- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
O_L_I
őstag
válasz
maszturbalin #3496 üzenetére
Én a soavo elötti szériáról nagyon jókat olvastam külföldi oldalakon és az még meg is fizethető. A soavo is nagyon jó csak az most új és még valsz elég drága. A daliról nem tudok semmit de most, hogy itt ott olvasgattam nem igazán istenítik.
A yamaha erőlködőknek 6 ohm az ajánlott impedancia, és a yamaha hangfalak is hatosok tehát jól passzolnak egymáshoz.
A tűzálló kábelről inkább nem mondok semmit. (erre majd valsz olyantól kapsz válszt aki a digitális jeltovábbítások között is hall külömbséget) -
O_L_I
őstag
Nos egy hét használat után hagy írjak pár sort az új szerzeményemről.
Zene: A yama 359-hez hasonlítva. A magasak jobban tisztábban csilingelőbben szólnak. A zene összeségében részletesebb, szeparáltabb, a basszus is "feszesebb".
Film: az első fucsa dolog számomra az volt hogy ez az erősítő nem tud (nem akar) további hangzásképeket rakni a DD vagy DTS jelek főlé (pl a yamánál nagyon szerettem a Cinema DSP-ket) Az mikrofonnal beálított hangfalak viszont döbbenetesen "lefedik" a szobát minden hang a helyén van és megfelelő hangerővel szól, tehát itt nem is nagyon hiányoznak azok a DSP-k. A feszes basszus itt egy kicsit visszaüt mert mivel nincs mélynyomóm a filmeknél jól jött hogy kicsit brummogós volt a basszus a yamánál (jobban rázta a szobát), viszont sokkal jobb dinamikával szólnak a hátsó hangszórók film közben. Az effektek hangsúlyosabbak és talán jobban pozícionáltak (de ez már lehet csak placebó). Így hirtelen ennyi.
Még pár adalék: A boltban a Malac sr4002 és e (denon 1708) között vacilláltam. Végülis a biamp miatt vettem meg a denont mert tudtam, hogy mivel a hangfalaim támogatják ezt a lehetőséget sose nyugodtam volna bele hogy nem tudom kihasználni. (pedig esélyes hogy jobb erősítő lett volna a marantz)
A zene "útja" nálam: foobar (ks plugin), 24bit/44,1khz - SPDIF - optikai kábel - denon 1708 (direct mód) - heco victa 500 biamp-al bekötve 2,5mm-es kábelekkel.ja a távirányítő egy katasztófa.
-
O_L_I
őstag
válasz
szebike001 #3457 üzenetére
Én most vettem egy denon 1708-at, és meg vagyok vele elégedve.
-
O_L_I
őstag
válasz
szebike001 #3455 üzenetére
Melyik szett? írsz egy modellszámot?
(nagyon durva érzékenységenységük van ezeknek a Klipsch cuccoknak) -
O_L_I
őstag
válasz
#93966848 #3450 üzenetére
10-12kért nem hiszem, hogy kapnál jobb szettet. a 363-ashoz már van mérőmikrofon, tehát a lehetőségekehez mérten valószínűleg a legjobbat fogja belőle kihozni.
Vagy veszel használtan erősítőt is (de én pl 30-ért adtam el 359-emet tehát azon nem tudsz sokat spórolni) és mellé első lépésnek csak két darab jobbfajta frontot. -
O_L_I
őstag
válasz
#93966848 #3448 üzenetére
Én több mint egy évig használtam ilyet szerintem jól szól (szól úgy mint a szénné istenített genius szett, sőt a mély sokkal szebbemn szerintem) egy 3x3-as szobába meg pláne elég. Egy 363-as yamával megvagy 66-ból (de szerintem 10ért is odaadja a szettet a srác) persze nem akarlak rábeszélni csak ha budget szempontok vannak a képben akkor ez jó válsztás lehet.
-
O_L_I
őstag
válasz
#93966848 #3445 üzenetére
a 350-es nagyon régi modell, ez így ebben a formában lehúzás (mint minden a surányinál) Nekem is volt ilyen ns-p240-enem, házimozira jó, a mélynyomója nagyon jó szerintem.
Melleseg van itt egy srác aki pont árul ilyet. [link] asszem az idei 363-as modell valami 44-46k körül van.
Egy ilyen nsp240 22-24k körül van ujba ha lehet még kapni valahol (tudom hogy a surányinál ez is több) -
O_L_I
őstag
Na vettem egy Denon 1708-at.
A hangja feszes, nagyon tiszta, jól kiegyenlített (télleg nem rockra való inkább instrumentális), abszolút elégedett vagyok. A mikrofonon besz@rtam centire pontosan beméri a hangfalakat, tök jó. A távirányító viszont gáz, és kicsit bonya a setup menü (a yamaha jobb volt) -
O_L_I
őstag
akkor még1: Denon 1708 vagy H/K 147? esetleg Marantz sr4002
-
O_L_I
őstag
válasz
adriankoooo #3419 üzenetére
Szerintem 50kürül érd be 5.1-el (van 7.1-es anyagod egyáltalán mer nekem pl nincs)
-
O_L_I
őstag
válasz
adriankoooo #3410 üzenetére
Hangosan modom hogy mindenki hallja (bocs de kb minden 5. hszben le van írva)
NINCS HANGMINŐSÉGBELI KÜLÖMBSÉG A DIGITÁLIS JELTOVÁBBÍTÁSI MÓDSZEREK KÖZÖTT.
(legalábbis még mindig nem jött senki aki ezt tézist tényekkel alátámasztva is meg tudná cáfolni)
Azért írtam csak a hangminőséget mert formátumban viszont a HDMI A nyerő ugyanis csak azzal tudsz HD-s hangformátumokat továbbítani.
Ehyébként már 50e-s kategóriában is van HDMI az új erősítőkön pl itt egy másik kolega a 363-as Yamahát nézte, azon pl van. -
O_L_I
őstag
Szerintem a digitális jelet nem előállítani kell csak "átcsomagolni" a digitális kimenet szabványának megfelelően. A NAD nem attól jobb hogy jobb jel megy bele az erősítőbe hanem attól ahogy azt a jelet hangá alakítja, valamint hogy az a DVD játékos milyen képet állít elő amit majd digitálisan tovább küld. Nem hiszem hogy meg tudnánk győzni egymást ebben a témában.
Szeritem digit és digit jeltovábbítás között azonos feltételek mellett nincs külömbség továbbá nincs külömbség hangkártyák között sem (mivel a hang feldolgozását, dekódolását a lejátszó progam végzi nem a hangkártya ami csak az adatfolymot rakja rá a kimenetre), de ha jön valaki aki adatokkal és vagy tényekkel alátámasztja, hogy nincs igazam akkor azt nagyon szívesen elfogadom. -
O_L_I
őstag
válasz
janos666 #3369 üzenetére
Miért kell a HDMI ha csak sima DTS-kell, és nem megy rajta át a Video jel sem?
Szerintem 70-90K kategóriában Denon/Marantz/Onkyo/Hramann Kardon a játékoksok.
Bár tegnap a Satsytembe egy igen hozzáértőnek tűnő úr azt mondta, hogy a Pio-k is élg jók mostmár. Gyakolatilag szerintem az ilyan kutyaütő márkák kivételével mint a Samsung vagy Sony nyugodt szívvel vehet az ember bármit, ebben az árkategóriában nincsenek eget verő külöbségek. -
O_L_I
őstag
válasz
stavross #3363 üzenetére
Köszi a választ!
Nekem se a 7.1-kell hanem erre a front biampingra vagyok ráizgulvaés akkor viszont csak 5.1. (ne utáljatok tudom hogy nagyrészt csak marketing az egész de mivel a hangfalaim tudják így úgysem nyugodnék amíg ki nem próbálom)
A hk132 hangja szerintem is jó, mondom csak a szolgáltatásait keveslem. -
O_L_I
őstag
válasz
stavross #3355 üzenetére
hmm... és vajon annyival jobb a hangja mint a Denon 1508-nak vagy a Onkyo SR506-nak amennyivel kevesebb szolgáltatást nyújt kb ugyanannyi pénzért? Mert kinézetre kétségtelenül a HK132 a legjobb, de se 7.1(vagy 5.1 front biamp-al), se HDMI, de B zóna, se mikorfon. Azért forszírozom ezt annyira mert ha télleg sokkal jobban szól akkor tojok a HDMI-re meg a többire, de ha nem vagy csak alig akkor csak a design nem ér meg ennyit.
-
O_L_I
őstag
Ezt neked kell mérlegelned. Én csak annyit tudok mondani, hogyha nem vagy nagy filmnéző viszont sok zenét hallgatsz akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy egy jobb minőségű 5.1-nyi hangfal árából igen jó hangafalpárat kapsz valamit egy jobb házimozi erősítő árából is igen jó sztereó erősítőt kapni és így összeségében zenére mérföldekkel jobb lesz a cucc mint egy házimozi szettel.
-
O_L_I
őstag
válasz
csizzah #3342 üzenetére
Gondoltam
De ha 1000W lenne arra se lennék túl büszke a helyükben max 150 wattnyi kimenő teljeítmény mellett.
Ráadásul most hallottam az entry level HK-kat a felxtronixnál rakják össze Philips alkatrészekből, ami persze nem azt jelenti, hogy ne lenne jó erősítő, csak szerintem kicsit túl van misztifikálva, de jöjjön már valaki aki ugyanazon a hangcuccon meghallgatta a HK132-t is meg valami árban hasonlót... -
O_L_I
őstag
válasz
Winzsolt #3338 üzenetére
Erről van itt nagy ba szó: [TX-SR506]
Azt írták valahol hogy a tavalyi se volt rossz, de ez megint emelt a mércén.
Bár sajna én sem hallottam, de papíron valóban nem kicsit veri a H/K132-t
-Bi amping ebben a kategóriában sehol nem láttam)
-külön erősített 2. zóna (ettől besz@rtam)
-3 külön hallgatási pozíció bemérése.
stb stb...
nem vagyon onyko kufár de ez tud valamit... -
O_L_I
őstag
válasz
Viktor26 #3321 üzenetére
Ezeket az MM-ben nyomják nagyon. Az a gondom hogy szerintem ezekenek a JBL-t meg az H/K kell nagyon eladni. A múltkor bementem és a srác fél órán keresztül agitált hogy mekkora király a H/K meg a JBL, és gyakorlatilag minden más gagyi szerinte. Feltekerte a HK132-t kb -5-re (két böszme JBL volt rákötve), hogy mekkorát szól... hát itthon -10 fölött a csoki kólás 359-es yamámmal már fájdalmaim vannak olyan hangos és mélynyomó nélkül is rázza földet alattam. Úgyhogy bár a párosításod télleg jó, azért nem szabad bedőlni a marketingnek.
-
O_L_I
őstag
Mit találtam...
Minden igazi AV-s mekkája [link]
Itt többek között megtalálható High Definition S-Video kábel
Valamit a non plusz ultra: aranyozott TOSLINK kábel -
O_L_I
őstag
Benéztem linket.
Itt egy másik[link]
úgy nézd a képeket hogy pl a center kb kétszer(!!!) akkorí mint a Magnat 210-es center
Az 500 is a tüskékkel kb 1m magas. -
O_L_I
őstag
Nekem volt egy 990 szettem (110,210,990). a frontokat kicsinek találtam így eldatam őket. Aztán én is gondolkoztam a 880-on meg 1000-en is. A csúcstermékek.hu-n azt mondták hogy szinte esélytelen az 1000-es beszerzése. 880-as asszem most is van a Toshiba outletben (Lurdy), de aztán megtaláltam EZT és inkább eladtam a hátsókat is meg a centert és megvettem. Nos ebben "csak" Victa 500-van (nem kamu a 140W RMS), de mind minőségben mind hangerőben hatalmasat szól, úgyhogy hacsak nincs min 40nm-es nappalid szerintem az 500-as is bőven elég.
Ja bocsi az 500-es adatai: [L:javascript
enster('/typo3conf/ext/nx_produkte/pi1/heco_detail.php?pid=3053&L=1','Produktdetail',620,600,'yes','no')
[link][/L]
-
O_L_I
őstag
Azért az érzed hogy most egy mondaton belül mondassz ellent magadnak?
1, Azt hogy a sztereó is szar nemhogy az 5.1 - nem ezt nem igazán értem /szerntem a 5.1 pont olyan szar vagy jó mint a sztereó, amennyiben csatornánkénti hangminőségről beszélünk, márpedig nem hiszem hogy másról...
2, Ha pedig valaki azt monda neked, hogy vegyél egy xfit és az alaplapi helyett azt használt digitális összeköttetésre, azt pedig jelentsd fel mer kirabolt -
O_L_I
őstag
Pontosan arra. Tudtommal nincs is olyan Creative kari ami tudná a DD liveot vagy a DTS connectet. (persze a 24eFt-os alaplapon lévő csipp tudja.... makes you wonder)
A filmek alatt nem az audigy csinálja az 5.1-et, hanem ha analógba nyomod akkor a kodekek dekódolnak és csinálnak 5.1-es analóg hangot, digitális kimenetnél meg hozzá sem nyúl a kártya csak ráteszi SPDIFre és az erősítő dekoldolja. -
O_L_I
őstag
Ez PL 24k-ért DTS connectet tud: [link]
De ez egyéként is igaz h. érdemes mapaság utána nézni a jobb alaplapi csippek adatainak (PL Realtek), mert asszem sokan meglepődnének hogy miket tudnak. (persze nem a creative féle Crystalizer - alias magas hang kiemekés és egyéb marketing funkciókra gondolok)
-
O_L_I
őstag
Azt hogy ez így van! Tömörítetlen jelet csak 2 csatornás PCM jelként továbbít az SPDIF.
Tehát valóban csak DD Live és DTS connect segítségével tudsz a játékokból többcsatornás hangot kicsikarni. Mellesleg ha esetleg gépcsere elött álsz akkor érdemes olyan alaplapot venni aminek az alaplapi hangcsip tudja ezt, mert biztos nem lesz annyival drágább mint pl egy Xonar ára, cserébe max pár százalékkal több lesz a proci terhelés (de az meg kit érdekel manapság). -
O_L_I
őstag
-
O_L_I
őstag
válasz
#67688960 #3140 üzenetére
NNNNAAAA itt van a kutya elásva!!! Ha én 48khz fölé teszem a PCM jelet akkor elkezd pattogni, mind az optikai kimeneten mind a fülesben, függetlenül a forrás fajtájától vagy a lejátszó programtól. ALC888-van az alaplapomon. Már írtam a Realteknek is....
Huh kezdünk kicsit offolódni... de az spdif topik nagyon halott...
-
O_L_I
őstag
Azt mondjátok meg nekem, hogy ha SPDIF-et használok akkor végülis van bármi jelentősége annak hogy milyen hangkari van a gépben?
-
O_L_I
őstag
Gondolom mer valami nagy audiofil kitalálta, hogy "ennek a Yamának nem elég kerekek a savképletei és túl későn jön a gyümölcsös utóíz"
De egyébként nekem sincs semmi gondolm vele. Olyan hangtechinkám ahol pedig az erősítő által nyújtott hangminőség lesz a szűk keresztmetszet szerintem soha nem lesz. -
O_L_I
őstag
Hát nálam már nem fogod, mer én már eladtam a Magnat szetett (majdnem) és vettem helyette egy Heco-t, mellesleg pont a mély miatt, mégpedig azért mert a Magnat 990 oldalszerelt mélysugárzóval van és az nálam a bútorok miatt miatt nem volt szerencsés, tehát vagy mélynyomót kellett volna vennem, vagy egy nagyobb (és előre sugárzó) frontot.
A mélynyónak nem nagyon lett volna jó helye, úgyhogy a front csere maradt. Magnat monitorból a 880-as vagy az 1000-es lett volan játékos, de szinte lehetetlen őket beszerezni, elütő hangfalakat pedig nem akartam. így Vettem egy Heco Victa 500 szettet és meghírdettem a Magnat cuccot. -
O_L_I
őstag
Nincs akkora mélye (vagy legalább is nem olyan) a Magnatnak szettnek mint a z5500-nak, de egyébként ez egy meddő vita, mert a zenére kitalált front hangszórókban egész más a mély hangok karakterisztikája, tehát nem nagyon lehet őket összehasonítani. (Viszont a 17-ből kettő van!)
-
O_L_I
őstag
Ja 50-ből kapsz használtan z5500-at, de a fórum alapján és hogy haveromank most ment tönkre másodjára, ezt nem nagyon ajánlom...
-
O_L_I
őstag
válasz
#54980608 #3108 üzenetére
Hát ha digitális kimementem gondolkodsz akkor kevés lesz az 50. Dekóderes 5.1-es szett úgy tudom csak Logitech és Creative van mind a kettő 70k magasságában. Erősítős témában megint csak 40-50k a legolcsóbb erősítő és akkor még nincs hangfalad.
Tehát 2 megoldás van.
1.: Lemondasz a digitális kimenetről és veszel egy nem dekóderes 5.1-es szetett, amiből ennyiért már elég kót kapsz, viszont akkor kell egy jó hangkártya is, valamint zenére nem lesz túl jó.
2.: Veszel használtan egy viszonylag jó erősítőt (25-35k), és szépen lassan ahogy a pénzed engedi elkezdesz felépíteni egy jó rendszert. És ha kifutsz a pénzből akkor azt is megjátszhatod, hogy először nem a frontokat hanem a hátsó hangszórókat veszed meg amik ha jó fajták, akkor önmagukban is megálják a helyüket amíg nem szerzel be minőségi front sugárzókat, valamit azt is tudni kell, hogy (szerintem!) viszonylag nagy tejesítményű jó álló frontok esetén nincs szükség mélynyomóra. -
O_L_I
őstag
Szerintem annyi logika azért lehet az erősítő DSP-jében, hogy ha pl mind a 2 hátsón ugyan az szólna akkor azt kiküldi a hátsó centerre. A THX-ről meg annyit hogy az pénzről meg számokról szól. Számok tekintetében pedig lehet hogy egy high end Dali vagy Wharfedale rosszabb mint a z5500, arról pedig asszen nem kell vitatkozni hogy melyik is szól jobban. Tegnap vettem át a HECO Victa 500 szettemet, ami ugye önmagában nem sokkal drágább mint a z5500 (persze most az erősítőről nem beszélünk) de hát nem egy kategóira na... Ha lány lennék még mindig nedves lenne a bugyim asszem
-
O_L_I
őstag
Persze minden viszonyíítás kérdése. 43-ért annál jobbat szerintem nem lehet kapni, és egy méllyel megfejeleve szerintem nagyon jó, és a frontok pedig már legalább is alkalmasak önmagukban zene hallgatásra (szerintem szépen szólnak).
Egyébként meg itthon kegyetlen szonobizmus megy. Van a Yamaha NS-555, itthon mindenki "áh Yamaha hangfal? szar...." megnézel külföldi oldalakat és szénné istenítik. -
O_L_I
őstag
Az audigynál kell venni valami átalakítót, a digitális kimenetre, azt nomtom milyen
A kábelnél az ár 100-re van írva de lehet kapni méterre is (én is ott vettem), az hogy milyne kell az attól függ milyen a szett amit veszel. Egy komolyabb szett (nem szub szatelit) igényel 2,5-4mm2-es kábelt, de ahol veszed a cuccot ott meg tudják mondani hogy milyet érdemes hozzá beszerezni.
-
O_L_I
őstag
Magasabb a bitráta. A DD 384-640kbit (de inkább 384 esetleg 448 szokott lenni)
A DTS 768-1500kbit. A DTS sokkal tisztább, és jobb a csatornák szeparációja, valamint az LFE-t is jobban kezeli (szerintem).( A Band of Brothers 1,5Mbites DTS-el van meg, hát ott el kell hajolni a golyók elől
)
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest