954 üzenetére
Gratulálok én is! Használd sokáig erővel,egészséggel. Legjobb választás,amit ebben az árban megtehettél.Ezért is mondom ,mindenkinek:a lehető legjobbat vegye,amit megtehet.Gondolom a hangfalkábelek is jók lettek,emlékszem megerősitettelek benne.Gondolom "megérte az árát" gondolsz majd vissza későbbiekben rá.Úgy látom:zeneileg is többbé-kevésbé fedésben vagyunk:legalábbis nekem az első kettö nagyon bejön.
-
-
törölt tag
Nem feltételeztem de evidensnek tartottam, hogy erősitőn keresztül megy, hiszen irta hogy a tévéje olyankor néma. Én úgy emlékszem a G20 leirásából(letöltöttem) hogy az ARC az éppen nézett hangot küldi el függgetlenül a programforrásról.
Sorry a lassú válaszokért de közben dolgom akadt: adatokat töltök fel a neten az egyik oldalra. -
-
törölt tag
válasz
hdcsaba87 #14926 üzenetére
Az erősitő müködik tévé nélkül is, zenehallgatásnál ráadásnak a tévé hangja zavaró is lenne.
programválasztó gombbal kell átkapcsolnod a szgép bemenetére, és megy az tévé nélkül is.
Sőt az Onkyonak nem is kell mennie ha csak szgépről monitornak használod a tévéd és közötte van az Onkyo kötve: ott a HDMI thru,kapcsold addig be.
-
törölt tag
válasz
nismoka #14894 üzenetére
Ebben igazad van..
. De abszolut értékben véve inkább monitorozok és a család többi tagja addig tévézhet.Gáz lenne ha a net miatt elvenném a tévét előlük. És kissebb helyet is foglal el,nem is fogyaszt annyit. És ha elpusztul hamarabb tudom pótolni,mint a százakárhány ezres tévét,mert kissebbet mnem érdemes venni. Ebben a monitor verhetetlen.
De ízlések és pofonok... nem vagyunk egyformák. -
törölt tag
válasz
Dictator^ #14872 üzenetére
"Zavaró, hogyha csak valamit megnéznék gyorsan neten, az erősitő bekapcsolása nélkül nincs képem"
Onkyonak van HDMI Thru szolgáltatása,ami kikapcsolt állapotában is elküldi a képet.Ezt kapcsold be akkor,ha használni szeretnéd.
És az is lehet neked, hogy elég lenne neked az optika bevitel,ha 5.1 ben használod.Sztem. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Integra #14858 üzenetére
Csajnak lesz,akkor lehet egyberendszer kellene mégis (sirva írom le..
) mert a csajoknak számit erősen a kinézet és az egyszerű kezelhetőség. Én inkább Philips és Samsung -esetleg Sony,ha van jó árban- blu-ray-es megoldásait ajánlanám.A legtöbb ami ezekbőt láttam,1-2 bementtel bővithető és létezik tévé audio in-es változat is scart vagy HDMI 1.4a bekötés esetén.
-
törölt tag
válasz
Dictator^ #14844 üzenetére
Sajna az angol használatin a 19.oldalon lévő video connection formats és az az alatti alatti ábra szerint nem fog működni a képjelek egyesitése HDMI-be:azt csak az 578 de inkább a 608 tudja,Irtam ugyanezt tegnap is.
Láttam a képeket is, 1 a HDMi hozzárendelést, 2 kép a képhozzárendelést a komponens bemenethez 3. pedig az audiobemenetek hozzárendelését kell állitani. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dictator^ #14829 üzenetére
Tippek: Azért nézd meg közvetlen a tévén hogy milyen kimeneten üzemelnek az eszközeid.Állitsd azokat 1080p-re. Nézz be az erősitő HDMI setupba is.(addig jó a kompozit is,szükség törvényt bont..),nem-e ott vmi disabled... Magyar linket ha átküldöd megköszönném.(Ráér!)
-
-
törölt tag
válasz
hdcsaba87 #14723 üzenetére
Van időd mert a hangfalak nem olyan gyorsan váltakoznak,mint az erősitők. Vannak 3-4 éves hangfaltipusok is a boltokban. Most Onkyora sztem jó választás a Mission annak a front-hátterei jok az egész sorozatra is. pl MV center-háttér jó az mv2-8ig mindre. Mondjuk HD hangra már nem ajánlanám a Missiont mert nem hozza ki a különbséget,de általános film-zene célra megteszi,sőt ajánlott.508ra én M3 sorozatot venném.De ez csak 1 tipp,azt választasz amit szeretnél de a hallgatást ne feledd!!Ami nem lesz nehéz mert elterjedt tipus az Onkyo.
-
törölt tag
válasz
hdcsaba87 #14721 üzenetére
Eléggé hátrány és a tér se lesz tökéletes. Javaslom olyan center-háttér beszerzését,amelynek késöbb megengedheted magadnak a frontjait is. Régi hangfalad pedig teheted olcsó sztereó erősitőre,de ideiglenesen használhatod. 2,zónára vagy DPL 2z re felsö hangfalnak is ha nem tul nagyok (nemrég próbáltunk,müködik és nem zavar be).Én jövö szombaton megyek pestre én is benézek oda lehet.
-
törölt tag
+1 pont.
Nem azt mondom hogy nem jók az olcsóbb komponensek-magam is használok,pl genius 2.1-et is szgépre- de jönnek olyannal hogy geniusra ilyen meg olyant hogy kössenek rá hogy 5.1 legyen. Kérdem én:ez nem jogos minőségi igény?Nem azt akarja az illető hogy jobban szóljon? Vagy csak azt hiszi hogy 5.1 hangfal és annak 5.1-ben kell szólnia?Akkor miért nem megy a Genius topicba megkérdezni?Mi jobban tudnánk tőlük,Genius felhasználóktól?Vagy azt hiszik,titkaink vannak,és juszt se osztjuk meg velük?Itt sajna a a rákölthető pénz hiánya vezérli az ilyen elgondolásokat.És hogy nem hallott tisztességes rendszert de hol is hallgassa?MM-ben elmegy mellette,főleg az árcédulát látván,nekem a 100 feletti haver/barátból 10nek van komolyabban mérhető zenecucca,abból is 3-4nek van házimozija,ami külön és nem egybeszettes,és az indittatás is 1 embertől ered aki még régen(1997) behozta az elsőt németből.Pedig vannak olyanok is akik röhögve kifizetnék,nem rengetné meg őket alapjaiban.Tehát az igény se tud honnan formálódni.Párszor tapasztaltam: Hozzám aki eljön,legtöbbje leül a csodálkozástól rendszerem hallgatva (pedig lassan már kb. közepesnek sem mondható szemeimmel,cserére érett), aztán ugyanazzal a mozdulattal "ennyiből már szólhat is,nemhogy kávét is főzne már ennyiért" tulteszi magát mikor közlöm az erősitő árát.persze siránkozik.És akkor is mikor vadonatuj LCD-je felmerül "hogyhogy nem olyan a képe mint a boltban, a hangja meg egyenesen..."kérdésre kérdezem tőle mennyibe is került,legyint rá "részletre van,kibirom" mivel az slágertermék,házimozi meg már nem annyira. -
törölt tag
válasz
madgie #14652 üzenetére
Így tisztább. De BBéci szerintem már nem vállal HDMI nélküli házimozi készülékeket tesztelni.
Vagy ha igen,(ritkán csúcsgépeknél) analóg módszerrel-RCA,LCR- köti inkább be. Sztereóhoz pedigFőleg analógót,vagy LCR-t,ha elérhető esetleg koaxiálist használ.
Koaxot előnyben részesiti az optikainál.(leszürve eddigi hozzászólásait). -
törölt tag
válasz
Levin01 #14603 üzenetére
Ilyet senki se állitott! Csak Vidala arra próbált rávezetni,hogy itt még nem lesz nagy különbség a Dolby Digital és annak HD vállfajai között.De a te "rendszeredtől" klasszisokkal jobb lesz. Milyen hangfalakat választottál hozzá? (Bocsi,rengeteg a dolgom,nincs időm visszakeresni hirtelen.)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #14539 üzenetére
Szivesen.Ja igen a Digital audio out-ot kell kötnöd az erösitő narancssárga bemenetére,lehetőleg árnyékolt RCA-val..Bocsi hogy erre most válaszolok.
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #14536 üzenetére
Egyik oldalon irta hogy van a másikon (a te általad linkelt is,) csak koaxiálist.. De a koax is ugyanolyan jó (ha nem jobb) arra a célra.Tehát ha coax van,akkor az is tökéletesen megfelel.
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #14531 üzenetére
Mindegy melyikre a kettő közül,csak Te jegyezd meg.
5.1 lesz belőlük.
És adatlapot megnézve valóban nem fogad az erősitőd hangot a tévédrő HDMI-n: optikaival kell összekötnöd a tévét az erősitővel. -
törölt tag
válasz
Johnny1982 #14531 üzenetére
Igen átviszi az 5.1-et. És a tévét is összekötheted optikaival. De HDMI-röl tévédről nem kapna hangot az erősitőd,mert ha jól tudom nem 1.4a HDMIlépes a Yamaha.(de szólj ha tévedek!!).
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #14525 üzenetére
Igen tudsz,mivel 2 db optikai és 1 db coaxial bemenete van. A kártyád és a tévéd optikai kimenetét is használhatod.Médiajátszót pedig HDMI-vel kötheted rá. Coaxialra(narancsaárga),és 1 HDMI-re még mindig tudsz kötni hangforrásokat digitálisan.
Ez egy alapszintű készülék,egyes belépőknél valóban többet ér,de messze nem éri el a középszintet.Erre pl a csatlakozókból,(pl 1 coax,2 HDMI bemenet,nincs 5.1 pre out kimenet, és nincs S-videó,se phono bemenet,csíptetős kimenet alkalmazása a frontokon kivűl) is rá lehet jönni.De attól még jó erősitő!! -
törölt tag
válasz
hdcsaba87 #14526 üzenetére
Linkeden nem jön be semmi...
De 1 darab jack elegendő,de nem analóg hanem digitális kimenetre kell konfigorálnod,szerintem alapból is benne van. Amit te mondasz: 3 jack,6 RCA azok analóg kimenetek. Neked egy digitális kimenetre lenne szükséged. Nekem is beépitett van,6 db Jack kimenettel ezekből 3 valóban olyan amit leírtál azután mikrofon-kimenet(rózsaszin)hangfalkimenet (zöld) és digitális(kék) és egy egyesitett kimenet, soktűs. Nézz szét a géped hátulján és ha van rajta HDMI kimenet a vidkártyán,azt részesitsd előnybe természetesen hangot is beállitani rá. -
törölt tag
válasz
sirfer #14519 üzenetére
Először is:Sanci nem kapott idegbajt.
Nem is olyan fajta, ha más miatt nem is:de a jelenlegi munkaköréből kifolyólag (bocsi,ez nagyon off) ragadt rá e mentalitás. Szívesen segit,főleg bajbajutottakon.Vagy mindjárt vásárlás előtt. Szivesebben,mint olyannak aki a dvd-jét kötné össze a számitógéppel mint forrás,vagy geniusokkal fordulnak hogy hgyan fogadnak digitális bemenetet...
Segitek rajtuk is csak fel nem foghatom, hogy ők miért nem vásárlás előtt jönnek tanácsért, vagy legalább az első hozzászólást olvasva el,és úgy tennék fel a kérdéseiket. Feleslegesen bonyolítva ezzel saját maguknak is a dolgokat.értem n az ilyet:pénz,pénz,csak fel nem foghatom.Mivel élpp azt a pénzt dobják ki az ablakon.És rajtad sajnos csak keveset tudtam segiteni,biztos kevesebbet,mint Béci.
Másodszor,többieknek szól: Nekem teljesen mindegy,ki mit választ. Tanácsot azt adhatok, tapasztaltam s láttam már egyet,s'mást,Még ha nem is annyit mint Béci,de ugymond "eladni nem lehet" Nekem teljesen mindegy ki mit választ,legyen akár belépő,akár High-End, lényeg,neki bejöjjön, szolgáltatásra,hangra,stb.nyugodtan lehet kérdezni:ilyen meg ilyen jó lesz erre és erre a célra?Hogy kössem össze,hogy lenne a legjobb. Még senkit sem forgattam ki vagyonábol, belépő helyett High End-et ajánlva,vagy 20 nm-re 200 watt/csatorna feletti erősitőt 1000 wattos mélynyomóval megtoldva. Egybeszettektől is azért mondom hogy inkább ne! Mind hangminőségben,mind fejleszhetőségben elmarad a receiverektől:elég egy Bluray,mellé egy médialejátszó, mindjárt betelik minden cstlakozó rajtuk,nem lesz hová kötni teszem fel a régi videójukat.
Tanulság mindenkinek:ELŐSZÖR MEGHALLGATNI a kiszemelt termékeket! És vásárlás elött meg lehet kérdezni mindent,megirva,milyen célra,mekkora helyiségbe és mennyi kerettel. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
kimi02 #14506 üzenetére
Frekit a mélynyomón hagyhatod max-on és fél-kétharmadra a hangerőt,a szoba mérettől,teljestiménytől és membránátmérőtől függően.(Pl. 25 centi membránátmérőjű 200 wattos 22 négynetméterig kb fél,felette kb 2/3-adra rakd.)
Ha az EzSetEq tul kicsire vagy nagyra rakja a sub erejét, aszerint járj el hangerőben,pl tul kicsi akkkor emeld meg és végeztesd el mégegyszer. -
törölt tag
-
törölt tag
Ha jobbat akarsz akkor nem tudod megkerülni. Az egybeszettektől én is óvnálak,habár vannak jó megoldások,pl. digitális bemenetes szettek amik csak erősitőt és hangfalakat tartalmaznak (itt nem a Logitechre gondolok). Kb.30-ból kijön egy digitális-analóg adapter de ez is csak áthidaló megoldás. Vagy nézz inkább 7.1 analóg kimenetes médiajátszót,olyan is létezik,pl Dune,A C Ryan,stb..
-
törölt tag
Nincs megkötés szubláda tipusban. Szoba mérete számit inkább,+ a pénzösszeg amit szánsz rá. Pl. kisebbe elég lehet a 20 cm. nagyobba akár 30 cm. membránátmérő kell. És minél mélyebbre megy annál drágább és egy 20-as nem tud olyan mélyre lemeni,mint egy 30 as vagy nagyobb.
Ha neked megfelel a Denon... mindegyik HM erősitő kezel aktiv szubot.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest