- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
Gabor970 #20314 üzenetére
Jól nyomod, ilyen cseréket én is szeretnék!
Nekem a Denon felé húz a szívem ebben az esetben. Az egyik barátomnak egy 2307-es AVR-je van, amihez nemrég újított egy Polk Tsi 400-as párt. Nagyon kalsszul muzsikál, és ő is inkább jazz, instrumentális meg hasonló műfajokat preferál.
Egy másik barátomnak van egy régebbi Yamaha sztereója, egy pár Yamaha dobozzal. Kraft abból sem hiányzik, de mégsem annyira "muzikális", persze rossznak azt sem mondhatnám.
-
Vidala
senior tag
Boldog Házimoziban Gazdag Karácsonyt Kívánok Minden Kedves Fórumtársamnak!
Na jó, nem csak Házimoziban, lehet kívánság szerint bármi más is, elvégre Karácsony van...
-
Vidala
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #20136 üzenetére
Létezik. High-speed HDMI-t kell venned, azaz nem megfelelőt választottál. A bűvös 1080p-t keresd rajta, ha nem így hívnák.
Én is most jöttem a boltból, sajnos a Kácsába már nem jutottam el időhiány miatt, de mindenképpen akartam egyet a noti-t tesztelni. Pont ilyen High-speed típust vettem a HAMA-tól (ami mellesleg már 3D-ig jó).
-
Vidala
senior tag
Ez így pontos. Csak aki nem tudná: az MDF azért használatos a legkomolyabb cuccoknál is, mert szemben a fával, homogén az anyagösszetétele/eloszlása, valamint jól lehet tömöríteni (illetve tömörebb), ami szintén fontos. Ezek a feldolgozatlan (normál) deszkalapoknál mind hátrányként jelennek meg.
Gondolom ebben az esetben a fa a kinézetre vonatkozik. Pedig ha tudnád mit hagysz ki emiatt. Valaki hamar rá fog csapni, szvsz még Karácsony előtt eladják.
Mindegy, majd keresgélek valami fának kinézőt is. Javaslom, hogy ez alapján te is indulj el, és ha valami megtetszik, megbeszéljük! -
Vidala
senior tag
válasz
adamssss #20108 üzenetére
Szép feladat. Ezen belül a házimozi szigetként van elhelyezve? Segítene valamit, mert különben relatív elég nagy a tér.
Így hirtelen elsőre a Mission MV-8 állódobozait tudnám mondani, ami a keretbe belefér. Akinek ilyen van szettben, meg van vele elégedve. De most látom, hogy a Netdepo-n az 5.0 most épp egy tízessel van drágábban, valami extra akcióban.Ez így elsőre igencsak alkalmi vételnek tűnik. Igaz fekete, de semmi sem tökéletes.
Mindenképp jobban járnál vele, mint egy öszvér megoldással.
-
Vidala
senior tag
válasz
adamssss #20102 üzenetére
Mi a jelenlegi szetted? Valami olyasmit kéne keresned, aminek kb. passzol a hangképe, mondjuk ez igen nehéz általában. Persze, ha ez csak átmeneti, akkor más is szóba jöhet. Ha van sub-od, akkor állványos dobozok is jók lehetnek, de nem mindegy a szoba mérete sem.
A lényeg: 80K-ért már akad választék, de jó lenne többet tudni, ezért várom a válaszaid. -
Vidala
senior tag
válasz
atix77 #20103 üzenetére
A "legolcsóbb" talán egy számítógépes aktív (tehát erősítővel egybeépített) szett lenne, de ezeken ritkán van digitális bemenet (ha van egyáltalán), vagy bármi egyéb az analóg dugaszokon kívül. Ezt esetleg itt megkérdezheted. Ennek híján nem lesz 5.1 hangod, valamint itt a fórumban ezt nem tehetjük meg, hogy házimozinak csúfoljuk. Egy számítógép köré elmennek, de többet ne várj tőlük. Amelyik meg már "jobb", az drágább is. Annyi zsetonból már használtan is összedobhatsz valamit.
Ez a következő KP kímélő lehetőség: egy használt HM erősítő, jó valami régebbi is, csak ne legyen leharcolva, és legyen rajta legalább egy digi koax bemenet. Ehhez már "csak" a hangfalak kellenek. Viszont ezt sem igen úszod meg min. 50-80K alatt.
A harmadik, hogy most nem gyúrsz még 5.1-re, hanem egy "rendes" sztereót összeraksz (szintén használt), úgy már az említett keretből már valami hangminőséget is kapsz. Ezt értsd úgy, hogy nagyobb élmény lesz a 2.0, mint a gyengébb 5.1. Erről még itt érdeklődhetsz bővebben. Segítőkész kezek várnak mindenhol szvsz (ahogy itt is).
-
Vidala
senior tag
válasz
metalgear #20099 üzenetére
Így mindjárt más a gyerek fekvése. Én a hangfalakról választottam volna le elsőként, ezért kérdeztem vissza.
Nekem is úgy tűnik, ahogy mondod: a hangfalak OK, meg a kábel is. Az erősítőnél lesz a bibi. Viszont, ha oxidáció, vagy ilyesmi lenne a hiba, akkor szvsz nem ilyen lenne a jelenség. Inkább recsegne néha-néha hangerő meg frekvencia függően "véletlenszerűen", legalábbis semmiképp nem így csinálná, hogy egyáltalán nem szól, aztán meg minden ok a következő ki/be kapcsolásig. Inkább valami kondenzátor lehet a ludas, de ennyire nem vagyok guru.Még Sancit várd meg, de szerintem ez egy szerviz, hacsak nem vagy "hobbielektronikus", mert az ilyesmik cserélhetők egy kis forrasztgatással, inkább a diagnosztizálás nehéz innentől, főleg műszer nélkül.
-
Vidala
senior tag
válasz
metalgear #20086 üzenetére
Egész értehtő a hibaleírásod, logikai alapon ez erősen valami hangfalbibire utal. A kábelek maradtak a helyükön? Mármint a káblet a hangfalról választottad le, nem az erősítőről a csere során?
Mondjuk Sanci még ráerősít/megcáfol, mert ő az akit a 100-as izzón túl minden elektromos kütyü érdekel.
-
Vidala
senior tag
Azért cserélni is lehet a hangsugárzókat, persze ha van még ugyanolyan a gyártmány.
Amúgy sajnos elhasználódnak idővel.Ha már itt tartunk eszembe jutott egy nekem tetsző dolog: Mivel más komponensre ez már kevésbé igaz. Például a T+A filozófiája tiszteletet parancsoló számomra, mert több évtizede ugyanolyan külsővel (dizájnnal) készíti a komponenseit azért, hogy ha pl. az akármilyen régi erősítődhöz veszel egy zsír új lejátszót, vagy akármit, akkor is passzoljon a rendszeredbe.
Persze nem is occó kici kínai cuccaik vannak.
-
Vidala
senior tag
válasz
sirfer #19658 üzenetére
A két front távolsága önmagában nem érdekes. A hallgatási pozícióval együtt állítsd be. Ideális a 45 fok, attól kis eltérés még oké lehet, azt már kitapasztalod. Ahogy már többen mondták, ne tedd olyan közel a falakhoz, és kísérletezz a diffúzoraiddal hozzá. Egyszerű nem?
-
Vidala
senior tag
válasz
zozy84 #19641 üzenetére
Nekem bevált, jó kis gép. Szvsz a 608-nál vagy a 1911-nél határozottan jobb (természetesen ízlés dolga is, mert máshogy is szólaltatja meg a dobozokat), sőt annak ellenére is, hogy mondjuk "csak" 1.3-as a HDMI-je. Viszont ahogy ezt már itt kitárgyaltuk, ha netán a 3D képbe jönne, akkor a lejátszót lehet dugni a TV-be a képhez stb.
Viszont egyéb csatlakozók terén határozottan erősebb, csak hogy pl. a 8 csatornás analóg bemenetet és a pre-out-ot említsem. Mindezt érdemes mérlegelni, kinek mire lehet szüksége (ha egyáltalán látja előre). Utána meg nagy a "luk" mondjuk a 708, vagy a 2011-ig, valahol a kettő között helyezkedik el. szvsz
Kérdezz nyugodtan, ha valamire konkrétabban még kíváncsi vagy, de ha rákeresel a fórumban, egyszer-kétszer már írtam róla picit részletesebben. -
Vidala
senior tag
válasz
zozy84 #19616 üzenetére
Én is valahogy így kezdtem, mikor eldöntöttem, hogy építek valami jobb lácot otthonra.
Elgondoltam, hogy 200-300K-ból már biztos kafa rendszerem lesz (erősítő-hangfalak).
Aztán elkezdtem olvasgatni, nézelődni, és rájöttem mennyire nehéz.
Aztán a vége úgy 500K lett (a kábelekkel, legalábbis egy részükkel, mert van ami már megvolt, van ami meg később jött, azt nem számolom). Ja és sub-om még mindig nincs.Viszont ez jónéhány hallgatózás után alakult ki, nem csak olvasgatással! Ja igen, ez zajlott úgy egy éven át. Meg kell húznod egy határt, mert mindig van feljebb. Ráadásul számos dolgot nem tudsz meg előre, még egy stúdióban sem. Csak hogy az egyik legnehezebbel kezdjem: az otthoni akusztika. Aztán ahogy hallgatod a láncot otthon, állítgatod, akkor kezded csak igazán hallani - ráhangolódni - milyen is. Aztán.....
Remélem tudtam segíteni.
xtremetuning aláírása tényleg találó
-
Vidala
senior tag
válasz
xtremetuning #19606 üzenetére
Szerintem sikerült, így már teljesen értjük egymást (bár nálam talán ez volt a kevésbé kérdéses), de inkább abban reménykedem, hogy azok is, akik esetleg most veszik életük első rendesebb HM rendszerét!
Ismétlés a tudás anyja: egy HM (vagy hi-fi) rendszer annyira lehet jó, mint a leggyengébb láncszeme! Ebbe ugye a kábelek is beletartoznak.
-
Vidala
senior tag
válasz
sirfer #19594 üzenetére
Bocs, nem kötöszködésnek szánom, de neked már messze nem belépő szinten mozog a rendszered, sokan álmodnak arról, hogy csak a fele lenne az övék! Még jó hogy nem tyúkbeleket használsz. És azt is visszaigazolod, hogy szépen-fokozatosan próbálgatással jutottál előbbre a hangzás javításában.
-
Vidala
senior tag
válasz
xtremetuning #19585 üzenetére
Értem én, sőt ártani sem árt, és biztos javít is, sőt a lehetőség is benne van. Olyanoknak, akik későbbi fejlesztést is terveznek nem is árt előre gondolkozni, mivel egy jó kábel nem avul el egyhamar.
De mi a baj az ökölszabállyal? Az nem azt jelenti, hogy max. annyiért KELL venni, hanem kb. ott lesz összhangban. Lehet többért is, ami hozhat is.
Viszont szvsz a belépő rendszereknél néhány tíz ezer forint plusz ráfordítás egy jobb erősítőre v. hangfalra nagyobb valószínűséggel hoz lényegesen nagyobb javulást. A használt cucc vásárlás meg nem csak a kábeleknél működik.
A hi-end pedig többek között azért is az ami, mert minnél feljebb jutsz, azért hogy jobb hangot csikarj ki a rendszeredből, "aránytalanul" több ráfordítást igényel. Nemcsak pénzben, időben is, mert meg is kell keresni-találni a megfelelő komponenst.
Bocs, de szeretem a hasonlatokat (illetve valaki ezen keresztül jobban értheti): egy autóversenyző néhány tizedért-századért mennyit küzd v. fizet? Ami sok esetben "mindössze" egy jobb fékbetét, gumi vagy beállítás mindössze?
Egy suzukira meg hiába raksz turbófeltöltőt, igaz jobban fog gyorsulni, de mit érsz vele, ha az első kanyarban elszáll...Közben ricsik is válaszolt, és talán rövidebben fogta meg ugyanezt...
-
Vidala
senior tag
válasz
xtremetuning #19569 üzenetére
Ez így tök jó amit leírtál, de ez most hol nincs összhangban a 10-20%-os ökölszabállyal?
A sokmilliós vetítős példát most hagynám is, mert a fórumozók többsége ilyesmiben nem érintett.
Viszont a 150-200K erősítőt nézzük már meg: veszel hozzá kb. 400-500-ért hangfalakat (hogy kb. passzoljanak), mindjárt 700K-nál vagyunk + 100K egy lejátszó.
TV-vetítő nélkül 800K-nál vagyunk.Mennyit mondtál a kábelekre? 60K-at?
Kicsit direkt sarkítottam, csak a nagyságrendeket akartam szemléltetni.Ezt azért hozom fel, mert az írásod szerintem sok olvasóban téves képzeteket kelthetnek, és a komplett 150-200K-s belépő rendszerükhöz kezdenek el esetleg olyan kábelekben gondolkozni, ami hiába jó, ha a többi láncszem gyenge.
-
Vidala
senior tag
válasz
bozont #19538 üzenetére
Ehhez a témához érve mindig kicsit keveredni kezdenek a dolgok:
Először is sose feledkezzetek meg az ökölszabályról, amit ajánlani szoktunk: a rendszer árának kb. 10-20%-át érdemes kábelekre költeni! Ugyanígy vannak javasolható arányok a többi komponensnél is. (Persze, ha az árral a minőség is változik).
A másik, hogy itt kezd elválni, hogy valaki audiofil vagy nem.
Van akinek az egér, az egér. Ugyanazt tudja, van akinek nem (miután 1000x ölték már meg esetleg emiatt CS-ben). Kell a 1000000 csillió dpi szuperlézeres akár 40-50 másik áráért is....
Van akinek mindegy, hogy nylon, vagy gyapjú öltönyt vesz fel két évente egyszer. Észre se venné a különbséget, csak annyit, hogy "kényelmetlen", jobb a pulcsi-farmer. Van aki már messziről szemre megmondja, hogy milyen szövésű, és milyen gyapjúból van, és eszébe nem jutna egy nylon közelébe se menni..... -
Vidala
senior tag
válasz
Warter #19450 üzenetére
Pedig igyekeztem érthetően fogalmazni, lehet nem sikerült a legjobban. Egy kellemes kis megfázás is rámtelepedett, hogy vidámabb legyen az élet
A Dune nálam abszolút első helyen áll ár/érték arányban is, meg amúgy is. Klassz cucc, ezért is írom mindig, hogy csorgatom a nyálam.
Igazából arra akartam rávilágítani, hogy mivel a (mikro)elektronikai ipar még mindig őrült tempóban változik, ezért nem mondható egyértelműen, hogy a PC feljesztgetése és egy HM rendszer között óriási különbség lenne ilyen téren. Hányan vannak itt is, akik szívják a foguk a néhány éves erősítőjükkel, mert még nem HD képesek. Persze meg lehet oldani lejátszó oldalról is, de az is fejlesztés. PC dettó.
Szóval döntés, illetve lehetőség kérdése is, kompromisszumokat meg mindenhol kell kötni. -
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #19431 üzenetére
Úgy látom BBéci a lényeget közben megválaszolta. Valóban érdemes a Stream-es fiúkra hallgatni. Azért írtam, hogy az ajánlott 750Ft-os kábel helyett max. 650Ft-ig tudnál lemenni, hogy lásd ez az ajánlható minőség alja. Úgy gondolom 100Ft/m már nem lehet egetverő, mivel sok méter kábelnél is ez 1-2K. Rá is kérdezhetsz, de te döntesz.
-
Vidala
senior tag
válasz
Warter #19348 üzenetére
Az utóbbi időben én is inkább célhardver párti lettem, pont az itt felsorolt "kényelmi" szempontok miatt. Kár, hogy az XBOX360-at nem upgradeeli a M.soft, mert az is egy egész jó kis kütyü lenne, ebben a PS3 sokat ráver.
Így most egy Dune HD Max van a későbbi kívánságlistámon (persze nem baj, ha frissítik még ahogy olvasom, meg az ára is csökkenhetne)
Viszont azt is vegyétek figyelembe, hogy aki PC-t vesz, az nem feltételnül akar, és nem is szükséges külön médialejátszót vennie! Nyilván nem csak ezért veszi (mert ha igen, akkor tényleg tudatlan), hanem számos más célra is használja. Ettől zseniális szerkezet. Igaz, azt is figyelmesen kell kiválasztani, összerakni, akárcsak egy HM rendszert, hogy minden klappoljon. Sőt, az is igaz, hogy nem lehet amerikai házziasszony módján kezelni, akármennyire is ígérik a gyártók/szoftverfejlesztők. Viszont azért az sem igaz, hogy lehetetlen lenne egyszer beállítani. Vikthor az élő példa, és gondolom nincs egyedül. A saját példám csak azért nem hozom, mert az eddigi gépem még nem volt teljesen HD képes (hang és blu-ray híján), de amit tudott, azt ki tudtam belőle hozni.
Az miért jobb, aki meg azt nem tudja, hogy egy HM erősítőbe milyen kábelt, hova kell dugnia? Vagy mit, hova állítson? Főleg, ha mellényúlt a vásárlásnál! Az extra tuningokról (tápkábel és hasonló témák) már ne is beszéljünk.
Mint korábban már írtam, én is éppen vettem egy új notit. Nem elsősorban HM céllal, de olyat kerestem, ami már ebben is full extrás. Még számos dolgot nem tudtam rajta kipróbálni, de eddig jók a benyomásaim főleg, hogy rendkívül csöndes is. Így nem rohanok külön médialejátszót venni. Remélem a későbbikeben is beváltja a hozzá fűzött reményeim, és akkor egyhamar nem is fogok.
-
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #19264 üzenetére
A 750Ft/m-es 2,5-es káben sajnos nem különösebben drága, az általam is sokszor javasolt "normál/rendes" kategóriát képviselik. Ha esetleg jobban utánamész, talán letornázhatod 650 Ft/m körülre.
A banándugó nem létkérdés, be lehet a vezeték csupasz végét is szorítani (összesodorva). Eddigi tapasztalatom viszont az, hogy így néha ellenőrizni kell, nem lazultak-e meg a rezonanciától a kötések. Nyilván - részben ebből kifolyólag - minőségbeli különbség is adódhat.Másik kérdés: én is nézegettem már a dipól hangfalakat, mert hasonlóan problémás nálam is a sorroundok elhelyezése, de sajnos nincs minden típusból, és ami van az sem olcsó. A streamaudio honlapján könnyedén találsz párat tájékozódásul.
-
Vidala
senior tag
válasz
kalgabika #19203 üzenetére
Először egy pici kiigazítással kezdeném, aztén néhány személyes tapasztalatot is megosztok:
A polcsugárzó elnevezés nem igazán szakszerű, az állványos doboz inkább. Felesleges kérdezned kitől tanultam.Ebben azt hiszem elég sok minden benne van, csak megerősítés képpen: fontos a stabil alátámasztás is, a káros rezonanciák kiküszöbölése végett. Valamint ezeket elsősorban nem azért csinálják "kisebbre", hogy oda is jó legyen, ahol az állódoboz nem férne el, hanem a hangreprodukció különbözősége okán. Az egy másik kérdés, hogy mire használjuk, illetve milyen a végeredmény.
Sok audiofil rendszerben ilyen állványos dobozokat használnak a hangzásuk miatt.Nekem ES80-as állódobozaim vannak. Az itt hallott tanácsok alapján tologattam őket nem keveset, hogy megtaláljam a lehetőségekhez képesti ideális helyüket. Volt jobban a falra tolva merőlegesen, legalább 40cm-re előrébb húzva, meg kissé beforgatva is stb.
Most ott állapodtam meg, hogy kissé beforgatva vannak a hallgatási pozíció felé, de csak úgy kb. 20-25 cm-re elhúzva a hátsó faltól egy "klasszikus" szekrénysor két oldalán, a szekrénytől 15-30 cm-re oldaltávolságban. (Mivel ferdén áll, és a doboz oldalai sem párhuzamosak, ezért nem tudom pontosabban megmondani a távolságot, amellett, hogy nem mértem meg utólag.) A hallgatási szög úgy 50-55 fok.
Szóval az ökölszabályok igen hasznosak, de mindig az egyedi tér, akusztika, meg úgy egyébként a komplett láncfogja meghatározni egyedileg, hogy mi lesz "ideális", ezt pedig próbálgatással lehet kitapasztalni. (Remélem nem ismétlünk túl sokat
)
-
Vidala
senior tag
válasz
grabber #19165 üzenetére
Ennyi pénzért inkább csak használtan van esélyed, még egy belépő szintű HM erősítőre is. Ez persze ne tántorítson el: nézelődj a Hardveraprón
az AVX-en, meg a Vaterán (meg bárhol, ahol esetleg találhatsz). Én is, meg sokan mások vettek már cuccot így, csak fokozottabb körültekintéssel kell eljárnod.
-
Vidala
senior tag
válasz
Old FatBoy #18986 üzenetére
Vagy egy Acoustic research S20. Ezt végképp nem ismerem, de egész jókat olvastam róla. Többet nem linkelek (nehogy megintsenek reklámozásért, de semmi közöm a boltokhoz
), rádbízom a keresgélést.
-
Vidala
senior tag
válasz
Old FatBoy #18986 üzenetére
Sajnos nincs, de két okból nem ajánlanám túlzottan:
- kb. 10 éves lehet, ha még picit öregszik (15 év) már simán előfordulhat, hogy elporladnak a a gumi rezgéscsillapítók meg hasonlók. Persze ez még a kisebbik gon, mert nem túl drága a cseréjük, ha te magad el tudod végezni.
- kevésbé tetszik, hogy olyan módon sérült, hogy festeni kellett (persze ez lehet tényleg csak esztétikai sérülés volt)Nem akarok reklámozni, csak ismeretterjesztés: ismered pl. az AVX fórumot? Elég jó cuccok szoktak jönni-menni. Épp csak bekukkantottam most miattad, és láttam pl. egy Yamaha NS-555-öt
Túlzottan ezt sem ismerem, de nekem bizalomgerjesztőbb, és persze van más is. -
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #18955 üzenetére
Nem vagyok egy multiroom guru, de megosztom veled, amit eddig olvastam róla.
- a 2. szobába csak 2 hangfalat, azaz sztereót tud kezelni
- távkapcshoz van külön infravörös port csati, ahhoz kell egy "hosszabbító" és egy másik táv, ha mindkét szobából akarod kezelni (bizonyos szériáknál ez már alaptartozék)
- a külön forrásban nem vagyok biztos, de azt hiszem csak ugyanazt tudod rajta hallgatni (ennek próbálj még utána járni, én is igyekszem majd) -
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #18919 üzenetére
Jól tetted, hogy bementél abba a boltba hallgatózni. Kíváncsi vagyok mit mondasz majd a pénteki szeánsz után, lényegében BBéci itt megfogalmazott kritikája alapján. Ezt egészíteném még ki azzal, hogy nem csak a hangsugárzók számítanak, hanem a doboz is, mivel az is legalább annyira fontos a hang kialakításában. Ezért sem tudnak az ilyen pici, műanyag dobozos cuccokból értelmes spektrumot kicsikarni.
Sajnos a legtöbben azért gondolják, hogy ezek jók, mert (1) nincs összehasonlítási alapjuk (2) illetve a dübörgő basszus és kiemelt magasak világában látják a jó hangzást. -
Vidala
senior tag
Az erősítőn és a JBL ES30-on is "multifunkciós" szorítócsavarok vannak. Ez azt jelenti, hogy a csupasz kábelvégeket is be tudod szorítani, de használhatsz dugókat is pl. balán, Y tetszés szerint. Amúgy a dugók ajánlottak, de nem kötelezők.
Az ES30 lenne a sorruond? Nincs rajta gyárilag szerelt akasztó, ezért polcra, vagy állványra tudnád tenni, ha nem akarod megfúrni. Az én ES20-aimon sincs, de nekem se lenne hozzá szívem. Arról nem is beszélve, hogy úgy csak egy szögben tudod beállítani, valamint a hátsó reflexnyílás miatt a hangjának sem tenne jót feltehetően.
-
Vidala
senior tag
válasz
Old FatBoy #18759 üzenetére
Pomáz már város!
A csúszós utakon valóban nem nagy élmény egy erősítővel a hónod alatt sétálni, megértem. A relatív közelség miatt én mégis megpróbálnám kimódolni valahogy a dolgot.A smile-k használatával semmi bajom, én is alkalmazom őket előszeretettel.
Éppen kifejezni akartam vele azt, hogy nem helyeslünk feltétlen mindig, minden olyan hozzászólás után, amivel egyetértünk. Úgy feltehetőleg sok-sok bólogató fejecske lenne egy-egy kommentet követően... -
Vidala
senior tag
válasz
Sefter #18830 üzenetére
Azért, mert a jelút nem lesz ugyanolyan hosszú. Nagyon pici ugyan a különbség (mivel az elektronok ugye gyorsak
), de éppen elég lehet egy zavaró késleltetéshez, de más is változhat. Lehet, hogy "ki nem hallod", de "érzed". És ne feledkezzünk meg az ellenállásról se (az is annál nagyobb, minnél hosszabb a vezeték).
-
Vidala
senior tag
Jó lehet így is 2 kábellel, a kérdés, hogy be tudod-e így konfigurálni a PC-d. Ebben talán más segít még.
Túl sokat ugyan már nem számít az a +2 méter, persze minnél rövidebb, annál jobb, ezért feleslegesen nem vegyél hosszabbat. HDMI-ből van 15 méteres is.Szvsz jók lesznek a kiválasztott Inakustik kábelek.
-
Vidala
senior tag
válasz
Old FatBoy #18751 üzenetére
Szerintem itt mindenki próbál segíteni, de tapasztalatom szerint, ha alapvetően egyezik a véleményünk, akkor nem küldünk
fejeket minden hozzászólást követően, mert úgy elég bután nézne ki a topik külleme.
Nem tudom, hol akadtatok el pontosan Sancival, mert a linket hozzászólás már csak egy sokadik, a korábbiakat nem találom hirtelen.
Az s708-ról itt találtam hirtelen egy kis technikai leírást, éppen 6 ohm-ot mond.
Egyébiránt, ha falubeli az eladó, akkor simán átvinném az erősítőm hozzá, és egy jó kis melegítő ital mellett meghallgatva, mindjárt meg tudnád állapítani, hogy mennyire illenek össze.
Szerk:
Bocs Sanci, hogy bele vau-vau, de nem bírtam magammal. -
Vidala
senior tag
Nehéz ügy, csak DVD lejátszó jöhet szóba? (Nem mintha másból könnyebb lenne).
Drágább lesz a hús, mint a leves!
Hirtelen a legolcsóbb, amit találtam egy Cambridge Audio DVD-99 60K
Nekem egy Harman Kardon DVD 39-em van, amin szintén van (már csak használtan kapható, kb. 40K körül, új ára 100K körül volt).Az a baj, hogy manapság már digitális kimenetre bízzák (optikai, koax, HDMI) a többcsatornás hangátvitelt. Ezek a készülékek pedig nem nem csak azért drágábbak, mert van rajtuk sokcsatornás analóg kimenet, hanem csak inkább annak a következménye, hogy DVD-Audio-t és/vagy SACD-t is lejátszanak, annak pedig megkérik az árát.
Erre pedig csak akkor buzdítanálak, ha a hangszettedet is cserélnéd, mert ezen még egy normál CD-ben is igen sok tartalék bennragad.A használtpiacot kéne átnézned, hátha ott akad valami elfogadható áron.
Persze lehet, hogy a többiek tudnak még valamit (legalábbis szurkolok érte).
-
Vidala
senior tag
válasz
Old FatBoy #18748 üzenetére
Besegítek, mert Sanci türelmes és segítőkész ember, de szerintem te egy picit kezded kihúzni a gyufát. Tökéletesen ismeri a 308-as paramétereit, megnyugodhatsz.
Először is, ha elolvastad volna az első hozzászólást, akkor nem rugóznál ezen az ellenállás dolgon annyit.
Nincs 6 meg 8 ohm-os erősítő, csak szabványtól függően valamelyikre adják meg a leadott teljesítményt. Nyugodtan rákötheted az Onkyo 308-ra azokat a dobozokat.
A 92db-es érzékenység már egész jó, de a hangminőség nem csak ezen múlik.
A 100W/csatoran 6 ohm-on, az kb. 75W/csatorna 8 ohmon (úgy, hogy egy csatornát hajtva mérik). Ez elég sok hangdobozt meg tud tisztességesen hajtani.
Ez ugyan "visszafogja" valamivel a teljesítményt, de szerintem előbb leszel halláskárosult, minthogy állandóan teljes hangerőn bírd hallgatni (mondjuk egy normál szobában, néhány méterről). Ellenben egyáltalán nem tossz, ha kicsit nagyobb hangerőn még mindig tiszta marad a hangkép és csak jóval később lesz a torzítás érzékelhető(bb). -
Vidala
senior tag
válasz
Jani526 #18732 üzenetére
Tökéleteset sok-sok százezerért is nehéz, de azért jót (ami az itteni zsargonban tényleg jót jelent, szemben a hasonló szettekkel) lehet már kevesebből is.
Egyrészt, ha nem idegenkedsz a használt dolgoktól, akkor sokkal jobban járhatsz.
Másrészt ennyiből is van már olyan szett, ami ugyan még belépő kategória, de legalább már külön komponensekre, normálisnak mondható erősítővel épül pl. Onkyo HT-S3305
bár még mindig bögreszett hangfalakkal.
Mondjuk egy Denon 1311 vagy egy Onkyo 308-as erősítő + egy Mission MV-8 Cinema pack 5.0 már kijön 150-ből újonnan. Ezek mind belépők, de lelépik az általad eddig nézett cuccot az is biztos.Szerk: úgy látom Sanci épp más kérdésre, de ugyanezt ajánlja
-
Vidala
senior tag
válasz
Jani526 #18727 üzenetére
Igeeeen, csak összefűztem, vtechun rutinos fórumtárs, szerintem eszébe sem jutott, hogy neki tettem fel a kérdést.
Ilyen egybeszetteket nem szoktunk ajánlani, bár ez egy fokkal korrektebb a nagy átlagnál, nagyjából a következők miatt:
Pro:
- ellentétben a többi hasonlóval, van rajta használható bemenet is (1db HDMI, 1 db optikai, és 1 pár sztereó analóg)
- DVD lejátszáshoz megfelel, ismeri az alapvető hangkódolási sztenderdeket
Kontra:
- ugyan nem hallottam ezt a típust, de sok hasonló szett után már nem is annyira szeretném: ez alapján a hangminősége erősen megkérdőjelezhető (az 1000W-os marketingteljesítmény egy vicc), arra ne alapozz semmit, nem számít
jellemző gyengeségei a hangnak:
> a magasak még csak-csak megvannak, de a közép már gyengébb, a mély meg inkább vicc, mert egy rendesebb hangdobozban a közép-mély sugárzók kb. akkorák, mint ennek a sub-ja
> kicsit nagyobb hangerőn hamar elkezd torzítani
- rá tudsz még kötni ezt-azt, de mondjuk a teljes Blu-ray kompatibilitást már felejtheted is, bár a HD hangokhoz ezek a hangkeltők úgy is soványak
- ha valami elromlik, akkor ha a szervíz nem, vagy csak nagyon drágána javítja (mondjuk az egész cucc árának harmadáért-feléért) illetve később az egyes komponensek cserélhetősége szinte lehetetlen, legalábbis értelmetlen -
Vidala
senior tag
válasz
lcee79 #18711 üzenetére
Én még erősítőn nem csináltam ilyet, de kíváncsiságból megkérdezném, hogy mi célból lenne rá szükséged?
Amúgy általánosságban 2 dologra kell "figyelni":
- úgy csináld, ahogy a firmware frissítést írja a gyártó lépésről lépésre
- ne legyen áramszünet, és ne szakadjon meg a kapcsolat közben
mert amúgy semmi bonyolult nem szokott lenni ezekben. -
Vidala
senior tag
válasz
haarmaan #18701 üzenetére
Először a negatívumokról:
Amennyiben így "megbontod" az 5.1-es hangfalaidat azzal, hogy nem "beleillő" frontokat csapsz hozzá, úgy a sorrund hangképed torzulhat.
Két javaslatom lenne ezzel kapcsolatban:
- Zenehallgatáshoz bekötöd a zone 2-be az új frontokat (úgy emlékszem ilyet lehet az 508-nál)
- Olyan típust választasz, amihez később esetleg tudsz még venni (ha akarsz) a szériábólAmúgy én a listádból a JBL ES30-ast választanám.
-
Vidala
senior tag
válasz
flacink73 #18687 üzenetére
Vannak dolgok amiben a Samsung már bizonyított, de ez a HM erősítőkre még nem igaz. Válassz inkább olyan gyártótól, aki ezt csinálja már évtizedek óta. pl. Denon, Onkyo, Harman Kardon, Yamaha stb. a teljesség igénye nélkül. Picit visszaolvasol konkrét ajánlások sokaságát találod hasonló árban is.
-
Vidala
senior tag
Hosszas keresgélés és töprengés eredményeképpen a mai hozzászólásaimat már egy Sony Vaio F13M-ről írom. Nagyon kellemes kis gép, az elmúlt 24 óra tapasztalatai alapján. Egyelőre még mindig csak ismerkedem vele, de a lényeg: igazi kis multimédiás masina, mindent tud, ami kellhet akár a mozizáshoz is. (Blu-ray lejátszó, nVidia GT 425M-el, ami bitstream-eli HDMI-n a HD hangsávokat stb-stb.)
További részleteket majd akkor, ha "élesben" is sikerült tesztelnem. Remélem beválik, mert akkor nyugodtan várhatom a Dune HD Max és társai árának csökkenését. -
Vidala
senior tag
Tegnap hazafelé beugrottam a Westend MM-ba, hogy kíváncsiságból rápillantsak az Onkyo SKF hangfalaira. Az egy dolog, hogy nem volt, de szerintem ha lett volna se tudtam volna meghallgatni. Sajnos ez az üzlet is csak egy "lerakat", még a "HM stúdiója" is rettenetesen csapnivaló, arról nem is beszélve, hogy eladót csak hálóval lehetett volna fogni.
A másik élményem, hogy nagyon nyomatják a Bose cuccait, pl a "stúdióban" egy Lifestile (asszem V széria) 5.1 dübörgött kb. 700K-ért. Sajnos csak dübörgött, mert értelmes hangspektrum nem jött ki belőle. Persze lehet, hogy csak be kellett volna állítani (mert mondjuk az eladók felcsavarták rajta a basszust), de idáig ugye a korábban említett okokból nem jutottam el. Persze szvsz azokból a mikrobögrégtől nem is várnék el ennél többet, de azért erre is kíváncsi lettem volna.Szóval ismét azt tudom csak mondani, hogy aki kicsit is komolyabban gondolja a tudatos vásárlást, az elmegy egy szaküzletbe. Egy kellemes kivételt tudok csak ez alól, a Duna Plaza Saturn üzletét, ahol ráadásul még hozzáértő eladó is akad. Persze még így sem veheti fel a versenyt egy "stúdióval", csak ha valakinek útba esik...
-
Vidala
senior tag
válasz
KTTech #18533 üzenetére
Esetleg, ha van otthon pl. optikai kábeled, kipróbálhatod még azzal, hátha úgy nem csinálja (kizárólag spórolás esetére). Egyébiránt szervíz.
Az a wharfi center a semminél biztosan jobb, de csodát ne várj. Gondolom nem passzol a többi komponenshez, szélsőséges esetben még ronthat is az összképen, főleg ha nem tudod a hangerőt külön beállítani csatornánként. Szerencsés esetben valamivel érthetőbb beszéghangot kaphatsz.
-
-
Vidala
senior tag
válasz
Illusion1010 #18427 üzenetére
Az igényeidhez ár/érték arányban a JBL-el járhatsz a lejobban, bár az Onkyo-t még nem hallottam (viszont ahhoz kell még sub is, ami plusz pénz).
A Yamahát kilőném és a Onkyo-Pio közül választanék, de lehetőség szerint meghallgatás után (a JBL-t csak HK-val hallottam).
Kábel ügyben: a rendszer árának 10-20%-át kell számolni ökölszabályként (nyilván számít az is mennyi kell belőle darabra/méterre). Ez adja, hogy nagyon drága kábelt nem kell venned, de azért ne tyúkbél legyen egyik sem.
-
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #18405 üzenetére
Amennyiért én látom a neten most, akkor egyértelműen inkább a Polk.
A Mission lehet inkább alternatíva, de inkább az ár/érték aránya miatt (olcsóbb). A Polk abszolút értékben jobb választás szvsz.
hdcsaba: érdekes amit mondasz, mert ugyanannyi az érzékenységük papíron.
Én mondjuk ezt nem figyeltem, csak a hangzásbeli különbséget. Ez alapján tetszik nekem jobban a Polk. -
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #18386 üzenetére
Nem feltétlen, többek szerint éppen a digitális koax a jobb, mert nincs plusz jelátalakítás. Szvsz bármelyik jó (leginkább akkor, ha van már valamelyikhez kábeled, feleslegesen ne vegyél újat, ha januárban lesz Dune lejátszód).
Hihi, látom senki nem fog dönteni helyetted. Onkyo vs. Pio / Optikai vs. Koax. Nehéz az élet
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
Jampec8686 #18324 üzenetére
Palapo-nak a gondolatmenetére válaszoltam: az Onkyo TX-SR 507 és a Pioneer VSX-520 volt a kérdés tárgya.
-
Vidala
senior tag
válasz
hdcsaba87 #18321 üzenetére
A végéről kezdve: vagy inkább a duplája, ha új árban nézzük, esetleg használtból jön ki ennyiért, a részleteken lehet finomítani, de alapvetően egyetértek.
Persze ne keseredj el (bár lehet ez neked kis pénz
), igen jó minőséget lehet összehozni kevesebből is, de ahhoz kezd az első hozzászólással! Szívesen segítünk, ha nagyjából körvonalazódtak az alapfogalmak.
-
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #18318 üzenetére
Megint vacakol a PH!, de azért remélem tudok válaszolni!
A H/K AVR 142-es egy régebbi belépő kategória. Teljesítményben jó, de a másik kettő már jóval többet tud, hogy csak épp a HD hangok dekódolását említsem, úgyhogy a másik kettő közül válassz.
Nekem tetszik a Pio is, sőt az egy picit még modernebb is (pl. HDMI 1.4), viszont az Onkyo-nak mindegyik hangfalszorítója csavaros, szemben a Pio-val, ahol mindössze a 2 front, ami csak látszólag tűnhet egy kevésbé fontos részletnek. Sőt az éppen mostanában tárgyalt lejátszó oldali támogatás miatt ez még fontosabb talán SZVSZ. -
Vidala
senior tag
válasz
egitomi #18309 üzenetére
A technikai paraméterek alapján passzolnak, de egyéb tapasztalat híján csak találgatni tudok milyen lehet. A 120-as mély-közép sugárzókat elnézve viszont egy sub beillesztése elkerülhetetlennek tűnik még.
Hasonlókkal kéne még összevetned, mint pl. az Onkyo HT-S 5305. Abban már egy értelmesebb sub is helyet kapott, viszont lehet, hogy a két front meg jobb lenne a másikból.
u.i. Úgy érzem valamikor be kéne ugranom legalább egy MM-ba rápillantani, mert ez lehet hamarosan a slágertermék, főleg így karácsony előtt.
-
Vidala
senior tag
Valami nem stimmelt az elmúlt néhány napban a PH! szerverével, különösen a fórummotorral, mert olvasni is alig-alig tudtam...
-
Vidala
senior tag
válasz
szaszlaci #18299 üzenetére
A koax helyett??? Vagy a hangfalkábel?
A digitális összekötésre egy normális koax (75 ohm-os ahogy Pecc mondja) kéne!
Egyébiránt én valami földhurokra gondolnék még. Valahol volt is egy cikk linkelve a topikban, csak meg kéne keresni.
Közben látom Sanci is írt: nekem is ez lenne az utolsó tanácsom.
-
Vidala
senior tag
válasz
madgie #18160 üzenetére
Én többek között ezért sem sietem el a sub vásárlást. Pedig nem panelban lakom, de társasház, és csak egy közvetlen szomszédom van felfelé. Viszont lekopogom, mert eddig még bírták a hangnyomást
pedig már így is néha a határon mozgok saját érzésre is.
Ebből a szempontból ugye pont a mély hangok a legkritikusabbak, a hanghullámok tulajdonságai miatt. Ugye nem kell senkinek ecsetelni, hogy mondjuk egy közeledő "diszkóautóból" mit hallunk meg legelőször, pedig lehet, hogy a beltérben kiegyensúlyozottan szól.
Sajnos ez van, még ha nem is kérdés, hogy a .1 milyen fontos egy mozinál.
-
Vidala
senior tag
válasz
Vikthor #18067 üzenetére
A PS3-ra egy barátom használtan veszi, csere-beréli a játékokat (csak néhány ezres/db, és kb ugyanennyiért tovább is passzolja, ha már nem kell). Csak azért ajánlanám, mert akad 1-2 igen jó is, brutál grafikával (már ha szeretsz játszani persze)
Nekem a HK DVD 39-em tud ilyen beállítást: automata indítás a lemez berakása után, a kiválasztott hang és audio sávokon (magyar-magyar). Ugyan ez nem mindig minden lemeznél sikerül, mondjuk a hangsávot eltalálni, de ez lemez függő. Pl. az Aliens magyar dupla lemezes extra változatával még menüből is bajlódtam vagy 3 percet, mire elindult rendesen a flim (nem tudom ki csinálta, de eltiltanám a szakmától)
Nem tudom, hogy a komolyabb BD lejátszók ezzel hogy állnak, de gondolom érdemes keresgélni. -
Vidala
senior tag
válasz
Sixkiller6 #18030 üzenetére
Úgy látom, én vagyok épp a szolgálatban lévő HK+JBL felelős
Szvsz passzolna, mind teljesítményben, mind hangzásban.
Én az AVR 255-mel sztereóban egy pár JBL ES80-ast hallgatok, a nappali+amerikai konyhámban ~35nm-en. Az AVR 2x65W-os sztereóban, amit nem tudok kihajtani, max. házibuliban. A 980-as ugye 2x100W, és az ES90-nek egy hajszállal még az érzékenysége is jobb.
Én ezen az erősítőn az ES30-at hallgattam, nekem bejött a hangzása (többek között ezért is választottam ezt a szériát, még ha egy AVR-el nem is ugyanolyan).Innentől a többi a te ízléseden fog múlni, mert kinek a pap, kinek a papné, ezért az örök javaslat következik: hallgass meg egyet (s mást) előtte.
Egy jó hi-fi sztereó rendszer sok sorround szettel nemhogy felveszi a versenyt, hanem csúnyán sárga irígységre is tud késztetni, akár térleképzésben is.
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #17826 üzenetére
Nekem inkább a Polk
Tibiajax: éppen ebben az esetben is az ízlés dönt inkább.
Ráadásul ezt a Polkot "jazzesebbnek" érzem az ES-nél, pedig nem annyira kifinomult és részletező a hangzása, magasaiban is picit alulmarad, sőt éppen a JBL-eknek felhánytorgatott méyltartományban ömlengősebb, míg a JBL visszafogottabb, de feszesebb. -
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17823 üzenetére
Szerintem meg nem, csak a saját magad igazolását szeretnéd belelátni.
Azt is elmondom miért, nehogy a "csakazértis" vádja visszahulljon a fejemre:
Onnan indultunk, hogy az általánosításod ellen emeltem billentyűzetet, majd futottunk egy kört - javarészt elbeszélve egymás mellett - mire végül visszatértünk egy konkrét termékre, és azon belül is arra a megállapításra, hogy az nem elsősorban jazz hallgatásra ajánlott.Ebből szerintem egyáltalán nem következik az utolsó mondatod igazolása.
A jazz vonulat eleve teljesen más indíttatásból jött képbe, nem is azt állítottam, hogy éppen erre lenne ideális. Teljesen más jellemzőkről beszéltem, mikor cáfolni kívántalak.
Még ebben az árkategóriában is meglehetősen sok kompromisszumot kell kötni, főleg úgy, hogy mindezt alapvetően egy HM rendszernek építjük, és emellett hallgatunk rajta zenét. A JBL-ről és az ES-ről megegyezik BBéci-vel a véleményem, arra ráerősítve, hogy mindig ár/érték arányból próbálok tekinteni bármilyen cuccra.
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17817 üzenetére
Ha becsmérelni akarsz, tedd nyugodtan, mert úgy látom nem annyira ment át a konkrét példa. Jó lenne, ha csak ezen múlna, és bármilyen rendszeren képes lenne szépen szólni. A csingilingi frázis meg szimplán egyéni ízlés és persze zenei műveltség kérdése. Esetleg az Amarok-ig, vagy a Qeen Elizabeth 2-ig eljutottál már? Esetleg tudnám ajánlani a '81-es Montreux-i Jazz Fesztiválon készült koncert DVD-jét is, tovább meg nem sorolom.
Képzeld jazz-t is hallgatok rajtuk, így Metényi mókus alapművei is mind megvannak, akárcsak a Knopfler művek. Buena Vista sem "rossz", de ilyesmiből inkább Stan Getz Big Band Bossa Novája, vagy a nagy öreg Count Basie áll a szívemhez közelebb.
Szoktam még evezni régebbi Jamiroquai vizeken is, de képzeld mindemellett megférnek még King Krimson történetei is.
Nem tudom mennyire kerek így a kép. Sőt, az utóbbi időben egyre gyakrabban ragadok a Mezzo-n olyankor is, mikor klasszikus művek csendülnek fel.Akkor most miről beszélgetünk?
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17814 üzenetére
Ilyenformán egy próbát megér!
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17788 üzenetére
Csak még egy:
"nem csak azt a mélytartomány-gazdag, fárasztóan lapos hangot, ami az alsóbb kategóriáit jellemzi"
Nálam az egyik no.1. zenész Mike Oldfiled. Nem tudom mennyire ismered a munkásságát, mondjuk a Shadow on the Wall, és a Moonlight Shadow popslágerein felül, de mondjuk még a Tubular Bells sorozat ismerősen csenghet számodra is. A csőharangok, és a xilofon nem éppen a lapos hangjuknak köszönhetik a sikerüket, amit pl. ez a JBL gyönyörűen ad vissza.Abbahagyom, mert úgy érzem innetől úgy is azt gondolsz, amit akarsz a 10 éves tapasztalatodra alapozva.
Valamint mindezt nem azért mondtam, mert a Kef IQ-t rosszabb doboznak tartanám (ilyet egy korábbi hozzászólásomban sem mondtam egyébként, csak már félrevezetőnek tűnhetek). Mindezt éppen azért írtam le, hogy ne úgy válasszunk szvsz két közel hasonló szintű doboz között, mert valaki azt mondta, hanem a saját fülünkre és szívünkre hallgassunk.
-
Vidala
senior tag
válasz
clarlet167 #17811 üzenetére
Ugyan a nevük csak egy S-ben különbözik, ellentétben a hangzásukkal. Ha igazi, egységes hangképet szeretnél, akkor felejtsd el. Ráadásul most ott tartasz, hogy már elég komoly pénzt áldoztál a rendszeredre, ne rontsd el a végén. Ok 40 ropi nem kevés (bár az eddigi ráfordításaidhoz képest nem is olyan sok), de inkább gyűjts még egy picit.
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17788 üzenetére
Ugyan még mindig általánosítassz, de azért már jóval kerekebb a véleményed.
A példánknál maradva - és mivel ezt hallgatom a legtöbbet mostanában - azt tenném még hozzá, hogy fontos ugyan a hangfal, de a lánc többi eleme is legalább annyira, sőt (volt itt egy szavazásféle nem túl rég, ott pl. első helyre a lejátszó került, majd az erősítő követte).
Így pl. a JBL ES is sokkal "zeneibb" egy sztereó erősítővel, mint egy Receiverrel. Javasolnám, hogy mielőtt további következtetéseket vonsz le, inkább magad győződj meg erről, mint ahogy mindenki másnak is ezt szoktam tanácsolni.
Az egy másik kérdés, hogy a hangdobozok karakterisztikája különböző, és ebből kinek mi jön be. Így lehet, hogy pl. egy kevésbé tisztán, pontosan szóló, részletező hangdoboz valakinek mégis jobban tetszik, mert a karaktere viszont közelebb áll az ízléséhez. Messze nem vagyok olyan nagy szakértő, de amit eddig összeszedtem erről, ez már egyfajta filozófiai különbség pl. a két gyártó között (csak nagyon halkan teszem hozzá, hogy vannak akik amerikai ill. angol stílusról is szoktak beszélni). De be is fejezem, mert én is kezdek általánosítani, azt pedig nem annyira szeretnék.Valamint az is egy nyitott kérdés még részemről, hogy mennyire jó megközelítés a stílusok behatárolása. Egy jó láncon minden jól szól, egy kevésbé jón meg kevésbé. Ami meg nem igényel hi-fi-t, azt mp3-ban is elég hallgatni egy iPod-on.
-
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17786 üzenetére
Ebben a kontextusban szvsz nem mérvadó az, hogy hány éves tapasztalatod van. Pont ez a bajom, hogy nem általánosságban kéne ötletelni. Ahogy BBéci szokta felhozni példaként, tudtad, hogy a JBL Synthesis a világ egyik legkomolyabb és legjobb HM hangrendszere?
Tehát a kérdéses hangdobozokat hallgattad egyáltalán?
Mivel mindkettőt meghallgattam sőt, a JBL ES-t választottam és nyúzom úgy egy éve, egészen más véleményen vagyok. Pont nem az általad említett zenei stílusok mennek rajta, hanem épp "komolyabb", összetettebb zenék, és éppen ezért győzött többek között nálam a választásnál. A részletezőképessége épp az erősségei közé sorolható. -
Vidala
senior tag
válasz
Tibiajax #17761 üzenetére
Ezt a velős megállapítást a Városi Legendák Kézikönyvéből ollóztad ki, netán a Kef és a JBL teljes termékpalettáját végigtesztelve végeztél valami logaritmikus átlagszámítást?
A gyártók egyes termékei között is fényévnyi különbségek vannak. Javasolnám legközelebb konkrétabb tapasztalat birtokában adjál tanácsokat, és a VLK-t dobd ki a szemétbe!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Napelem
- Futás, futópályák
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest