- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
Aktív témák
-
-
Tuya
tag
válasz Rover623 #1154 üzenetére
thx....assszem a topic elejebol fogok most olvasgatni....hasznosabbbnak tunik mint a frissebbbek.....amugy szetszedtem es tuti nem piszkalta senki....fulll gyari volr belul...felteszem a 2 par vezeteket csak egymasba kell tekerni es ennnyi...elobb csiholtam belole hangot e modszerrrel...
-
Fori23
őstag
válasz Rover623 #1138 üzenetére
Jaj de kipihent valaki!
Tehát, vonal ki-, és bemenet tudtommal analóg (itt az analógnak csak most annyiban volt jelentősége, hogy most az kell)
Fogalmam sincs mekkora az impedanciája. "Tudtommal" mérése is igen bonyolult, függ keresztmetszettől, vezető/ szigetelés anyagától/ tulajdonságától...stb. Gondolom inkább tervezésnél figyelhetnek rá jobban (már ahol).
A speckókban a vonal ki/bemenetekhez xy mV/ 50kohm, meg több mint 10kohmot szoktak megadni. Még nem hallottam róla, hogy ide a 75ohmos koax lenne a legideálisabb illesztés. Persze a jel átmegy akár a Mikiegeres éjjelilámpád kábelén is"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
Tibojka
csendes tag
sziasztok,
akit érdekel van eladó egy Eladó egy Onkyo TX-SV444-es házimozi erősítő. Dolby ProLogic, 5.1-es bemenet, DSp effektek, 3x70W+2x20W, rendszertáv,RDS-es rádió, 7 audio és 2 video bemenet, Re-EQ, 3D bass, fekete, megkímélt.
Akit érdekel privi és megegyezünk az árba!
Üdv
-
Rover623
félisten
válasz Tibojka #1157 üzenetére
1. nem érdekel senkit
2. ez egy szakmai topic, nem pedig adok-veszek
3. adj fel apróhirdetést[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Rover623
félisten
Fogalmam sincs mekkora az impedanciája.
Hát erről van szó...A speckókban a vonal ki/bemenetekhez xy mV/ 50kohm, meg több mint 10kohmot szoktak megadni.
Amihez, ha szigorúan követnénk az "illesztés" logikáját és elveit, akkor ugyanilyen impedanciájú kábel kellene hogy ne legyen illesztetlenség...ami ugye nonszensz...Még nem hallottam róla, hogy ide a 75ohmos koax lenne a legideálisabb illesztés. Persze a jel átmegy akár a Mikiegeres éjjelilámpád kábelén is
Átmegy...de:
1. a kéteres és/vagy sodrott madzagoknak az esetek nagy részében még nagyobb az impedanciája...ami általában nagyobb veszteséget jelent...
2. az éjjelilámpa kábele tutira nem sodrott, se nem árnyékolt, ezért inkább a koax-ot választom a zavarvédelem miatt...
3. annak a max. 200Hz-nek, ami a szub felé megy, igazából tök mindegy hogy mi viszi át...a frekvencia "nagyságából" adódóan viszont a skin-hatás nem játszik, tehát jó neki ha szép nagy keresztmetszetet kap...márpedig a koax belső vezetője általában jó vastag, és a harisnya is jól vezet...primus inter pares
-
félisten
válasz Félix66 #1139 üzenetére
Szvsz a Denon nem rossz választás, én még a Harman/Kardon és az Onkyo márkákat ajánlom figyelmedbe. A Denon kétségkívűl lágy hangzású, tehát az általad leírt körülményekre ideálisabb lehet szerintem. Nem írtad, hogy végülis mennyit szánsz az erősítőre, én a Denon 1908, H/K AVR-247 és az Onkyo SR-705-ösét ajánlom figyelmedbe (ebben a sorrendben).
Viszont ha a zenehalgatás komolyabb szinten mozog, akkor az igazi megoldás egy külön sztereo erősítő lenne szvsz...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
neduddki
nagyúr
válasz Félix66 #1139 üzenetére
HI!
Hat ha zenerhallgatozasol van szo, akkor kicsit tenyegl vekony az osszeg:- (
DE ez az osszeg amr majdnem jo az erositore /kulhonban mar megkapod ennyije siman/:
bofes akkor e melle vmejjik studiomonirorbol erdemes valogani...
udv
neduddki
p.s. csak nem birom kihagyni hogy linkeljem:- )))
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Félix66
csendes tag
Először is köszönöm a válaszod!
Az előbb írtam egy oldalt, oszt elmentem ebédelni, és elveszett az egész!
No, most rövidebb leszek. Valahogy megpróbálom a tanácsodat megvalósítani, azaz élőben meghallgatni az azonos áron elérhető sztereo, illetve házimozi rendszereket. Nem lesz egyszerű.
Igazából egy extra felső kategóriás házimozit hallgattam, ahol a helyiség belső burkolata, berendezése és a technikák értéke kb 10 mFt volt.
Korántsem az én kategóriám, de moziból eléggé megfertőződtem.
Van egy 5,4 * 3,6 m-es helyiségem, ahol most egy Panasonic AE300-as vetítő műkszik, kb 2,80 m széles képpel. Szerintem ez a jövő! Teljesen mozi élmény. A hangot most Orion SE 260-as erőlködővel meghajtott Preludium hangfalak adják. Innen szeretnék továbblépni.
Ami nagyon zavar, hogy az egykoron agyondícsért erőlködőm nemrég egy üzletben teljesen leszerepelt! Most aztán meg vagyok zavarodva!
-
WN31RD
addikt
A Félix66 által meghallgatott 10 millás rendszerhez képest mindenképpen nagyon durva kompromisszumokat kell kötnie, ha 400e Ft-ból akarja megoldani a hangzást, és a kérdés az, hogy mi az elviselhetőbb kompromisszum: A több csatorna hiánya, vagy a még sokkal rosszabb hangminőség? Erre nincs univerzálisan "jó" válasz, teljesen egyéni dolog, hogy kinek melyik megoldás elfogadhatóbb.
Én azt mondom, hogy érdemes komolyan elgondolkodni a sztereo rendszeren, mert egyáltalán nem magától értetődő, hogy hosszú távon nagyobb élmény 5.1-es zenei hangsávot gyengébb hangszórókon hallgatni, mint inkább a 2.0-t lényegesen jobb hangszórókon.(400e Ft mínusz egy házimozi erősítő ára öt hangfalra elosztva nem túl sok. Én pl. ennyi pénzből még nem mernék zenére sokcsatornás rendszert venni. Egy számomra kellemes hangú sztereo viszont már kihozható belőle, ha használt termékek is szóba jöhetnek, akkor főleg.)
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
neduddki
nagyúr
HI!
Ausztral, de gondolom nem aez a kerdes:- )
bof inne kiemelve:
• Hangstúdiók
• Utómunkastúdiók
• Keverőpult, nélküli audio munkaállomások
• Házimozi, Hi-Fiudv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
stavross
tag
Sziasztok!
Lehet nem itt kéne feletennem ezt a kérdést, de tud valaki olyan céget, embert, helyet, ahol át lehet huzatatni a hagfalak elülső borító vásznait?
Köszi
StavrossBoldogok, akik nem várnak semmit, mert ők nem csalódnak!
-
canniball
nagyúr
Osztottam-szoroztam és végül arra jutottam, hogy későbbre halasztom a vásárlást. Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Félix66
csendes tag
válasz #67688960 #1173 üzenetére
Kösz fiúk a kérdést, de nem vettem még semmit!
Nem oly egyszerű az, mert hát ha van rávaló, akkor nincs idő az elköltésére.
Igazából lemaradtam az információk tekintetében a boltokat illetően is, ami pedig számomra tán lehetővé teszi az összehasonlítást. Tudom, itt a net, itt minden megvan. De hát el is kell menni, meg is kell hallgatni, és mindezt többször. Higgyétek el, nem is olyan egyszerű az én esetemben. Ezért is fordultam hozzátok.
Értem én a logikát, a használt cuccok sem idegenek tőlem, de kérdem én hogyan mélyedjek bele a témába oly mértékben mint huszonéves koromban, amikor valahogy bőven volt időm ilyenekre. Minden esetre ugyanúgy izgat a téma, mint annak idején.
Ugyanakkor mégegyszer megjegyzem, az SE 260-as térképzése nagyon gyenge volt egy mostani erőlködőhöz képest! Pedig azt aztán hosszú előkészület és takarékoskodás után vásároltam.
Majd jelentkezem, addig is kösz mindent!
-
törölt tag
válasz Félix66 #1174 üzenetére
Na akkor tolok még egy kis infót, hátha ezt nem figyelted.
Menj be ide is.
Itt van többféle jó cucc.
Ajánlanám a figyelmedbe az akciós 500-as Magnat Quantum szettet, és hozzá egy Onkyo TX-SR605-öt és még marad zsé is. Ja a pure audió állást is teszteld le mert sokat számít. -
Winzsolt
aktív tag
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis hozzáértő segítséget!
Adott egy onkyo tx-603 (rem. igy kel irni) erősítő, amihez ismerősömnek jamo 20ezer ft-os szettje van, és ezt le szeretné cserélni.
Tetszik neki a heco victa-m hangja pio vsx-515 erősítővel, igy vakon ajanlottam neki a heco celan sorozatot, aminek a polcra való darabját egyszer hallottam és remeknek tűnt.
A kérdésem igazából az hogy Onkyo-nak mi a legszimpatikusabb hangfal? Ilyen árkategóriában(4-500k) várok ötleteket 5.0 vagy esetleg 5.1 hangfalakra, de az már szinte biztos, hogy a mélynyomó polkaudio psw 10,vagy 12 lesz.
Remélem megértetek -
félisten
válasz Winzsolt #1176 üzenetére
Sajnos tökéletesen csak úgy fog kiderülni, ha ráköti a saját kábeleivel, és meghalgatja.
Komolyabb Hi-fi boltokban (pl. Toshiba shop a Lurdy házban) természetesnek veszik, ha beviszed a saját erősítődet és kábeleidet, és arra kötik rá a hangfalat, amit meg szeretnél halgatni. A kérdés persze az, hogy van-e a kiválasztott hangfalból kiállítva...
Amúgy szvsz ha már ennyit rááldoz, akkor egy rendes erősítő sem ártana mellé. Nem rossz az Onkyo (nekem is az van), de ilyen hangfalakhoz egy ütős erősítő sem árt.
A hangzásvilágra pedig szvsz neki kell döntenie. Én mondanám, hogy a Yamaha hangfalai is szépen szólnak házimozira, de ha neki nem tetszik, akkor megheti a tanácsaimat.
Ilyen árkategóriában amúgy én még a Dali Ikon-okat javaslom meghalgatni.
-
Winzsolt
aktív tag
Nem tudom meggyőzni, hogy hallgassa meg(már próbáltam), és egyébként sem nagyon érne rá. Ezért ajanlottam neki a heco-t mert remélem nem sok különbség van a victa és a celan között "hangzásvilág"-tipus szempontjából
Mint irtam a victa 500-as tetszett neki.
Ikon szett ugy rémlik joval többe kerülne.
celan 700,300,center az elképzelés, mindenképp kell 1 álló hangfal, mert zenét is ezen hallgatna és Fontos neki a teljesítmény. ugy tudom 150W-os az erősítő és most egy 100/170W 89dB Jamo, helyett 92dB-es heco lenne, sokat számít az a 3 dB érzékenység?
89dB 2W és 92dB 1W az ugyanolyan hangos? Vagy nagyon eltévedtem?
Még ugy láttam, hogy a klipsch hangfalaknak jó nagy az érzékenysége(100 felett), de azokat még én sem hallottam, és ugy egyátalán nem merem ajánlani. Sajnos nem tudom ősszehasonlítani, kevés hangfalat hallottam, de a celan 300-as megfogott (5-600ezer ft-os cd lejatszorol és ugyanilyen értékü erősítőröl ment )
Mod: Meglestem az Ikon 7-t és ugyanannyiba kerül, mint a celan 700, nemtudom mit tegyek.
Én az alapjan döntenék, hogy a Heco-nak a celan a legjobb hangfala amibe "mindent belead"
Dalinak viszont még van ennél jobb tudású hangfala. Vagy ez így hülyeség?[ Szerkesztve ]
-
Winzsolt
aktív tag
-
törölt tag
válasz Winzsolt #1176 üzenetére
lehet kapni onkyo hangfalakat is nem tudom milyenek, de nem valami olcsók, ilyen szempontból gondolkoztam anno egy yamaha kombón, német teszteken is láttam már hogy magnat quantummal párosítottak, egyébként toshiba végfokokat használnak legalábbis úgy vettem észre, és a toshibáról is olvastam már hogy magnatokkal demonstrált, én 5.0 párti vagyok egyenlőre
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Winzsolt #1178 üzenetére
Nem tudom meggyőzni, hogy hallgassa meg(már próbáltam), és egyébként sem nagyon érne rá.
Az ő dolga, de ha kiad több százezer forintot, akkor egy kis utánajárást már csak megér az, hogy tényleg olyan hangfalat vegyen, amivel otthon elégedett lesz.
A Toshiba shopban amúgy emlékeim szerint volt Heco Victa, Metas és Celan is (ők a Heco hazai forgalmazói), tehát azért javasoltam azt a boltot, mert ott meghalgathatja a Dali-kat is mellettük (a Dali-nak is ők a hazai forgalmazói ). Szerintem a két hangfal kb. egy szinten mozog általánosságban, amennyire visszaemlékszem, a Dali talán egy kicsit zeneibb, lágyabb hangzású, a Heco-k viszont házimozira talán ütősebbek.
Fontos neki a teljesítmény. ugy tudom 150W-os az erősítő és most egy 100/170W 89dB Jamo, helyett 92dB-es heco lenne, sokat számít az a 3 dB érzékenység?
Aha, úgy 150W-os, mint az enyém 130W-os. Ha egy csatornát hajt meg, akkor képes ennyire. De ahogy egyre több csatorna van ráterhelve, a teljesítménye is fokozatosan gyengül. Ezért javasoltam azt, hogy egy ütős erősítő sem ártana. ;)
89dB 2W és 92dB 1W az ugyanolyan hangos? Vagy nagyon eltévedtem?
Ha jól tudom, az érzékenység annyit tesz, hogy adott teljesítmény esetén milyen hangerőt képes kiadni a hangfal. Egy érzékenyebb hangfal kisebb erősítővel (vagy kisebb hangerőre tekert erősítővel) tud olyan hangos lenni, mint egy kevésbé érzékeny. Mivel a hangerő ugye exponenciálisan nő, egy 89 és egy 92db-es érzékenységű hangfal között azért már vannak különbségek.
A fentiektől függetlenül én első sorban azt javaslom, hogy menjen el meghalgatni valahová a hangfalakat, amiket meg akar venni. Ha tetszik a hangja, akkor hurrá.
-
ave
tag
Sziasztok.
Pont most találtam rá erre a kis topikocskára , ha valaki épp most épít minőségi házi mozi rendszert tudnék ajánlani egy onkyo tx-sr604 erősítőt eladásra több mint egy év garanciával.
Egyébként a Dali concept szettje nagyon jó, magnatból viszont a monitor kategóriával nem szabad foglalkozni csak ha tényleg nagyon kevés a keret.
Üdv
-
Dassler
őstag
Sziasztok,
most szándékoznék - elsősorban - házi mozi célra cuccokat beszerezni. Eddig erősítőben a Harman Kardon AVR-247-est néztem ki magamnak. Ebben az árkategóriában (kb 160) szerintetek ez megfelelő választás (viszonylag a modern külső miatt is döntöttem mellette)? A másik, ami számomra nehezebb, a hangfalak kérdése, mivel a lakás mivolta miatt szintén valami modernebb kinézetű kéne, értelem szerűen valami jó minőségű, de nem horrror áron. Eddig Infinity Cascade ill TSS, KEF KHT 5000 ill. JBL SCS családokat nézegettem (kb ársorrendben). Érdekelne a véleményetek, azon kívül, hogy hallgassam meg meg lesz az is
[ Szerkesztve ]
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
félisten
válasz Dassler #1184 üzenetére
A H/K 247-es jó kis erősítő, nem rossz választás.
Személy szerint a KEF hangfalakat én nem kedvelem, bár én csak az IQ szériát hallgattam anno, ráadásul kinézetre (legalábbis nekem) nem jön be a "púpos" megoldásuk. Ott vannak a Mission hangfalak, azok is elég modernnek néznek ki, és nem is szólnak rosszul. Vagy a QAcoustics hangfalak (őket nem hallottam még, de kiváncsi vagyok rájuk, sokat dícsérik az angol AVForum).
-
Dassler
őstag
Köszi, egyenlőre szemrevételezem a javasolt két márka termékeit is, aztán majd meg is hallgatom. Az IQ púpjait én is furán néztem anno képen is, aztán élőben is. Mondjuk, hogy "érdekes". Az erősítőt be is rendelem, csak még holnap elmegyek meg nézem még egyszer meg fülelek is egy kicsit.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
WN31RD
addikt
válasz Dassler #1184 üzenetére
Szerintem a Hifibarlangban árult Quad hangfalakat mindenképpen érdemes meghallgatni, az árkategóriájukban igen jók. Nem különösebben modern kinézetűek, de az igényes zongoralakk bevonatuk miatt nagyon mutatósak (ez a képről sajnos egyáltalán nem jön át).
Van belőlük kisebb, nagyobb, még center meg szub is, szóval teljes 5.1 készletet össze lehet válogatni.[ Szerkesztve ]
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Dassler
őstag
A Klipsch dobozokkal nektek van tapasztalatotok?
-
Dassler
őstag
Ma kimentem kicsit hallgatózni, igaz, nem a házi-mozi és hi-fi show-ra, csak a MM-ba. Valmaiért egy csomó hangfal H/K erősítővel volt kinnt. Hangzásra nekem a JBL hangfalai tetszettek a legjobban, csak picit gyengének tűntek kraftban - pont egy komolyzenei dvd volt berakva. volt még Wharfedale, H/K, Jamo, SAL, Magnat, Pioneer.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dassler #1190 üzenetére
Azért voltak H/K-kal meghajtva, mert minden MM tömve van AVR-132-es H/K erősítővel, akciósan árulják 70e Ft-ért (mindenki ennyiért kinálja amúgy, a webshopok is).
A Budaörsi MM-ben van Heco és Dali hangfal is.
-
félisten
válasz Dassler #1192 üzenetére
Bakker, a mákos. )
Valamiért a Tölgy szinű Heco-k és a Light Oak színű Dali-k rohadt ritkák, erre a Budaörsi MM-ben láttam mindkettőből. :SReménykedtem, hogy egy-két hónap múlva oda jutok, hogy valamelyikre beújítok a számítógépszobába, de nem jött össze ezek szerint.
-
Dassler
őstag
Van még ott. Viszont én meg alik bírok már seggemen ülni, hogy megjöjjön az erősítőm Hangfalakat meg még megyek ma a show-ra hallgatni. aztán azt is eldöntöm. Hiába, az élet nagy gondjai
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az 5.0-ás szettet (Concept 6 frontok, Concept 1 surroundok és Concept Center) ára 150e Ft, mint mindenhol máshol. A Conceptekből volt 8-as és 10-es is, amikor én voltam ott kb. két hete, de azokból nem volt szett.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Roviden: onlyi es marant nagyon lehuzva, pajo-yama dicserve, h/k es pana /!? hmmm/ ajanlott es denon nyer
udv
neduddki
-
Skyhunter
őstag
Halihó! Úgy látom,itt igazán hozzáértő elemek vannak...
A következő a problémám:
A PC-mben egy Asus P5BPlus alaplapi integrált hangkártya csücsül,ami elméletileg 7.1-et is tud.Erre digitális kábellel van rákötve egy DENON AVR-1705.Namármost,ha az asztali DVD-lejátszóról megy egy DVD-film,akkor az erősítő kiírja szépen hogy Dolby Digital,DTS,DTS ES,vagy Dolby Digital EX...stb stb..Ha ugyanezt a PC-s lejátszóról teszem,akkor csak analóg többcsatornás jelet ír ki.Továbbá a Star Wars-os dvd-ken tudjátok van az a THX-es audió teszt,ahol a hangsugárzókat egyenként "szólaltatja meg"...na,az asztalin ez a teszt tökéletes megy,de a PC-n keresztül pl a center tesztelésekor a center és a 2 front együtt szólal meg....please segítsetek,mi lehet a gond és hogyan tudnék "igazi" Dolby Digital vagy DTS hangot megszólaltatni..thx
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi belépő szinten
- Microsoft Outlook topic
- eBay
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest