- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz
BBéci #116317 üzenetére
Ezt a vetítőt még projection design név alatt volt szerencsém kipróbálni. Brutál optika, 2 lámpa, iszonyat lens shift, faltól-falig gyönyörű rajzolat és élesség. Egychippes létére megközelíti a 3 chippes c3x-et.
DE. Nincs vivid color és sim2 képi világ. Ezért már anno sem volt elég vonzó a natív 21:9. Maradok sim2fan tisztelettel.
-
xtremetuning
addikt
válasz
BBéci #116307 üzenetére
Akkor az felejtő. Erősen.
3 db alá már nem adom.
Nyilván a híresen jó projection design optika miatt találtátok olyan jónak. Abban verhetetlenek.
Most szólt az asszony, hogy borzasztóan örülne, ha eltűnnék a (túl) nagyra nőtt hobbimmal a nappaliból....úgyhogy dedikált moziszoba project indul.
-
xtremetuning
addikt
válasz
spiky03 #116274 üzenetére
" Az első sort (kb. 3,5 m) csak nagyon bátrak és elvetemülteknek ajánlom."
Annyira imádom, amikor így van valami beharangozva......
Egyébként a termékeket megnézve ez inkább dreamcinema, audio centrum, soundmania szoba lesz....
Persze ettől még kíváncsian várom. Pláne a fent említett mondat után.
-
xtremetuning
addikt
válasz
xxlongikaxx #116062 üzenetére
No problem. Senki sem tökéletes....
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #115699 üzenetére
" lassan másfél éve nem cseréltem semmi komolyat." - megértelek. Én sem.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #115699 üzenetére
Én láttam az arcodat, nekem nem kell megmagyarázni
Igen, a Stealthez maximalista rendszer kell, hogy ne tudjon mit beletolni az arcodba, ez tény.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #115697 üzenetére
Nem technicista volt az nálad kisbarátom, hanem drága !!!
Azt mondtad, rock zene nem szólt még úgy otthon....és más sem..
Vigyázz, én emlékszem mindenre....
Gyurczy : Lesslosst felejtsd el V10 után. Szvsz. Ami jobb az a ZenSati Cherub vagy a Seraphim. De olyat még én sem hoztam haza. Tuti itthagyatnám indítókábelnek.
-
xtremetuning
addikt
válasz
dgyuri0123 #115683 üzenetére
Mert nem fogják fel, hogy az is egy teljes értékű komponens és felesleges pénzkidobásnak tartják.
Ismét a szocializációra tudok visszakanyarodni. -
xtremetuning
addikt
válasz
palesz53 #115673 üzenetére
Azt azért megnézném, ki kezd ott, ahol a diamond található....
Az 5% szerintem inkább 20, de ezen nem veszünk össze. Ami van itthon azt is inkább fikázzák, illetve kiszámolják, mennyibe kerülhet métere beker költségen....tehát inkább no comment a hazai kábelezésre. És úgy egyáltalán a hifizés kultúrájára. Nem nagyon tudott a magyar erre szocializálódni, amin nem is szabad csodálkozni, lásd a gazdasági helyzetünket az elmúlt 50 évben.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #115618 üzenetére
" úgysincs egyszeri diyer mellett olyan knowhow, hogy elérje a szintjüket."
Vagy ha van, a végére hasonló árban lesznek. Nézzük csak meg Ákos új, nagy kábeleit.
A nagy kígyók már cseppet sem occsók.... -
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #115612 üzenetére
Sub, hdmi, ethernet, usb. Ezekben jóformán verhetetlenek és nagyon komoly innovációt vonultatnak fel.
Tény, hogy hangfal, ic és tápot én sem feltétlenül tőlük vennék. De a felsoroltakban a 'többi' cég max. savanyúszőlősködhet. SZVSZ
Nem mellesleg AQ árakban messze a Kácsa a legolcsóbb európában.
-
xtremetuning
addikt
válasz
mettek #115151 üzenetére
Az az igazság, hogy tetszik vagy sem, a hallást is tanulni kell. Nem bántásból, de így van.
Sokat kell képezni a fület, hogy megtanulja értékelni a különbségeket. Ez egy folyamat és mindenki átesik rajta, akit egy kicsit is érdekel ez a hobbi.Valószínűleg ott volt a difi, csak kell valaki, hogy elmondja, mire is kellene figyelni.
-
xtremetuning
addikt
válasz
mhmpista #114981 üzenetére
Ennek már nagyon sokszor nekifutottam, hogy jellemezzem, de mindig félbehagytam. Azt hinnétek, hogy savanyú a szőlő, pedig nem. Én másképp csinálnám. Tele van közepes komponensekkel. Ez csak sok doboz - igazi koncepció nélkül.
Az enyém minőségi házimozi. Ez koncertkihangosítás.
-
xtremetuning
addikt
válasz
#75912448 #114951 üzenetére
Azért lett 3, mert ennyit tudok úgy elpakolni, hogy a gyerek tere ne szenvedjen csorbát. Plusz csúnyán felmentek a JL árak ám....
Tudom, hogy a 4 az igazi, de makulátlan lett a homogenitás így is. Annyit hallok csak ki, hogy a 3. szub más kábellel lett egyelőre bekötve. Remélem a jövő héten legyártódik a 3. wild dogom is és akkor ember nem mondja meg, hova vannak rakva.
A szoba (és a ház) tényleg nem visel el többet.
És igen, sokkal jobb lett, mint reméltem. Most olyan nagyfiús.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Patice #114934 üzenetére
Hát hogy a pokolba ne ? Mint mindig, megetetjük Nebulot a mekiben
Más : azt hiszem részemről ki merem jelenteni, hogy a JL a világ legjobbja. Bent a 3. szub. 15 percet játszottam és kész, be van integrálva.
Negatívum : le kell vennem a vetítőt, és be kell fúrnom a vasbeton födémbe az álmennyezet fölé, ugyanis elfújja a triumvirátus.
Pozitívum ? : asszem elértem a 4 darab 48-as jbl synthesis szintjét. Homogenitásban (is) simán.
Ez nem a remélt 10%-ot hozta. Elfogulatlanul 30. Itt kell abbahagynom. Ez most elmebeteg lett. -
xtremetuning
addikt
válasz
dgyuri0123 #114668 üzenetére
Szegény kereskedő, ezzel főz...
-
xtremetuning
addikt
válasz
dgyuri0123 #114664 üzenetére
Streaméknek olyan jól megy, hogy ez volt a leggyengébb front-endjük.
Csók Mike !
-
xtremetuning
addikt
válasz
fehér_ember #114372 üzenetére
Nyilván lehetnek eltérőek, de mindaddig, amíg nem tapasztalod meg, milyen, mikor mindegyik egy gyártó egy családjából való hangszórókészlettel rendelkezik, nem tudhatod, hogy az a sok kis különbség zavaró tud ám lenni.
Nem lesz homogén a tered. Mégegyszer : amíg ki nem próbálod, nem fog feltűnni. Utána visszatérni már nehezebb.
SZVSZ
-
xtremetuning
addikt
válasz
#75912448 #114208 üzenetére
Ez egy kastély. Itt dedikált bálterem és könyvtár, esetleg borospince van, nem pedig moziszoba.
Attól, hogy Te még nem találkoztál ilyennel, még létezik. És nem, nem engedi be a nej a basszuscsapdát, sem a panelokat. Erre varrjál gombot !Vetítőt is úgy választottunk, hogy menjen a kristályokhoz.
-
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #114132 üzenetére
Minden szobában lehet kábelezni, de nem minden szobában lehet akusztikázni !
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #114129 üzenetére
"például a Focal Grande Utopia egy kerítésdróttal is aránylag jól fog szólni." - a tapasztalatlanság. Még komolyabb drótokkal is szarul szól. Pont a grande mutatta meg, hogy semmit! sem ér a doboz, ha bentmarad a tudás 95%-a. Erről többen tudnának mesélni...
Rossz akusztikai környezetet közel 90%-ig megoldom kábelből. Megdöbbennél, ha hallanád mit ki lehet hozni egy akusztikailag gyenge szobából. Te viszont bármilyen jó akusztikai környezetet is teremthetsz, kábelezés nélkül sosem lesz ugyanolyan jó hangod. Garantálom.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #114093 üzenetére
Sajnos az én összes igazságom érvényesül, maximum más költséggel, mint itthon.
Eladtad az arcamot, mert 50 ropival többért jobbnak tűnt a danon (persze, ha valami nagyon megszorult embertől vetted tizedáron, ahhoz nincs mit hozzátenni). Ki tudja, adok 50-ért egy olyan odaillő tápot, hogy a mai napig azt hallgatod.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #114089 üzenetére
"A falban futó kanóc is?" - ha annyi eszed volt, hogy azt húztál be, igen az is.
Arányokat lejjebb már helyrerakták. Mást nem is tudnak, csak aránypárokat számolni. Kiveszett a tökösség...
Pedig ha néha kilépnétek saját hézkönapi önnön-magatokból(árnyékotokból) és be mernétek vállalni egy kábelt12489,23 ft helyett, amit itt engedélyeznek, lehet lenne meglepi.....
De ez csak egy öregecske hájendes kötözködése, nyugi. Megyek, kiveszem és megmosom a fogam.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #113643 üzenetére
A világ top3-jába tartozó dobozt nem hájpoljuk túl. Az kivívta magának.
-
xtremetuning
addikt
válasz
z123456789 #113411 üzenetére
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112858 üzenetére
Kis genyó....
-
xtremetuning
addikt
válasz
#75912448 #112800 üzenetére
Fene tudja. Én szeretem, amikor üt a mozi, de mégis minden részlet ki van finomítva.
Azt gondolom, hogy meg is tudom oldani ezt. A JBL inkább kiemel 10 nagyobb részletet és azt jeleníti meg borzasztó energikusan. Nálam megvan ugyanez, de mégis ott vannak a finom részletek is. Én ezt jobban preferálom. Persze én pontosan tudom, mivel tudnám a részleteket előcsalni a synthesis rendszerből, de akkor már nem csak JBL lakna benne. Plusz a frontok nem képesek olyan zeneiségre, ami egy otthoni rendszer esetében nálam meg van követelve, hiszen a sztereóm és a mozim egy ponton kapcsolódik csak : a közös frontokon.
-
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #112744 üzenetére
Kizárt, állítólag kiskorom óta birtoklom...
Mondhatnám, velem született rendellenesség. -
xtremetuning
addikt
válasz
#75912448 #112737 üzenetére
Sanyi ügyesen találta meg a piaci rést, és ráépített egy brandet. Persze mai szemmel......
Örihari : sok kereskedőhöz járok az országban. Mindenhol emlegetik a topikos részvételemet az ügyfelek (akik persze itt olvasnak minket), és elég sűrűn kiderül, hogy nehezen viselik a negatív kritikáimat.
Sosem zavart, én legalább megmondom, amit gondolok. Akinek nem tetszik, majd skippel. Ettől én még jól alszok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Battlefield 6
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- OLED monitor topic
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest