- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
szmegma #18157 üzenetére
És ez melyik szavamnak mond ellent?
Az erősitőd sub kimenetét,ami az LFE jeleket viszi a feketére kell kötnöd,azt irtam.
Ha megfigyeled,az erősitődőn a subkimenet is fekete.
A pre out éppenhogy erősitve van.Hangerővel emelkedik a sub hangereje is.
Aktiv váltó nem erősitő hanem aluláteresztő áramkör amely bizonyos frekvencia alatti frekvenciákat enged át.LFE-jelben,amit a sub kimenet hordoz, nincsenek magas frekvenciák.Az LFE-t a HM erősitő kikódolja/létrehozza igy semmi szükség a pirosba bekötnöd.
Pirosat éppen akkor kell használnod,ha nem HM erősitőbe kötöd be. De emlékezetem szerint éppenhogy nagyon jó HM erősitőre,Sony STR 2400-ra szeretnéd kötni.
Ennél szájbarágósabban nem tudom írni. -
törölt tag
válasz
SpongyaBob #18125 üzenetére
Belépő az 50-80 körüli,felette mehetsz a csillagos égig is. Hangfalt a dupláját költsd a receivernek 5.1-ben mert így vannak tudásban és minőségben egálban,pariban.Azt kérdezte volna valószínűleg: mekkora helyiségbe lesz?Kissebbe szoktunk Onkyo egybe szettet ajánlani kb 80-100 ezerért,ami már életképes.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Eduardo7 #18105 üzenetére
Elöször mély nélkül: jók lesznek és elképzelhető hogy a Yamahák is passzolnak egymáshoz.
Mély kérdése: Nem ismerem a Sony f120 erősitőjét. Te viszont az elvvel nem tudom mennyire vagy tisztában,de ezt elmagyarázhatom neked. A mélyhangszóró nem a hifihez köthető mélytartományról szóban levő, hanem a kb.25-80 vagy kicsivel felette,max 150-200 hertzig tartalmazó hanghullámokat erősiti fel. Ezeken te nem kapsz érthető hangokat hanem ha hallgatod akkor pufogásokat,robbanásokat dörejelket hallanál.Ezeket hivatott lesugározni a mélynyomó. Ebből elég 1 mert a fül nem képes ezek irányát meghatározni. Ezért is egyetlen erősitő szolgálja ki.Másrészt azért is mert ezen hanghullámok a normál erősitő már erős igénybevétellel,alacsony impedancián tudná erősiteni,ezért van rá külön erősitő.Aminek a feladata:20-80 Hertzes hangokat felerősitse és azt lesugározza úgy hogy nem állandó terhelésnek,hanem hirtelen,lökésszerű terhelések érik és ezt nagy hangnyomással kell leadnia(ezért vannak 20-30 cm-es, jobbára hosszulöketű sugárzói a mélynyomónak).Helyesen ugy kell beállitani hogy éppen halld de kikapcsolva hiányozzon,mert ha tul sok van belőle hosszutávon,az nagyon fárasztóvá válik.De robbanásokkor viszont uralnia kell a teret. Tehát nem tudom ennek a feladatnak képes-e a Sony-Pio párosod megfelelni. -
-
törölt tag
Te nyugodtan veheted a lefelé sugárzót,ha nem panelban laksz.Az emlitett hsz.-ban Palapo-nak csak a panel miatt nem javasoltam a lefelé sugárzót.De neked kis szobában teljesen jó választás. Megjegyzem 120 watt az kb. 12-16nm.re elég. Az emlitett JBL nagyobb,akár 25nm. szobában is jól teljesit. Szerintem.
-
törölt tag
válasz
czegee #18075 üzenetére
A tévé hátuljába is oda kell dugni a HDMI-t ahol oda van irva hogy ARC és az erősitő távirányitójának tv/cd gombjának megnyomásával szólal meg.Ha nem ilyen a tévéd akkor nem müködik. Nyugodtan hagyhatod a keresztváltási frekvenciát(crossovert) 120 Hz-en. 1.4 vagy High speed feliratú HDMI kábeleket használj. Nem tudom milyen kábelek voltak előzőleg így ebben csak annyit tudok tanácsolni,hogy ha vékonyabbak akkor nem árt vastagabbra cserélned azokat,mivel a legtöbb egybeszetthez <1.5 kábeleket adtak.
-
törölt tag
válasz
Tizedes1 #18024 üzenetére
Nem lesz kevés. Több oka is van. Szerintem kozmetikázott,azaz zenei teljesitmény a 320 Watt,200 az RMS,ezt az Onkyo aránylag simán kihajtja. Mivel az Ohm nem egy egzakt érték így frekvencia függvényében változik. tehát lez olyan frekvencia ahol 8 fölé is megy (igaz neked ezzel nem kell törődnöd), lényeg:menüben 4 ohmra állitsd. És nem állandóan fog ennyit felvenni hanem ez a max érték amit felvehet tehát hajthatod akár 40 wattal is csak nem lenne hangos/erősen torzitani fogna nagyobb hangerőn a 40 wattoson.Ez az Onkyonak a negyed hangereje,thát ha negyed hangerőn hallgatod,40 wattot fog leadni a hangfalad. Ez a torzitás amiről szó volt,a 160 wattoson már csak max hangerő közelében jelentkezne.De 91-es érzékenységnél szerintem ugysem hiszem hogy odáig tudnád tornászni,csak kb 30-40 négyzetméteres szobában.Ja és a JBL ES80 ugyanilyen értékekkel bir kb. és az Onkyo lazán kihajtja,pedig volt szó róla hogy nem de kiderült hogy beállitási hibáról lehetett szó.
Ergo,mehet az Onkyo 608. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Palapo #18008 üzenetére
KEF IQ 70 szettben már alkalmas rá.És a JBL ES sorozata is.Onkyo 608 Denon 2311, H/K 260,Pioneer Vsx 1020 ,de sztem a 920 is alkalmas rá. 300 feletti rendszereknél jelenik meg tapasztalatok szerint. Mélnyomó ár nélkül értendő. Ezt nekem több boltban is megerősitették.
17 nm-re 150-200 wattos mélynyomó kell. Ez nem függ HD-től. -
törölt tag
válasz
m47rules #17967 üzenetére
Sajna nem tudok most képet felrakni róla,mert a gépem nem olvassa az SD kártyát kártyaolvasóról se.kerestem rá megoldást a prohardveren de csak az ujrahuzást ajánlották.De elhiheted hogy alapjában 3 részből tevődik össze,2,3 méter széles195 cm magas és mindennek van helye,erősitőnek bőven 20 cm. felette és oldalt még több is a hely mellette,hátul is szellőzős,,van hely DVD/cd-knek és egyéb készülékeknek és ára 30 ezer volt 4-5 éve. Szgép asztallal is ugy jártam 2 éve hogy sehol sem volt jobb oldalt gép,baloldalt fiókos,vagy ha volt is fiók nélküli és összetörtem az akkor 80 kilómmal (komoly, ránehezedtem a boltban és összecsuklott alattam
) így 22-ért csináltattam inkább.
-
törölt tag
válasz
m47rules #17964 üzenetére
Én ugy csináltattam számitógépasztalt és a hifi/tévé állványt is méretre és az áruk megfelelt a butor és lakberendező boltokban közepes áron árult termékeknek (kivéve ikea és hasonló méregdrága áruházak baromságai). És mondhatom,jók és erősek is és mind célszerüségben,mind esztétikailag megállják a helyükt.
-
törölt tag
válasz
zsman89 #17950 üzenetére
Ha az 1 sz hozzászólás után ezt az oldalt is végigolvastad akkor rájöttél gondolom hogy belépő szint is 200 ezer,-igaz,az már tudja a 3D átvitelt. HD hangok jó megjelenitéséhez pedig 300 feletti rendszer kellene. És a hozzávalók is elég drágák,pl Onkyo 608,Pioneer 1020 vagy jobb ,hangfalban JBL ES szett,KEF IQ sorozatai Dali MK vagy jobb. Ezt nem én mondom,ez tapasztalat és a gyártók hozzáállása is; kicsi pénz,kis tánc...
És csatlakozónak HDMI kelllene neked. Tehát ha nem tudsz ennyit rágyüjteni,akkor sztereó rendszert kellene beszerezned szerintem.Vagy keress ennyiért használtat.
-
törölt tag
"Amúgy mire mész egy TV-re kötött 5.1-el?."
A DVB-T Dolby Digital és a rácsatlakoztatott USB-eszközön levő hangokból szeretné kicsikarni a DD és DTS 5.1 hangokat. Szerintem. Amire jó választás az 5205 is. Ha .mkv is van HD hangokkal pl. médiajátszóról vagy BD-ről akkor 3305 vagy 20-al több a nagyobb 5305. -
törölt tag
válasz
m47rules #17926 üzenetére
A 3305: mert ez HD-képes és leveszi a HDMI-ről a hangot,mig az 5205 csak passtrough, tehát csak átengedi a képet-hangot de nem veszi le.
De ha nem kell a HDMI és megelégszel az optikai/koax-al és nem nézel se Blu-rayt,se mkv-t akkor megfordul a kocka és az 5205 lesz a jobb vétel az erősebb táppal és bemérőmikrofonnal. -
törölt tag
válasz
Palapo #17921 üzenetére
Ha tellene akkor Pioneer 920 vagy Onkyo 608 hozná ki a HD hangokat. De ezek is dekódolják és kiadják csak van egyfajta minőségi ugrás és az fölött már kijön a HD előnye természetesen megfelelő hangfalakkal.
150 wattos mélynyomó elég neked. Kb fél fölé kell állitanod. Azt mindenképp venned kell! Ki ne hagyd!!! Annyit esetleg hogy ne lefelé sugárzót vegyél és tüskékre tedd. -
törölt tag
válasz
tejesember78 #17895 üzenetére
Sajna mélynyomó jobban megnyomja mint 140 de mélynyomó nélkül elmehet kis időt,de mindenképp szükség van rá.Még az MV cinema pack is kb 90 ezer+Yamaha YST 225 is kb 50 ezer,nagyobb a 325 is alig drágább. Még jó lehet a KEF C4 sub is.Még jó lehet a Proson Libra szett 99-ért és létezik a streamaudiónál 5.1-es Proson szett mindössze 99 ezerért.Szerintem megéri. Erősitőnek Denon 1610 (a 1611től jobb széria szerintem),Pioneer VSX 520 vagy a 820 is beleférhet vagy az Onkyo 508.
-
törölt tag
válasz
tejesember78 #17888 üzenetére
Szia! Előszór is HD-ban gondolkodnék BD mellé,hogy kell-e és ha igen akkor a tavalyi és inkább idei Pioneer,Onkyo,Denon,Marantz,Harmann/Kardon és magasabb osztályú Sonyt részesitsd előnyben. A Hangfal ára 5.0-ban a duplája legyen az erősítőnek,ezek vannak pariban.És egy családbólé kell származniuk. Nem tudom,mennyire vagy zenei,mert sztereó-Házimozi hangminőség 5:2 azaz 50 ezer forintos sztereó szól úgy mint egy kb 200 ezer forintot érő erősítő. Mélynyomót szobához szokták méretezni és nincs megkötés márkában,esetleg kategóriában passzolniuk illik a hangfalhoz. Vezetékekre az össszes lejátszó-erősítő-hangfal összeg 15-20 %át költsd mert az áll pariban vele. Ha HD-t szeretnél azt kb erősitő kb.110-120 felett hangfal kb 230-250 felett érdemes elkezdeni.Itt jönnek ki a HD és a normál hangtartomány közötti különbségek de HD-képes és 7,1-es kivétel az Onkyo HT-s 9305THX is megfelel kb 300 ezerért.Tehát: minimum: Onkyo 308(vagy denon 1310 vagy Pioneer 520)+Jbl SCS178(vagy Mission MV pack vagy Warfedale azonos áru szettjei+Infinity Classia vagy hasonló mélynyomó kerül kb180-200 ezerbe.ez belépő kategória. De ezek sokkal jobban szólnak még a dupla áru egybeszetteknél is. Egybeszett:különerősitő arány,kb 2-2,5:1 hangminőség és ár arányában is kb. a különálló előnyére.Mivel ott inkább a dizájnt fizeted meg és ráadásul nem vagy nagyon nehezen bővithetők,pl Onkyon és Yamahán kivül nincs is HDMI bemenetes egybeszett..
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #17860 üzenetére
Szia!
Igen,fázisfordító kapcsoló. Beállitása is egyszerű:
Vedd elő a mérőszalagot. egyik végét tedd a hallgatási pontba. A másikat először a center hangszóróhoz tedd. Ha megvan azt adat,utána a mélyládához tedd. Ha ez is megvan akkor vond ki a nagyobb adatot a kisebbből. Ha 150 felé közelit vagy tulhaladja,akkor kapcsold át 180-ra. Az egyezés csak véletlen,mivel a kapcsoló rendeltetése a fázisforditás, a kioltás elkerülése végett ami kb.70-90 cm-ként fordul egynegyed fokot és 150-180 centinél fordul át ellenfázisba a két hanghullám.
Fülre is egyszerű: ott jobb,ahol jobban hallod a mélyhangokat.
Ha rossz irányban van,leromlik a mélyhangzás,mivel kioltódik a két ütköző hanghullám mivel ellenfáziba érkezik az azonos frekvenciák 2-4 vagy páros többszöröseinél. -
törölt tag
válasz
Szabo.Peter #17856 üzenetére
Van elég szó róla,csak beütöd a keresőbe hogy Onkyo HT-S és győzzed olvasni.
De nem kioktatni akarlak,jónak tartják,jobb mint akár a dupla árú egybeszettek. Nagyobb szobábaa a 5305 való a nagyobb mély és táp miatt. -
törölt tag
válasz
Gombinyó #17855 üzenetére
Erről beszélünk,legalábbis én, Béci,Vidala és a többiek: az ilyenek sehol sincsenek egy akár belépő hm vagy sztereó erősitő mellett,bármelyik simán lealázza. Ráadásul nem is erről szól az egész. Nem véletlen a lebeszélés a zsenikről és tsairól! Két ekkora mélynyomóval mit akarhatott szegény? Torzitás ezerrel,dinamika, érthetőség sehol. Remélem érted a célzást.
-
törölt tag
Melyik erősitőre gondolsz "tehermentesiteni?
Megsúgom,melyik szorul rá jobban: Házimozi erősitők,mert a mélyek jobban megterhelik mint a közép és magas frekvenciák,és az impedancia is eltolódik itt. Míg a mélynyomóé direkt erre szolgáló,ezekre a frekikre kiépitett erősitője van,nem szorul nagy támogatásra. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Palapo #17840 üzenetére
Éppen azért kellene használtpiacon nézni,mivel ott ugyanannyi pénzért nagyobb kategóriát vehetsz.
A mélynyomó nem csak kifejezetten a mélyhangok erősitése miatt kell hanem az adja le a .1 hanginformációkat,Így muszáj megvenned,sőt,ha hallásod már nem az igazi,akkor méginkább. Mivel először a magas frekvenciák romlanak el utána az alacsonyabbak. Másik ok pedig a hangfal bass reflee valóban jó dolog,de akkor ha nem veszel mélynyomót akkor a jobban hallható basszushangok miatt feljebb csavarod a hangerőt,ami viszont a megnövekedett hangnyomás miatt méginkább rontja a hallásod, ezért még feljebb nyomod a hangerőt....Míg mélynyomót külön emelheted feljebb kicsit.(Mondjuk akkor jó a mélynyomó beállitása, ha nem hallod ki,de lekapcsolva viszont hiányzik.) Igaz, azon nem "érthető" hangok jönnek ki de javitják a hangélményt.
Bassreflexről amit mondtak az sztereóban állja meg a helyét. -
törölt tag
válasz
Palapo #17834 üzenetére
Én is bátortalanul adok tanácsot.
200 ezer is karcsú sajna jobb turbóhoz,de belépőszintet futja.Mélynyomóval meg pláne karcsú,használtból is kiindulhatsz.
Viszont dicsérendő,hogy nem egybeszettet szeretnél.
Olyan Blu-ray lejátszóról még nem hallottam (attól létezhet!) amelyik fel is venne,de lejátszani már annál több tud USB-n.Sőt: egyes tipusok még az NTSC fájlrendszert is ismerik.
Erősitő márkáid támogatom.JBL-t melyiket gondoltad? Sokan használnak itt SCS 178-at,ami szatelit/polcsugárzó. Nagyobb esetleg Warfi diamond vagy Vardus jöhet szóba.
Mélynyomót ugy 150-200 Wattra tervezd. -
törölt tag
-
törölt tag
Az E80-hoz elég az 508 vagy a Pioneer 820 szerintem.
HDMI:MIndegyik kezeli és átengedi az 1080p jelet. Még a Passtrough is,ami csak a belépőknél van:annyit jelent hogy átenged mindent és nem veszi le a hangot. De az emlitett erősitők(még a 308 se) nem ilyenek.És pl.a 608 még fel is skálázza az ennél kissebb jelet,ha kell. -
törölt tag
válasz
m47rules #17672 üzenetére
Kérdeztem: mennyi a kereted? És tanácsot is adtam.Kérhetsz is tanácsot is,egitséget is. Ha megmondtad volna, mennyit szánsz rá, lehet keresni tudtam volna bövithetőt is.
Viszont nagy minőséget ne várj tőlük: Béci+v.attis erre akart kilyukadni a sorok között,nem megbántani téged. -
törölt tag
válasz
haarmaan #17668 üzenetére
Sorbavéve:
Bejáratni: nem kell eleinte fél hangerőnél hangosabbra venni és az első pár napban háttérrádiónak kell használni minél hosszabb ideig.néhány száz órát irnak de sztem 1 hónap után már eléggé járódik ahhoz hogy magasabb hangerőn is birja.létezik még olyan bejáratási mód hogy egymással szembe rakják a hangfalakat és az egyik hangfal polaritását megforditva járatják. Ez elég kürölményes de gyorsabb és biztosabb módszer.
Bluray/DVD Output format/HDMI:bitstream!!
Mindet tudja,főleg a Dolby digital plust,a True HD-t és a DTS összes vállfaját is. Az AAC-t talán hagyd ki a sorból,jobb helyette a Linear PCM bármelyik fajtája. -
törölt tag
válasz
v.attis #17615 üzenetére
Fejleharapás nélkül:
Vagy saját vinyójáról játszol le vagy rádugsz USB-n egy filmeket található tartalmat ami lehet külső vinyó vagy pen, vagy megosztasz vele saját hálózaton belül: a lényege hogy a médialejátszó ezeket a fájlokat ami lehet kép vagy hang de főleg filmami lehet divx-től .mkv-ig szinte minden lejátszófüggően,kitömöriti,kikódólja és eküldi a tévének a beállitástól függő képformátumban elsődlegesen saját felbontáon de ha lehet inkább 1080p-ben a megjelenítő eszköz(tv,projektor) felé,tehát a megjelenitőnek már semmi dolga vele,csak meg kell jelenitenie.Például van egy MKV formátumú filmed azt bedugod pendrive-on a médiajátszóba,és képben-hangban megy mondjuk a panasonic G20-adra a film anélkül hogy a g20 tudná az mkv-t és digitális kimeneten pedig az erösitőre megfelelő mondjuk a DTS film handja Streaming (S/PDIF) formátumban.amit az erősitő dekódol vagy akár 7.1 analógon amit a régebbi erősitők csak felerősitenek ha pl nem HD képes de analóg bemenetes erősitőd van..Előnye a beépitett lejátszókkal szemben pl a sokféle formátumtámogatás kép és hang viszonylatában,a job képalkotás,a firmware-frissités és NTFS támogatás.
Bocs a rossz helyesirásért de rossz itt a bill.zet: megaztán nem otthon vagyok. -
törölt tag
válasz
MichaelRaven #17580 üzenetére
Azt nem tudom hogy az 1 sz hozzászóláson tul vagy-e már:ha igen,ott olvashattad:erősitő maga 40 ezet és hozzávaló hangfalszett kb duplája az maga 120 ezer és ez még mélynyomó nélkül.haszráltan lehet némi esélyed...
Az Lg áramfelvétele nemhogy 300 de 170 wattot se éri el. és messze nem D osztályú. Tehát 300 wattot nem tudsz kicsikarni belőle,főleg 1 hangfalról max a felét. Elhiszem hogy kicsi. De vedd alapul: 1. ha sorbakötöd akkor nem elég az rca átvitele ekkora teljesitmény átviteléhez, 2,: nem csak a teljesitmény nőne meg hanem exponenciálisan a torzitás is.És 3,: kevés erősitőt találsz ami megfelelően fogadná az erősitett jelet. Mivel mindegyikre odairják az aux bemenet max 2 volt de az erősitett kimenet az 18 volt is lehet!
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest