- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
s7evcsenko #29593 üzenetére
Emlékeim és mások beszámolói alapján igen. Ha jól tévedek Bajnokpityunak van/volt ilyenje, de ne vedd készpénznek, mert már kicsit be vagyok rúgva
-
Dorian
félisten
válasz
s7evcsenko #29591 üzenetére
Rock-metal + tuctuc
-
Dorian
félisten
Ha megfelelő minőségű hangdobozokat veszel hozzá és nincs olyan lejátszód, ami analóg többcsatornás kimeneten jó minőségben kiadja a HD hangokat, akkor érdemes a HD képes erőlködők közt nézelődnöd. a megjelölt 130-as árból már nagyon jókat ki lehet fogni a használtpiacon, bár lehet, h egy kis idő kell hozzá.
Használtra a gari azért nem általános (persze kipróbálási garit szokás adni), de az említett fórumon Rea, aki bontatlan dolgokat szokott hirdetni, vele megbeszélhető. De ez nem nagyon szoktak ezek elromlani, szóval nem olyan súlyos szempont, ha nincs. -
Dorian
félisten
Használt nem jöhet szóba? AVfórumon pl. hirdetnek újakat is magánszemélytől, akár 1 év garit is mg lehet beszélni. HD hangok kezelése fontos?
Amiket említettél, azok közül Denon ha akusztikus, H/K ha rockos zenék, Onkyo ha a filmek vannak kissé előtérben. Azt a Piot még nem hallottam.
Hangfal: Dali C6-om van (Denon karakterével nagyon szeretik egymást), vigyorgok. Hivox tuningon esett át, minimális pénzért minden tekintetben sokat javult a hangja, kivétel a metal zenék kevésbé agresszívak, mert megszűnt a 100Hz körüli kiemelés. Furcsa, hogy progresszív rocknál viszont ilyen hiányom nincs. -
Dorian
félisten
válasz
incipio #29565 üzenetére
A helyedben én H/K 255-öt vennék, ha használt tényleg nem jöhet szóba.
Ahogy Sanci már írta, a hangfalakra írt teljesítményeket nem igazán kell figyelembe venni. majd ha aktuális lesz a hangfalszett vásárlásod, és meglesz az erősítő, részletesebben is beszélhetünk róla.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29562 üzenetére
Világos. Épp most hallgattam végig egy Nightwish albumot.
Inkább fordított a reláció ebben az esetben: ha az elektronikus zene a preferált, és nem nagyon hallgat az illető klasszikusokat vagy jazz-t, akkor kevésbé ajánlok Denont.
Elektronikus témákra és filmre a Yamahák is tuti, hogy jók, de sajnos nem ismerem őket. Itt a hangfalak még nincsenek meg, ezért viszonylag szabad a kéz.
De a kérdező kedvéért még egyszer: ezek apró különbségek. A house is sokkal jobban szól a mostani Denonon - főleg a deep - (pedig korábban kevesebb tapasztalattal simán mondtam volna, hogy tuctucnak tökmindegy) mint a korábbi Marantzon, hiába Denon, de több kategóriával felette van. -
Dorian
félisten
válasz
incipio #29556 üzenetére
Ez világos. Csak azt akartam elkerülni, hogy most veszel 200-ért egy tök jó erősítőt, és később hozzá egy 90ezres 5.0-t - merthogy arra van pénz - mert akkor az erősítőt félig sem használod ki, így a fele kidobott pénz. Egy jobb erősítőtől is jobb hangot kapsz persze, de egységnyi plusz pénz a hangfalakra jobban megéri.
-
Dorian
félisten
válasz
incipio #29554 üzenetére
Hát akkor csak általánosságokat tudok mondani, mert kategórián belül elég kiegyenlített a mezőny, ráadásul szubjektíven: Denon 1911 ha komolyzene, jazz hangsúlyos, H/K 255 ha rockzene és a külső, Onkyo 608 ha a filmek. Marantz 1601-ről Kimit kéne kérdezni, ha jól emlékszem ő vett ilyent nemrég. De természetesen ezek árnyalatnyi különbségek, mindegyik jól teljesít minden téren.
Kompatibilitási gond természetesen nincs, de fontos, hogy arányos legyen a rendszer, valamint a hangdobozoknak is megvan a maguk karaktere, valamelyik erősítővel jobb az összhang, valamelyikkel kevésbé. pl az tuti, hogy a Dalik jobban szeretik a Denont, mint a Marantzot. ja én ne feledd, hogy az 5.0 nemcsak azonos márkából, hanem azonos szériából kell legyen. Tehát azt legjobb egyben megvenni. Sub lehet más, az inkább az igényszinttől és a helyiség méretétől függ.
-
Dorian
félisten
válasz
incipio #29550 üzenetére
Első körben tudni kéne, mekkora összeget szánsz az egész projektre (nem csak erősítő, 5.1 és valamilyen lejátszó, kábelek is). Sokan elkövetik pl. azt a hibát, hogy erősítőre többet költenek, mint hangfalakra, pedig fordítva kéne. Az erősítő árának kb. a kétszeresét ajánlott 5.-ra költeni ehhez jön még a sub, amiből olyan 80 körül lehet egész jót venni. Tehát akkor érdemes 200-ért erősítőt venni, ha az egészre van úgy 500e Ft, egyébként inkább kisebbet kell venni és a fennmaradó részt inkább hangfalakra költeni.
Használtak közt érdemes körülnézni, félárnál olcsóbban is be tudsz vásárolni. (Pl az én Denon 2809-em újonnan 330e volt, én 130-ért vettem "dobozos" állapotban.) Ha tudjuk az egészre szánt összeget, a szoba méretét, a film / zene arányát, stílusát, már pontosabban tudunk segíteni. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29546 üzenetére
Azt én sem értem annál a zenénél, hogy ezek a betétek vagy mik miért sokkal hangosabbak, mint maga a zene. vagyis a zene halkabb igazából, ha más albumhoz hasonlítom...
Tesztelgetésre azt az "Audiophile HQCD 2010"-t is ajánlom amiről múltkor írtam. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29544 üzenetére
Azt hogyan? Ma még be sem ültem az autóba
-
Dorian
félisten
válasz
Poplacsek #29525 üzenetére
Igen, van létjogosultsága. Pont egy "Audiophile Test (Audiophile HQCD 2010)" című válogatást hallgatok, 1411 kbps-es felvételek, elképesztő. Sok klasszikus nagyzenekari felvételnél érzem mosottnak a hangszereket, eddig betudtam annak, hogy ez van, ennyit tud a rendszerem. Na itt más a helyzet.
Nagyon várom már, hogy levágassam a hangcsillapító szivacsokat, de az az üzem olyan hülye időpontokban van nyitva...
-
Dorian
félisten
Érdekes módon pont itt a Hifi topikban volt erről nemrég szó, és a nagy többség nem hall különbséget 320-as mp3 és flac közt. Én nem kezdtem el tesztelgetni mert minek: ami megvan flac-ban, azt lebutítani nem fogom, ha meg csak mp3-ban van meg valami akkor ne hallgassam azt a zenét? A zene a lényeg. Mellesleg tapasztalataim szerint itt már a felvétel minősége többet jelent. Van 320-as mp3-am, ami gyönyörűen szól és van flac ami nem jobb, mint egy 192-es mp3.
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #29477 üzenetére
Az említett szett eléggé megéri, ha valakinek valamiért szüksége van C6 helyett C8-ra, illetve szán pénzt a Concept subra. Bár a centerhez és a C1-es surroundokhoz inkább a C6 illik méretben. A Concept sub nagyon jó zárt mélyláda, bár én a sub minőségének jelentőségét nem tartom annyira, hogy ennyi pénzt adjak érte: filmes robbantgatásokhoz megfelel egy reflexes 80ezerért is, zenére meg úgysem használjuk.
-
Dorian
félisten
Ja most jutott eszembe, korábban beszéltünk róla:
Denon 2809-nél menüben állítható, hogy pure direct módban EQ-t és hasonlókat használjon-e. Én letiltottam. Viszont a módosított dB értékeket valamiért megtartja, gondolom, hogy ne legyen nagy eltérés hangerőben a zenehallgatás és egyebek közt. -
Dorian
félisten
Az utolsó mondatod én is magaménak érzem, szoktam is mondani, ezért is nem tartottam meg a Furutech-et. A rendszerem ugyan több, mint fél milliós
de simán el tudom képzelni, hogy ezek a tápkábeles különbségek jobban csak még komolyabb rendszer esetén jönnek ki.
Zoli szavaiból is és saját tapasztalatból is azt szűrtem le, hogy a szűrőhöz képest a tápkábel-kérdés jóval kisebb javulást ad. Egyébként nagyon furcsán néztem rá, amikor kérdeztem, hogy most melyik is a fázis, hogy dugjam be: Legyintett: teljesen mindegy. Hogy lenne mindegy - gondoltam - amikor saját fülemmel hallottam, hogy van értelme forgatni, aztán rájöttem: A szűrőhöz képest a tápkábelforgatás eredménye minimális. (Bár ár/teljesítmény viszonylatban annál jobb nincs
) Ugyanígy gondolom egy szűrővel azonos árú DAC is többet ad ár/teljesítményben, mint a szűrő. Lehet, hogy nagy zagyvaságot írtam, sietek mert rám zárják az irodát, a lényeg, hogy minden viszonylagos
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29387 üzenetére
Ha gumit, parafát ilyesmit (tehát nem gránitlap) akarsz kipróbálni hangfal alá, azt tüske nélkül tedd.
-
Dorian
félisten
Hűha. Nem szeretnék az igazság princípiumaként tündökölni, majdhogynem laikusnak tekintem magam hifi-téren, ezért én erre a korábbi mondatomra hívnám fel mindenki figyelmét: "Hogy ez mennyire pszichológia, a rendszerem vagy a hallásom korlátozottsága, nem tudom"
Ezért is szeretném levágatni mielőbb a habszivacsokat (2 a kanapé mögé fektetve, 2 a frontok mögé állítva) ha még keretezve, szövetelve, stb. nem is lesznek, hogy az Alces komolyabb tesztelésekor komoly akusztikai problémák ne legyenek a lakásban.
Cekkk írta az érvényes új Alces árakat, a weblapon már rég elavult. Ehhez még annyi, hogy ezek mellé (kivéve az 1-eshez) 6000-ért ad (amúgy 12ezer) saját hálózati kábelt konnektor és elosztó közé.
-
Dorian
félisten
Ezzel szűrővel kapcsolatban még annyi, hogy működik úgy is, ha sima T-elosztót használunk utána, persze azért nem teljesen olyan hatásfokkal, mintha direktben dugnánk rá az eszközöket. Előbbi nem saját tapasztalat, de a Zoli mondta, akinek pont, hogy nem áll érdekében ilyesmit terjeszteni, hiszen a több csatlakozós szűrői arányosan drágábbak. Én kettest tervezek venni, az erősítő megy az egyikbe külön (ami nagy áramfelvételű), a másikba a CD és - ha majd lesz - a DAC.
-
Dorian
félisten
Mondják csak, hallottam, amit hallottam. Mivel itt nemcsak egy jó minőségű 1,5m-es hálózati kábelről van szó, a Paksig-érv nem áll
Szűrő-ügyben én sem igazán hittem az egészben, főleg, hogy neten is egymásnak ellentmondó tapasztalatokat olvasni + ilyesmiből van annyi féle, mint égen a csillag. Zoli magyarázatát próbálom átadni a többieknek: (A két csúcs: mindent aksiról üzemeltetni, vagy szinusz-generátorral újra előállítani az áramot. Ezek nekünk hétköznapi halandóknak szerintem nem jönnek szóba.) Azok a 100ezer alatti zavarszűrők, amik tekercsekkel oldják meg a szűrést, csökkentik a dinamikát, ezért nem jók. Az övében nincs tekercs, más módon működik, és valóban működik: sokkal nagyobb javulást ad mint villásdugó forgatás, vagy mindenféle kábelcserélgetések. A furcsa, hogy még sima tévéadás hangját is javította. Állítólag nem csak arról van szó, hogy a szinusz nem tökéletes, a villanydrótban a különböző nagyfrekvenciás zavarok, rádióadásokon kívül titkosszolgálati információk meg ki tudja mi is megy. -
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #29348 üzenetére
Beszéltetek már róla, mikor lesz ez a dolog? Elnézést, mostanában nem tudtam követni a fórumot.
Gondoltam ha úgy alakul és már akkor nálam lesz, viszem a Hivoxos hálózati szűrőt, biztos kíváncsiak vagytok rá. Egyébként jól csinálja a Hivoxos Zoli ezt a "gerillamarketinget" Amikor említette ezt a dolgot, simán azt gondoltam, hogy ez mekkora marhaság megint csomó pénzért, nem is akartam kipróbálni és gondolom sokan vannak így. Aztán amikor hozta vissza a tuningolt hangdobozt, csak hozott egyet "na próbáljuk ki gyorsban" -
Dorian
félisten
Ez még azt hiszem hosszabb távú terv: USA-ban jelentősen olcsóbb, és az áfa, vám megkerülésére miatt ismerős kinti ismerősével hozatnám be, viszont csak vmikor nyáron jön haza. A minőség mellett azért is tetszik nagyon, mert rá tudnám dugni a CD-t koaxon, a laptopot pedig USB-n és optikán (a néhány nagyobb felbontású zenéhez) is.
-
Dorian
félisten
Kellemes Húsvétot Mindenkinek!
Sokszor érzem mostanában, hogy kezdek átesni a ló másik oldalára. Talán többet kéne zenét hallgatnom és kevesebbet vacakolni a különböző komponensekkel... Még a múltkor említett hálózati szűrőt és a hangcsillapító paneleket megveszem, ill. nézegetem a Zero DAC-ot, aztán egy időre befejeztem.C64 Orchestra-t hallgatok: C64-es játékok prüttyögését írták át klasszikus hangszerekre, marha jó!
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Tommyboy200 #29215 üzenetére
12 év felett nem kérdezünk ilyesmit.
-
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #29206 üzenetére
Ez a bolt lapja Nem akusztikai szivacs, csak sima habszivacs. Ágybetéteket meg mittoménmiket csinálnak belőle. 2 testsűrűségű van, a nehezebbet kell kérni, bevonni valami légáteresztő(!) -tehát amin át lehet fújni - anyaggal, hogy ne sárguljon az UV miatt, ill. esztétikailag. Ez egyenértékű a kőzetgyapottal. Nálad, nagy tér lévén lehet, hogy rezonátoroknak is lenne létjogosultsága, nálam túl kicsi ilyesmihez a szoba...
Gondoltam arra, valami fa-keretbe teszem, a bevonatra nyomtatok saját készítésű képet, nem tudom, egyenlőre ötletelek... -
Dorian
félisten
Mai tapasztalatok:
Baromi szkeptikus voltam a témában, de ma este Hivoxos Zoli hozott egy Alces hálózati kondicionálót. Csak egy gyors próbát tettünk, de egyértelmű és nagymértékű javulást okoz. A beszéd /ének érthetőbb, a hangszerek jobban definiáltak. Itt most nem "talán hallok valamit" szintről beszélek, hanem még a barátnő is elmondta tőlem függetlenül. Majd azért kérek kölcsön egyet hosszabb, részletesebb próbára is, és ha ott is átmegy, marad, bár szívom a fogam, mert nem olcsó.
Hozott egy sima habszivacs gyerekágy-betétet. A kanapé mögötti falhoz támasztottuk, és lőn csoda: a visszhangok nagyon jelentősen csökkentek. Hatalmas respekt neki, hogy nem a saját "gyári" termékeit erőltette, hanem elmondta honnan, miből tudom olcsón megoldani a dolgot. Elmondása szerint nálam kis szoba lévén nincs értelme drága akusztikus "tojástartó-szivacsra" vagy rezonátorra költeni, elég sima szélessávú hangelnyelésként a fenti megoldás. Csak esztétikus formát kell neki adni.
-
Dorian
félisten
Pythonnal [erről] beszélgettünk, mint esztétikus megoldás, de Zoli szerint (és logikusan átgondolva is) nem jó megoldás, az elején a fa lap, hiába vannak rajta rések, valami légáteresztő esztétikus anyag kéne oda.
Zoli a saját késztermékei mellett említette pl. őket ahol normális áron lehet méretre vágva beszerezni ilyesmit, ha valaki barkácsolni akar. A habszivacsnál biztos vannak profibb megoldások, de költséghatékonyság erősen befigyel, és talán felöltöztetve egy kerettel, elé valami esztétikus anyaggal még jól is néz ki. -
Dorian
félisten
De akkor a pure direct-módnak mi az értelme? Így tulajdonképpen egyenlő a sztereó móddal? Nem hasonlítgattam még össze ezeket...
Ill. szobaakusztika:
Tegnap megnéztem az említett "PHONEWELL csendlap"-ot, beszélgettem egy építész akusztikus szakmérnökkel és Hivox "Fülelek" Zolival is. Szóval sűrű volt a nap, még mindig emésztem
Szóval ez valóban nem igazán való visszhang-csökkentésre, ill. hangdobozok alá sem.
Hangdobozok alá (közvetlenül tüskék nélkül, vagy tüskékkel gránit alá) a parafát fogom kipróbálni, falra hangcsillapításra pedig valamilyen habszivacs lesz a nyerő valamilyen esztétikus keretben, Python kollégával már beszélgettünk róla. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29158 üzenetére
Dehogynincs pure direct mód, zenét úgy hallgatok.
Viszont a bemérés eredményeképpen (nálam lecsökkentett) dB értékek érdekes módon ebben a módban is érvényesek, talán Béci tudja mi ennek az oka. -
-
Dorian
félisten
Elment a center is Hivoxos továbbképzésre. Főleg koncert dvd-knél volt érezhető, hogy gyengébb, mint a már tuningolt frontok.
-
Dorian
félisten
Fontosnak tartom ezzel kapcsolatban, hogy szerintem ez a magassugárzók magasságára vonatkozik. Nálam a fülmagasság + 70 cm = magassugárzó magassága (padlótól 155cm) adta a legmegfelelőbb pozíciót, a surround doboz alja ettől 25 cm-rel lejjebb van.
És az is fontos, hogy minél messzebb van a surround, annál magasabbra lehet helyezni. Nálam ez a távolság átlóban 130 cm, (fejtől hangdobozig) tehát nem túl sok. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #29102 üzenetére
Asztalosnak kellett volna mennem, azóta is várom az árajánlatot a kanapé mögötti szekrényre-könyvespolcra, most legutóbbi ígéret szerint holnapra...
sirfer:
Én igazán az akusztikus bemérés során döbbentem rá, hogy mennyire visszhangos. Addig is tudtam, de a frontok csettintő bemérő-hangjának a magas tartományát majdnem olyan hangosan hallottam a kanapé mögül, mint a hangfalakból. Érdekes viszont, hogy az oldalsó majdnem-teljesen-üveg-fal, ami előtt csak egy vékony organza van, nem zavaró. -
-
Dorian
félisten
Jobb a csajoknak nem említeni a hülye hóbortjainkat, megkaptam, hogy hozzám ez a hangcsillapító felület illene.
Na amikor már ennyire ismerik az embert...
-
Dorian
félisten
Beszélgethetünk egy kicsit a szobaakusztikáról?
Látóterembe került a "PHONEWELL csendlap": 15mm vtg parafa-gumi-kvarchomok lap.
"A Csendlap sűrűsége 1200 kg/m3, milliónyi apró kvarcgömböt tartalmaz.
Az apró gömbök egymásnak adják át a rezgéseket, majd a súrlódás miatt a rezgések
egyre kisebbek lesznek, így a hanghullámok nagy része elnyelődik a lapokban.
A következő rétegrendet javaslom a megfelelő beépítéssel:
Vakolt tégla válaszfalon 4-5 mm parafa, 15 mm "Csendlap" ( Phonewell )
9-12,5 mm gipszkarton (vagy más felületképzés) = kb. 3 cm, 55 dB"Falra (frontokkal szemközti és frontok mögötti), hangcsillapításra alkalmas lehet? Akár a fenti rétegrenddel? Nem is annyira a mélyhangokkal, inkább a magasak visszhangjával van problémám.
táblázat -
Dorian
félisten
H/K 255 vs. Denon 1911:
Egy szinten vannak, H/K kicsit jobb filmezni, Denon kicsit jobb zenélni. De természetesen mindkettő bőven megfelelő mindkét feladatra, tul. nem dönthetsz rosszul.
255 használt, de az eladót itt ismerjük, nincs hátrányod belőle, max ha mégsem adja el -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
kokoistvan #28968 üzenetére
Jbl 178-hoz felesleges 130-ért erősítőt venni, főleg 9 m2-re. Válassz a belépő kategóriából 60ezer körül, a többit inkább másra költsd.
-
Dorian
félisten
válasz
Tormento #28924 üzenetére
Ha van mindkettő, akkor választhatsz: Y kábellel kötöd össze, vagy 1ágú rca-val. Én az utóbbit választottam.
A subon a keresztváltást nyugodtan tekerd csutkára, úgyis az AVR menüjében állítod a vágásokat (vagy az akusztikus bemérő állítja neked) nehogy véletlenül lyuk legyen a mélyhangokban. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28910 üzenetére
Lakásban lakom és egoista állat vagyok
-
Dorian
félisten
DTS és DTS MA közt (akkor is, ha 10MB a különbözet) sokkal kisebb különbség hallható, mint 320kb/s mp3 és flac vagy fél MB-os DD és 1,5 MB-os DTS közt.
(Mint ahogy 5 Ft és 5 millió Ft közt is nagyobb a különbség, mint 500 és 505 közt.)bittehilfmir:
Nem egy kondi pukkant el??? Esetleg olyan helyen, ami magát a működést nem akadályozza... Ha új, én visszavinném. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28595 üzenetére
Igen, H/K HD755
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #28593 üzenetére
Mindkettő
Mostanában a tömény szokott kimaradni, biztos öregszem
Borból a száraz vörös, leginkább villányi vagy egriből a kisebb kézműves jellegű pincészetek, vagy egy könnyed rozé, amire a csajom szoktatott rá.
Sörből viszont akármennyire is igénytelen és nem menő, de inkább a Heineken típusú könnyed fajtákat. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #28591 üzenetére
Az biztos. Meg a halk szavú haveromat, aki ritkán szólal meg, de akkor az ütős
Mellesleg nekem meg az ő Yamaha cdx 1000-ese (vagy 1100?) '80-as évek feeling.
A Marantz-ok tetszenek nagyon.Egyébként ma délután olyan CD-ket hallgattam, amiket utoljára a régi rendszeremen, és DVD játékoson. Hatalmas élmény volt újrahallgatni őket.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28572 üzenetére
Idén pontgyűjtés szempontból katasztrofális volt, a mérnökkamara alig adott. Bezzeg az építészkamara...
Közben újra próbálgatom az analóg-digit összeköttetést: analóg esetében kiszélesedik a színpad, az most már biztos.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28567 üzenetére
Nekem azt mondta a faszi, hogy akkor cserélik.
cekkk:
Még nem vittem el. Tegnap és tegnapelőtt is ott jártam a környéken (Construma) de mindkétszer elfelejtettem reggel elpakolni. -
Dorian
félisten
válasz
bittehilfmir #28539 üzenetére
Semmi gond nem volt vele
-
Dorian
félisten
válasz
bittehilfmir #28532 üzenetére
Rea teljesen korrekt, AV-n mindenki ismeri, évek óta üzletel. Én a régi Marantzom vettem tőle, írt egy papírt, miszerint ő vállalja rá a garit.
-
Dorian
félisten
Na akkor én témát váltanék:
Kábel csatlakozónál a teflon szalagnak van valamilyen szigetelő szerepe a csatlakozó szorítós - csavarós "kupakja" alatt? Nem szól a Kácsás silverline koaxom egyik napról a másikra és ötletem sincs miért. Ez a teflon viszont elkopott 1-2 helyen.
Persze amikor ott voltam elfelejtettem elvinni, és ha van értelme, megspórolnék egy kört, újratekerném teflonszalaggal itthon. -
Dorian
félisten
Egy ötlet: ha majd próbálgatom a gránitlapokat a frontok alá, alájuk parafa lap jó ötletnek tűnik, még válaszfalak alá is szokták rakni kopogóhang csillapításként.
Vélemény?python1:
Akkor még gyorsan elviszem a centert is tuningra, úgyis akartam.
De tudod, az akusztika nálam olyan izé -
Dorian
félisten
válasz
sirbag #28469 üzenetére
Milyen subod van? ha beteszel 2 fotót a szobádról, lehet, hogy rájövünk, ha valami elhelyezési-szobaakusztikai gond van.
Bajnokpityu említette korábban, hogy a az akusztikai bemérés a frekvenciamenet kiegyenlítése miatt változtatja a decibelleket? Ezek szerint azért húzta le az enyémeket -12dB-re? Az Audyssey "Flat" beállítását használom...
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #28459 üzenetére
Töltsd le (vagy oda tudom adni) a Bass Gangsters - Criminal Bass c. albumot. Nem vagyok oda a rap-ért, annak szoktam megmutatni, aki szerint kevés a C6 mélye. Brutális mélyek vannak a számokban, megmutatja, mit tud a C6. Ha valamelyik zenékben nem hallasz ilyeneket, akkor nem a C6 kevés, hanem a zenék vannak így keverve: nem akartak bele több mélyet.
-
Dorian
félisten
válasz
sirbag #28442 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok. Nálam az LFE-t 80Hz-re állította a rendszer, a frontokat 40Hz-re (tuning előtt 60-ra).
Viszont LFE+main beállítást alkalmaz, ezek szerint úgy találja, hogy a 80Hz feletti .1 csatorna hangjait inkább a frontoknak adja?ricsik:
Szerintem ez tönkreteszi a színpadképet. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28366 üzenetére
Úgy tudom már nincs neki egy sem
-
Dorian
félisten
Én is épp kábelt bizniszelek.
Visszavittem Kácsáékhoz a Furutech tápkábelt meg a Neotech khs 154 50cm-es ic-t, és most épp veszek használtan egy ugyanilyen 1m-es ic párt 6000-értUgyan sok különbséget nem hallottam a digitális- analóg összekötés közt, de ennyit simán megér és ez már elég hosszra is, az 50cm-es rövid volt. A jövőben tervezek valamilyen usb-s dac-ot venni a laptophoz, és ahhoz úgyis kell.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28322 üzenetére
Nekem is ilyen Neotech hangfalkábelem van, szívesen kölcsön adom kipróbálni.
-
Dorian
félisten
A régi Marantzom minimálisan melegedett, a tetején volt a dvd évekig, semmi problémája nem volt. A mostani Denon felett elég meleg van, de átrendeztem a dolgaim, semmi sincs rajta úgyhogy szellőzhet kedvére.
Aktív témák
Hirdetés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bluetooth hangszórók
- BestBuy ruhás topik
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Milyen routert?
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest