Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #29371 üzenetére
Ha elférne megvenném.
15m2-en mondjuk elvagyok a kis Polk-al is. Bár ha van tartalék a technikában az soha nem árt ugye!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Vikthor #29362 üzenetére
Annak semmi értelme, hogy eladod aztán duplájáért veszel egy ugyanolyat, vagy alig jobbat. (vagy netalántán rosszabbat).
Nem hallottam egyiket se, de nem lehet rossz: Klipsch RW-12 -
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #29292 üzenetére
Engem most elszomorított, hogy alázza a 3808-at.
Fordítva könnyebben válnék meg tőle.
+ jön az, hogy ezek a cuccok mennyire túlzások a belépő Concepthez... Sztereóban semennyire...
-
Tamoo
nagyúr
Visszatért a Hivox sztereóm. Volt most rövid összehasonlítás a Denon 3808-al ami sajnos igencsak alulmarad.
pedig bíztam benne, hogy nem, ráadásul sokkal komolyabb kábelekkel volt a Denon bekötve. (legalább 10x-es szorzó) Szívás, nem akarom megtartani a Hivox-ot.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gyurczy #28967 üzenetére
Nekem jelenleg két koax kimenetem is van pc-ről. Egyik az alaplapról kivezetve, másik pedig egy audigy2 ... jelenleg az alaplapit használom, de nem tudtam egyértelműen eldönteni melyik a jobb. Sajnos 4m kábel kell az erősítőig.
nem tudom ez mennyit ront nálam.
Én is fontolgatom htpc építését.
Amit még fikózok/filóztam, hogy veszek használtan valami esi vagy audiotrak maya44 kártyát, hátha annak hallhatóan jobb lenne a koax kimenete. Bár valószínűleg nem venném észre a különbséget. -
Tamoo
nagyúr
Tudom milyen, nekem is volt. Ne bénázz már!
Tekerd rá teljesen a külső házat aztán lazítsd ki annyira hogy pont rá tudd dugni az aljzatra, végül szorítsd vissza valamennyire. (de ne annyira, hogy "kilökődjön")+ arra is figyelj hogy a kábelen lévő proson felirat az erősítőtől a szub felé legyen olvasható és utána mindig így használd!
-
Tamoo
nagyúr
Értelemszerűen muszáj nekik lekapcsolni ha bedugod. Nem hiszem hogy van külön beállítás erre, de sose lehet tudni, de én még nem találkoztam ilyennel.
Esetleg más megoldás: analóg kimenet-->fejhallgató erősítő-->fejhallgató, ennek elvileg működni kellene gondolom.Ja, tényleg még a tv analóg füles kimenete is ott van... (vagyis többnyire)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #28204 üzenetére
+ a védőkupakot szedje ki ha még nem tette meg.
(#28206) Z_A_P: Miért a többi kábel akkor nem törik meg?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
volvox #28198 üzenetére
Fronthoz+centerhez szerintem nézz használtan vagy diy kábelekkel is érdemes számolni.
Nem ajánlat, csak egy példa: SUPRA PLY 2.0 + centerhez meg veszel ugyanilyet újonnan. ... rengeteg lehetőség van, neked kell dönteni (lehetőleg meghallgatás után)
-
Tamoo
nagyúr
Nem akarom a teszteket teljesen "leírni", de Te is tudod hogy egyik-másik mennyit ér/mennyire objektív .... főleg ha úgy kapják meg a cuccot, hogy nem kellene róla rosszat írni ... (tisztelet a kivételnek).
Eléggé sarkítva írtam le a véleményem előzőleg, elismerem hiba volt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #28072 üzenetére
Igazad van, nem akartam sértő lenni, egy éve még én is "értetlen" voltam.
"szerintem ár/érték arányban nagyon jó" <-- viszont ilyeneket nem írtam.(#28073) mp54: Tapasztalni kell. De azt már az elején is el tudja dönteni az ember, hogy tetszik-e neki az amit hall... vagy melyik tetszik jobban.
-
Tamoo
nagyúr
Supra Classic 2.5 vagy Sinus Live L3.0-8-al valakinek tapasztalat esetleg?
-
-
Tamoo
nagyúr
Nekem is kellene majd nézni a hátsókhoz valami "komolyabbat" a másfeles inakustikok helyett... Egyelőre lövésem nincs mit... próba kizárt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #27855 üzenetére
Öregharcos!
nem kötözködésképpen, de legközelebb ha lehet próbáld már összeszedni a gondolataidat/válaszokat egy hozzászólásba!
Nem csak rád vonatkozik, akinek inge vegye magára!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #27711 üzenetére
Pontosan ugyanezt csináltam a H/K 360-al. A mérőmikrofonjával nem volt az igazi, jópár marhaságot állított be. A Denon-é már lényegesen jobb.
Inkább nem írtam be ezt a megoldást, hogy mérőmikrofon helyett így állítottam be, de ha már Te is ezt mondod akkor nem lehet hülyeség.
-
Tamoo
nagyúr
Még csak most jutottam oda, hogy nézegetem a 3808 menüjét pc-ről (mármint a böngészőn keresztül kapcsolgathatót).
kicsit fapados a "GUI", de jó hogy van, gyorsabb innen beállítgatni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #27632 üzenetére
Passzolom. Ilyen szinten már nem merek ajánlani semmit csak próbát.
Na meg nekem még csak ezekkel volt dolgom: [link]
Ha még bevezető áron lenne Néhainál Titan STD az akkor még jó is lehetett volna egy próbára, mert szvsz elég jó ár/érték arányúra sikeredett, de jelenleg "alap" áron már csak egy bizonytalan nem tudom. -
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #27599 üzenetére
Ha hangfalkábelnek is Gotham van még, akkor én azt hajítanám ki először. Tápkábel csere szvsz közel sem hozna annyit.
Nálam még a 65e-s (tápkábel) se hozott túl sokat a 3808-on. Igaz csak C6-ok vannak, elképzelhető hogy ez az oka (vagy velem van a baj). Bár végre már mondhatom, hogy legalább hallom a különbséget. 5-15e-s kategóriában én itthon vakteszten 100% hogy elvéreztem volna (legalábbis azokkal amiket próbáltam). Hangfalkábeleknél nagyságrendekkel nagyobb volt a változás. Gotham is volt nálam... na az nagyon "gyengének" tűnt...
-
Tamoo
nagyúr
"Zenei mély" ebben az árkategóriában nincs. Sztereó zenehallgatáshoz egyébként sem kell szub, főleg álló frontok mellett.
(#27313) stickermajom: Nincs semmi baj a Pio 520-al az árkategóriájában. Csak itt már sokan átlépték azt a szintet, de attól neked még akár tökéletes is lehet... Na persze nem az Orion-okhoz. Legjobb ha meghallgatod valahol és eldöntöd, hogy neked megfelel-e!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #27008 üzenetére
Falun csak adsl van, lassan megy a vásárlás.
meg a jelenlegi medialejátszóm nem HD képes. Valószínűleg ezt le fogom cserélni hamarosan (csak még nem döntöttem el mi legyen... még az is lehet htpc)... utána biztos lecsúszik pár HD-s tartalom is. Egyébként nincs hiányérzetem miatta, de lehet csak lemaradtam róla mint egyesek a szubról.
-
Tamoo
nagyúr
Ezt (CA 640R) mért nem vitte még el senki mondjuk egy 100-asért?
kovi703: Ez akár neked is szólhat.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26994 üzenetére
Te Néhai-tól próbáltál/hallottál tápkábelt esetleg? pl. Hades Pro II? Ha igen, vélemény?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #26984 üzenetére
Megvan az oka, hogy miért ilyen kábeleim vannak.
Nekem megérte. Más hasonló kategóriát nem engedhetek meg magamnak, ezért nem is fogom valószínűleg lecserélni őket. El se mondom listaár szerint mennyi lenne.
(#26985) bajnokpityu:
teljesen egyetértek
(#26986) Dorian: Ez is igaz.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kovi703 #26631 üzenetére
Darabonként összeadott árat nem is nézem soha, az mindig irreálisan magas. Kb. az általában akciósnak nevezett szett árat szoktam kinevezni alapárnak.
(mint pl. a Concept 5.0-ánál a 230e az elmúlt időben)
Ha a zene a fontosabb vegyél sztereót!
mozierősítők közül zsebbenyúlós lehet a "jól" zenélő. Vagy régi még hdmi nélküli nagy vas, Denon-ok 19xx fölött... Igényeidet, ízlésedet, pénztárcádat nem ismerhetem. Sokat meg nem hallottam így konkrétat sem ajánlanék. Legjobb ha te mész el meghallgatni őket minél több helyre.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kovi703 #26627 üzenetére
Én ennyit nem adnék ki Zensor-ért. Ha türelmes vagy, nézed az akciós cuccokat pl. MM-okban, meg a használt piacot, sokkal jobbat (vagy olcsóbban) hozhatsz össze. + nem tudom a Pio jó döntés-e, nem vagyok benne biztos. Nem tudom mi a fontosabb, mozi, zene? Kábelekre is a 30e még elég sovány.
Szar dolog ennyi elköltött pénz után elégedetlenül fülelni a cucc hibáit. (meg hogy mi "maradt még benne" ami nem jön ki...)Én is kezdő vagyok, de az elmúlt egy évben azért némi tapasztalatra tettem szert saját hibákból... Bár túl nagy mellényúlás nem volt szerencsére amin sokat buktam volna.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26571 üzenetére
Az zárt volt nem? Jó kis szubnak tűnt. Valaki jól járt vele.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #26542 üzenetére
Nagyon jó film.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest