- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #37972 üzenetére
Azt írja, csak a magasakat szólták le.
1. Savanyú a szőlő
2. Tényleg nem volt kiszolgálva, vagy rosszul.
3. Ez az a szint, ahol nem ízlés dönti el. A Top 3-ba szokták hozni az Utopiákat. -
xtremetuning
addikt
válasz
Gál István #37969 üzenetére
Egyszer átjössz és eldöntheted...
-
xtremetuning
addikt
válasz
Gál István #37956 üzenetére
Annyira hallani a berylliumos cincogókat
Olyan jellemző a hang karaktere.
Egyébként ilyen Nova Utopiát hallgatunk a haveromnál tesztelésekkor... -
xtremetuning
addikt
Egyébként [ITT] bővebben írtam az erényeiről. Persze bármeddig tudnám mesélni, de ezt látni kell, addig úgysem lehet nagyon elképzelni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
ricsik #37944 üzenetére
A dunehez képest a Cinemaster is sokkal jobb. Részletgazdagabb kép, kiemelésektől mentes hang. A Cinemasterhez képest még élőbb kép, szebb bőrtónus, nagyobb fényerő, élesség. Hangban pedig high-end felbontás, tisztaság és ugye 32bit 192khz képesség.
A dune egy nagyon jó szerkezet, de a helyén kell kezelni.
Mondok egy példát : a dunén összehasonlítva egy 15-20 gigás .mkv egy 25 gigás blu-ray és egy 45-50 gigás blu-ray release közt alig láttam különbséget. Ez a lejátszó ezt simán képes megmutatni. -
xtremetuning
addikt
Úgy látom, ki lettünk ekézve. Sorry a modtól.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #37483 üzenetére
A 162 nekem is volt egy furu digit ic-n... olyan javulást hozott az akkori Arcam - Dune összeállításomon, hogy csak na. Most már a sógoromat boldogítja.
-
xtremetuning
addikt
Gondolod, ha mérgező lenne, engedélyeznék a kiadását ?
A gyártásnál jön ki a mérgező hatása, de az már nem a mi bajunk.
Egyébként én a "mérgezőt" a szó olyan értelmében írtam akkor BBécinek, hogy vigyázzon, mert könnyen rá lehet szokni...és utána nem akarsz mást hallgatni...
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #37467 üzenetére
Furutech a csúcs jelenleg a piacon. Tegnap érkezett még egy Harmonic Tech Magic II-es kábelem, azokon gyárilag FI-28 rhodium van.
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #37457 üzenetére
Készül a honlapja. Ha elérhető lesz, linkelem.
-
xtremetuning
addikt
válasz
robi-k #37450 üzenetére
Hasonló, mint a Cinemaster. Másik cég csinálja és jóval árbarátabbak.
Mondhatnám, hogy a 8000euros Cinemaster tudását az 5000euros Crystal Vision lenyomja. Tudásban felette van (a Cinemaster ugye csak Blu-rayt játszik angol infoval).
A Crystal minden létező formátumot kezel, angol-magyar nyelvű az adatbázisa és ezt nem csak filmre fejlesztették, hanem high-end audiora is. 32bit/192khz-es anyagot vidáman hamikázik. Ugyanúgy kezeli a zenei formátumokat is borítós adatbázissal. Olyan extrákat is lehet kérni, mint egyedi hangkimenetek (nekem megoldották, hogy a teljes dts adatfolyam átjöjjön coaxon), 3 különböző képminőség (kinek mekkora az igénye). Ha akarod, kijön a dts-hang 7.1 analógon úgy, hogy előfokként is működik, magyarul nem feltétlen van processzorra szükség, elég ha egy 5 vagy 7 csatornás végfokot mögé teszel. Teljes távirányítás Ipadról és Androidról. Hőcserélős házakban van 32 fok fölé nem ment tegnap, pedig 8 órát nyúztuk.
A fagyás ismeretlen fogalom. Többféle specifikációval egyénre lehet szabni és 2500-tól indul az ára. Tegnap a csúcs Cinemasterrel (8000euro) raktuk össze az enyémet (5000euro). 3 méteres Stewart vászon és a csúcs Sim2 1080 c3x Lumis voltak a társai.
A képe lemosta a Cinemacit, igaz én a legkomolyabb video upgradet kértem bele.
én ragaszkodtam hozzá, hogy láthassam a belsejét, fejvesztés terhe mellett belenézhettem, nagyon profi a kábelezés, építés és a trafó, amiről nem árulhatok el többet.
Minden egyes vetítőhöz külön gamma beállításokat adnak, de ha kell kimennek házhoz és a rendszerhez állítják a képet.
"Röviden ennyi"... -
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #37279 üzenetére
Az jó, de a padlót nem nagyon tudod "rendezgetni".
Letenni 20nm szőnyeget minden fülelés előtt, majd felszedni - enyhe mazohizmus... -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #37209 üzenetére
1-2 nap és kiderül....
Természetesen csavaros, rhodiumos, demagnetizált sötöbö... és fél kiló/stück. Jelenleg a Furutech csúcsát képviseli. A moziba pont jó lesz a procinak és az erőlködőnek.Integra : úriember pénzről nem beszél...
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #36969 üzenetére
Csak nem egy androidos telefont hoznál, tüzet rakni ?
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
Így van. Sőt jobbnál jobb csatikból is tudsz válogatni.
Szólj, ha menni akarsz, bemegyek veled. Szeretnék 2 ilyen csatit a mozihoz. -
xtremetuning
addikt
válasz
Dorian #36927 üzenetére
Nekem mondod ? Amióta a fórumon tevékenykedek, hirdetem az eszmét...
Örülök, hogy tetszik.
1 hete hallhattam a jelenlegi sztereó cuccomat EZZEL a kábellel.
Az első, amit itthonra rendeltek. Egy barátomé. Hagyjuk. Elmondhatatlan. Leírhatatlan.
Non plus ultra.
Ha ez mond valamit, a nejem felajánlotta, hogy adjuk el a kocsiját és vegyük meg, ha szeretném....
Persze nemet mondtam.
De én sem gondoltam volna, hogy a hangfalam és a rendszerem ilyet is tud....
MINDÍG a kábel lesz a szűk keresztmetszet egy bizonyos szint felett. Te is tudod, hogy nem annyira sz.r a cuccom, de ez a kábel két szinttel feljebb emelte. Olyan hangok előkerültek a térből, amit az én hangfalkábelem meg sem tud jeleníteni. Olyan 3 dimenziós színpadot csinált, hogy 6-8 hangszert simán el tudtam helyezni a térben.
Sokkot kaptam.BBéci : Te hallottad a mostanit. Felejtsd el. Mintha az Utopiából kettővel nagyobbat hallgatnál. A hangleválások, a dinamika, a naturalitás és mégis zenei, a felbontás !!!, mintha nem is ugyanaz a cucc lenne. Nem vagyok irígy ember, de.........
Sajnálom, hogy nem voltál itt. -
xtremetuning
addikt
válasz
sirfer #36896 üzenetére
Találkoztam én olyannal is, aki 650-et költött rá és sosem volt jó....
De ott van ellenpéldának a Cinemaster. Nem hinném, hogy 200-nál többe van, és mégis bolondbiztos. Csak meg kell találni az embert, aki a windowsba bele tud turkálni és rögtön működni fog. Ha jól tévedek ott is valami izraeli emberke hekkelgeti a szoftot. Az a lelke. Utána nem is kell 'annyira' drága hardver.
Neked nem volt szerencséd (mint még sokan másoknak sem), pedig szvsz lehet találni gurut, aki bele tud nyúlni a rendszerbe úgy, hogy az 100%-os legyen.
És akkor lesz gyors boot, rippelés lemzről stb.... -
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #36764 üzenetére
Jóformán üres ez a piaci szegmens. Senki nem akarja meglépni a nagyok közül. Gondolom nagy a fejlesztési pénz és a kockázat.
Ha tényleg jó lesz a cucc, Duneék tarolhatnak. -
-
xtremetuning
addikt
válasz
Poplacsek #36756 üzenetére
Itt egy frissebb, de itt is megy a sötétben tapicskolás...
7 darab Burr-Brown dac
Fellendítik az analóg összekötő piacot ???
7 darab komoly egyforma ic....nyami. Többe lesz, mint a készülék. -
xtremetuning
addikt
válasz
DjKoxi #36754 üzenetére
Összehasonlítottam a Sting - Live in Berlint BD50-en és Blu-Ray-en. (mert megvettem pont ezért). Hang detto - kép minimálisan, ezért írtam a 98%-ot. Az összes eredeti blu-rayemet letöltöttem, kapaszkodj, volt ahol jobb a release, mert nem a magyarok által kiadott anyagból dolgoznak.
És megemlíteném azokat az anyagokat is, amiket itthon meg sem tudnál venni, még ha szeretnéd semSeal - Soundstage ; Game of thrones sorozat 1080i-ben....stb.
Ezeket mikor éred el itthon ?
Ne felejtsd én csak BD50-et használok. 5-10 gigás fileok szóba sem jöhetnek.
A vászon mindent megmutat. -
xtremetuning
addikt
válasz
Poplacsek #36746 üzenetére
A 3000 ojró induló lesz szvsz.
Ha 20%-ot alkudunk, már "csak" 2400. Egy közepes minőségű (audiofil) Blu-ray ára.
Nem mondom, hogy ajándék, de nem is megfizethetetlen.
Kérdés, mikor fog valójában megjelenni, vagy csak befogják a szánkat megint egy időre.
Ne feledjük el, 2 éve készül.... -
xtremetuning
addikt
Egy bizonyos szint után, sajnos a kicsiért is sokat kell perkálni. És aki megvesz egy komoly cuccot 5-10-15-20 milláért, annak ez nüansz. Ez van.
Anno autohifiben is 200k-ért jó rendszert tudtunk összerakni. Aztán, ha tovább akartál lépni, csak a közép-magas készlet volt ennyi. Nem kell ezen csodálkozni.És azért nem 'pici' a javulás. Ráadásul, ha a vetítőd már mindent kiköpött magából, akkor csak a front-enden tudsz hozni rajta.
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #36704 üzenetére
Én meg ezt a házat néztem elsőnek...
-
xtremetuning
addikt
De, teszteltem 3 méteres vásznon a csúcs Sim2 vetítővel.
A kép agyonveri a dune képét (+30%), a hang (+20%). Mindezt 3500 eurótól.
Kértem ezüst színű házat, a válasz nem. Kértem min. 7 collos kijelzőt a házra, a válasz nem. Akkor én sem nem se.Ezért gondolkozok saját építésben Origen házzal, amiből van ezüst és még kijelzője is akad. Annyi, hogy kell találnom egy profit, aki bolondbiztosra megcsinálja a winfost alá.
Meg egy hangkarit, ami komoly koax kimenettel van szerelve. De asszem ebben már bajnokpityu segített. -
xtremetuning
addikt
válasz
KTTech #36699 üzenetére
Akkor viszont nem értem, mit szuttyogtak eddig.
A 3000 euro nem meglepő, de kíváncsi leszek, tud e borítókat kezelni, stb....
+ tényleg jöhetne valami részletesebb leírás róla. Remélem a napokban megjelenik.
Pont most akartam elkezdeni HTPC-t építeni..., legfeljebb várok kicsit. -
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz
jos3ph #36640 üzenetére
Nem haragszom.
Meg kellene tanulni egy házimozi rendszer normális installálását és utána levonni a konzekvenciákat, miszerint sz.rul működik valami.
Nekem nem fáj, ha nálad nem jól szól...., bocs, hogy segíteni akartam.Elő kéne venni a tesztjelet az erősítőn és beállítani egységesen 75 decibelre....
Ha okostelefont használsz, vagy van a családban, akkor simán le lehet tölteni Sound Meter appot rá. Az bőven elég kiindulási alapnak. -
xtremetuning
addikt
Xtremekapjátokbe....
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #36446 üzenetére
Azt gondolom, egy erősítő, amit zenére hangolnak, mindig lágyabban, zeneibben fog szólni nagyobb felbontással, mint a mozi, ami inkább gyors, dinamikus karaktert kell hogy produkáljon.
És azt hiszem közép-alsó kategóriától felfelé ez hatványozottan igaz, mert onnantól a különbségek mégjobban kijönnek. Persze egy koncert blu-ray-nél előnyös lehet, de filmnél kizárt. Hozzátenném : SZVSZÉn ezért imádom az öreg Lexiconomat, mert zenei koncerten olyan előadást ad DTS Logic7 Music hangképpel, hogy összesz.rod magad. DTS THX-en meg lebontja a film a háztetőt. Még az általam nagyon nagyra tartott Halcro SSP220-nál is jobb a zenei hangja. Moziban már lenyomja a Halcro, de mivel nálam 50-50 a zenei blu-ray és a film megoszlás, ezért egyelőre marad a Lexicon.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest