- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Házimozi rendszer
Perifériák Típus Nettó Bruttó
Erősítő Denon 3311 ,319.200 Ft, 399.000 Ft
Front (hangfal) Polk rti A9, 279.840, Ft 349.800 Ft
Center (hangfal) Polk Csi A6, 79.200 Ft, 99.000 Ft
Háttér (hangfal) Polk Lsi 9, 215.920 Ft, 269.000 Ft
Mélysugárzó Proson R12, 80.000 Ft, 100.000 Ft
HDMI (kábel) AudioQuest (3m) chocolate, 31.896 Ft, 39.870 Ft
Hang (kábel) Audioquest (40m) x2, 37.760 Ft, 47.200 Ft
Sub (kábel) AudioQuest (4.5m) sub-x, 12.210 Ft, 15.263 FtSziasztok!
Erről az összeállításról kérnék egy szakértői véleményt.
Ne kövezzetek meg nem nekem lesz. Én csak megveszem és összerakom.
A cél: kivalló házimozi rendszer.Köszönettel:
Adamssss -
válasz
python1 #29356 üzenetére
Ez is igaz, csak van egy nem rossz házimozi rendszerünk, projektorral, 3.5m-es vászonnal, így a filmnézés leginkább ott folyik. Én inkább arra gondoltam, hogy megveszem az onkyo-t és a két frontot kicserélem a polk-ra. Így zenenél tökéletes lesz a minőség, játéknál meg ott az 5.1, csak majd kicsit vissza veszek a frontok-ból.
-
Igen, teljes mértékben egyet értek veletek a polk-kal kapcsolatban, csak <9m2-re nem biztos hogy az kéne, mert a helyhez képest mind méretben mind hangerőben túl nagyok. A szobám berendezése miatt, pedig hiába bögre az onkyo szett sokal jobban mutatna... Ráadásul a polk sub nélkül 120k plussz erősítő 70k kicsit tobb mint 100k. Mert amit írtatok hogy az onkyo-t, később lehet fejleszteni, ha majd esetleg költözöm, addig viszon -ha szerintetek jobb hangja lesz mint a mostani G51-nek - az onkyo mellett tenném le a voksom.
-
Azért kérdezgetek mert sikeres érettségi után
valószínűleg le fogom cserélni a G51-em, vmi hasonlóra. Ugye még régebben ajánlottátok a jbl178-at, meg a Polk Tsi200-at is csak az már a kis szobámba lehet felesleges. Ezt az Onkyo-t csak a jó ára miatt kérdeztem.
-
válasz
bittehilfmir #28628 üzenetére
A ccc-ben nincs vmi beállítási lehetőség?
-
Egyik barátom kért, hogy kérdezzem meg, Ti melyiket ajánlanátok inkább házimozira?
Polk rti 7 vagy 9? Van különbség az 5 utas kialakításon kívül?
És hozzá milyen erősítőt? Lehetőleg Denon-t.Pénz annyira nem számít.
Köszi
-
Üdvözlök minden olvasót!
Nem rég (pár hetet) nagy vita folyt, hogy vajon tényleg van-e, vagy szabad-e lennie különbségnek a digitális világban, esetünkben a HDMI kábeleknél.
Kicsit utána is jártam a dolognak és megkérdeztem egy szakembert is (ELTE Programozás kar), hogy mi a véleménye erről az egészről.
A kérdésem ez volt:
Hogyan lehet digitális jel és jel között különbség? Hiszen elvileg vagy 0 vagy 1 -et továbbít a kábel,és ezen nem lehet változtatni.
Válasz: Ez így van DE, létezik az ún. digitális zaj. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ugye a kábel egy nagyon kicsi fesz sávban mozog, és ebből kifolyólag lehet hogy a rendszer rosszul olvassa ki az információt (0 vagy 1) és ez okozza a hibát.
Kérdés: Igen, de ezek szerint akkor egy honlapnak is mindig máshogyan kéne bejönnie.
Válasz: Igen, akármennyire is meglepő, de mindig máshogyan is jön be csak ezt mi nem látjuk. Gondoljunk bele, pl. egy FullHD felbontásnál: 1920x1080=2073600 pixel.
Egy másodpercben minimum 24 képkockát dob ki a gépünk ez azt jelenti, hogy kb másodpercenként minimum 50 millió pixelt jelenít meg. Ebben vannak az ún. pixel hibák, amit a jobb kábelek jobban kiszűrnek, hiszen jobbak az érintkező fémfelületek, és az árnyékolás is, sőt a profi kábeleken ellenállások is vannak
Tehát a jobb kábel pontosabb olvashatóságot eredményez így kevesebb pixelhibát, így a kép is egyre jobb minőségű lesz.Az más kérdés, hogy megéri e megvenni egy 100E-ft-os kábelt. Ezt mindenki döntse el maga, de van valóságalapja.
Remélem világos volt.
Várom a kérdéseket. -
Megnéztem. Sajnos csak scart, hdmi (rossz) és s-video megy a projektorba.
Így nehéz lesz mogoldani. -
Tehát hdmi-n be a hd video hd hanggal. Az erősítő (denon1911) leválasztja a video jelet, és komponensen továbbítja hd felbontásban.
S-video biztosan nem tud hd-t? -
Sziasztok!
Amd Brazos-t szeretnék összekötni az erősítővel. Nálunk otthon minden kábel a falban fut, de az idióta kábelezők elbarmolták a hdmi kábelt így az nem igazán működik.
A kérdésem az, hogy az erősítő a hdmi-ről átkonvertálva s-video-n ki tud nyomni hd felbontású képet projektorhoz?Köszi
-
Ebben tényleg igazad van. Az esetek többségében jobb kábel jobb minőséget jelent.
Ribinek vIszont abban van igaza, hogy ha normálisan megcsinálnák a kábeleket és a végeket/csatlakózókat, akkor tényleg nem lenne különbség kábel és kábel között, hiszen a digitális világ nem ismer "rossz" jelet "jó" jelet, hanem csak azt tudja érzékelni és feldolgozni, hogy van vagy nincsen jel.
(bár ma már van olyan proci ami tud 0<x<1-el számolni) -
A sub-ot is lehet az erősítőre kötni?
Tudom hülye kérdés de sok helyen látom, hogy pl a dvd lejátszóra van kötve?
Ez azért érdekes mert számítógépről fog nálunk menni a házimozi hamarosan.Köszi
-
Köszi srácok.
A mélyláda még váratni fog magára, elvégre 8nm-es a szobám szóval nem dozerolni szeretnék.
Ha összejön a pénz akkor ez lesz. A denon 1311 elég és jó hozzá, nem? -
Szerintetek, ez jobb egy jbl178-nál? Megéri a pluszt?
Denon1311-el lenne meghajtva. -
Valaki be tudna linkelni egy leírást a hangfalakról általánosságban, mert mind a mai napig nem tudom hogy mit jelent az "x" utas, 2-3-4-5 hangszórós, vagy hogy mi az a keresztváltás, melyek a legjobb membránok, stb.
Köszi
-
Sziasztok!
Hamarosan összejön a pénz erősítőre és hangfalakra. A kérdésem az,hogy mivel én főleg játszom, ezért fontos az input lag. Egy Philips tv-m van, így alapból nálam ez az érték az átlagosnál több. Szerintetek, hogy ha az erősítőn fut át a jel az megdobja valamennyivel ezt az értéket? (denon1311 lesz)
köszi
-
Sziasztok.
Milyen kábelt ajánlotok egy onkyo sr308, és egy jbl178 összekötésére? Nem szeretnék vagyonokat költeni rá.
Köszi
-
Jó mindenki meggyőzött Jbl lesz belőle. A kérdés az hogy ti be mernétek ruházni egy kiállított darabba?
-
Amúgy szerintem a jamo még mindig jobb mint a z5500... Még ha kicsi is a szobám.
Később viszont lehet h költözöm. -
Na jó.
Lehet h 10. -
Értem.
Köszi.
Tudom de kicsi a szobám.... 8m/2 Köszi -
Sziasztok!
Pc-hez szeretnék erősítőt és egy 5.1-es hangfalrendszert. Jelenleg egy logitech G51 teljesít szolgálatot szóval ehhez viszonyítva kérném a kommenteket.
Erősítőnek egy Onkyo Sr308-at néztem ki, ez elvileg támogat minen formátumot.
Ehhez kéne egyenlőre egy 5.0-ás hangrendszer. Max 60-70k-m van rá. A kérdés az, hogy ugye jól gondolom, hogy ez jóval jobb minőségű hang leadására képes mint a mostani?
A jelet hdmi-n fogja kapni a vga-ból (gtx570), ugye így tudom használni a dts hd, master hd-t? Jól gondolom, hogy a videó jel is az erősítőből megy a tv-be?Ja és a hangfalnak ezt néztem ki: jamo
Előre is köszi a választ!
-
Köszönöm a sok segítséget, valószínűleg az Onkyo 608-as lesz belőle.
Csak kíváncsiságból kérdezem, milyen hangfal mellé ajánlanátok pl azt a Harman-Kardon erősítőt( avr-660)? Egyszóval mik a felső/csúcskategóriás hangfalak?Köszi még egyszer
-
Akkor szerintetek ez ki fogja rendesen hajtani az 5.1-es szettemet?
-
válasz
Gál István #21971 üzenetére
Milyent ajánlotok, ami támogatja az összes ma esedékes hangformátumot?
-
Sziasztok!
Erősítő vásárlás előtt állok. Igazából két típus között vacillálok:
Harman-Kardon, ahogy elnézem ez most igen jó áron van.
Vagy Pioneer.
Az ár felső határa kb 400k. Ha esetleg lenne jobb javaslat szívesen meghallgatom. Az mennyire probléma, hogy ezek csak HDMI1.3-at támogatnak? Érdemes inkább 1.4-esbe ruházni? Olyanból mit ajánlanátok?A hangfalaim: Jamo , kb ugyanilyen szintű center, a háttér sugárzók Yamahák.
Előre is köszi a segítséget!
-
Köszönöm a sok segítséget.
Végül is egy Jamo c407-es lett belőle..., brutálisan szól.
Tudom ajánlani -
Bár kicsit drágább, de Pioneer S-31?
Vélemény? -
-
Sziasztok!
Egy 5.1-es hangrendszer-be szeretnék két front hangfalat vásárolni. Kb. 80.000Ft lenne rá a keret. Főleg filmnézésre lennének használva.
Mit ajánlanátok?
Gondolom ezért az összegért, azért lehet vmi tisztességes hangfalpárt kapni.
Ja és lehetőleg fa borítású legyen!Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest