- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
Jó ez, nagyon belelendültetek.
Ezt hogy mérted, magában a szubot vagy másik dobozzal együtt?
Sok minden lehet az a beszakadás. Állóhullám is akár. Látni, hogy próbáltad felhúzni EQ-val, nem is gyengén... 6dB-től többet nem szokás pozitívban tolni. Nézni kellene azon a frekin egy torzítást is.
Mikrofon közvetlen közelépben ne legyen semmi, én a kanapé fejtámláját is le szoktam venni, bár mélynél sokat nem számít. -
Tamoo
nagyúr
válasz
gab1ka #166599 üzenetére
AVR EQ-járól nem tudok nyilatkozni, az enyém nagyon fapad volt, a többivel meg nem foglalkoztam.
A miniDSP-n parametrikus EQ-van. Az itt megadandó Q értékkel határozod meg a "kúp szélességét", hogy egyszerűen fogalmazzak. Amit én PC-n használok grafikus EQ-t, ott ez a kúp sokkal több paraméterrel van meghatározva, Q érték megadása nélkül. Csak a szub tartományra van kb. 150 paraméter. De ott is lehetne használni ugyanolyan paramtetrikus EQ-t Q értékekkel, csak az elvileg időzítési hibákat okoz/okozhat. Bár szub tartományban ez elméletileg nem ártalmas, úgyhogy kiváló a miniDSP is a célra.Ha részletesebben érdekel, itt van kifejtve.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
I'am Dony #166590 üzenetére
Itt csak szimplán meg van mérve aktív crossoverrel a center meg ugyanaz úgy hogy a szub 3ms-et el van tolva. A két grafikon van egymáson. A kék az eltolás utáni.
De van a REW-ben alignment tool is.
Megméred a fentit úgy hogy kihúzod a centert hogy ne szóljon meg megméred úgy hogy visszadugod és a szubot kapcsolod le. Aztán All SPL - controls - alignment tool. Kiválasztod ezt a két mérést és lehet játszani a csúszkákkal, szimulálja a várható eredményt. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166573 üzenetére
Nagyon szépek lesznek!
Bár lehetne gömbölyűbb.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166525 üzenetére
Úgy úgy.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166508 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #166470 üzenetére
Azt írtad miniDSP-d lesz. A sima kimenő jelszinthe 0.9V a HD-nak meg lényegesen nagyobb.
(Én AVR esetén is az 1.4V-os érzékenységi beállítást használtam egyébként a Crown-on és most a T.AMP-okon is az 1.4V-osra van beállítva.)20Hz-es HPF-el 90l-es dobozban. De ez nem jelenti azt, hogy nem kaphat többet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #166444 üzenetére
Asztali pc-s kis hangsugárzóimra is ráeresztettem a Cavern-t és durván sokat javított a hangján.
A mozihoz az "export to eq apo"-t használtam eddig ami a grafikus eq-val operál. Most ennél kíváncsiságképp kipróbáltam az "export as convolution eq"-t.
Írhatnál egy kicsit erről, hogy melyiket ajánlod vagy mi a különbség végeredményt tekintve.
Azt látom, hogy APO-ban totál más... egy wav-ot tölt be csatornánként. Megmondom őszintén nem tudok erről semmit. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #166436 üzenetére
Teljes frekitartományon igen, de te csak szubot akarsz hajtani. Innentől pedig amit én pro-kontra leszűrtem a véleményekből.
Crown XLS hajszálnyit talán jobb mélyben is (nem én mondtam, többen írták) és megbízhatóbb, ventit nem kell cserélni, a Behringer mellett pedig ott a verhetetlen ár/Watt arány és többet tudó DSP. Annyian használnak Behringer inuke/NX-et is szubhoz, hogy én biztosan nem fáznék tőle. Először konkrétan azt rendeltem, csak csúszott a szállítás és közben lett használt Crown XLS ugyanannyiért és lemondtam az NX-et.Ha nagy lesz a zaj AVR-ről az XLi-vel még annyit se tudsz, hogy beállíts egy LPF-et ami általában segít.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #166421 üzenetére
Én nem tudok/akarok ezzel vitatkozni. Amikor én nézegettem, hogy mi legyen a többség vagy Behringer Inuke (NX)-et használt vagy Crown XLS-t. Utóbbinak a megbízhatóságát emelték ki.
Mivel mást nem próbáltam, én az XLS-el kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy nálam tökéletesen teljesít és még csak a gondolat csírája sem fogant meg, hogy másra cseréljem.Most nem azt mondom, hogy amit kinéztél nem jó, lövésem sincs milyen lesz.
Sokak szenvednek toroidfetisizmusban, de én elengedném. Toroid nélkül is van jó táp.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #166365 üzenetére
Tudom megy most a pc-s vonal, én is áttértem, meg mennek a SINAD mérések meg SNR stb meg ilyen konverzió olyan konverzió, de az ezek okozta különbségek még mindig eltörpülnek attól hogy milyen hangdobozok és milyen szobában szólnak.
Szerintem. Még mindig ez számít a legtöbbet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dagidög #166342 üzenetére
Pl. a 4308 EXT IN bemeneten (amit én használtam hangkártyával) kikerüli a DAC-DSP részt ha jól értelmezek mindent. Nincs is hatással rá ilyenkor semmiféle beállítás, ezt tapasztaltam.
De pl. a Crown XLS amit használok annak nincs digit bemenete, de mégis minden esetben végez konverziót mert átmegy a jel DSP-n.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #166332 üzenetére
Ízlés dönt, szerintem nagyon relatív melyik a jobb, melyiket kiáltsam ki jobbnak, ezért nem is nagyon akarom.
A három közül a Crown XLS a "legtisztább" hangú, levegősebb, pontosabb térrel. De valahogy úgy vagyok vele mint a Denon PMA-val voltam. Jó-jó, de egy idő után sok illetve nem tetszik rajta minden műfaj. A T.AMP "füstösebb" hangú (valahogy ez a szó jutott róla először eszembe), fedettebb valamennyivel, mélyebb tónusú, dinamikában hasonlók. Viszont ami az XLS-nél kezd nekem sok lenni, ott ez hallgathatóbb. Ha hangi paramétereket vizsgálok, akkor a Crown a jobb ha hosszan hallgathatóságot (az én ízlésem szerint) akkor számomra a T.AMP. A 4308-al már olyan rég sztereóztam, hogy nehéz lenne belevennem ebbe az összehasonlításba. A karaktere a T.AMP-hoz áll közelebb, de pro-kontra hogy miben más azt nemigazán tudom most megmondani.#166325 Khaosz55: Hangos. Nekem most passzívan megy. Mélyben erős zenéknél "szoba hangerőn" 45fok környékéig melegedett, lightosabb jazz-re váltva pedig elkezdett visszahűlni 40 környékére/alá. Viszont én hajlamos vagyok túlbiztosítani a dolgokat, így menni fog bele egy hangtalan venti még ha az én felhasználási módomhoz fölösleges is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166322 üzenetére
De, múlt hét óta ezzel hallgattam zenét, mozira ma üzemeltem be őket.
Nem mondom, hogy jobb mint a Crown (mert nem az), de az ízlésemhez a hangkaraktere közelebb áll.
Ennek ellenére egyelőre maradt az XLS a frontokon. Lehetőség adott hogy átcseréljem vagy lecseréljem.... de egyelőre így marad. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166313 üzenetére
Biztos van akinek megbotránkoztató, de lomiztam három ilyet. A frontoknak meg marad a Crown egyelőre. Idén már nem terveztem cserét, de ez most szembejött és nem vertem nagy költségekbe magam. A racionálisabb énem azt mondja végleges is lehet, de azért fúrja az oldalam a kíváncsiság, hogy meghajtsam a frontokat és centert hypex ncore-al. Az viszont már egy jelentős kiadás és nem mondanám hogy feltétlenül igényem van a mostanitól jobbra. Hangra pedig ezek a t.amp-ok kellemes csalódás, jobbak mint vártam.
-
Tamoo
nagyúr
Kikerül a rendszerből a 4308, így gondoltam most utoljára hosszú hónapok után visszakötöm a régi classic felállásban. Minden csatornát ő hajt, filléres amlogic box forrásnak, nulla korrekció de viszonylag pontos csatorna jelszint, késleltetés beállítás.
Az az igazság, hogy nagyon jó mozit csinált így is. Jó volt a tér, a hangkaraktere kellemes volt a fülemnek. A mély is feszes pontos, a kiemelést leszámítva ... ott érezhetően volt némi túlzó terjengősség. (Nem véletlenül a szub EQ-zása kapcsán léptem meg a PC-t.)
Egyértelműen jobb a teljes pc-s processzálás, de nem mondanám áll leesősnek a különbséget. Hiába na, nekem bejött ez a Denon, nem hiába használtam hat évet.Ha az idei év fejlesztését összegezném, hogy átállás pc-re Vs. Ultimax .... akkor egyértelműen a szub csere volt a nagyobb dobás.
-
Tamoo
nagyúr
Én tervezem, hogy step by step részletesen leírok printscreen-ekkel egy Cavern-es mérést, EQ APO beállítást úgy ahogy én csinálom. (De végülis VoidXs weblapján is fentvan. [link] ) Viszont a REW használatát biztosan nem fogom belevenni.
#166257 ada19: Igazából nagy különbség nincs a kettő közt. A hangkártya átveszi a DA átalakítást meg PC-n kell hangerőt szabályoznod, ennyi. Cavern-EQ APO rész ugyanúgy zajlik.
Lehet végfokkén használni AVR-t ha van ext.in bemenet. Én is ezt teszem a 4308-al amióta megvan a hangkártya. De lassan átállok végfokra és a Denon megy fel az apróba. Ext in bemeneten keresztül a jel kikerüli az egész DAC, DSP részt, a hangerő meg be van állítva egy fix értékre amihez nem nyúlok. Szóval az AVR-t csak ki-be kapcsolom, más dolog nincs vele.
A HDMI-s résszel nem foglalkoztam, arra nem tudok biztosan mondani hogy hogy lehet megoldani. Nekem nincs más eszközöm rajta. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166232 üzenetére
Ha az anyagi oldala nem számítana én akkor sem állnék már vissza semmilyen avr-re szerintem. Szerencsére az atmos nem érdekel.
Persze megértem azokat is akiktől távol áll a pc. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #166163 üzenetére
4 pólusú leginkább akkor kell ha hidalsz mert akkor úgy kell bekötni ahogy a két pólusút nem tudnád. NX6000D-nél viszont nem hidalsz.
(Ennek ellenére a CH A valószínűleg azért fogad 4pólusút is mert egy csatlakozón keresztül is kivihető a két csatorna, de ennek most nem olvastam utána.) -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #166098 üzenetére
Ha az említettek bármelyike is fennáll, akkor bizony probléma és nagyon sokan emiatt veszik a HD-t. Amikor külföldi fórumon érdeklődtem hogy milyen erősítőt és milyen DSP-t vegyek, ott nekem is a HD-t ajánlották a Crown mellé.
Jó a sima is, csak nem minden esetben és nem mindenhová. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #166095 üzenetére
Max a 7ms késleltetés lehet kevés bizonyos esetekben, leginkább több szub összehangolása esetén. Vagy ha a rá kötött erősítőnek/szubnak kevés az 1V alatti jelszint amit tud.
A HD több késleltetést is tud és magasabb a jelszintje is, plusz erősebb a DSP. Cserébe sokkal drágább. -
Tamoo
nagyúr
válasz
rudi77 #166083 üzenetére
Egyértelműnek nekem is egyértelmű volt, csak máskor hiába kezdtem el manuálisan hozzányúlni nem lett jobb, max rosszabb, így tegnap nem is foglalkoztam már ezzel. Most elkezdtem manuálisan 1-2-3-4-5ms-el és szépen visszahúzta.
Egyik program sem tökéletes.
De pl. most abba is belefutottam hogy hoppá baromi csúnya lett 1kHz-nél a tegnapihoz képest. Jaaa ... nem vettem le a kanapé fejtámláját.Szóval ilyenek is számítanak a grafikonon.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
rudi77 #166075 üzenetére
Ott van egy hiba a váltásnál, nem kérdés. Jobb front mellett van a szub, annyit lehet belőle jellemzően kihozni, hogy ott eltűnik. De csak a jobb frontnál, balnál még mindig marad. Surroundoknál jellemzően még nagyobb. Amikor hozzáfogtam borzasztó sok időt elcsesztem vele mert próbáltam tökéletesre kihozni. Állítgattam manuálisan utánaméregetve, REW alignment tool-al is és tologatni, de igazából nem lett jobb. Viszont ebből nem hallani gyakorlatilag semmit, úgyhogy elengedtem a dolgot. Meg láttam másokét is és már nincsenek illúzióim, sehol sem tökéletes és fölösleges is arra törekedni mert úgysem lesz az.
ctrlaltdel13 és exception hallották egyébként, kérdezd meg őket mennyire volt baj a szub illesztésével.
#166057 VoidXs: Erről amúgy beszéltünk már márciusban is és akkor is átküldtem az IR-t. Először LPF HPF-el volt megcsinálva APO-ban a crossover, akkor sokkal több fázishiba volt (és az AVR crossoverét használva is), a meredek grafikus EQ-s megoldással redukálódott ennyire, jobb nem lett sehogy. De nem zavar a dolog mert fülre jó így.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #166034 üzenetére
Igen, ezt akartam írni. Érdekes, hogy aki használja tök jól elvan vele. Bennem még csak a gondolat csírája sem fogant meg, hogy mást nézzek az XLS helyett a szubhoz.
Nem mondom, hogy nincs feljebb, de ha ez is tökéletesen megfelel, akkor minek. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #166020 üzenetére
Engem az érdekel, hogy a gyakorlatban hogy/mire/mikor érdemes használni.
Bedobtam neki az EQ fájlomat, hogy megnézzem mit kezd vele, de bezáródott tőle. Lehet baj hogy nem csak EQ-t hanem preampokat és delayt is tartalmazott?
Szóval VoidXs!Ami Neked valószínűleg magától értetődő, az nekünk nem feltétlenül.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #166016 üzenetére
Szuper köszi!
De valljuk be a többségnek fogalma sincs mit kezdjen ezzel a gyakorlatban.
Ha van egy cavernből kiexportált konfigom (sima export to eq apo, crossoverrel), akkor van értelme még ezen áttolni?(gondolom nincs)
Egy-két gyakorlati példát tudnál írni, hogy az átlag usernek ezt mikor érdemes használni és milyen beállításokkal?De ha jól gondolom, ez egy parametrikus EQ-t rajzol át valamilyen más formátumra?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165996 üzenetére
Biztos szuper, nem is vitatom. De kötött. Ami nem baj, mert mindent tud amire az átlag user-nek szüksége van.
Viszont pl. nem tudsz olyat mint pc-n. EQ APO-ban megteheted hogy a bal surround tartalmát 100-50Hz között rárakod a bal frontra a jobb surround 100-50Hz közötti tartalmát a jobb frontra, az 50Hz alatti részt összegezve meg átrakod a szubra. Én ezt nevezem korlátok nélküli konfigurálhatóságnak! Ilyet melyik procival vagy avr-el tudsz csinálni?
(Nem így használom, csak a példa kedvéért írtam.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165993 üzenetére
Ezt a tizenéves Denon is tudja csak nem ilyen színesen szagosan pc-n nézegetve. Crossover manuális állítása-kikapcsolása alap mindegyiknél. Célgörbét állíthatsz azon is stb.
Szabadságod nincs jelentősen nagyobb beállítások terén. Persze nyilván sokkal pontosabban dolgoznak már a mostaniak. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165982 üzenetére
"az autómatikus kalibrálás a szubokra irányitotta az összes hangsugárzóról levágott basszust, tehát pontosan úgy ahogyan Voidxs is ajánlja"
Tudtommal az összes automatikus önbemérő rendszer így csinálja."Amúgy tényleg egy végtelenségig konfigurálható ez az arc genesis program."
Akkor csináld már meg vele, hogy az LFE csatorna mélyét rákevered a bal surroundra!Most eltekintve attól, hogy ennek mennyi értelme van.
Végtelenségig konfigurálható a pc, a többit leginkább próbálták hülye biztosra megcsinálni. Több-kevesebb sikerrel."Tehát nálam a frontokat már 160Hz-től irányítja át a szubokra"
Az elég nagy baj ha valami miatt úgy ítéli meg hogy ezt kell tennie. -
Tamoo
nagyúr
válasz
gab1ka #165945 üzenetére
Ha az AVR mikrofonjával mérsz valószínűleg fals eredményeket nézegetsz, annak meg nem sok értelme van. Egyszer majd teszek vele egy próbát ha nagyon ráérek.
"Ilyenkor mindig ámulva nézem a Dirac-os előtte utána grafokat hogy az mégis hogy lehet hogy ott ez a rész annyira sima."
Igazából nincs tapasztalatom Dirac-al, nem tudom mit jelenít meg pontosan ott amiről beszélsz, de lehet csak egy "elméletben" korrigált várható célgörbét nem tudjuk milyen simítással ... szóval nem a valóságban visszamértet. -
Tamoo
nagyúr
válasz
gab1ka #165942 üzenetére
"Utóbbiról a korábbi itteni beszélgetésekből azt szűrtem csak le, hogy tanácsos kerülni a +/-0.0 feletti szintet a clippelés miatt"
Azt felejtsd el, az csak a PC-s EQ kapcsán volt téma a program korlátja miatt. AVR-en nyugodtan tolhatod pozitívba a szub jelszintjét.
Frekimenet simítására szoktak pozitív EQ-t alkalmazni, de általában csak max 6dB-t.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165893 üzenetére
Jólvan, majd összetaknyolom magamnak.
Hétfőn úgyis lesz olcsó felsőmaró a lidl-ben.
Amióta EZT mutatta VoidXs, azóta kezdett igazán foglalkoztatni, hogy milyen lenne a reflex.
Nem tudom süketszobában megmérni a zárt Ultimaxot, de az impulzusválasza borítékolhatóan elég csúful nézne ki.
Ettől függetlenül még mindig nagyon tetszik, DE milyen lenne a reflex? -
Tamoo
nagyúr
"Sokszor írtátok, hogy 2 sub kiegyenlítettebb mélytartományt biztosít mint 1 nagy."
Két szub elsősorban akkor jobb mint egy ha jól van időzítve, elhelyezve és EQ-zva. Ha nincs akkor a kettő akár több problémát is okozhat mint egy. Ha két szubot akarsz egy minidsp-t, meg egy umik1-et kalkulálj az árba! Meg sok szabadidőt.
De ha egy szubot veszel akkor is!
Magam is nagyon sajnálom hogy ezeket nem vettem meg a két T12-höz. Nem is hallottam őket soha igazán jól szólni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #165822 üzenetére
Ahogy korábban is hivatkoztam rá ( [link] ), fapaci írta hogy 80Hz alatt nem érdemes utózengési időt vizsgálni mert könnyedén lehet hogy hamis eredményeket látunk a grafikonon...
Egyetértek hogy nem kellene lebeszélni másokat a PEQ-ról. Szub tartományban nagyon hasznos lehúzni vele azt a pár nagyobb kiemelést ami jellemzően mindenkinél előfordul. Nálad is a "basszuscsapda" ellenére.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165804 üzenetére
Szerintem a miniDSP PEQ-ja bezavarhat a fázisba, mivel az valóban IIR biquad ahogy írod.
Az hogy ez miben nyilvánul meg (kihallani-e egyáltalán bármit is ebből) vagy hogy lehet méréssel lecsekkolni, azt bevallom nem tudom. Nem foglalkoztam a dologgal mert nem ezt használom. A FIR az valóban nem szól bele.
Majd reméljük VoidXs megírja a tutit, mert szerintem legtöbbünknek elég hiányos a tudása a témában hogy finoman fogalmazzak.De egyébként ezzel abszolút nem arra akarok kilyukadni, hogy a miniDSP rossz. Nagyon is jó, hiánypótló készülék, nyilván nem véletlenül használják annyian. Bánom hogy a T12-khöz nem vettem én is egyet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #165800 üzenetére
10dB-es kiemeléseket sem jó figyelmen kívül hagyni. Magam részéről nem gondolnám, hogy nálam nagyobb időzítési hibák vannak az EQ miatt (ami nem PEQ).
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #165797 üzenetére
A MiniDSP is PEQ-t használ ugye? Külföldi csoportokat is követek ahol elég sokan használják, szépen kisimítják vele az SPL grafikonokat, illetve Cseneles is pont küldött nekem ilyet amit miniDSP-vel "simított", az is eléggé jól néz ki.
Ha csak szub tartományt PEQ-zik vele az ember akkor azért fülre különösebb gondokat ez nem okozhat gondolom. -
Tamoo
nagyúr
Nincs annyi a történetben, hogy ilyenekkel kínlódjak. Volt hogy próbaképpen odaraktam a nagy gyapot paneleket a cserépkályha elé meg a poszteres oldalfalra is, de nem hozott annyit, hogy megérje bármit is hurcolászni vagy totál elcsúfítani. Ebből soha nem lesz referencia szoba, a kialakítása eleve nem alkalmas rá, nem szimmetrikus. Valahol van egy határ ahol kompromisszumot kell kötni. Van ahhol még túl is léptem, pl. a sötétítéssel.
Van aki már azon sír ha egytől több készüléket kell manuálisan bekapcsolnia, mert hogy kellene már triggerelni.Nekem ilyenekkel nincs bajom, de hogy mobil akusztikai panelt pakolásszak. Az már nekem sem lenne életszerű.
#165705python1: Hallottam már ezeket a dobozokat annyiféle sztereó erősítővel, hogy azért nagyjából képben vagyok mi van még bennük. Biztos hozna egy jó végfok, de hogy nem fogom az állam keresni az tuti. Ha eljutok oda hogy meglesz, majd visszatérünk rá. Ha nagyobbat javul mint várom, annak csak örülök.
-
Tamoo
nagyúr
Az egy dolog hogy hová kellene, a másik dolog meg hogy hová lehet. Az egyik oldalfalon van egy cserépkályha a másik falon meg egy teljes falas poszter előtétfalon amire nem fogok semmit rakni. Így is várakozáson felüli az eredmény.
#165701python1: Biztos hozna, de az is biztos hogy nem esnék hasra a változástól. Tervben van, de most egyelőre nem akarok ilyen kiadásba beleugrani.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #165698 üzenetére
Nekem az volt a célom, hogy a SP-ban középen jó legyen a szub és ott jó is. A többiről csak érdekességképpen raktam be grafikont, hogy mi hogy befolyásolja a frekimenetet.
Mértem úgy is, hogy lefedtem az egész radiátort panelekkel, de nem hozott annyit a dolog, hogy emiatt beburkoljam bármivel is.
Egy sarok van ahová majd egy nagy sarok panelt raknék. Nevezhetjük basszuscsapdának is, de inkább szélessávú elnyelő lesz. A hátsó falra lehet még panelt rakni illetve a bal front mögöttire ahová most szivacsot tettem próbaképpen. Ezekkel lehet még játszani az utózengési idő csökkentése érdekében. Más opció nincs. Ezek is kérdésesek, hogy megérik-e a kínlódást. -
Tamoo
nagyúr
Simítás egyik grafikonon sincs.
A középső üléspozíció, ehhez választottam meg a szub elhelyezését, itt szoktam ülni.Másik két üléspozíció, látszik jobbra már gázosabb a helyzet, de nem ehhez van EQ-zva hanem középre.
Folyosó ajtók átvariálva. Ennyit számít. ITT EGY KÉP, hogy miről van szó.
A középső hallgatói pozícióban mérve. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #165662 üzenetére
"OK. De akkor arra adj magyarázatot, hogy nincsenek, eltűntek a jellegzetes beszakadások, kioltások. Ezt ajtónyitással, meg bútorátrendezéssel hogy tünteted el?!"
Az ajtónyitás a légtér méretét befolyásolja, a pakolászás (dobozok, hallgatói pozíció egymástól és faltól való távolsága ... nem vázára gondoltam nyilván) pedig gondolom nem kell megmagyarázni hogy működik a szoba módusait tekintve. Apró tologatás is sokat számíthat mérés szempontjából. Meg egy 20-30cm-rel arrébb rakott mikrofon is.
Májusban iszonyat mennyiségű mérés felhalmozódott már a gépemen, de sajnos az elején amikor tologattam a dolgokat nem mentettem le az mdat-ot, meg előtte sokszor az xtz programját használtam. Ha elmentettem volna normálisan sok érdekességet tudnék mutatni. Tanulási folyamat része volt, nulláról indultam.
Tervben hogy csinálok még majd pár mérést mutatóba, hogy pl. az ajtónyitogatás mekkora hatással van nálam a szub SPL grafikonjára, de nemigazán adottak mostanában a nyugodt körülmények ehhez a gyerek miatt.
Az utózengési időket nyilván nem ez befolyásolja hanem ha kiraknék még elnyelőket. Jövőre ha úgy adódik vannak terveim ezzel kapcsolatban. Ha megvalósítom, akkor arról is fogok berakni méréseket mindenképpen. Akkor is ha esetleg mellényúlok valamivel.
De raktam már fel korábban is. [link]"Miért nem olvasok - mihovatovább mérésekkel dokumentálva - naponta itt olyan sikerekről beszámolókat, hogy vki arrébb tett egy-két vázát aztán tökre jó lett?! Tőlem mindenki maradhat nyugodtan a saját kis komfortzónájában, csak amikor kimutatható az eredmény, akkor azt ne tagadjuk már legalább!"
Mert nem sokan szánják rá az időt, hogy belefogjanak a méregetésbe, a hobbi ezen része nem érdekel mindenkit. Egy unikumos üveg érdekesebb mint a váza.
Nem tagadom az eredményt, a basszuscsapdád hatékonyságáról nem sikerült meggyőznöd. De ezt nem sértésnek szánom, ne vedd annak. Te hallod, tökmindegy, hogy én részinformációkból mit gondolok erről."Mikor jössz át hallgatózni? :P"
Jelenleg igyekszem csökkenteni a kontaktusaim számát, egyelőre nem foglalnék időpontot. -
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #165653 üzenetére
Nekem úgy jön le, hogy ezen az utózengés vonalon meg akarod ideologizálni a saját eredményeidet.
Mennyiség mellékes? 15dB kiemelés az SPL-en nem jó. Ha megszokja a füled elvagy vele, saját tapasztalatomból tudom, de attól még nem jó. A torzítás sem véletlenül ugrik meg ott. Én ezek alapján nem látom, hogy ez a basszuscsapda működne. Nyilván okoz változásokat, mint egy nagy bútordarab is tenné.
A legutóbbi SPL grafikonodra reflektálva. Ennyi változást elő tudok idézni én is azzal, hogy 20cm-el arrébb rakom a mikrofont meg félig kinyitok egy ajtót. Nálad is változott sokminden, többek közt a dobozok elhelyezése is. Én a sok kis módosítás összességének tudom be ezeket a változásokat, nem annak hogy jól sikerült ez a rezonátor. Ne haragudj, nem sértésnek szánom, csak egy vélemény. Beletetted a munkát nem kérdés, de én más (elterjedtebb) koncepció szerint építettem volna. Nem véletlenül próbálkoznak kevesen hasonlóval.Én is fogok készíteni előbb-utóbb, inkább utóbb, de ezt a rezonátor témát elengedtem, túl sok benne a "hibalehetőség". Sima szélessávú elnyelő lesz valószínűleg 20cm vastagság körül Airrock ND-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Brave
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- YouTube
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- eBay
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Logitech MX Master 3 vezeték nélküli egér
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest