- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Gabor970
addikt
ez az ötlet nem zsenge! Figyelni hol ül a hallgató, tovább megyek, a két füléről infót az erősítőnek, ami tudja hol és milyen hangsugárzók vannak, s a fülek helyzete alapján folyamatos korrekció késleltetésben és hangerőben.....
Mondjuk nekem fura lenne ha elmozdulnék a kép jobb széle felé, és a fülem akkor is azt érzékelné, hogy az ideális hallgatózási ponton vagyok.
Figyelem, hamarosan az erősítők mellé kapsz két fülre csiptethető ledet, egy zöldet a jobb fülre, és egy sárgát a balra :-) Nehogy felcseréld!!!
-
Gabor970
addikt
sziasztok, jó reggelt!
Van valakinek tapasztalata HDMI kapcsolókkal? (korábban írtam, hogy a TV-m két bemenetéből egyet sikerült hazavágnom, ezért is vagyok bajban a HDMI nélküli erősítőkkel)
Találtam [egy ilyent]
Ez megoldaná a gondom?
Vannak drágábbak, azok távirányítósak. Ha csak annyi a difi, akkor nekem nem fontos a távirányító.Jelenleg csak a STB megy HDMI-n a TV felé, de ha lesz erösítö, biztosan lesz BD lejátszó is. Külsö médiaplayer is befigyelhet. Kell valami megoldás a több HDMI fogadására.
-
Gabor970
addikt
háháááá, nem szabadultok tőlem
lett egy versenytársam a vaterán hirdetett yamaha 863-ra. 82e-ig tartottam a licitet, de 84-et már nem adtam érte. Ezt az elején eldöntöttem, nehogy elkapjon a "csak azért is az enyim lesz" érzés.
Most kutathatok tovább..... vagy a pio..... vagy valami más.... -
Gabor970
addikt
kapnék mondjuk 150-200e Ft-ból. Annyit sem szándékozok elkölteni a 2011-es esztendőben. Sajnos.... Maradnak a preludiumok. Kapnak egy-egy állványt. Megérdemlik már, nagykorúak. Az a yamaha sem belépö modell, teljesen ok lesz az nekem. Ha meg mégsem sikerül okosan megvennem a vaterán, mert valaki felveri az árat, akkor bemérgedek, eladom a subládám és a 2 pár preludiumot, hozzáteszem a most meglevö 120e Ft-hoz az árát, veszek egy sztereó erösítöt pár hangfallal. 200-220e-böl kijön.
-
Gabor970
addikt
sziasztok!
Meg hánytam vetettem a dolgot. Jött megvilágosodás. Hangfalakkal nem vagyok eleresztve -konkrétan 4db preludium B31-em van, ami frontnak és a hátsóknak van kötve. Centerem még nincs, vennem kell. azonnalira be fog szállni ez ügyben egy kb. Orion HS282 szintű-méretű korosodó sanyo- Ehhez a pioneer sok lenne, feleslegesen sok hangminőségre. Ahhoz ha jól gondolom legalább 250-400e Ft-os hangfalkészlet illene. Ez nekem nem lesz mostanság, tutira. Nos a yamaha tudására inkább szükségem van, így hát ha este minden jól megy, megcsípem magamnak. Ha megvan, -remélhetőleg 7végén- írok, hogy milyen is szerintem.
Köszönök minden segítséget!
-
Gabor970
addikt
válasz
ricsik #26112 üzenetére
basszus, most értettem meg, hogy "végfok mód" Valaki pár napja is ezt papolta nekem, de nem értettem mit akar. Láttam régebbi erősítők hátulján előreősített kimenet és mellette végfok bemenet közt ilyen kis U alaku átkötést. Ezek olyan erősítpk voltak, aminél jelezték, hogy bontható elő és végfok. Vagyis nekem ilyen kell, ha nem akarok dugozgatni???
Ha sima integrált sztereó erősítőt veszek, és a line in-re az AVR preoutját kötöm, akkor a változó kimenő előerősített jellel együtt nem fog egyenes-arányosan változni a hangerő?NNa, nehezen esett le.
-
Gabor970
addikt
istenem, miért kellett holnap este előtt bedobni ezt a pioneer erősítőt????
Ma egész nap teszteket kerestem a yamaha 863-ról. Találtam is párat német oldalakon. 706-os onkyo és 2309-es denon meg 2400-as sony mellé rakták. Illetve velük egy szintre. Már kezdtem beleélni magam, hogy holnap a vaterán leütőm 80e körüli áron, és de jó lesz. Erre itt ez a Pioneer...... Hogy fogok én ma elaludni?! Már napok óta nem is pókerezem. Ez borzasztó!!! -
Gabor970
addikt
hu, egy ujabb hulye kerdes. Bocs, de sosem hasznaltam 75ohmos rca-s kabelt digitalis osszekoteshez. Lehet, hogy ha egy 3 csatornas video+sztereo audio kabel videhoz valo vastag kabelevel kotok ossze ket eszkozt, akkor az nem viszi at a digitalis jelet, mert nem ok az impedancia? Ti mivel probaltatok? csak hozza valo 75ohmos ok? Csak probabol gondoltam, de vagy a philips belteri nem veszi (UPC Direct) az 5.1 hangot, vagy csak nem megy at. Minden esetre az erosito nem erzekeli. A tv-bol kapott optikain erkezo jelet azt veszi gond nelkul. A belterin termeszetesen olyan adon probaltam, ahol felajanlotta a DD5.1 hang lehetoseget.
-
Gabor970
addikt
Köszönöm a véleményed!
Igen, erre gondoltam én is, bár az is megfordult a fejemben, hogy amilyen sztereó erősítőt vennék (kb max a denon 700 szintje) annak sem igazán lehet jobb az előfoka, mint pl az általam linkelt yamaha 863-nak. Vagy rosszul gondolom? Mostanság nem CD lesz rajt, hanem LP. Egy valamire való cd lejátszó árán, -ahogy magamat ismerem-, inkább egy új MC pickupot vennék.
Amúgy a 863-as yamaha hangjánál szerinted is jobb egy HK255? Nekem valahogy ez nem annyira egyértelmű, de elhiszem, ha ezt mondjátok.Nna megint tovább gondolkodtam a CD-vel kapcsolatban. Régebben volt egy philipsem, annak az analóg kimenete a távirányítóval szabályozható volt, tulképp hangerőszabályozni lehetett. Direkt olyan volt, hogy csak végfokot kellett rákötni. Ha jól emlékszem 930-as típus volt, akkoriban a közepesen jobbak közé tartozott. (legalábbis az a 60e Ft nekem elég sok volt, amit 1992 körül adtam érte) A mostani CD lejátszók is tudnak ilyent?
-
Gabor970
addikt
válasz
sirfer #25951 üzenetére
köszönöm a segítséget!
Ha már sztereó erősítő is van, akkor lehet két külön rendszerem is, bár akkor ott a front hangfal bekötésének-átkapcsolásának a problémája.
Én abból indultam, hogy szeretnék már HDMI-t (régebben nem akartam, már igen) meg kalibrációt de nem tudok 300e Ft-ot adni az AVR-ér, hogy a sztereó is jó lehessen. Innét az ötlet, hogy egy olcsóbb AVR és sztereó erősítő kombinációja. Aztán ma kijött belőlem, hogy miért ne csak végfok (igen, akár két mono) ? Talán az még jobb. -
Gabor970
addikt
válasz
sirfer #25946 üzenetére
én arra gondolkodtam, hogy nem lenne sztereó erősítő, hanem "csak" sztereó végfok, amit a preoutra kötnék, ha az úgy jó lehet. Ha végfokot kötök rá, akkor annak csak van végfok módja, gondolom leginkább mása sincs.
Amiket láttam végfokokat, azokon csak egy pár vonal bemenet , egy kapcsoló, és a hangszóró csatlakozók voltak. 105e ért van az expresszen egy denon POA2200, hmm. (arról fogalmam sincs, hogy az ára jó-rossz, egyelőre nem is érdekes, csak maga az erősítő szimpatikus) -
Gabor970
addikt
válasz
sirfer #25943 üzenetére
"A lényeg, hogy a stereo erősítőnek legyen végfok módja, hogy ne kelljen a jelszinteket mindig állítgatni."
mármint a házimozi erősítőnek?
Korábban kérdeztem, akkor azt a választ kaptam, hogy ha van preout és mérőmikrofonos egy készülék, akkor az úgy is működni fog, ha a preout frontra van egy erősítő kötve. Ebből arra következtettem, hogy a kimenet szintjét állítja a HM erősítő.
Még mindíg nem tudtam kiábrándulni egy yamaha 863-as erősítőből, és abban van phono is, ezért is jutott eszembe ez a szimpla végfokos megoldás.Nekem sajna mindíg jár az agyam, már tiszta A osztályú végfok kapcsolásokat nézegetek.
-
Gabor970
addikt
sziasztok!
Agymenésem van, ismét valami eszembe jutott, amiről szeretném megkérdezni a társaságot.
Ha vásárolok HM erősítőt, és a frontokat külön erősítővel akarom hajtani a front preout kimenetről, akkor az az erősítő akár egy "szimpla" végfok is lehet? Vagyis ezek a preoutok elég jelszintet szolgáltatnak egy jobbféle középkategóriás sztereó végerősítő részére?
gondoltam, ha 50e körül szánok a szetereó front erősítőre, akkor ennyiből talán jobbat kapok, ha az csak végfok.Amúgy egy haverom hozzámvágott kölcsönbe egy régi 501-es Onkyo erősítőt, tulképp hallgatható. Jobb, mint a TV fejhalgató kimenetére kötött orion minitorony /1025/ erősítő.
Most a TV SPDIF kimenetéről megy a jel az onkyoba, jól használja a DD és DTS jeleket is, és a TV is kiadja jól.NNo, de a lényeg, ha az elejére kaphatnék egy választ!
Köszönöm!
-
Gabor970
addikt
HK 255 még hozzáadható, az elözö kettöhöz.
-
Gabor970
addikt
mi a véleményetek?
[linkYamaha RXV863] ~80.000-ért, használtban, vagy egy új Onkyo 508-as ugyanennyiért.
A frontokat külön erösítö fogja hajtani a HM erösítö preoutjáról.Köszi!
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #25857 üzenetére
nem sajna. Lükeség volt a maratzodról lemaradni. Most van 80e Ft a zsebemben már, de nem látok olyant, ami kedvemre való lenne. Találtam par nagyon régi nagyon nagy vasat (denon 3802, Pio 908) de valahogy nem nagyon tetszik 10 év körülit venni.
Ott tartok, hogy legyen HDMI, legyen 5.1 preout, legyen mikrofonos kalibrációés ne legyen nagyon halvány hangminõségre. Már-már egy onkyo 508-on morfondirozok, -nem szinpatikus-, szeretném azt gondolni, hogy ha a frontoknak rákötök egy NAD 315BEE-t, vagy Denon PMA700-ast inkább, akkor nekem már jóvilágom lesz. Nemtom...... -
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #25848 üzenetére
ok, igazad van, csak én abból indulok ki, hogy az otthoni zenehallgatáshoz használt eszközöknél az a cél, hogy az eredeti felvett hangot reprodukáljuk, illetve elektronikus zene esetén, azt akarjuk mennél jobban megközelíteni, amit a stúdióban rögzítettek. Ezen cél elérésében csak hátráltat a hangszínszabályozó. hogy szólna valami szebben attól, hogy elrontjuk. Na mindegy. Van aki örömmel tud hordani egy 15e Ft-os replika Rolexet, ami nekem pl soha eszembe nem jutna. Nem vagyunk egyformák.....
-
Gabor970
addikt
válasz
Gaben360 #25676 üzenetére
HK vagy Onkyo ?
miért pont ez a kettő? Nagyon távol áll egymástól a kettő. (nem minőségre, hanem karakterre)
Nincs értelme még egy pár frontot ráaggatni. Minek 4 hangfal előre?
Alsó kategóriában nem is sok értelme van a HD képesnek, amúgy meg feliratos filmek inkább ajánlottak az eredeti hanggal, nem kell szinkronizáltnak lenni. Legtöbbször sima DD vagy DTS esetén is jobb az eredeti hang. -
Gabor970
addikt
bocs, nem teljesen ide való, de sztem lesz aki tudja a választ:
XR CD lejátszásához valami különleges lejátszó kell, vagy normál cd játszóval hallgatható?
Köszönöm!
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #25202 üzenetére
a 355-nél, jobb a 455-ös?
a plusz dvd lejátszóval, akár jobb vétel is lehet?
Bevallom, ennyit nem szánok rá. Tegnap egy srác a munkahelyen is arról győzködött, hogy ha én LP-ről akusztikus zenét és Jazz-t is akarok hallgatni, akkor felejtsem el a HM erősítőket. Szóval mindenképp +sztereó erősítő is kell, akkor meg nem megyek addig el a HM erősítőben.
-
Gabor970
addikt
válasz
mpierre #24942 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanez az erősítőm volt, szerintem nagyon gyenge hangminőségre (nem hangerőre)
Szerintem vedd meg a legolcsóbb 2,5-es sodrott kábelt, nem nagyon érdemes különösebbet keresni ahhoz.
Akkor vennék jobbat, ha erősítőcserén gondolkoznék, és a hangfalak sem ahhoz a technicshez valók, hanem sokkal különbek. -
Gabor970
addikt
válasz
adamssss #24834 üzenetére
szebben szól. Mégis mit írhatnánk? Hogy pl nem műanyagból van a doboza. Vagy nagyobbak a hangszórók benne. Nehezebb, jobban agyon lehet vele dobni a macskát.....
NEM BÖGRESZETT, de láthatóan azok felé vonzódsz, talán nem tudsz elvonatkoztatni a PC hangszóróktól. Vagy ha elég kicsi, ne veszi észre az asszony, hogy bevásároltál?Bocs, gonoszkodom, nagyon fáradt vagyok.
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #24824 üzenetére
most lett pénzem, megint csapongok. Alszom a dologra, akár 120e-ig is el tudok menni, a +60e viszont kb másfél hét múlva áll rendelkezésemre. Ott a HK 355-ös annyiér. Ehh, fene vigye a sok lehetőséget. Mondjuk a HK mellé már nehéz lenne plusz sztereó erősítőt is vennem.
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #24812 üzenetére
kérdezném a 4001-el kapcsolatosan, hogy a komponens bemenetre kötött kép is kimegy a hdmi kimeneten? (ha jól rétem a linkelt tesztet, akkor igen, de erősíts meg, hogy így van!)
Azon vívódom, hogy az önkalibráció hiánya mennyi hátrány?
Akár el is indulhatnék az erősítőddel, nemsokára menne rá egy sztereó erősítő a frontoknak, nem a mozi miatt, hanem zene miatt.
Keszthely felé mikor lenne legközelebb szállítási lehetőség? (nagykanizsai vagyok)
-
Gabor970
addikt
ez volt ugye a 115e Ft-os ajánlat. Ez erős kompromisszum lesz, persze lesz 5.1-es házimozid, ami szól valahogy, Néha hátulról előre fog repülni egy-két helikopter az olyan filmekben, de kb ennyi. 115e Ft-ból, veszel egy sztereó erősítőt és egy pár frontot, aztán hátradőlsz és élvezed a filmeket és a zenét. Ugyan nem fog a hátad mögül előrecsörtetni egy szörny, de lesz sok más dolog, amit viszont az első rendszerből nem hallanál meg soha, ebben viszont ott lesz elötted.
Alább láttam a fotókat egy szobáról. Az a két öklömnyi doboz az onkyo frontja???
Nos akkor ezerszer inkább a 178-as JBL!!! (ha már körömszakadtáig 5.1)
Használt teljesen kizárva? Miért? Pl hangfalak 5-10 éves korig nem rizikó. Ha baja van, azt meghallani kipróbáláskor. Én mondjuk az erősítőtől sem félnék.
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #24671 üzenetére
tisztában vagyok vele, hogy mi a best buy-ság. Megtanulhattam a nyolcvanas évek közepén a HiFi magazin/mozaik-ból.
vagy a fentiektől 5e Ft-al több a 308-as onkyoval.
Bevallom, én a fentiek helyett ennyi pénzér, -ha mindenképp újat akarunk-, sokkal inkább sztereóban gondolkodnék.
Néztem az onkyo "egybeszettet", hát azt egy elég vékony mezsgye választja el a bögreszettől. SZERINTEM!
-
Gabor970
addikt
hát én ezt nem nevezném best buy-nak. Nehezen tudom elképzelni a hangszórókészletről, hogy akár csak a JBL 178 szintjét megütné. Az erősítő gondolom kb a 308-as onkyo szintje. Hát, ez inkább csak egy egyszerű vásárlás, amivel egy összeget beütve a pénztárgépbe vihető a teljes "házimozi"
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
ha jól látom a mélynek elporladt a pereme (habszél vagy nemtom ezé konkrétan mi) és amúgy is egy gyenge hangfal volt újonnan is hahngminőségre. Szerintem ebben az állapotában max 3-4e Ft amit megér a pár. Talán lesz valami hozzá nem értő videoton fun aki lecsap rá. A linkelt 20,000Ft-os darab is nevetséges, annyiért Preludiumokat árulnak.
-
Gabor970
addikt
válasz
Ragadozó #23146 üzenetére
kábel hangzásbeli különbség nem jelentős???
Én nem az ára felől megközelítve saját tapasztalatból mondom, hogy ahány kábel, annyiféle hang. Még a 80-as évek végén az akkori HIFI magazinokat olvasgatva, és jobb dolgom nem lévén (nem kellett faszbúkozni, a 2 TV csatorna mellett nem volt nehéz nem TV-t nézni, internet mint fogalom sem létezett számomra) rengeteg kezem ügyébe eső vastagságú és kialakítású (sodrott, tömör, szigetelt, szigeteletlen) kanócot kipróbáltam mind vonal szintű jelekhez, mind hangszóró kábelnek. Tényleg túlzás nélkül mondom, hogy néha mintha az erősítőt cseréltem volna egy másikra, annyira különböző volt a kapott hangkép.
Csak a lemezjátszóm hangszedőjétől végig az erősítőig vagy négyféle kábellel próbálkoztam. Amelyik legjobban tetszett, azt hagytam végül. Voltak perverz kialakítások, sokáig valami sodrott kábel egy szálát használtam direktbe a hangszedő kivezetésére forrasztva, másik vége ráforrasztva az erősítő Phono bemenetére. Nem volt egyszerű, hogy ne érjen össze, és lehető legkevésbé hasson a hangkar elmozulására.Mindegy, csak annyit akartam, hogy veszett nagy lehet a különbség.
-
Gabor970
addikt
válasz
Ragadozó #23143 üzenetére
az, hogy legtöbben nem engedhetnek meg maguknak ilyen drága erősítőt, az nem mond ellent annak, hogy azoknak van igazán jó hangjuk szetereóban.
Én sem engedhetek meg ilyent, kb a tizedét max. Ezért gondolkodom abban, hogy olyant vegyek, aminek van előerősített kimenete és arra kötök egy sztereó erősítőt (max 50e ig használtat) ami a frontokat hajtja. Tudom, hogy ez az 50e is zsenge, de mégis felér talán a 300e Ft-os HM erősítők sztereó szintjéig. -
Gabor970
addikt
a milyen surun hallgatsz kerdesre csak egy megjegyzes:
Nekem pl amikor TV-t talaltam venni (nem akartam, csak azt hittem, hogy egy 50"-os TV 300e Ft legalul, de racsodallkoztam a PS50C430 samu plazmara 150e Ft aron, es vettem)
gyakorlatilag nem volt TV vagy film nezesi szokasom. Egyszeruen nem neztem egyiket sem (72cm-es crt volt odahaza)
Miota megvettuk a plazmat, azota kb annyi filmet neztem fel ev alatt, mint elotte 20 ev alatt. A TV nezessel ugyanez van, azota keresem a nekem tetszo musorokat, es igenis megnezem.gondolom hallgatas ugyanez, amig nincs min hallgatni, addig egy koncertet sem fog vegighallgatni, de ha vesz valami hasznalhatot, onnettol akar hetente tobbet is.
-
Gabor970
addikt
a boltban komplettben kaphato rendszerek (ha jol gondolom azokra a szep fekete muanyag vekony allo hangszoros szettekre gondolsz, amihez adnak egy dvd lejatszoval egybeepitett 5.1-es erositot) sajnos csak max esztetikusak, de hangra nagyon gyengek. Akkor mar sokkal inkabb egy sztereo erosito hasznaltan, 25e korul jokat kapni, es pl -magambol induljak ki- egy par preludium hagfal 18-25e Ft aron. Ezzel a kettovel is boven felul fogod mulni hangzasban barmilyen fentebb emlitett 100e-150e Ft-ig "egybe szett" hangzasat.
-
Gabor970
addikt
Visszamentem az eredeti kerdesedhez. Probalok valaszolni.
50e Ft egyszeruen nem eleg a leg alapabb rendszerhez sem. Kell egy erosito, ami hasznaltban legalul 35e Ft, esetleg egy 1305 koruli denont ki lehet fogni 30e Ft aron. Ez alatt NINCS olyan amit erdemes hasznalni. Azert nem, mert ami ez alatt van, az vagy hibas, vagy rettenetes rosszul szol. Bar ez meg mindig nem magyarazat, de kb olyan elmagyarazni, mint vaknak elmagyarazni a szinek kozti kulombseget.
Ezen kivul kell 5+1 hangfal. Ezeknek az alja az a JBL 178-as szet, amirol mar irtak. Nem ugy az alja, hogy ez a legrosszabb, hanem a legkevesebb, ami mar hallgathato. Itt sem tudok szamokkal magyarazni, egyszeruen ez az itt "lakok" tapasztalata. Nekem pl volt egy 30e Ft-os subladam, amitol nem dobtam el az agyam, de gondoltam legalabb jon valami mely hang. Egy szerencsevel sikerult lecserelnem egy 60e Ft-osra, es csak annyit tudok mondani, hogy osszehasonlithatatlanul jobb. Jobb a fulemnek, kellemesebb erzes ezzel hallgatni a filmeket. Kepzeld el, hogy 50e Ft-ban gondolkoztal, de csak ez az egy darab szublada tobbe kerul. Ha hasznaltban gondolkodsz, akkor a fentiek a legalja (marmint a 30-35e Ft-os erosito, es a JBL178-as szet hasznaltan 45e korul) innet lehet felfele elindulni, ha van kedved tobb penzt raaldozni. Ha okosan valogatsz, felfele lepkedve pont az elso +100e Ft koruli osszeg amivel eleg nagyokat lehet ugrani a jobb fele. -
Gabor970
addikt
hozzászólásodat olvasva felötlött bennem egy kérdés:
Ha olyan HM erősítőnk van, ami mérőmikrofonos, illetve van előerősített kimenete (legalább a frontokra) valamint a felhasználó az előerősített kimenetre egy sztereó erősítőt csatlakoztat, ami a frontokat hajtja. A HM erősítő a centert és a háttérsugárzókat hajtja, valamint a sub vonal kimenetén rajt a subláda, akkor ebben a felállásban be tudja magát kalibrálni az erősítő? Egyszerűbben: akkor is működik a kalibráció, ha a frontok külön szetereó erősítőről mennek?
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Sajnos úgy kell döntsek, szükségem van a HDMI bemenetekre amikor erősítőt fogok vásárolni. (Sikerült megrottyantanom a TV-m 2 bemenetéből egyet)
Szimpla kérdés: melyik ad zenehallgatási hangminőségben magasabb szintet?Denon 1911 - Onkyo 707 - HK 260 ?
Akusztikus zene, jazz a preferált.
Filmre gondolom mindhárom megüti az elégséges szintet.Köszönöm!
-
Gabor970
addikt
válasz
Tizedes1 #20917 üzenetére
nálam még sehol sincs a centersugárzó, de a TV az év végén felkerült a falra (szintén 50") és alatta hagytam neki helyet. A TV alsó éle 70cm-re van a padlótól, alatta van kb 25cm hely a 45cm magas teljes szélességben futó polc felett. Szóval oda lesz téve egy napon a center.
-
Gabor970
addikt
gondolom nehéz eldönteni a gyártóknak, hogy mivel tesznek jót.
Aki nagy teljesítményre vágyik, az szeretne egy szép nagy számot látni az erősítője hátulján. Örül akár 1000W-nak. Más ezt s zámot meglátván fejvesztve menekül: "jézusom, ekkora fogyasztású készülék!"
Gondolom ma már sok gyártó valami szabvány szerinti átlagos fogyasztást írna rá. A TV-k esetén ez elég jól behatárolható, oda ha írnak egy 160W-ot, nagy difi nem lesz. Egy erősítő természetesen nagyon más. Ott a 30w-1200w közt lehet bizony bármi. Hát ide legyen okos, aki rá akarja írni. -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Nem nagyon nyugszom, hogy lett egy kis pénzem akár erősítőre. Találtam egy 1708-as denont vaterán 57e Ft áron- Érdemes egy ilyent megvenni, vagy ez pl semmivel sem ad jobb hangminőséget mint bármely alap HM erősítő? Pl egy Onkyo 308 vagy Pioneer 520 Szóval azok, amik kb 70-80e Ft-ig újonnan kaphatóak?
Köszönöm!
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #20319 üzenetére
igen, engem jazz, és komolyabb stílusok érdekelnek, akár opera is.
BBéci javaslatára keresgélek régebbi felső kategóriás erősítőket, ahogy alább írtam az 5,1-ről sem akarok lemondani. Most pont nem látok 3805-féle denont. 3300-át igen, de annyira időset talán nem kéne vennem. 2808-lenne még, csak azon nincs phono. Attól tartok, ha nem veszem meg, megint elmegy a pénzem másra :-)hopp, közbe azt látom, hogy a 2808-on is van phono. Jajjaj, az 130e ért lenne.
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Kérdezném a hozzáértőket, hogy egy Yamaha RX-V2500 erősítő felér-e kb egy 3805-ös denon szintjére? Az AVX fórumon látok egyet 75e Ft áron, és a pókeristenek segítségével most meg is vehetném akár. (arról már nem is beszélek, hogy a múlt héten említett wharfedale VR-SUB8-amat 30,000Ft-ér elvitték a vaterán
vagyis úgy cseréltem el a Polkaudio 110-esre, hogy még maradt +10000Ft-om
)
Talán az lenne a jó kérdés, hogy zenehallgatáshoz a Yamaha vagy a Denon lenne a jobb? Tudom, ahhoz sztereó erősítő, de nem akarok kettő rendszert, egy 5,1-re meg nagyon vágyom már.Köszönöm előre is!
-
Gabor970
addikt
válasz
Dictator^ #20161 üzenetére
nem vagy maradi, bakelit lemezről jazz vagy szimfónikus zenéhez én sem kapcsolnám be. Talán Dire straits vagy sting mellé már meghallgatnám mit mutat. Sajnos jelenleg nem rendelkezem érdemben erősítővel és a hangfalaimat is egy pár preludium képviseli (mondjuk ezt nem szándékozom cserélni)
Nekem most a sztereo az koncertfilmeket jelentett. Depeche mode, Ákos, Diana Krall, Ghymes. -
Gabor970
addikt
köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Örülök, ha tetszett a pár mondatos összehasonlítás, sajnáltam, hogy hagytam benn jócskán stilisztikai hibákat, de még erős egyéb nyelvtani hibát is. Kicsit tényleg fárasztó volt az utóbbi pár nap. Na nem baj, holnap a csengettyűszót követően két nap sziesztaNem bántani akartam a SUB8-at, egyszerűen ennyi a difi az én fülem szerint. Jelenlegi árát (49.900Ft) semmiképp sem éri meg, egy éve még 30e Ft-ért adták a MM-ben karácsony előtt. Azt a 30-at azt gondolom megérné, mert annál jobb, mint ha nem lenne, az is pluszt adott a filmekhez. Ezt a polkaudiot zenehallgatáshoz is bekapcsolva tudtam hagyni, a SUB8-at nem sikerült úgy beállítani, hogy zenéhez is használható legyen.
-
Gabor970
addikt
és mekkora ez a Diana Krall Rioi koncert!!! Borsódzik a hátam, annyira szuper.....
Vidala: KÖSZÖNÖM!!!
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Tegnap bekötöttem a Polkaudio PSW 110-es subot. Az elődje egy Wharfedale VR-SUB8 volt. (aki lemaradt, egy szerencsés hirtelen jött vásárlás eredménye a csere)
Hát nehéz írnom a polkról úgy, hogy azzal ne rontsam a wharfedale eladási esélyeimet
Egy 2.1-es "rendszer" részeként üzemel.
Röviden: vödörfedél a néha az orrod elé ugráló kisgyerek, aki mutatni akar valamit, valamit, amit nem igazán tud. A Polk ehhez képest nem ugrál előtted, csak amikor kell akkol teljes nyugalommal ad valami sokkal többet. Folyamatosan érezni a jelenlétét, de nem érzem tolakodónak. Természetesen sokkal mélyebbre is megy. A Vödörfedél inkább csak pufogott a polkhoz képest.
Az Asszonyom mondja ma: "nem gondoltam volna, hogy két subláda közt ekkora különbség tud lenni." Elég sandán nézett rám, amikor mondtam neki, hogy nekem most le kell cserélnem a régit, mert jajj de csuda vétel volt. Biztos első nekifutásra gondolta, na valamit elő kell adnom, hogy miért is cserélek.
Tovább nem ragozom, mikor vettem a sub8-at, akkor azt gondoltam, nekem ez bőven elég lesz. Ha nem lett volna ez az alkalmi vétel, nem is cseréltem volna, de nagyon örülök, hogy sikerült ezzel kicsit feljebb lépnem. Nekem olyan "kettőt feljebblépésnek" érződik, sok minden beférne még a két színvonal közé.Annyira új volt a doboz, hogy még a gyári nylon, amibe bele volt rakva nem volt a leragasztásból kioldva.. Szóval én kapcsoltam be első alkalommal, sőt én tapogattam meg a gyári csomagolómunkás óta elsőnek.
-
Gabor970
addikt
hülyeséget írtam
-
Gabor970
addikt
köszönöm a bíztatást, enyim a cucc, holnap helybe hozza a srác, mert épp felénk jár.
Nekem ez az idei karácsonyi ajándékommármint a lehetőség egy ilyen vételre.
Kiderült, a srcának már március óta megvan a szett, becsomagolva ahogy nyerte valami nyereményjátékon (küld be a cimkét az üvegről típusu) -
Gabor970
addikt
Itt a hirdetése a srácnak, a másik két cucc ha valakit érdekel...
Elérhetőséget kettő után tudok adni.
Eladó a képeken látható audiorendszer, vadonatúj állapotban (bontatlanul eredeti csomagolásban)
Szettben 90000Ft-ért elvihetô.
NADC717 erôsítô
Ár: 75000FtPolk Audio PSW110 mélysugárzó láda
Ár: 20000FtPolk Audio VM10 háttársugárzó
Ár: 20000Ft -
Gabor970
addikt
válasz
Vikthor #19998 üzenetére
igen, teljesen új. A srácnak a kezébe kellene azonnal pénz karácsony elütt, neki semmit nem jelent egy ilyen sub. Nekem is csak akkor van értelme megvenni, ha van minőségi előrelépés a wharfedale-hez képest. Gondolom van, az 30e Ft volt újonnan és nem 25cm-es, hanem 20-as.
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: Kollégám valami nyereményjátékon nyert Polkaudio PSW 110-es subot. Eladná 20e Ft-ér, vadi új. Gondolom ne gondolkodjak rajt. Erősítsetek meg, hogy meg kell ezt vennem.
Most egy Wharfedale Vardus WR-SUB-8-am van.
Köszönöm a véleményeket!
-
Gabor970
addikt
válasz
madgie #18457 üzenetére
két és fél éve használok egy MSI Wind U100-at, a legelső hivatalos importból való. Már nem tudnék meglenni netbook nélkül. Lassan megérett az újítás. Ez a 1215N-es asus amire azt mondom, na igen, ezt szeretném utódnak. A Wind kitűnően helyt állt nálam, pedig néha kapott pár pofont (pókerezek rajt leginkább) volt, hogy összecsaptam, és magam mögé vágtam. Ez kibír mindent
leginkább a winchesterét kicsinyellem (80Gb) Persze tetszik az asusban az is, hogy van HDMI és a leírások alapján megbirkózik a media tartalmakkal is. Már látom szomorú sorsom, hogy ha megveszem ezt, akkor feladhatom a használt HM erősítő vásárlási szándékom, mert kelleni fog a HDMI is
és az inkább az újakban van csak.
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Talán tud valaki válaszolni a kérdésemre....
Szeretnék netbookot cserélni, a kiszemelt darab az ASUS 1215N típusa. Ebben egy Nvidia ION2 (azt írják a GeForce G210-es egyenértékű) gpu van, gondolom ez adja HDMI-re a hangokat is. Tudja valaki esetleg, hogy az 5,1-es digitális hang ebből így kijöhet-e HDMI-n?
Köszönöm előre is!
-
Gabor970
addikt
én addig gyűjtögettem, míg DVD-re írtam. Nyomtathatóra, és Canon IP4300-as nyomtatóval élvezet volt szépen megnyomtatni a lemezeket is, no meg tokot. Van vagy 4m hossznyi DVD-m
már csak porfogó, nincs is jelenleg mibe lejátszani. Majd ha meglesz a BD390-es LG, akkor talán még előveszem. Bár..... nem nagyon hiszem. Ami nagyon tetszik azt már összeszedtem HD-ban. Na jó, a Sörgyári Capriccio-t, vagy a Brazilt még nem sikerült HD-ban beszerezni. Talán nem is jött ki BD-n.
-
Gabor970
addikt
válasz
ricsik #18378 üzenetére
pontosan így van. Én is mondtam már másnak: minek a másfeles winyó? Ahonnét eddig jött, egyelőre úgy tűnik eztán is tud jönni. Azt a 15 filmet mentettem csak le (azt is csak winyóra) amit tényleg szeretnék ha mindíg meglenne, a többi meg jön-megy az eszközön. Amúgysem szeretem a 3,5-es adattárolókat a külső táp miatt. Egy jó kis 2,5-es, aminek elég az USB táplálás, csináltam egy kis zsebet neki a TV hátulján azt jóvan. Mielött valaki jönne a meleggel, nem meleg ott egyáltalán a TV-m hátulja. Igaz, tulképp sehol sem meleg, és nem is zúg kicsit sem.
-
Gabor970
addikt
válasz
czegee #17743 üzenetére
azt gondolom, hogy 150e Ft-ból lehet kapni erősítőt és 5,1-es hangfalrendszert is jobb minőségben, mint az a 3305-ös szett. OK, én használtban gondolkodom, ha ez is lehet opció nálad. Ha rossz a szobád elrendezése, miért nem változtatsz rajt? Legtöbbször nem pénz kérdése.
plusz egy szub, azt már keress Te :-)
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Csak én vagyok béna, vagy tényleg megkutyulták a vaterán a HM erősítők kategóriáját?
Nem sikerül -ahogy korábban ment- csak a HM erősítőkre rákeresnem.Ha valakinek van tudás a birtokában ezzel kapcsolatban, kérem ossza meg velem!
Köszönettel!
-
Gabor970
addikt
vigye nyugodtan -amúgy köszi az előzékenységet- én karácsony előtt nem hiszem, hogy vásárolnék. Sajnos folyamatosan egyéb helyekre kell rakni a pénzmagokat. Már annyira zavar, hogy nincs mit hallgatnom, egyre inkább azon a többször említett vaterás Onkyo integrán gondolkodom. Legalább szetereóban normálisan hallgathatnék zenét-filmet. 15e Ft azért mindíg akad, de most 65e nem.
-
Gabor970
addikt
[ennek meg itt szépen csúszik lefelé az ára]
Valaki azt írta, hogy a 38-as sorozatnak ez egy nem túl sikeres verziója, ez igaz?
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
hát HD hangokkal nem is számoltam, +HDMI nem hiányzik. Ha egy ilyennek a hangminősége felejtős (mondjuk így 5.1-ben gyengébb mint egy alap mostani erősítő -mondjuk egy onkyo 308-) akkor tényleg hamar elvetem az ötletet.
HD hangok nekem biztosan nem fognak az erősítőm kódolása által jönni, mert ha veszek is, az régebbi felső kategóriás darab lesz. Ezt már beszéltük több alkalommal. Ott sincs sem HDMI sem HD hang. -
Gabor970
addikt
néha támadnak érdekes -lehet hülyeség kategória- gondolataim. Szeretném kikérni a véleményetek!
Sokat vacilálok, illetve nehezen szánom el magam sztereó rendszer helyett 5,1-es HM erősítő használatára. Mondjuk úgy, nekem kb 80% súlyozással a sztereo minőség fontos, 20% súlyozással szeretnék néhány filmet 5.1-ben élvezni emellett.
Találtam egy [ilyent eladót]
Elvetemült ötlet, hogy normál sztereó erősítő mellé még vennék/készítenék valami 3 csatornányi erősítést, jellemzően a szeterót használnám, de egy ilyen külső dekóderrel és az erre kötött sztereó front erősítővel, valamint az imént említett egyéb min 3 csatornányi erősítővel a sorround és center sugárzókat hajtanám? Épp BBéci említett egy onkyo integra sztereo erősítőt nemrég, ami a vaterán 15e Ft. Néztem, még árulják. Azzal tényleg egész jó sztereó minőségem lehetne, a maradék három csatornához keríthetnék -de akár tényleg építhetnék is- nem túl nagy összegből erősítőt.
Osszátok meg velem ezzel kapcsolatban légyszi a gondolataitokat!Köszönöm!
-
Gabor970
addikt
válasz
v.attis #17133 üzenetére
bár nem tőlem kérded, de a véleményem leírom. A Kef C7-el is jobban szólna egy az emlegetett pioneer szintű erősítő mint a denon 1910. Szerintem egy orion HS280-assal is jobban szólna. Annyira nem gyengék azok a C7-esek, hogy ne lenne jól hallható a különbség. Az más kérdés, hogy onnét hangfal vonalon bőven lehetne fejleszteni, a denonnal meg lényegesen kevesebb lehetőség maradna. Mondjuk mai napon nézve a dolgot, a 150e - 90e = 60e (Ft) amit máris hozzá lehet dobni a C7 árához hangfalakra, és már bőven átugrottad eredetileg megcélzott szintet.
Én tudom milyen siralmas egy gyengén szóló rendszer. Használtam Technics SA DX 930-as 5,1-es erölködőmet jópár évig. Kísérleteztem én mindennel, rakosgattam-cserélgettem a hangfalakat. A vége mindig az lett, hogy ez így nem ok. Vettem 105e Ft-ér 2000-ben egy erősítőt (majdnem 2 havi fizetés volt), Kikötöttem a korábban használt sztereo sherwood erősítőmet, majd ledöbbentem hogy az új technics mennyire szar sztereóban. Az 5,1-sem volt olyan, aminek nagyon örülni tudtam volna.
-
Gabor970
addikt
válasz
v.attis #17118 üzenetére
abban nem értek veled egyet, hogy a hangzásbeli különbséget csak BBéci hallja meg, mert ő ezzel foglalkozik. Majdnem biztos, hogy Te is meghallod, és szerintem meg is lepődnél. A két készülék közt régisesen szólva "több ortónyi" a difi. Más a preferenciánk ennyi az egész egyszerűen. Neked fontosabb az új garanciális mivolt, másnak meg a hangminőség az elsődleges. Nincs is ezzel semmi baj. Nekem erősítő még nem romlott el, volt kb 6 db. Használt öreg és új is. Azt a piot biztosan nem kapod meg 70-ér. Ha nekem most a zsembemben lenne a tervezett HM erősítőm ára az utolsó petákig, akkor már az az enyim lenne 90-ér is. Sajna nincs, és karácsony közeledtén csak egy pókercsoda segítene rajtam :-)
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- További aktív témák...
- Napirajz könyv
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest