Aktív témák
-
Dorian
félisten
Concept 6-ok Szabó Zolinak leadva. Most tűkön ülök...
-
Dorian
félisten
válasz
Romyka #26555 üzenetére
Sanci listájával egyetértek. A Polk szett véleményem szerint a Dali Concept-tel megosztva kapná az első helyet. Ha szigorúan 2.-ra teszem, a polkosok kiherélnek
Viszont ez a kettő megérdemel Onkyo 608 - Denon 1911 szintű erősítőt is. Akkor is, ha kiesik a 2x szabályból.
Az Ohmokkal ilyen szinten (6 vagy 8) nem kell foglalkozni. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #26545 üzenetére
A kanapé mögötti felnyíló szekrény és a bortartó laminált, mivel nemigen látszik, és fekete, hogy passzoljon a jobb oldali 4fiókos szekrényhez, a bal oldali dvd polchoz és az előtte lévő fekete kanapéhoz (de ha később azt lecserélem vajszínűre, ahhoz is menni fog), a könyvespolc pedig furnérozott, cseresznye színű "Concept hangfal-árnyalatban" Majd megpróbálok róla teljesen színhelyes fotót csinálni, és elküldöm az asztalosnak, ő meg keres egy passzoló színt, remélhetőleg.
-
Dorian
félisten
Holnap este mennek a Concept 6-ok továbbképzésre a Hivox-hoz.
Kíváncsi vagyok...
Szerintem elviszem a kábeleimet és az F banánokat is, az is össze lesz forrasztva.
Ha minden igaz, szerda este meglesznek a gránitlapok is a frontok és a sub alá.
Szépen lassan alakul a dolog, már csak a polcok és a hangcsillapító elemek hiányoznak, az a téma kicsit tovább tart... -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26358 üzenetére
Ezért írtam, hogy szívesen kölcsönadom neki, hadd hallgassa meg. (nem azért, hogy kapjak érte én is másikat) 1-2 napig kibírom erőlködő nélkül, ő meg kipróbálhatja.
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #26354 üzenetére
Az én Denonomat szívesen kölcsön adom, hogy kipróbáld. (Ha jól emlékszem, neked is Dali C6-od van) A Sony nem igazán érdekel, ezért úgy kéne összeszervezni, hogy csak 1-2 napig legyek erőlködő nélkül. Viszont arra készülj, hogy utána erős ingerenciád lesz erőlködővásárlásra
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26253 üzenetére
Kimi tuningoltatott nemrég, ha jól emlékszem Veszprémben, érdeklődöm nála. Olyan hely kell, ahol elmondják, hogy x Ft-ért kb. mit várhatok, Viszem a Dalikat és nem kell a témával különösebben foglalkoznom.
ricsik:
Hazajött a barátnőm, most hallgathatom Rékát.
-
Dorian
félisten
Hiperoff:
Katie Melua - The House - 2010
Jó kis vidám popos zene. A csajnak nagyon jó hangja van! -
Dorian
félisten
Azért csupán egy drágább erősítő önmagában is jelentősen javít a hangon (itt az én példám) ha olcsón hozzájut valaki ilyesmihez, vétek kihagyni. Viszont mióta hallottam a haver saját maga által összerakott hangdobozokat (vagyis felhőkarcolókat) azóta elégedetlenkedek a C6 hangjával... Lehet, hogy tuning lesz belőle, úgy 30ezret még szánnék is rá, de nem tudom mit várhatok egy ilyen akciótól.
-
Dorian
félisten
válasz
roby42 #26036 üzenetére
A H/K 255 80-ért jó vétel, megéri. Ha nem veszel hozzá illő minőségű hangdobozokat, attól még a 255 ugyanolyan jó marad, csak nem használod ki teljesen amit tud. De ez van. Az én Denon 2809-em is megérdemelne jobbakat a Dali C6-nál, de így is hatalmas javulást tapasztaltam a régi erősítőhöz képest.
25m2-re nem ugyanazt kell venni, mint 40-re, de a nagyobb teljesítményű- alacsonyabb minőségű hangdobozokkal nem igazán vagyok képbe, azért mondtam, hogy át kell gondolni, meg talán jön valami, aki tapasztaltabb. -
Dorian
félisten
Nem gondoltam, hogy elektronikus zenéknél (spec. deep és progressive house) is ekkora minőségi különbség van - azt sem, hogy van egyáltalán - a régi és az új rendszerem közt.
Mióta megvannak az új cuccok, nem hallgattam ilyesmit, most vigyorgok. -
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #25847 üzenetére
Azért ezt árnyalnám, ha valami ehhez a hangzáshoz szokott hozzá, akkor furcsa lehet neki a valós, szoknia kell. Sok mindenből elsőre a túlzás tűnik jobbnak, pl a tévék, fotók túlhúzott kontrasztja, élessége, túlszaturált színek, a túl fűszeres kaja, stb. Ha valaki évekig ehhez szokott kell idő átállni.
-
Dorian
félisten
Ha valakit érdekel, AVX-en láttam PolkAudio PSW-110-et 40ezerért
Heco Vitas 6.1-es szett is van 85-ért -
Dorian
félisten
válasz
Johnny1982 #25787 üzenetére
Hááát szólni fog... csak kérdés, hogyan. Mivel az tömör kábel, és az áram a felületen fut, nem adja azt a kis ellenállást, mint egy ugyanolyan átmérőjű sodort vagy szőtt. Belépő, olcsó rendszerekbe megfelelhet.
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #25782 üzenetére
Persze, hogy nem normális. Én akkor hallottam valami, ha rátapasztottam a fülem, de ha akár 1 cm-re volt, már nem.
(#25781) BBéci:
Igen, forgatok is majd, ahogy jobb lesz... Már várom azokat a gránitokat. Bár a sub tetejére se ártana valami súlynak: a múltkor esti filmezés közben arra lettem figyelmes egy mozgalmaz jelenetnél, hogy valami baromi nincs rendben a méllyel. Odanézek, a nagy virágváza készült lemászni rólaDe még megmentettem
Tegnap kicseréltem a szőnyeget is egy ugyanolyanra nagyobb méretben.
-
Dorian
félisten
válasz
ToxLee #25767 üzenetére
A szomszédok nem-zavarása elsősorban rajtuk múlik
Viszonylag sok fiatal lakik itt, ők toleránsabbak
És direkt úgy választottam lakást, hogy minél kevesebb közvetlen szomszédom legyen: Egyik oldalt lépcsőház, a másik oldalt másik lépcsőházbeli lakás, felettem a haverom maradék oldalt és alul pedig nagy tűrőképességű fiatalok
A hangerő -15 és -20 dB közt szokott esti filmnél lenni ez már mozi-élmény-szintű hangerőt jelent, a night módot nem használom: nem azért vettem nagy dinamikájú erőlködőt, hogy lebutítva hallgassam -
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #25763 üzenetére
Az is sarok? Jelenleg nincs sarokban. Heco Vitas miért rossz?
-
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #25756 üzenetére
Természetesen nincs most sem a sarokban, de 70cm-re nem tudom tenni, hülyén nézne ki a nappali közepén... Azért van beforgatva, mert így legalább a reflexnyílások mögött nincs fal vagy 1,5m-re.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Nekem jövő hét végére lesznek 3cm-es gránitlapok a frontok alatt, precízebb mélyeket várok tőlük. A sub alá még gondolkodom: az a macera, hogy pont alatta fut a burkolatváltó sín, ezért alul ki kéne marni egy sávot a lapból, hogy ne azon billegjen. Vagy szerintetek ér annyi többletet a gránitlap a sub alá, hogy annyival közelebb tegyem a bal fronthoz a subot, hogy ne a burkolatváltó felett legyen?
LINK -
Dorian
félisten
válasz
Gál István #25688 üzenetére
Nem tudom, még nem próbálgattam. A néhány DTS-HD-MA filmemet sem néztem még meg, csak belenéztem.
-
Dorian
félisten
válasz
Gaben360 #25683 üzenetére
Nincs baj velük, csak gondolom azért kérdezte, hogy miért zártad ki a többi márkát.
HD hangokról annyit kell tudni, hogy nem elég, ha az erősítő tudja, elég drága hangdobozok kellenek ahhoz, hogy ki is adják magukból.
Magyar DD és angol DTS hangok közt sokkal nagyobb különbség van (az utóbbi 3-4x (!) nagyobb bitrátájú) az esetek túlnyomó többségében, mint az angol DTS és HD közt.Nem szoktunk olyan fejlesztést javasolni, ami nem hozna érzékelhető változást (hiszen nem kell mindenáron) vagy még rontana is. Persze, hogy nem kötelező lecserélned a hangfal-szetted, ha egyszer nincs rá pénz, de épp ezért kidobni sincs értelme a +2 dobozra. Inkább idd el
-
Dorian
félisten
válasz
Gaben360 #25656 üzenetére
Nincs értelme. A 7.1-et akkor tudod kihasználni, ha megvan hozzá a megfelelő tér is. Nekem a kanapé hátulja 35 cm-re van a faltól, így a fejem olyan 50-re lehet, de még így sincs értelme a dolognak, inkább a surroundokat tettem a falra, így valamennyire hátulról-oldalról jön a hang.
A +2 back surround ára kidobott pénz lenne, ahogy Sanci is írta, inkább spórolj és idővel a meglévő 5.1-et cseréld le valami minőségibbre. -
Dorian
félisten
válasz
bozont #25445 üzenetére
Az előbb már leírta valaki, hogy a csatlakozó belsejének fényvisszaverése miatt aranyoznak, nem elektromos hatás miatt. Lehetne más fényvisszaverő anyaggal is akár, de gondolom erre már ki van épülve csatlakozógyártásban a technológia.
Korábban én is parasztvakításnak gondoltam, ezért rákérdeztem a Kácsában a miértre. Persze biztosan van marketing értéke is a kevésbé hozzáértők számára.
-
Dorian
félisten
Lehet, de nálam jelenleg az adott eszközök determinálják a kábeleket. Laptopról optikai, az úgyis 5m-es, CD és erősítő közt koax (meg a TV hangja is optikai kábelen jön, de annak aztán tényleg tökmindegy) az összes többi pedig HDMI.
Más:
Tudom, hogy szentségtörés-számba megy de a napokban azon agyalok, mi lenne, ha lecserélném csak a C6 frontokat Ikon mk2-re. Olyan borzalmasan szétcseszné a hangképet? A bemérőcucc sem segítene? Zenének tuti jót tenne -
Dorian
félisten
válasz
Thuglife #25363 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy a "mi alkalmas" kérdést jelentősen befolyásolják a rendelkezésre álló anyagiak és az igények is. Természetesen lehet komolyzenét hallgatni ilyen hangdobozokkal is úgy, hogy élményt adjon, azért ez már nem Somogyi kategória. Csak ne élő koncert után tegye az ember, mert elszomorodik.
-
Dorian
félisten
Elhiszem én, hogy jobb egy komolyabb mélyláda, de ha véges anyagiakról van szó, én az árkülönbözetet inkább a frontokra költeném. Az enyém újonnani ára 105ezer Ft volt, többet biztos nem költenék a jelenlegi szettemben sub-ra. Más kérdés, hogy hatalmas szerencsével újonnan, garanciálisan 50-ért vettem meg végül
De amit ma 50-ért lehet kapni, pl. egy MS8 sub, az bizony igen karcsú, akkor inkább a Polk psw125-ös 85-ért. Sokkal jobb, mint amit az árkülönbözet indokol.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25345 üzenetére
Kategóriájában nagyon jónak tartom a Dali C6-ot. Viszont a múltkor havernál hallottam a saját építésű (persze a gyártó tervei alapján) hangdobozait (nem, nem dobozok, azok már legalább tornyok voltak
) és elszomorodtam. Azt hiszem, írtam is hétvégén, hogy azokhoz képest a C6 mélyei olyan "bassreflexesek" és érzésem szerint a mély lecsengése rátelepszik a magasabb hangokra is, ezért azok nem olyan tiszták, elkülönülőek. De könnyen lehet, hogy azok meg komolyabb mélyekkel bíró zenére és filmekre nem annyira alkalmasak.
Komolyzenéhez meg egyszerűen kicsi a 20 m2, nem fér bele a nagyzenekar -
Dorian
félisten
válasz
8nemesis8 #25342 üzenetére
A felvett teljesítményből és a hangszóró átmérőjéből azért lehet következtetéseket levonni. 23 m2-re 150-200W, 25cm-es hangszóróval minimum.
Lehet komolyzenét, dzsesszt hallgatni akármivel is, de ilyen célra (főleg komolyzene) a Dali C6-jaim is csak kompromisszumok árán felelnek meg.
-
Dorian
félisten
válasz
8nemesis8 #25339 üzenetére
Subot a szoba méretének megfelelően választunk, nem kell egyeznie a márkának. Az még kérdés lehet,hogy zárt vagy reflex, lefelé vagy előre sugárzó legyen. Én személy szerint nem tartom olyan fontosak, hogy subot méreg drágán vegyünk, zenére úgyis 2.0-t használ az ember, robbanásokhoz és hasonlókhoz meg bőven elég a 60-80ezres kategória. A teljesítménye legyen elegendő, meg persze ne legyen portzaj vagy hasonló bug.
-
Dorian
félisten
Ma reggel is folytattam az analóg-digitális összehasonlítást. Nem igaz, hogy nincs különbség. Van, de nagyon minimális, kb villásdugó-forgatás-szintű és egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy melyik jobb, inkább csak érzések jutnak eszembe. A Harman érzelmesebb, a Denon vagányabb. Pedig sztereotípiából pont fordítva gondolná az ember.
-
Dorian
félisten
Denon 2809 + H/K HD755
Analógon vagy digitálisan összekötve nem igazán hallottam különbséget. Biztos képzetlen a fülem, meg minden, de ha van is, annyira minimális, hogy biztos nem adok ki több ezret analóg kábelekért. Amúgy az analóg kimenet kb. 4-5dB-lel halkabb. -
-
Dorian
félisten
Banyek. Most jövök haveromtól (előtte bejelentkeztem
) Saját készítésű bazi nagy hangdobozai vannak, a belsejükben egyre szélesedő tölcsérrel, egyetlen egy kis p...csányi (13 cm lehet) szélessávú hangszóróval. Álom, ahogy szólnak, a C6-okhoz képest mindenképpen.
Neotech KHS154-es kábeleket kaptam tőle, kipróbálom azzal a CD-t... -
-
Dorian
félisten
válasz
zolaas #25257 üzenetére
Ez valami amerikai csatlakozó lehet, ha rákeresek az enyémre, ott is dob ki ilyen AC out-os képeket, meg hagyományosokat is, mint az enyém. De egyáltalán, minek neked AC out?
Ha 56-ért nem csapsz le rá azonnal, biztos, hogy elviszik. De tudni kell, hogy milyen állapotú, megvan-e hozzá a táv, mérőmikrofon... -
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #25211 üzenetére
Hangban biztosan jobb a 455, bár a HD hangformátumokat nem ismeri, ha jól tévedek, míg a 355 igen. De ha nem kellenek a HD hangok, vagy megoldod analógról, akkor a sztem most azonnal stipistopizd le Gál István Pioneer VSX-AX5i-jét. 90-ért adja a jövő héten, sztereó hangban szvsz az jobb mindkettőnél, és nem kicsit olcsóbb. Hozzáteszem, az már bőőőven kiváló sztereó zenére is.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25196 üzenetére
A Marantz palettája kicsit megváltozott azóta, az 5000-estől kezdődnek a normál méretű- sok csatlakozóval ellátott verziók, alatta az 1501 és 1601 slim kapható. A 4001-es ezek szerint az 1601-nek fele meg, de annó sokkal kisebb volt a különbség a 4ezres és 5ezres sorozat közt, azért is választottam ezt. 55-ért hirdetem, de lehet, hogy már csak pár óráig...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25181 üzenetére
Csak megjegyzem, hogy a Marantz 4001-emen is van 7.1 pre-out
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #25153 üzenetére
Nem tapasztaltam, mert mással nem próbáltam, csak fórumon olvastam páraktól, már miután megvolt az új. CA-ról és Marantz-ról írták, Dalihoz Denont ajánlottak. Én addig teljes megelégedéssel használtam. A mostani Denonnal meg nem lehet összehasonlítani, mert több kategóriával felette van.
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #25143 üzenetére
Mérnök vagyok, vagy mi
De főleg az asztalos miatt kellett pontosan megrajzolni, kiküldöm párnak, adjanak rá árajánlatot.
Tetszik ez a Denon
Tegnap belenéztem valami külföldi fórumba ahol azon vitatkoztak, hogy ebben, vagy a 3808-ban van jobb DAC, szóval ha így egyáltalán szóba került mellette a nagy testvér, túl rossz nem lehet
Igen, a táv felső része érintős-világítós. Amúgy a régi tulaj 4311-re cserélte.
A Marantz 4001 újra eladó, aki lefoglalta közbejött neki egy váratlan kiadás...
Szintén világítós távval -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25137 üzenetére
Zenét úgyis direkt módban hallgatok, ott ezek nem érvényesek.
Mozinál meg majd próbálgatom, mi hogy jobb...
-
Dorian
félisten
Én úgy tudom, ha már palackban van, a fénytől kell inkább óvni, és persze fektetve tárolni, hogy ne száradjon ki a dugó és ne kapjon levegőt. Sajna kamrám vagy pincém nincs
De igyekezni fogok, hogy folyamatosan cserélődjenek
A két surround közé pedig majd Python kolléga segítségével kerül valamilyen hangcsillapító panel.
-
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #25122 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #25098 üzenetére
Itt meg tudjátok nézni mit találtam ki a hátsó falra
A kanapé a felnyílós rész előtt van. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25093 üzenetére
Ha sikerül a haverral összehozni, leteszteljük a különböző variációkat. Neki van USB-s, külső tápos "jittertelenítője", külső DAC-e, jó minőségű analóg kábele.
Elég jó sztereó erősítője és CD lejátszója van (nem emlékszem, valamilyen NAD) mégis egyre inkább a számítógépes lejátszás felé tendál. De még így is azt mondta, hogy a szobaakusztika javítása többet ér az össze ilyen vacaknál -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #25090 üzenetére
De miért kéne hangkártya? Digitálisan megy a jel az erősítőbe, aztán az abban lévő DAC majd teszi a dolgát. És ingyen van. Ha ennél nagyobb igényeink vannak lehet USB-s külső eszközt használni, még nagyobb igény esetén saját tápellátással, az erősítőben lévő DAC elé külsőt bekötni...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hővezető paszták
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest