- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
fury71
aktív tag
Az a chip a mit említettél a 192kHz/24bit Burr-Brown digital-analóg átalakító amely az összes xx9-es Yamahában benne van (kivéve a 359), de a 361 és 461-ben már nincs csak a 661-től felfelé. Szerintem jobban jártál a 459-el, mert a Burr-Brown DAC jobb minőségű hangot produkál.
Ezért szerintem ha Yamaha AVR akkor érdemes megfontolni 661-t, 861-t, persze ha anyagilag nem megterhelő.
Ha pedig vársz egy kicsit megérkeznek az új modellek amelyek itt megtekinthetők. Az új szériák 463, 563, 663 már Burr-Brown DAC-al szereltek és a 663-tól már HD képesek. 1.3a HDMI, Dolby Digital Plus, True-HD, DTS-HD Master Audio dekóderek, Internet rádió stb.. A 663-ra 550$ írtak és ha itthon is 100e körül adják jó vétel lehet, bár az itteni árak, meg a kintiek.. -
-
fury71
aktív tag
válasz
IreN!CuS #2310 üzenetére
Talán annyi különbség van a PIONEER és Yamaha mélynyomók között, hogy a Yamaha automata készenlétes amit én is írtam. A Pio 80W-os a Yamaha 70W-os.. Nagyobb különbség nincs köztük. A frekvenciaátvitel mindkettőnél 30 - 200Hz. A Pio alsó bass-reflex nyílású, a Yamaha lefelé sugároz, ez előny ha nem tudod jól elhelyezni a ládát.
Ízlés kérdése melyiket veszed, de ha lehet hallgasd meg mindkettőt melyik hangja tetszik jobban.
A Denon erősítőhöz talán jobban illik a Yamaha mély.
A Denon 1306-os teljesítménye 5 x 110W 6 ohmon és 5 x 75W 8 ohmon. -
fury71
aktív tag
válasz
IreN!CuS #2308 üzenetére
Erősítők:
Yamaha RX-V361 [link]
Pioneer VSX-417 [link]
DENON AVR-1306 [link]
Én a Denont javasolnám.
Mélynyomók
YAMAHA YST-SW030 [link]
PIONEER S-W90S [link]
Yamaha YST-SW015 [link]
Ezek a mélynyomók aktív mélyek, mint amilyen a Geniusé is. Tehát tudod rajtuk állítani a hangerőt sőt még némelyiknek plusz szolgáltatása is van mint pl: az automata ki/bekapcsolás. -
fury71
aktív tag
válasz
IreN!CuS #2305 üzenetére
Hali!
Nekem a 5.1 HT (3600)-as volt nemrég és én összekötöttem az erősítőmmel. Először kipróbáltam hogy közvetlenül kötöttem össze a hangfalakat és az erősítőt.
Elég jól szólt, de mivel az erősítőm 130 W-ot ad le 8Ohmon nem is vettem fel a hangerőt nehogy kinyírja a hangfalakat, mert hát csak 15W-ak voltak.
Ezután az erősítő vonali előerősített kimenetére kötöttem a mélyet RCA csatikkal, és úgy tökéletes volt mert a mély hangerejét beállítottam középre. A hangfalak meg rendesen a mélyről mentek.
Persze nekem nem volt gond az aktív méllyel.
Neked csak azt tudom ajánlani amit Zsoci is hogy próbáld meg a mélyet megjavíttatni és ha nem megy akkor gondolkodj egy szerintem használt erősítőn.Viszont bármely HM erősítő teljesítménye kicsit sok lesz ezekhez a hangfalakhoz, vagy vigyáznod kell hogy ne vedd nagyon fel a hangerőt, mert kinyírhatod őket.
Ha azonban mégis új erősítőt szeretnél venni akkor 40-50k között tudsz választani. Pioneer, Yamaha, Kenwood stb. Mélyeket meg 25k-tól tudsz venni.
Üdv. -
fury71
aktív tag
Hali!
Én is a Dalit választottam volna, teljesen ráillik amit írtál
csak hát nem az lett.
Most egy Wharfedale Crystal 2 5.0-as szettem van. Holnap érkezik hozzá, ha minden igaz egy Polkaudio PSW10-es sub.
Szerintem a notebooknak azért kell legyen digitális SPDIF kimenete és azt kell összekötni az erősítővel, egy SPDIF kábellel. -
fury71
aktív tag
Olvastam több hozzászólásban, és az én véleményem is az , hogy japán hangfalak nem szolnak úgy mint az európai gyártmányok. Sokan fikázzák a Sony, Yamaha, Pioneer hangsugárzókat, mert rosszúl szólnak főleg az alacsonyabb árkategóriában mint pl. a Dali, Celestion, Heco, B&W, Wharfedale hangfalak. A Heco német gyártótól van.
Hát lehet ha 50k-ért adnák a Pio-t akkor megérné.
Gép alatt PC-t vagy egy lejátszót értesz?
Ha PC-t akkor SPDIF kábellel célszerű. -
fury71
aktív tag
válasz
vmatyko #2011 üzenetére
Mélynyomó nem feltétlenül szükséges, de ezt neked kell eldöntened elég-e a frontokban lévő mély vagy kell a sub is, de ha megvan az 5.0 szett később is lehet hozzá venni mélynyomót. Én úgy vagyok vele, hogy a mozihoz nekem feltétlenül kell a jó mély és ehhez feltétlenül szükséges egy jó mélynyomó.Ebben topicban ha visszaolvasol találsz a témában hozzászólásokat.
-
fury71
aktív tag
válasz
vmatyko #2008 üzenetére
A Pana erősítőhöz az jó választás lehet, de jó lenne meghallgatni mielőtt megveszed persze ha van rá lehetőséged. Teljesítménye megfelelő.
A két éves hangfal neked idős?Vannak 8-10 évesek megkímélt állapotban kitűnő hanggal. A legjobb korban van, persze ha nem volt túlhajtva akkor azok hangfalak be vannak járatva és éppen a megfelelő a hangjuk. Azért is lenne jó meghallgatni hogy szól..
-
fury71
aktív tag
válasz
vmatyko #2005 üzenetére
Persze hogy használhatsz 8 Ohmos hangfalakt. A manualban 6-8 ohmig írja, de 4 ohmosakat ne vegyél hozzá. A 6x100W @ 6 Ohm csak annyit jelent, hogy 6 ohmon az erősítő teljesítménye 100W csatornánként.
Konkrétan mennyit szánsz a hangfalakra, mert ez erősen behatárolja a lehetőségeidet.
Én javasolni tudom a HECO, Wherfadale, Jamo, Magnat márkákat, ezekből vannak olcsóbb szettek is úgy 70-80 ezer körül, vagy olcsóbban akarod megúszni? -
fury71
aktív tag
"Fontos hogy legyen az erősítőn hdmi kimenet? nem elég ha majd később ha lesz olyan lejátszóm, abból a képet közvetlenül dugom a tvre?"
A kérdésben már válasz is benne van, miszerint nem fontos, hogy az erősítőn legyen HDMI csati.
Az okosok amúgy is azt modják, hogy a lejátszót érdemes közvetlenül a megjelenítőre kötni, minek még a jelet egy erősítön is átvinni ami még plusz zavarforrás a jel útjában. Nyugodtan ki lehet hagyni az erősítőt. -
fury71
aktív tag
válasz
lacus23 #1970 üzenetére
Szerintem Denon. Attól függetlenül, hogy nekem Yamahám van és korábban a 661-es volt a favoritom én a Denonra szavaznék (ezek az új denonok nagyon bejönnek). 1.3-as HDMI, Deep Colour (30, 36 Bit), HD támogatásal, 7 független tápegységek. EI lemezes hálózati trafó rezgéscsillápítással
Ezek csak a technikai adatok. Hallottam mindkettőt már és megvallom a Denon tetszett jobban. -
fury71
aktív tag
Annyi még, hogy látom a tiédet így nem lehet megoldani a hangszórók kábelvégi csatlakozása miatt, de szerintem te nem is gondolsz még plusz erősítőre.
Azért írtam le a történetet mert szerintem sem érdemes AUX bemenetre kötni a játékost, csak ha nem zavar, ha nem jön ki a DTS v. Dolby Digital. Akkor meg minek az 5.1. -
fury71
aktív tag
válasz
prekyou #1948 üzenetére
Vagy egy haverom akinek hasonló a problémája.
Egy 2002-es Philips HM rendszere van és megadta magát a lejátszó része. Szervízben van és ha nem tudják megjavítani akkor ő is egy Pana játékost akar venni.
A szervizes azt modta nyugodtan bekötheri az AUX bemenetre, de mondtam neki, hogy az csak egy sztereó bemnet és nem fogja kiadni a DTS és DD hangsávokat.
Most fontolóra veszi hogy, beújít egy AVR-t és a HM hangfalait ráköti. Megnéztem simán be lehet kötni a hangszórókat.(8 ohmosak), még a mélynek is RCA-s kábele van. -
fury71
aktív tag
Bocsi itt a táblázat:
-
fury71
aktív tag
válasz
imibogyo #1890 üzenetére
"tehát ezek szerint a 12 m2-es szobámba 12 cm-es hangszórójú mélynyomó kéne ???"
Hát egy kicsit sarkítva fogalmaztál
, vagy én nem voltam teljesen érthető.
Nem is annyira a szoba alapterülete mint inkább a légköbméter számít, de akár az alapterülettel is lehet számolni.
Az alábbi részletből szerintem kiderül minden."A megfelelő hangosságú mélysugárzó kiválasztásának kiindulópontja a házi-mozi helyiség mérete (pontosabban annak köbtartalma), és figyelembe kell venni a hallgatási távolságot is. Az alábbi táblázat azt adja meg, hogy egy adott köbtartalmú helyiséghez mekkora hangnyomás előállítására képes mélysugárzó szükséges, illetve minimálisan milyen paraméterekkel kell, hogy rendelkezzen megfelelő hatásfokot biztosító akusztikai felépítés mellett.
"
-
fury71
aktív tag
A PolkAudio-ról teljesen lemondtál? Én ilyen 110-est szeretnék az 5.0-ás mellé
. Nagyon dicsérik és elég jó árban van. Az internetes áruházakból nem szeretsz rendelni, mert lehet pár helyen kapni.(StreamAudio, Surányi)
Ha meg mégis Jamo sub akkor a nagyobbat szerintem, meghálálja a rendszer a nagyobb hangszórót. -
fury71
aktív tag
Hali!
Elég a PC +10-es egy 25nm-es szobába, ha egy Jamo 418-ashoz akarod tenni.
A speckója alapján 25cm-esa sugárzója, ami elég ebbe a szobába mivel kb. olyan átmérőjűt kellene venni amekkora a helyiség nagysága nm-ben. Az MM-ban láttam most 42.000-ért cseresznye színűt.
Szerintem jó választás lehet, de meg kellene hallgatnod.Egy kérdés.
Szerintetek melyik a jobb 5.0-ás választás?
Heco Victa 500-as (79.900), Wharfedale Crystal II-es (CR240) (79.900) CAV DP300, DS 30, DP30-as (80.400), esetleg Quadrál 5.0 (74.900). A Wharfedale és Quadral az MM-ben ennyi.
-
-
-
fury71
aktív tag
Hogy végre rendbe tegyük a pre out témát itt van az én Yamaha RX-V1800-as AVR-m 7.1 előerősített pre out kimenete.
Remélem látható? A sub kimenet a bal alsó sarokban. -
fury71
aktív tag
válasz
canniball #1682 üzenetére
Megnézetm én is az RX-V361-es manualt és az 5. old 4. pont a pre out a "SUBWOOFER OUTPUT Jack"
A pre out lehet egy RCA vonali kimenet leginkább sub-hoz, de drágább erősítőkön 5.1 vagy 7.1 is, amikor nem csak a sub hanem a többi csatorna jelét is kivezetik. Ilyenkor lehet az erősítőt akár egy előfoknak használni és a pre out-on keresztül rákötni egy végfokot.Szerintem nyugodtan megveheted azt Warfi subot, de te tudod.
Amúgy a CR2 40-es hogy muzsikál, zenénél vagy filmnél milyen a hangja megérte a vételt? -
fury71
aktív tag
Bocsi a Heco link nem jó
itt egy másik:
Heco Victa Sub 25A [link] -
fury71
aktív tag
válasz
canniball #1669 üzenetére
"Bár így is meglepően benne van a mély a rendszerben hogy teljes legyen a kép megvenném a Wharfedale WH-208 subot (persze csak ha nem mondjátok azt, hogy nem jó), de az csak 4ohmos."
Az hogy csak 4 ohmos nem jelent nagy hátrányt mivel aktív sub és beépítették az erősítőt és hogy hány ohmos a hangszóró nem érdekes mert nem terheli az AVR-t.
Különben is a beépített erölködőt optimalizálják a h.szóróhoz.. Egy RCA az AVR Pre-out-jából a sub vonali bementére és kész.
A Wharfedale WH-208 szerintem nem rossz, bár én kicsinek találom, a hangja nem tudom milyen.
Én ajánlanám azért még a Wharfedale Power Cube 8+ 40e vagy 10+ 50e lehet, hogy azért megéri az + 10-20e.
[link]
vagy ezt: Heco Victa Sub 25A[link]
Ezt is sokan szeretik: Polk Audio PSW110[link]
vagy ez isamaha YST-SW215
[link] -
fury71
aktív tag
válasz
canniball #1654 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Szerintem jobban jársz a Crystal II. 5.0-ás szettelmint JBL 5.1-essel.
Én hallottam mindkettőt és a JBL nem szól úgy mint másik szett még talán a subbal sem. Azok a kis polcsugárzók nem éppen adnak megfelelő teret pedig szeretem a JBL-ek hangját persze a naygobbak más tészta.
A 5.0-ás szetthez meg lehet jó aktív subokat venni esetleg később. Wharfedale, Polk Audio subok vannak már elég jó árban és biztos, hogy lenyomják a JBL szett mélynyomóját. -
fury71
aktív tag
Én is láttam a MM-ben a warfi CR II 5.0-s szettet 79.990-ért máshol a CR2 40-es 74.990, de nem láttam 39.990-ért csak a 40-est.
A helyedben nem venném még a hangerőt nagyon fel, csak az új hangfalak bejáratása után ami akár 100 óra is lehet.
Addig csak normál hangszinten hallgasd. -
fury71
aktív tag
Én is mostanában hallottam, hogy a H/K AVR-ek egy bizonyos része, azt már pontosan nem tudom mennyi, hibás széria volt és még mindíg lehet belőle kapni olyat ami egy idő után meghal.
Azért egy amerikai gyártótól nem valami fényes, bár az elekltronikai iparban mindíg voltak ilyenek.
Egy ismerősöm dolgozott az Flextronicsnál, Electroluxnál, Jabilban és mesélt pár dolgot a minőségről.
Azért egy H/K szintü gyártónál..... nem is tudomde lehet, hogy csak rosszúl látom dolgokat.
-
fury71
aktív tag
Így van, csatlakozom én is.
-
fury71
aktív tag
válasz
Macilaci457 #1309 üzenetére
Hali!
A általában a házimozi erősítők egyrészt nem adják le minden csatornán egyszerre azt a teljesítményt ami a papíron van, de nem is tudnák, valamint a nagyobb teljesítményűek általában ( vannak kivételek), nagyobb tápegységet is kapnak ami jó hatással van a hangminóségre.
Tehát nem fontos, hogy nagy hangerőn szoljon a rendszer mégis lehet hogy jobban szól a nagyobb teljesítményű.Kicsit off: Hasonló dilemma a subbal (5.1) vagy sub nélkül (5.0) is lehet-e házimozizni. Sokan azt modják nekik nem kell mély, mert a frontok elég mélyen szólnak, de kérdés, hogy le tud-e olyan mélyre menni, mint a külön subláda ami ált. 20Hz - 200Hz-re vannak beállítva.
Tény, hogy az 5.0-s mellé beüzemelnek egy + subládát kinyilik a tér, tehát észrevehető a különbség.Egy megfelően kiválsztott erősítő (akár nagyobb telj is) kedvezőőb lehet akár kis szobákban is mint egy kisebb. Persze nem a wattok számítanak, hanem rendszer minősége.
-
fury71
aktív tag
Hali!
Én hallottam többször már a H/K AVR-132-est és árához képest jó erősítő. Egyszer JBL Balboa szettel volt körítve és mondhatom ütős hangja volt. Sokszor nem véletlen ez a párosítás főleg az MM-ben, mert állítólag a H/K és JBL -t egy cég gyártja és passzintják hangzást egymáshoz..
Na ezt a szettet nem az MM-ben halgattam, hanem az egyik munkatársamnál nyugodt környezetben.
A filmek elementárisak voltak, nincs mit hozzátenniA zenénél is jól szólt még szteróban is,
úgy jellemezném, hogy olyan símulós volt. A mélyek nem voltak nagyon eleresztve, talán a sub hiánya miatt is, de Balboa frontok sem túl nagyok, viszont nem volt puffogós és állóhullámok sem a hallgatási pontban, ami ilyen áron nagy előny igy zenére is
Szóval nem lehetett érezni, hogy ez csak egy 5*30 W-os készülék, kihajtotta rendesen a hangfalakat és még nagyobbakkal is elbír. Ebben az árban még belefér 200k-ba egy DALI Concept 5.0 szett is.
Úgyhogy ajánlott. SzerintemÜdv
-
fury71
aktív tag
válasz
stavross #1244 üzenetére
Ja. Szerintem a H/K AVR 132-es a jobb választás, de megfontolnám a moldvan által javasolt Denon AVR 1507-t is mert tényleg jók Denonok és ha esetleg mégis úgy dötnesz, hogy kell a 7.1 későbbre akkor...
A Jamo szetthez is jobbak lehetnek az állítólag "lágyabb" hangzású erősítők mint pl: H/K, Denon......szerintem.
Nekem volt Jamom annak idején még a "stereo korszakomban" és az akkor köztudott "lágy" hangzású Technicserősítővel szépen muzsikált. ( Csak elcseréltem a rendszert egy komplett PC-re.
... ma is sajnálom)
Üdv: fury71
-
fury71
aktív tag
válasz
stavross #1240 üzenetére
Hali!
Szerintem az Onkyo 505-ös jó egynek, ha főleg filmet nézel és keveset hallgatsz zenét.
A H/K 132-esjó hangú AVR (zenére is) szereintem jobb mint az Onkyo 505, de mai szemmel nézve kevés szolgáltatással.
...mert, hát nem tudom sokan 7.1 -es erölködőt is csak 5.1-ben használják. Ha kicsi a szoba felesleges a 7.1, csak pazarlás még 2 doboz és még zavaró is lehet a + hangfal. Ha meg nagyobb mint 30nm akkor meg a drágább erősítők közül kellene választanod és akkor mehet a 6.1, 7.1, 9.1 stb.
A HDMI meg mint írtad is "egyenlőre nem fontos", csak ha 1-2 éven belűl lessz hozzá LCD v. Plazma TV. Éppen ezt is ki lehet kerülni egy jó HDMI-s lejátszóval közvetlen csatlakoztatva a TV-hez.
Gondolkozz el ezeken és főleg hallgatózz, minél többet.
Amúgy milyen hangfalakat akarsz hozzá vagy már megvan?Én korábban szemeztem az Onkyo TX-SR705-el de nem sok jót olvasok róla és meg is hallgattam.
..nem tetszett főleg egy Denon AVR-1908 és AVR-2308
után. Így most valszeg a Denon maradt vagy a Yamaha RX-V1800-as DALI v Heco szettel.
Üdv: fury71
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Eredeti játékok OFF topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Hobby elektronika
- Lightyear - befektetési app
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest