- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adodaniel
őstag
válasz
MasterMark #56248 üzenetére
Szerintem nem is kell feltétlen az ac3filter. Belső kodekeknél duplakatt az egyik audio kodeken és ott lehet passtrought állítani. HDMI kábel esetén legalábbis működik így is.
-
adodaniel
őstag
Szerintem tuti, hogy erősítője válogatja. Anno a Pio VSX-918-on tűzforró volt még akár TV-zésnél is, most a 608a-s Onkyo meg csak langyos, vagy néha picit melegebb. Körülmények ugyanazok természetesen, kb 10 cm van felette.
Más: a H/K-k hangja a zene/mozi vonalon hova sorolható be?
-
adodaniel
őstag
válasz
ProdyG #55257 üzenetére
Ha mondjuk az van odaírva, hogy 50 Hz +/- 6 (vagy még több) dB, akkor az a doboz nem 50 Hz-ig lineáris, hanem jóval feljebb tud csak az lenni. 6 dB-enként duplázod az adott frekvenciát (ha jól emélkszem) és megkapod a valós adatot.
A két számítás: 50+6/6*50=50+50=100
45+3/6*45=45+22,5=67,5 -
adodaniel
őstag
Nem tudjátok, folytatódik még a kácsában a kéthetes akció? A legutóbbi múlt hét hétfőn járt le.
-
adodaniel
őstag
válasz
jozefgucci1 #54907 üzenetére
Olvass vissza, az elmúlt 1 hétben legalább 2-3 hasonló kérdés volt ugyanerről a témáról.
-
adodaniel
őstag
válasz
MasterMark #54803 üzenetére
Ez jó.
(#54800) Kittosz: A multiméteres mérés témára a legolcsóbb kb. 1000 Ft-os multiméter is jó?
-
adodaniel
őstag
Sztereó erősítők esetében létezik a bi-amp, tehát van olyan ami képes rá? Kísérletezésképp lehet kipróbálnám, hogy a hm erősítő front pre-out-jaira kötnék egy sztereó erősítőt és arra a frontokat. A frontoknál viszont jelenleg külön van hajtva a magas és a mélyközép tartomány, és ezen nem szeretnék változtatni. Szóval ha nincs ilyen, akkor ez a kísérletezés rövid életű lesz.
-
adodaniel
őstag
Olvasom az 1. hsz-t, és valami még nem teljesen világos. Ez pedig a sub phase kapcsolója:
A Phase kapcsolót pedig a centerhangszórótól és a hallgatási ponttól való távolság függvényében állítsuk: 90 cm különbségig hagyjuk változatlanul, azaz 0 állásban
Tehát ha a center pl 2 méterre van a hallgatási pozíciótól, a sub pedig 1,3 és 2,9 m között, akkor kell 0-n hagyni? Vagy pedig a sub van a centertől 90 cm-re?
-
adodaniel
őstag
válasz
Markizmark #54032 üzenetére
Mert konkrétan nem nevezhető házimozinak, sokkal inkább tejfölös dobozok kollekciójának pénzkidobással egybekötve.
-
adodaniel
őstag
25 nm kb, de le van választva a konyha pulttal. Patika igen, úgy érzem jó boltot csináltam vele.
(#53944) spiky03 Előtte Denon DSW-80 volt, az első erősítőmhöz adták grátiszban + 5db szatellit hangsugárzót. Így azzal bekkeltem ki ezt az időt.
Az képtelen volt ennyire mélyre lemenni, úgy érzem végre teltek a mélyek. Még be kell persze majd jól állítani, meg majd a beméréseket újra futtatni. Ennek a napja lesz a szerda szerintem.
-
adodaniel
őstag
Nálam a Klipsch RW-8, eszméletlen mennyit számít egy jobb sub! Nem gondoltam volna.
-
adodaniel
őstag
Subkábelben melyik a jobb? Sima kábel és akkor az LFE csatlakozóba kötöm, vagy Y-kábel a Line In-be?
-
adodaniel
őstag
-
adodaniel
őstag
Holnap hozom el az avx-en hirdetett Klipsch RW8-ast, kíváncsi vagyok. A jelenlegi gyenge Denon-hoz képest biztos nagy előrelépés lesz
-
adodaniel
őstag
Lejárt a szerkesztés. Fóliázást hol érdemes Budapesten csináltatni?
-
adodaniel
őstag
válasz
Oldfighter #52867 üzenetére
Szuper, köszi!
-
adodaniel
őstag
válasz
Oldfighter #52863 üzenetére
Értem köszi. Akkor elmegyek meghallgatom. Viszont csak szubot még külön nem figyeltem. Van valami teszthangfájl esetleg, vagy mire figyeljek?
-
adodaniel
őstag
Erről a subról van tapasztalata valakinek? 40e-t kérnek érte. A szettembe tökéletesen illene kérdés, hogy megéri-e.
-
adodaniel
őstag
Ezzel van valakinek tapasztalata?
-
adodaniel
őstag
Ez megér ennyit?
-
adodaniel
őstag
Erősítőhöz a szokásos nagyon egyszerű fm antenna(kábelt) hol lehet venni?
-
adodaniel
őstag
Onkyo erősítőnél hogyan lehet beállítani, hogy fm rádiónál a Radio Text (RT) mindig látszódjon? Ha elkapcsolok, akkor megint csak a rádióállomás nevét írja ki.
-
adodaniel
őstag
Itt is a következőt írják pl. a frontok esetén:
Distance. The speakers should be placed so the distance from your ears to the speakers when seated is the same as the distance to the center speaker. - ugye ez csak úgy valósulhat meg, ha köríven vannak elhelyezve a dobozok. -
adodaniel
őstag
Gyors választ szeretnék. A sztori: vettem audioquest x4 kábelt webshopon, hívtak a boltból, hogy a forgalmazóval való egyeztetés után ezt a kábelt már nem árulják. Helyette felajánlották ezt a kábelt annyiért, amennyibe az X4 került volna. Vélemény, tapasztalat van róla?
Ja bi-amphoz lesz.
-
adodaniel
őstag
-
adodaniel
őstag
Úgy van, ahogy krx21 írja. Late night-al tudod szűkíteni a dinamikatartományt, de nem értem mi a gond. Igazából is hangosabb egy robbanás pl, mint a beszéd nem?
Az összes hangfaalt egyébként kb. 75 dB-re kellene belőni és nem összevissza elállítani és lerombolni a hangképet.
(#51586) zeix: Azt szerintem hiába méred, a referenica hangot kell beállítani 75 dB-re.
-
adodaniel
őstag
Egy érdeklődő az eladó erősítőmre két hét kipróbálási garanciát kér. Szeretnék róla mindenképp valami papírt írni, mire figyeljek? Nem szeretnék úgy járni, hogy széthajtja és akkor vissza kell vennem egy nem működő darabot...
(#51478) MasterMark: Mivel nem hallgatja meg nálam, ezért az nem látszik rajta, hogy műszakilag is hibátlan...
-
adodaniel
őstag
válasz
MasterMark #51442 üzenetére
Most kipróbáltam a Diablo 3-nál. Játékban átállítottam a kimenetet és kész, megy a surround.
-
adodaniel
őstag
-
adodaniel
őstag
Onkyo TX-SR608-nál be lehet állítani a hdmi passthrough-t úgy, hogy csak kikapcsolt erősítőnél legyen, amúgy ha be van kapcsolva, akkor meg ne?
-
adodaniel
őstag
Tegnap este észrevettem, hogy néhány televíziós csatornánál ilyen (sajnos nem tudom jobb szóval jellemezni, kb. mint a transformers filmben a robotok idegen hangja) "digitális zajt" lehet nagyon halkan hallani. Viszont ez tényleg csak néhány csatornánál jön elő. Kérdésem, hogy ez minek a hibája lehet? Maga a forrás ilyen gyenge minőségű, esetleg a hdmi kábel minősége a gond, neadjisten az erősítővel van gáz? A forrás egyébként t-home set top box, és onnan hdmi megy az erősítőbe, majd onnan a tv-be. (Természetesen a hang pedig a hangfalak felé megy
)
-
adodaniel
őstag
-
adodaniel
őstag
-
adodaniel
őstag
Bi-amphoz ez milyen kábel? Ismeri valaki?
-
adodaniel
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 4
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest