- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #40049 üzenetére
monitor ribbonja??? most látom, a goldban idén ribbon van.
neked a mostani gold a háttér?
silvereket hallottam monitorból, az dómos volt.és nagyon másképp szólt,mint pl az én kinai ribbonom.
de miért nem a saját véleményedet mondod,miért kell szócső? elvitte a kiscica?
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #40054 üzenetére
Bizony a 2011-es Gold ribbonos lett. És a tavalyi Platinum szintjét feszegeti alulról.
És nem szócső kell B+, hanem kerülöm az elfogultság látszatát. Nem ugyanaz.Egyébként meg ne irígykedj, hogy ők már hallották, hanem babázzál.
...amúgy meg, meglepően jól passzolnak a Monitor Audiok a Focalhoz...
Így jobb ???
Sőt ! Annyira sügérnek nézel, hogy megvenném, ha nem odaillő ???[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #40054 üzenetére
A két idei GX100-as Gold a háttér és az idei GXFX dipólok vannak oldalt szintén ribbonokkal.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #40055 üzenetére
nah,ezt már szeretem.fröcsögés,vakultság.sátán köztünk jár
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #40057 üzenetére
Eltemettem ma a nagyanyámat, picit könnyebben ugrok. De ha neked ez jobban bejön...van ilyen oldalam is...
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #40059 üzenetére
Miért kérnél ? Nem tudhattad. Csak jeleztem, hogy ma könnyebben kapható vagyok egy kis fightra...
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #40060 üzenetére
én először csak vicceltem...
tripla smiley nem volt elég...öreg vagyok én már fájtra...
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #40061 üzenetére
Én is végig smileyztam. No problem Oooombre.
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #40062 üzenetére
csak h tereljük a témát, a régi monitor audio goldnak véletlen nem ugyanaz volt a dóm magasa mint a mostani silveré?
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #40063 üzenetére
Tereljük. Fogalmam sincs.
-
törölt tag
Ahogy olvasgattam a fórumot, azt vettem észre, hogy azt mondjátok, hogy a lejátszót az erősítővel koax kábellel kössék össze.
Márkát tudnátok mondani, hogy melyik jó? (ár/minőség) -
bdlackoo
tag
válasz ginola #40069 üzenetére
en minimum egy tx sr 508ast vennek hozza (a kefhez) .egyebkent amit linkeltel okes szett jo valasztasnak tunik erositostul hangfalastul. erositohoz (ha az altalad linkeltet veszed) javallom vegyel egy Onkyo UWF-1 nevu wlan sticket es akkor okostelefonrol valo iranyitas (androidon, win en jol megy nokiat nem tudom) szepen megoldott + ugye nem kell ethernet kabelt huzogatnod. a hangfalakhoz meg annyit ,h ahogy neztem csak tuskek nelkul fernek be. szoval valamifele tuske helyetesitovel szamolj.
dinosaurs are jesus ponies
-
Dorian
félisten
Elméletileg állítólag nem számít, gyakorlatilag meg igen.
Ha HD hangok nem jönnek számításba, akkor javasolt a koax összekötés, amúgy HDMI. Egy belépő szintű rendszeren valóban nem számít a digit kábel milyensége, de nem azért, mert nincs köztük különbség, hanem mert olyan rendszeren nem érzékelhető.
Belépő házimozihoz, filmre valami alap, de már nem gagyi ofc réz koaxot vennék. Más miatt, de épp most gyűjtöm az infókat digitkoax-ügyben: nekem sztereó zenehallgatásra kell, viszonylag jó minőségű rendszerhez. Eddigi konklúzióim: ezüstözött réz kizárva, filmhez réz, zenéhez tiszta ezüst.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
xtremetuning
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #40071 üzenetére
talán digi kábelnek jó az ezüstözés.elvileg ugye mindig azonos frekivel mennek a jelek,v csak néhány frakivel.próba nélkül biztos nem vennék helyedben.
néhainak volt nálam a digije, most épp körúton van a kábelcsomagja,elég jó az a kábel is.ez tömör ezüst.eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz #02644736 #40072 üzenetére
Hdmi vagy coax. Egy közepes minőségű (lásd nem belépő szintű) bőven kiszolgálja.
www.kacsa-audio.hu...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
ginola
addikt
válasz bajnokpityu #40074 üzenetére
KACSA ND021080 érdemes kipróbálni, anno Neotech Nd 021080 volt a neve, ezüstkábel, az árahoz képest prímán szól.
-
Peak
addikt
a digitális kábelen is elektromos jelek futnak, csak információt hordoznak "digitálisan".
pont mint az analóg jel esetében a környezeti hatások befolyásolják a kábelen átfolyó áram jellemzőit. tehát az átfolyó digitális adatfolyamot is ugyan úgy befolyásolják az elektromos mezők, mágnesesen indukált elektromosság, stb.
ennek az a következménye, hogy a fogadó oldalon a hibajavító elektronika többet dolgozik, amiből az intelligens elektronika nem mindig tudja teljesn reprodukálni az eredeti jelet.
ebből következik, hogy az analóggá alakításnál a digitális jelbe a hibajavító által pótolt adatok nem mindig fedik a valóságot, tehát VÁLTOZIK az eredeti analog jel a végponton... illetve extrém esetben a zajos digitális jelből néha nem állitható vissza egy-egy adatcsomag, ami gagyibb eszközöknél kattanással, fél-egy másodperces némasággal jelenik meg.HDMI kábel esetén a zaj jelentősen befolyásolja a szinkronizált adatátvitel sebességét is, mivel az adó és vevő oldal között adatfolyam koordináció zajlik folyamatosan a jel minőségének megfelelően.
egy gagyi kábelen egy adott környezetben csak mondjuk 20mbps megy át hibátlanul... mig ugyan ott egy profi többszörösen árnyékolt HDMI kábelen akár 43mbps is...mivel jómagam már tapasztaltam gagyi digitális kábel és márkás jó minőségű digitális kábel kipróbálásánál ezt a jelenséget, és én is pontosan ilyen "hitetlen" voltam, kérlek vedd tudomásul, hogy VAN KÜLÖNBSÉG olcsó és drága kábel között.
uff én szóltam.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
érdemes volna az "első hozzászólásba" betenni kis irodalmat tanulmányozásra az új látogatóknak a kvantálásról, az analog-digital / digital-analog átalakitásról, a DAC egységekről, a hibajavító algoritmusokról és azok következményeiről... nem?
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
tudok javasolni egy nagyon jó tesztelési metódust a "hitetlenek" számára, melyet otthoni környezetben is kipróbálhatnak.
vegyünk 3-5m cat5e/cat6 ethernet kábelt.
dugjuk be két eszközbe és futtassunk ping-et... garantáltan 0 ms latency mellett 100% sikerességgel mennek az adatcsomagok, amelyek digitálisak...tekercseljük fel egy konyhai papirtörlő kartonhengerére szép szabályosan ugyan ezt a kábelt, majd igy dugjuk be a két eszközbe a végeket, s inditsuk el a pingelést.
kezdjünk el húzogatni a henger belsejében pl. egy szép darab mágnest.s hogy mi az eredmény?
megnövekedett latency, eldobott packettek, s gagyibb LAN eszközök esetében akár fizikai sérülés is előfordulhat az indukált elektromosság miatt... ami persze az adatfolyamot is zavarja...
na, milyen ötlet?
-
ginola
addikt
Mi a véleményetek a sony 480 blue rayről, dvd jó felskálázhatósága lenne fontos, meg néha néznék blue rayt.
Esetleg DUNE médialejátszó jobb lenne?
-
-
Peak
addikt
válasz eviktor #40083 üzenetére
ahogy xtremetuning és bajnokpityu is irta, a többszörös konvertálás miatt tekinthető az opt. "gyengébbnek".
hozzátenném, hogy mig pl. HDMI-n szinkronizált adatfolyam van, addig koaxon és optikai asszinkron... tehát ott még jobban hallhatóak az esetleges hibák...(asszinkron - értsd a küldő oldal ontja magából az adatot, nem kap visszajelzést a fogadó oldaltól, hogy a küldött adatcsomag megérkezett helyesen és/vagy visszaállítható volt hibajavitó algoritmussal, vagy éppen "küldd újra a csomagot, mert rossz volt". A fogadó oldal ennek fényében a kapott adatokat igyekszik minden erejével analog jellé alakitani a DAC által... aztán az vagy sikerül, vagy nem... ha nem, akkor kis kattanás, tizedmásodpercnyi hang-ugrás, asszinkronitás a képpel fordulhat elő)
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #40074 üzenetére
Találtam eladó Furutech FX-Alpha-Ag-t, ez színezüst, RP-200RT-8 dugókkal http://www.kacsa-aud.../rp200rt8.p.217
Nagyon válogatni nem tudok mert olcsón szeretném megúszni a dolgot, de erről jókat hallottam.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
-
xtremetuning
addikt
válasz Dorian #40088 üzenetére
Én meg használtam fél évig. Az áráért teljesen hibátlan.
Hozzátenném az arcam és a dune között csücsült, tehát még a régi rendszeremen hozott sokat a Revelekkel....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Termi16
őstag
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Dorian
félisten
-
xtremetuning
addikt
válasz Termi16 #40093 üzenetére
Ez csak a porvédője. Nekem anno az összes videoton és orion hangfalam így nézett ki.
Az okát nem tudom, de a hangképre nincs hatása....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
jos3ph
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemes e hangelnyelő szivacsot tenni olyan front mögé, aminek a reflexcsöve előre büfög.
A másik kérdésem pedig, hogy láttam már itt a fórumon is valakinél, aki kis karikákat ragasztott a hangfal mögötti falra, 10-15cm távolságra egymástól, és hogy mekkora különbség van a közt, ha így végzem el a csillapítást, és ha teli szivacsot helyezek a hangfalak mögé.
Köszi a segítséget!
-
sting2
addikt
Üdv mindenkinek!
Onkyo-nál, a mérőmikis kalibrálást az Audyssey opció bekapcsolásánál érem el?
A Dynamic EQ futhat párhuzamosan vele vagy inkább ez vagy az?Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
robi0604
őstag
válasz jos3ph #40097 üzenetére
Mindenképpen!
Az, hogy milyen csillapítási mód a legjobb a jelenlegi helyen, a jelenlegi távolságokkal, a jelenlegi rendszerrel, az kérdéses és csak próbával megválaszolható általában.
A legtöbb esetben a szivacs biztosan megfelelő.
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest