- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
Dorian
félisten
Tudtok esetleg kapásból mondani olyan dvd játékost, ami jó olcsó, de minél több formátumot megeszik? Vagy már mindegyiknél alap a divix, avi, wmv, mpeg kezelés? Gondolom 10-15 között már lehet venni ilyeneket, nem a minőség a lényeg. De azért manapság gondolom progresszív scan, felskálázás, HDMI, USB csati is alap a legtöbbnél, ugye?
Nem nekem, havernak kéne az "egyben dvd-erősítő-szappantartó szatelit" cuccára rákötni, mert az abban lévő dvd player ezekkel nem birkózik meg. Dedikált rendszerre (sajnos) nincs igénye, elég neki ez a cucc. -
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #14044 üzenetére
De utána az említett százasba sehogy sem fogy beleférni a többi hangszóró és a sub.
csak akkor kezdje 2 hangfallal, ha később sokkal többet tud rászánni, + nem lesz egyszerű később ugyanabba a családba tartozó hangdobozokat összeszedni. + szettben, egyszerre olcsóbb. 90-ért best buy az itt sokat emlegetett Mission 5.0 szett. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #13200 üzenetére
Én úgy emlékszem (lehet, hogy tévedek), hogy az igazi multiroom-mal lehet különböző forrást használni. Aztán vannak olyan erősítők, mint pl az enyém, ahol "kvázi multiroom" lehetőség van, ami azt jelenti, hogy a két back surround csatornát lehet ilyen célra használni stereo-ként, de csak ugyanazzal a hanganyaggal.
-
Dorian
félisten
Én továbbra is tartom, hogy ezek a használati utasítások az alapvető dolgokon túli beállításokat egyáltalán nem magyarázzák. Most nincs itt nálam semelyik cuccomé, de olyanra gondolok, hogy pl. "5. gomb: kontraszt állítása - A kontrasztot állíthatja vele" (tetszőlegesen behelyettesíthető akármi, csak egy hülye példa) Na bumm. De hogy mit jelent, mi történik, azt nehéz lenne nekik 2-3 sorban elmagyarázni...
-
Dorian
félisten
válasz
Termi16 #12966 üzenetére
Mindig az ár/érték arány határozza meg, hogy valami megéri-e. Nyilván ez rosszabb, mint egy 150ezres szett, de nem is annyiba kerül. HD hangokat meg ne várj ennyiért, ahhoz amúgy is komolyabb hangfalak kellenének, hogy értelme legyen.
Ha valaki 50ezret szán ilyesmire, ennél jobbat nem fog találni. És azért ez igenis hallgatható összeállítás, 100x jobb, mint a bögreszettek. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Megnéztem az erősítő használati utasítását, miszerint a surroundok közép(!)sugárzóját kell a hallgatási poz. + 70-100cm-rel (!) feljebb tenni. Szóval a fejemben a zavar csak fokozódott...
Megkértem a barátnőt és egy havert, hogy tartsák különböző magasságokba a surroundokat, miközben betettem egy csatajelenetet. Picit nehézkes volt elmagyarázni, pontosan hová tegyék, meg attól, hogy nálam be vannak csövezve a vezetékek a falba, szóval nem nagyon lehet letenni pihenni.
1 percen belül röhögésbe fulladt a dolog (én ültem a kanapén és füleltem, ők meg tartották oldalt-hátul a hangfalakat) Végül a középsugárzó került +60cm-re így a magas +70-en lesz. Ma mégegyszer rápróbálok, aztán most már véglegesítem...
-
Dorian
félisten
115 cm a surroundtól a fülig elégséges? Max 125-130 cm-re tudnám távolabb tenni, bár akkor kicsit át kéne rendezni pár dvd tartót, érdemes?
-
Dorian
félisten
Kampó meg azért nem jó, mert a hátsó falra csak a frontokkal szemben tudjuk a surroundokat felakasztani (az oldalukon nincs akasztó) úgy meg teljesen rossz az egész, próbáltam.
Ha nem vesz valaki stabil állványokat méreg drágán, akkor marad a falikonzol, amit be tudunk forgatni a hallgatási pozíció felé. -
Dorian
félisten
Kár, hogy erre nincs valami fix szabály, vagy valami arány, vagy képlet, mert pl. nekem nem nagyon van lehetőségem próbálgatni, mivel fali konzolon vannak a surroundok. Először feltettem a hátsó falra 1-1 csavarra a frontokkal szemben. Nem volt jó, Béci felvilágosított, hogy hülye vagyok, a surroundokat be kell forgatni a hallgatási poz. felé. Vettem konzolt, felfúrtam, mint kiderült, túl magasra. Szerencsére épp most festettem át a lakást, úgyhogy előtte a falban futó védőcsöveket is lejjebb véstem, az összes lyukat eltüntettem. De most már azért nem szeretnék felesleges lyukakat nézegetni... 2 rabszolgát sajnos nem tudok bérelni, hogy tartsák különböző magasságokba a hangfalakat amíg kitalálom, hol van a legjobb helyük, szóval csak annyit tehetek, hogy a lehető legjobban utánajárok és a rendelkezésemre álló infók alapján most már megpróbálom jó helyre fúrni őket.
Azért ilyen bonyolult, mert a magasság szerintem nagyon sok dologtól függ: a köztük lévő távolságtól, attól, hogy az elhelyezési sík a hallgatótól milyen messze van hátrafelé, mennyire vannnak lefelé megdöntve, és biztos, hogy a különböző hangdobozok is valamennyire mást igényelnek... -
Dorian
félisten
válasz
Mustármag #12236 üzenetére
Azért majd óvatosan a magassággal, én pont most teszem lejjebb őket, mert félreértelmeztem / túlzásba vittem a dolgot.
THX előírások szerint a surround hangfalakat a hallgatási pozíciótól vízszintes értelemben 90-110 fokos szögben, függőleges értelemben 60-90 cm-rel magasabban kell elhelyezni. Én is szépen elhelyeztem 60 cm-rel feljebb a surroundok alját.És nem volt jó a tér. Pedig még meg is döntöttem őket 15 fokkal lefelé, de ez sem volt elég. Persze, a magas-sugárzót kellett volna fül + 60 cm-re tenni, most már így fogom felszerelni a konzolokat. Pedig a 90cm-be még a régi verzió is belefért, mégsem volt jó.
-
Dorian
félisten
Egy rövid kérdés:
Festettem a lakást levettem a hátsó hangfalakat és máshová fúrom majd fel. Amíg nincsenek csatlakoztatva az erősítőhöz, beállíthatok 5.1-es hangzást, vagy csak sztereót? (Mert azért a center és a mélynyomó is hozzátenne a filmeknél valamennyit)
Tehát gond lehet-e, ha küldi a jelet az erősítő a kimenetekre és nincs a másik végén a hangfal? -
Dorian
félisten
válasz
MaTTeS #12149 üzenetére
Nem kell a bejáratással sokat vackolni. Használni kell, és az első időkben nem szabad csutkára tolni a hangerőt, csak mondjuk félig-kétharmadig. De amúgy sem tekeri az ember tovább, a szokásos 20m2 körüli térben már a fél hangerő is sok szokott lenni. És max hangerőn már amúgy is torzít valamennyit. Az én rendszeremet normális forrás esetén maximum MÍNUSZ 20-as hangerőn szoktam hallgatni, mert bőven elég (a szomszédok szerint bőven sok
)
Minél drágább-minőségibb cuccról van szó annál több idő kell neki, hogy a maximális szintet nyújtsa (főleg a mélyhangoknál) Az ilyen alsóközép kategóriás 100ezres hangfalaknál 10-20 óra után már sokkal szebben szól, aztán már nem lesz akkora változás, de kb 80-100 óra alatt eléri a maximumot. -
Dorian
félisten
2 csatornás forrás és 5.1 rendszer esetén a virtuális térhangzás elérésére melyik formátumot javasolt használni? Dolby pro logic II, DTS neo 6, Circle Surround II ?
Egyáltalán amelyik formátum 6.1-et kever ki 2 csatornából van értelme használni 5.1-es rendszeren? Szóval van ezekkel a formátumokkal kapcsolatban egy kis zavar a fejemben, jó lenne, ha valaki a helyére tenné őket...
-
Dorian
félisten
válasz
Vidala #11828 üzenetére
A nőkkel ezt lehetetlen megérteni. Volt amelyik a vizes törölközőjét terítette rá száradni
volt aki cserepes virágot tett rá és és a cserép lyukas volt
(szerencsére azonnal észrevettem és nem lett baj) de leggyakoribb, hogy zirgő-zörgő bisz-baszokkal akarják telepakolni...
Kompromisszumként ami nem vizes és nem zörög, azt rá engedem tenni.
-
Dorian
félisten
válasz
tony70 #11724 üzenetére
Az erősítőn nem tudod állítani a C6 keresztváltóját. Amit állítani tudsz, az a vágási frekvencia: tehát az, hogy hány Hz-től lefelé adja az erölködő a mélynyomónak a hangot. (egyes erősítőkön létezik olyan beállítás is, ami a vágás alatti frekvenciákat mind a mélynyomó, mind a frontok felé is leadja)
Mivel ahogy írtad, neked nem 5.1-ed van, így mélynyomó sincs, csak egy pár C6, nyilván a teljes hangspektrumot meg kell kapniuk. A frontokat állítsd "large" állásba. -
Dorian
félisten
válasz
szeker #11653 üzenetére
Mit szenvedsz ezekkel a wattokkal? Ha valós adat lenne, így önmagában az sem mond semmit. Nem mindegy hány Ohm-os a hangfal és milyen az érzékenysége.
Különben is hülyeség bedőlni ezeknek a többszáz wattoknak. Pl. a régi Marantz 2216-om 2x16W-ot adott le, de 2/3 hangerőnél hangosabbra így sem volt soha szükség... -
Dorian
félisten
Mindegy. Akit nem lehet meggyőzni, nem érdemes erőlködni. Valóban az emberek túlnyomó többsége nem is hallja a különbséget, vagy nem érdekli a dolog, csak szóljon jó hangosan meg dübörögjön a mély. Az egyik haveromnak is Jamo Studio 170-e van, még meg is sértődött, amikor próbáltam rávezetni, mitől szól jól egy zene. "Dehát ez Dzsámó, nem valami gagyi márka, és különben is, HÁ-ROM-U-TAS!!!"
-
Dorian
félisten
Ok, köszi. Ennyire gondoltam én is, de jobb, ha egy hozzáértőbb mondja, nem akarom kísérletezésképp szétfurkálni a falat...
Otthon megnézem szélességben mennyire tudok változtatni, szerintem 10-10 centi max. mert ha már be védőcsöveztettem, nem szeretnék össze-vissza kanyargó kábeleket a falon. -
Dorian
félisten
válasz
vtechun #11344 üzenetére
Amikor a lakásomban csináltattam a kábeleknek a védőcsövezést olyasmit olvastam, hogy a hallgatási poz-tól 60cm-rel feljebb kell őket elhelyezni. Hülye módon az aljukat tettem ilyen magasra (érzésem szerint inkább a közepüket kellett volna) + nem vettem figyelembe, hogy a kanapén az ember nem szögegyenesen ül, hanem lejjebb csúszik -elterpeszkedik. És biztos vagyok benne, hogy attól is függ, milyen messze ülök a hátsó faltól.
-
Dorian
félisten
A hátsó hangfalak pozicionálásával kapcsolatos kérdésem van. BBéci, a véleményedet mindenképpen várnám, de természetesen örülök mindenkiének, aki kompetensnek érzi magát a témában:
Adottságok:
A dobozok 160cm-re vannak egymástól, a hátsó fallal kb 30 fokos szöget zárnak be a hallgatási pozíció felé. A hátsó faltól a hallgatási poz. 45-50 cm-re van.Fentiekhez képest milyen magasságba tegyem a hangdobozokat? (Most túl magasan vannak, így sokkal jobban el kéne húznom a faltól a kanapét, de ez nem igazán kivitelezhető)
Ez a magasság a doboz magas-sugárzójától mérendő? Jelenleg ez 85 cm.
Jó lenne másodszorra jól eltalálni, mert a hátsók fali konzolokon vannak, többször nem akarok variálni, mert így is szét van furkálva a fal...
Én kb. 60 cm-re (a magas-sugárzótól) tenném, várnám a véleményeket. -
Dorian
félisten
válasz
Sea Edge #11240 üzenetére
Van akinél lehet így van, nálam pont ugyanannyi kábel kell. Most a dvd-ből hdmi-n megy a tv-be a kép és egy jó minőségű digikoaxon a hang az erősítőbe. Lehetett volna úgy is, hogy hdmi-n megy mindkettő az erősítőbe, onnan még egy hdmi-n a kép tovább a tv-be. Így is úgy is 2 kábel, de annó a Kácsánál így jobban ajánlották.
-
Dorian
félisten
Igen, jogos, a közép dominál. Én úgy értettem, hogy a mélyek kevésbé fontosak, mint a magasak, legalábbis nekem. Halálom, ha "brummog" vagy fátyolos a beszéd, viszont szeretem a szépen csilingelő magasakat, pl női énekeseknél (nem jazzénekesnőknél
) jön ez szépen elő. Úgy emlékszem, hogy vásárlás előtt kifejezetten a center miatt vittem Nightwish koncert dvd-t hallgatózni.
A Rotelt ma már megtartanám zenehallgatásra, de akkor mások voltak az anyagi lehetőségeim, és jobban számított az a 35 pénz, amit kaptam érte...
-
Dorian
félisten
válasz
ToxLee #10821 üzenetére
5.0-t csak szettben vegyél, nincs értelme így a kérdésnek ("milyen centert") Nekem Dali C6 szettem van elégedett vagyok vele, a centerével pedig kifejezetten. Centernél szvsz nem a mélyek a legfontosabbak, hiszen jellemzően ez a beszéd és énekhangokat adja le, itt a szép magasak fontosabbak, de ez a center még viszonylag nagy méretű is.
Mission mv8 szett nem a Dali C6 kategóriája, igaz árban sem...
Denonnal lehet, hogy túl semleges a hangzás (nem tudom) én egy Marantz-cal használom, így nagyon szépen szól. Persze a régi sztereó Rotelemhez nem hasonlítanám, (mielőtt eladtam, még leteszteltem vele a C6 frontokat) dehát más kategória... -
Dorian
félisten
A frontok nekem is tüskéken állnak, de kicsit túlbonyolítottam: a tüskék a hozzájuk való homorú tappancsokon nyugszanak, azokat egy gránitőrlemény lapra ragasztottam, amik filc tappancsokon érintik a padlót
így kiküszöböltem a rezgések átvitelét és az egész cucc egyben is tologatható, ha a barátnőmnek takaríthatnékja támad. Már csak a kis biszbaszokról kell lebeszélnem amikkel mindig telepakolja a dobozok tetejét
A center a TV szekrényen fekszik a hozzá adott szilikonpöttyökön. A tetején pedig ott a TV, hogy tuti stabil legyen -
Dorian
félisten
válasz
falco5 #10332 üzenetére
50-60 körül már nagyon jó hm erösítőket is lehet kapni használtam. Most hirtelen amit láttam Marantz sr 6200, Yamaha rx 659, de ha tényleg csak sztereo kell, ennyiből nagyon jó kétcsatornás erőlködőket lehet venni.
60-ért láttam Mordaunt Short 906 Diamond hangfalpárt is pl. -
Dorian
félisten
válasz
falco5 #10322 üzenetére
Nem követem precízen a hsz-kat, szóval bocs, ha már szó esett róla, de legelső körben azt kell tisztáznod magadban, hogy mekkora helyiségbe kell és főleg mennyi pénzt szánsz rá.
Szvsz. min. 250-ből lehet kihozni egy olyan rendszert (erőlködő, 5.1 hangfalak) amit már tényleg érdemes megvenni egy 20 m2 körüli szobába. Ha most nincs ennyid, de összességében majd szánsz rá ennyit, akkor persze lehet apránként is építkezni, de persze ha nem szettként veszed a hangfalakat, úgy tuti drágább.
Ha nem akarsz ennyit rákölteni, akkor kicsit más világban, más házimozis termékek közt kell nézelődni. -
Dorian
félisten
Érdekes egyébként a szoba / lakás hatása. A régi albimban hangosabbnak hallottam a rendszert ugyanolyan hangerőn, pedig elméletileg ( már amennyit én értek az akusztikához
) fordítva kéne, hogy legyen. A régi albi régi bérházban volt, másfélszer ekkora alapterületű és majdnem másfélszer ekkora belmagasságú szobában, most pedig egy kisebb, újépítésű lakás nappalijában van a rendszer. De miért?
Nem mondom, hogy kárára változott, mert így is mínusz 20-nál nagyon ritkán tekerem feljebb a potit, és az új műanyagablakok legalább nem rezegnek be, mint a régi elvetemedett kapcsolt gerébtokosok... -
Dorian
félisten
Honnét lehet letölteni ilyen tesztlemezt? Itt a különböző trackek különböző frekvenciájú hangok, amit vagy hall az ember vagy nem és így derül ki a hangfal képessége?
Én mély tesztelésre egy Bass Gangsters CD-t (Criminal Bass Album) használok, természetesen csak érzésre kap az ember eredményt -
Dorian
félisten
Én mostanában tökre örülök magamnak, eddig teljesen az volt bennem, hogy túl nagy mélynyomót vettem és el kéne cserélnem valakivel, vagy eladni másikat venni, de nemrég beállítottam, és nagyon elégedett vagyok.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Thuglife #10066 üzenetére
A speckót kb. meg sem érdemes nézni, szvsz. 42 Hz-en már olyan kicsi hangnyomást tud... Hallgass a füledre. Nálam pl. 100 Hz-re volt állítva, de túl soknak érzetem a mélyet (Dali C6 szett + Heco Vitas 30) Gondolkodtam is egy sub cserén. Aztán átállítottam a vágást 80 Hz-re és a sub hangerejét 50%-ra, úgy, hogy azért frontok is megszólaltatják a mélyből amit tudnak, így már pont jó a mély és sokkal precízebb is.
-
Dorian
félisten
Felszereltem a konzolokra a hátsó dobozokat, kb. 30 fokos szöget zárnak így be a hátsó fallal és kicsit lefelé néznek, hát döbbenet, mekkora 3D tér lett
Jeahhh
(A Gyűrűk Ura nekem is 6.1 bár nem díszdobozos, csak duplalemezes verzió.)
-
Dorian
félisten
Megvettem
A boltban ezzel voltak felszerelve a bemutatóteremben a hátsó dobozok - nagyobbak, mint az enyémek - nekem stabilnak tűntek... Most újabb kérdés merült fel a fejemben: Annó kicsit alulméreteztem a kábelek hosszát, a falra ráakasztott dobozoknak még megfelelt, de így kíváncsi leszek... otthon kiderül... Gondolom toldani nem ajánlott... (Neotech 2x1,5 mm2 OFC fonott kábel) -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #9944 üzenetére
Igen, nagyjából egyenlő távolságra vannak, erre figyeltem még a lakás kialakításakor. A kábelek a falba be vannak csövezve, úgyh nagyon nem is tudnék módosítani a távolságon.
Már csak az a kérdés, hogy hol lehet venni ilyen konzolokat? vagy esetleg érdemes csináltatni egy lakatossal, mert gondolom az ilyesmi aranyárban van... -
Dorian
félisten
Pár kérdésem lenne a hátsó hangsugárzókkal kapcsolatban:
- 5.1 rendszer esetében ugye a "surround" csatikba kell csatlakoztatni, nem a "surround back"-be?
- Ha a hallgatási pozíció mögött nincs tér (falhoz tolt kanapé) akkor 90 fokba beforgatva jó megoldás lehet-e? Eddig mindig előrehúzkodtam a kanapét 5.1 dvd-k esetében, de kezdem unni. Próbálgatni nem nagyon tudom: most fel vannak akasztva a hátsó falra a frontokkal szemben, de ha be akarom forgatni, kell valamilyen konzolokat vennem... -
Dorian
félisten
Háát, nem tudom... Én hallgattam Balboa-t egy haveromnak az van, inkább filmekre és tuctuc zenére való, rockra, akusztikusabb műfajokra nem annyira. Persze ettől még ár/teljesítményben jó lehet.
De sztem az SCS178-vel szemben filmekre mindenképp jobb, ha nem túl kicsi a szoba. -
Dorian
félisten
A C6 mélye kevés?
Szerintem próbáld meg még egyszer, máshol, más erősítővel, esetleg ideálisabb körülmények közt, mint a MM. Pl. a Lourdy-ban lévő Toshiba shopban. Nekem C6 szettem van Marantz 4001-gyel, szvsz ár-minőségben verhetetlen. Bár most eléggé felment az ára, 200-ért láttam mindenhol a Concept6 5.0 szettet, én még 140-ért vettem. -
Dorian
félisten
Csak attól függ, hogy mennyit szánsz rá.
Nekem egy Marantz 4001 van, ez már sztereoban is szépen szól.
Olyant keress, amire rá lehet kötni a kinti hangfalakat (multi room) pluszban, ne kelljen má' dugdosni...
A 7.1-es erölködők némelyike ilyen, ott az oldalsó surr.-ok helyére lehet kötni a + hangfalpárt.
Asszem az enyém is tudja ezt, csak némi kompromisszummal: nem lehet külön forrásról egyszerre mást hallgatni pl. Az 5001-es már full multiroom.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest